Diskusijas

Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Lielais zivjūpis / Blakiston's fish owl (Bubo blakistoni)
https://en.wikipedia.org/wiki/Blakiston%27s_fish_owl

Tā spārnu pletums ir līdz 2m! :shock:

Image

Image
https://www.owlpages.com/owls/species.php?i=357
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Tālis

Post by Tālis »

Tā kā angliski neprotu un Wikipēdijā latviski par zivjūpi ir tikai pieminēts, ka tas ir smagākais ūpis,
tad man nav skaidrs, vai Latvijā tas arī būtu sastopams?
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Tālis wrote:Tā kā angliski neprotu un Wikipēdijā latviski par zivjūpi ir tikai pieminēts, ka tas ir smagākais ūpis,
tad man nav skaidrs, vai Latvijā tas arī būtu sastopams?
Tāli, nē, Latvijā nedzīvo, te var palasīt aprakstu arī krievu valodā. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1 ... 0%B8%D0%BD

Lielais zivjūpis / Blakiston's fish owl (Bubo blakistoni) ir lielākais pūčveidīgais. Nosaukts angļu naturālista Tomasa Blakistona vārdā.
Dzīvo Krievijas Pieamūrā un Piejūras novadā, Magadanā, Ķīnas Mandžūrijā, ZKorejā, Kohaido salā, Japānā.

Japānā - Ainu tautas to sauc par Kamuy (dievišķa būtne) un Kotan koru Kamuy (Dievs kas aizsargā ciematu).
Krievijā - Evenu tautas Z-Sibīrijā un Tālajos Austrumos medī pārtikai.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tāli, jebkuru Wikipēdijas rakstu var lasīt dažādās valodās. Saturs mēdz būt plašāks/vienkāršāks vai var nedaudz atšķirties.

Atverot rakstu jebkurā valodā, labajā pusē to var pārslēgt uz jebkuru citu valodu. Šad tad ir piedāvājumā arī latviešu valoda, bet ja nav, tad krievu vai vācu valoda ir vienmēr.

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ābeļdārzs Īrijā pēc vētras Ofēlija :shock: :o Vai tā var būt?

https://www.facebook.com/fithacker.ru/p ... =3&theater

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, grūti, protams, spriest, taču šajā bildē redzams, ka tie āboli šajā pusē ir pārāk tālu no ābelēm :?:
Savukārt, ābelei labajā pusē apkārt ir pavisam maz ābolu.

https://www.vsyako.net/archives/530485
(dārza bildes ir zemāk, zem reklāmām)

Image
Simba

Post by Simba »

Es par to ābeļdārzu arī nobrīnījos vakar. Un manuprāt tā varētu būt - vētra nopūta ābolus zemē un vienmērīgi sapūta kā paklāju. Vērotājas ieliktajā bildē to, manuprāt, var ļoti labi redzēt.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Es par to ābeļdārzu arī nobrīnījos vakar. Un manuprāt tā varētu būt - vētra nopūta ābolus zemē un vienmērīgi sapūta kā paklāju. Vērotājas ieliktajā bildē to, manuprāt, var ļoti labi redzēt.
Simba, nezin gan...
Vienkārši gribētos saprast kādā virzienā būtu pūtis vējš, ja labajā pusē no ābeles līdz ābolu malai ir ļoti mazs gabaliņš, bet kreisajā no koka līdz nobērto ābolu malai ir milzīgs attālums.
Pie kam, attālums līdz nobērto ābolu malai kreisajā pusē ir lielāks nekā ābeles augstums, kas ir visai nereāli, ja vien nav kaut kāds tornādo. Bet tas nevar būt tornādo, jo dažus metrus uz labo pusi nekas par to neliecina.
Domāju, ka tie āboli ir cilvēku izbērti.

Image
Viky

Post by Viky »

Ērglis ar mīksto mantiņu ''ērgli'' :)

Hildina

Post by Hildina »

Par ābolu paklāju - kā vējš var nopūst tik daudz ābolu, nesalaužot zarus ? :shock: Vajadzētu būt juceklī ar lapām un zariņiem...
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Hildiņa wrote:Par ābolu paklāju - kā vējš var nopūst tik daudz ābolu, nesalaužot zarus ? :shock: Vajadzētu būt juceklī ar lapām un zariņiem...
https://glavcom.ua/scotch/foto/virusnuy ... 47087.html
Снимки уникального явления после непогоды разошлись по всей сети
В одном из ирландский яблочных садов в городе Клонмель после урагана «Офелия» осыпались все плоды. Пользователи шутят, что в то время, как все опасались, что непогода поломает деревья и погубит весь урожай, природа – наоборот – решила помочь фермерам собрать яблоки.
Снимки из этого сада, где осыпались абсолютно все яблоки, приобрели вирусную популярность. Именно эти плоды используются при изготовлении знаменитого сидра Bulmers. Так как во время урагана сад был немного затоплен, то яблоки при падении не побились.
Авторами этих снимков из осыпавшегося сада стали Джонатан Райан и Тони Иган. Фотографии активно разошлись по сети. В связи с таким наплывом фруктов, владельцы сада решили активнее взяться за их переработку, пока они не испортились. Так что теперь фермеров ждут бессонные ночи.
uldis

Post by uldis »

Igaunijas foreļu kamera atkal "gaisā" ;) http://pontu.eenet.ee/player/kala.html
d.e.

