Šī ir viena ļoti drošticama pazīme, paldies, Vērotāj! Ja vien attiecīgajā brīdī aste ir izvērsta, tad šī pazīme tiešām ļauj viegli atpazīt mātīti un attiecīgi arī Robertu.Vērotāja wrote:
Ir viena lieta ko pamanīju. Ne vienmēr iespējams to ieraudzīt, taču, ja gaisma krīt labi, var redzēt, ka mātīte ir jauna un viņas aste vēl ir ar melniem galiem, bet kreisajā pusē ir melna svītriņa. Robertam ne tuvu nekā tāda nav.
Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem
Re: Identifikācija un citas diskusijas par jūras ērgļu ligzd
Re: Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem
Mani māc aizdomas, ka šogad šī ligzda netiks apdzīvota. Bet no tiem putniem jau neko nekad nevar saprast.
Tā varētu būt. Viņi nenes un nenes zarus. Laikam jau varot arī bez zariem, bet nezinu... kamerās neesmu redzējusi, ka kaut vai dažus zarus neatnestu un kādu zāles kumšķi mīkstumam.Jamsis wrote:Mani māc aizdomas, ka šogad šī ligzda netiks apdzīvota. Bet no tiem putniem jau neko nekad nevar saprast.
Kamēr gaidām, var pievērsties igauņu jūras ērgļu ligzdai - laba ainava un putni jau aktīvi rosās http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =22&t=2522
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
- Lianaliesma
Varbūt arī Robertam jāpaņem pauze šovasar pēc visiem notikumiem - partneres maiņas, jaunas iepazīšanās/sadraudzēšanās, kājas savainojuma...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Ieskatījos EE Annas un Uku ligzdā. Pārņēma skaudība (tāda laba gan
), viņiem viss notiek. Bet gan jau arī mums LV būs prieka brīži.

Jānis rakstīja/stāstīja, ka ir uzstādīta otra kamera, ja tur kaut kas notiks, bet šeit nē, tad acīmredzot mūs pārslēgs uz to otru kameru.Jamsis wrote:Ieskatījos EE Annas un Uku ligzdā. Pārņēma skaudība (tāda laba gan), viņiem viss notiek. Bet gan jau arī mums LV būs prieka brīži.
Jā, un igauņu ligzdā gan izskatās, ka drīz vien būs olas. Pāris ir nobriedis ligzdošanai.

Nupat sazvanījos ar Jāni Ķ. Otrās kameras palaišana ir atlikta orientējoši uz 10. martu. Bet nevajag vēl nokārt degunus, jo arī otrajā ligzdā pagaidām vēl ligzdas būvēšana nenotiek. Pāris apmeklē ligzdu tāpat, kā mūsu Robčiks ar Ķērstu, pasēž, un blandās tālāk. Bet šī ligzda jau esot pilnībā gatava, tikai nedaudz vajag mīkstā materiāla, kuru atnest viņiem ir dienas jautājums. Un putni to ļoti labi jūt. Tā kā šeit vēl viss ir pilnīgi iespējams.Vērotāja wrote: Jānis rakstīja/stāstīja, ka ir uzstādīta otra kamera, ja tur kaut kas notiks, bet šeit nē, tad acīmredzot mūs pārslēgs uz to otru kameru.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ķērsta...MĀRIS wrote: Robčiks ar Ķērstu

Māri!

Tu labi centies un Tev perfekti izdodas

Vērotāj, atvaino par sajūsmas spamu šai sadaļā, dzēs droši ārā

Personīgi man, vērošanai pilnīgi pietiek ar EE ligzdu. Robertam šgad derētu atvaļinājums.
Jānim arī būtu vieglāk, vienā kokā mazāk jākāpj 

Nezinu gan, vai Jānim to vieglumu gribas. Re, ar kādu lepnumu ornitologi ziņoja, ka ligzdošanas sezona pērn bija sekmīga
Visi grūtumi tad liekas sīkums 

Roberts 20.februārīVērotāja wrote:Un pabeidzot "vārīties" par tēmu - ir vai nav. Jānis Ķuze ietica "pieķerties" kaut kādām raksturīgām spalvām, vai kā gadījumā ar mātīti, kaut kādiem plankumiem vai tamlīdzīgi. Robertam uz muguras ir ļoti tipiskas divas spalvas - viņu savstarpējais leņķis un forma. Apvilku rimbuli, ceru, ka var saprast kuras divas spalvas uz muguras es domāju.
2.marts

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)

Es arī par Bertu iedomājos, bet tad sapratu, ka vienalga būs asociācijas un mūsu Durbertiņuskarleta wrote:Varbūt Roberts un BERTA ,vai EMMA ?

Vēl man ienāca galvā ARTA

Gerda - drosmīga meiteneViky wrote:Es arī par Bertu iedomājos, bet tad sapratu, ka vienalga būs asociācijas un mūsu Durbertiņuskarleta wrote:Varbūt Roberts un BERTA ,vai EMMA ?tāpēc labāk domāju, ka nevajag.
Vēl man ienāca galvā ARTA

Komentāros atkal virmo vārdu vēsmas
Jūs man sakiet kad taisīt tabulu balsošanai, bez problēmām jebkurā laikā uztaisīšu un nobalsosim.
Noteikti esmu kaut ko izlaidusi - Erna, Minna, Matilde, Trīne, Milda, Egle, Emma, Marta, Lavīze, Līga, Arta, Gerda.
Te vārdu daudzām ligzdām pietiks

Jūs man sakiet kad taisīt tabulu balsošanai, bez problēmām jebkurā laikā uztaisīšu un nobalsosim.
Noteikti esmu kaut ko izlaidusi - Erna, Minna, Matilde, Trīne, Milda, Egle, Emma, Marta, Lavīze, Līga, Arta, Gerda.

Būtu ar mieru aprast ar man ne tik tīkamu vārbu,bet ,lūdzu, beigās nedodiet tai ērglenei vārdu pamazināmajā formā.(subjektīvi-tas pārāk salkani skan un ir kā īstā vārda samāžošana; objektīvi-nav ērts starptautiski)
SpulgaVērotāja wrote:Komentāros atkal virmo vārdu vēsmas![]()
Noteikti esmu kaut ko izlaidusi - Erna, Minna, Matilde, Trīne, Milda, Egle, Emma, Marta, Līga, Arta, Gerda.