Post by d.e. »

uldis wrote:Igaunijas foreļu kamera atkal "gaisā" ;) http://pontu.eenet.ee/player/kala.html
uldi, paldies par info ! Nu man būs gan dzīvas, gan virtuālas zives ! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kad sākās aukstāks laiks, "manas" zīlītes sāka uzstājīgi prasīt ēst ;) Bieži un daudzas lidoja gar mājas priekšu, gar logiem, īsāk sakot, uzliku barotavu :P
Pagaidām ļoti daudz to putneļu, jo nav bijuši lieli sali, arī vietējos kaķus vēl nemana.

Šodien šāds "mazputniņš" atlidoja pagrauzt sēkliņas :lol:

Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Vērotāja wrote:....
Šodien šāds "mazputniņš" atlidoja pagrauzt sēkliņas :lol:
forši,Vērotāj,ka padalies ar barotavas bildēm,man jau dikti patīk ;) vai bilde taisīta ar jaunu fotoaparātu?tik smuki tuvu nobildēts - sīlis :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ligzdas gariņš wrote: forši,Vērotāj,ka padalies ar barotavas bildēm,man jau dikti patīk ;) vai bilde taisīta ar jaunu fotoaparātu?tik smuki tuvu nobildēts - sīlis :P
Ir, ir ar jaunu fotoaparātu :D
Esmu tikusi pie aparāta līdzīga kā Raganietei, arī Nikons ar 60x zoomu. Ļoti priecājos, bet pagaidām tikai pētu visas aparāta funkcijas ;)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Vērotāja wrote:
Ir, ir ar jaunu fotoaparātu :D
Esmu tikusi pie aparāta līdzīga kā Raganietei, arī Nikons ar 60x zoomu. Ļoti priecājos, bet pagaidām tikai pētu visas aparāta funkcijas ;)
Labvakar! Ļoti jauki ,Vērotāja :) Priecājos kopā ar Tevi :) ,bilde brīnišķīga.Kad būsi izbūrusies cauri savam aparātam,iešu uz konsultācijām,jo pati esmu apguvusi ļoti mazu daļiņu no iespējām. :oops:
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Vērotāja wrote: Ir, ir ar jaunu fotoaparātu :D
nu var jau redzēt ka ir ar jauno bildēts,skaidra bilde,ja nau noslēpums cik šis maksā un kur labāk pirkt?
arī gribu jaunu fotoaparātu,bet pagaidām vēl domāju vai pavilkšu,un ja godīgi īsti nezinu kādu lai ņem? :roll:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Man ir Nikon Coolpix B700. Tāds https://www.1a.lv/foto_tehnika_optika/f ... um=ad_item
Pirku Euronicā 494,97 euro, internetā ir lētāk.

Šim aparātam ir tas, ko vēlējos no aparāta - lai ir zooms un varu pievilkt tālu esošus putnus, lai kamerai ir ātrie režīmi. Putni jau negaida.
Ir vēl kaut kādas pogas, kuras vēl neesmu izpētījusi. Vēl neesmu arī izpētījusi kādas iespējas ir katram no režīmiem.

Raganietei ir sarežģītāks, jo tas ir pusprofesionālais. Manējais aparāts ir parasts digitālais. Pusprofesionālajiem ir daudz manuālu iespēju, tāpēc no šāda tipa kamerām atteicos. Man vajag, lai viss ir automātiski un nav nekas ar rokām jāregulē.
Kādreiz, pirms gadiem man uzdāvināja profesionālo spoguļkameru, pēc pusgada to pārdevu, jo nespēju saprast kas un kā jāregulē.
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Vērotāja wrote:Man ir Nikon Coolpix B700. Tāds https://www.1a.lv/foto_tehnika_optika/f ... um=ad_item
Pirku Euronicā 494,97 euro, internetā ir lētāk.

Šim aparātam ir tas, ko vēlējos no aparāta - lai ir zooms un varu pievilkt tālu esošus putnus, lai kamerai ir ātrie režīmi. Putni jau negaida.
Ir vēl kaut kādas pogas, kuras vēl neesmu izpētījusi. Vēl neesmu arī izpētījusi kādas iespējas ir katram no režīmiem.

Raganietei ir sarežģītāks, jo tas ir pusprofesionālais. Manējais aparāts ir parasts digitālais. Pusprofesionālajiem ir daudz manuālu iespēju, tāpēc no šāda tipa kamerām atteicos. Man vajag, lai viss ir automātiski un nav nekas ar rokām jāregulē.
Kādreiz, pirms gadiem man uzdāvināja profesionālo spoguļkameru, pēc pusgada to pārdevu, jo nespēju saprast kas un kā jāregulē.
Vērotāj,paldies ka painformēji mani par moduli,es ar par ātrajiem režīmiem :D
gaidīšu tavus bilžukus no barotavas ;)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”