Diskusijas

Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Biker,

Man liekas, tas ir ļoti labi, ka esi mūsu forumā, tas nekas, ka varbūt nesaproti burtiski visus komentārus, tomēr galveno domu jau var saprast. Tāpat arī mēs varam saprast Tavus komentārus. Bet ja kaut kas nav saprotams, var taču pārjautāt :)
Mums katram ir mazliet atšķirīgs novērojums vai kāda epizode, kas viss kopā veido šo forumu.

Turklāt Tu veido tik jaukus video sižetus! Paldies Tev! :)

/ Biker,
It seems to me it is very good that you are here in our forum, it's nothing that you may not understand literally all the comments, but the key idea can already be understood. Also our forumers can understand your comments. But if something is not understandable, we can always ask :)
We each have a slightly different observation or an episode that all together forms this forum.

In addition, you create so beautiful video stories! Thank you! :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kāds mīļums! :P

Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Biker

Post by Biker »

Paldies par jaukajiem vārdiem, lianaliesma. Es esmu priecīgs, ka jūs saprotat mani. Tas dod man drosmi :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Biker wrote:Paldies par jaukajiem vārdiem, lianaliesma. Es esmu priecīgs, ka jūs saprotat mani. Tas dod man drosmi :D
Daudzi no mums, darba vai citu apstākļu dēļ, nevar sekot visām tiešraidēm, tāpēc katra komentētāja novērojumi ir zelta vērtībā :P
Biker, Jūsu video ieraksti sniedz informāciju par norisēm, bet Jūsu komentāri ir ļoti labi saprotami.
Paldies Jums!

(Tik sarežģītu tekstu man laikam neizdosies pašai pārtulkot. Ceru, ka GT tulkos normāli. )
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Biker

Post by Biker »

Jā, es saprotu. Tev taisnība, Vērotāja. No šī viedokļa,. Tā, tas ir jēga.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:Kāds mīļums! :P
:D :D :D
Jocīgi. Kā gan kaķu mamma nesaduras pret savu audžubērnu kažociņiem?
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Vērotāja

Post by Vērotāja »

Smieklīgs video, bet reizē arī skumjš, jo cilvēki jau paši to situāciju ir radījuši

http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/ ... d=49110479
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba

Post by Simba »

Murkjelis wrote:
Vērotāja wrote:Murkjeli, sveiciens! :D

:?: :!:
Par tām zaļvārnām - varbūt varam sacerēt kaut kādu "kolektīvo vēstuli" ar pateicību par interesanto piedāvājumu un lūgumu nākošajā sezonā tiešraidi organizēt caur Youtubi. Manuprāt, tas ir jādara laicīgi, jo Aizsardzības ministrija/Valsts iepirkums, tas noteikti nav izdarāms ātri un vienkārši no viņu puses.
Tas nebūtu slikti. Es gan neesmu meistars tādās tēmās.
Es kaut kādu bla bla varu sadrukāt, bet man vajag palīdzību saturā un terminos... :roll:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba, nu iesāc, tad jau paturpināsim un papildināsim :P
Feja

Post by Feja »

Vērotāja wrote: Par tām zaļvārnām - varbūt varam sacerēt kaut kādu "kolektīvo vēstuli" ar pateicību par interesanto piedāvājumu un lūgumu nākošajā sezonā tiešraidi organizēt caur Youtubi. Manuprāt, tas ir jādara laicīgi, jo Aizsardzības ministrija/Valsts iepirkums, tas noteikti nav izdarāms ātri un vienkārši no viņu puses.
Par mazo ērgli - varbūt tādu pašu kolektīvu vēstuli varam sacerēt arī LVM, kur ir tādas pašas tiešraides problēmas un kura ir tikpat nozīmīga un aizraujoša kā zaļo vārniņu tiešraide, un vēstuli arī Zābaku putnu barotavas saimniekiem - LF, par ko mēs ar Raganieti jau sen runājām. Šajā lietā neviens nepiesakās palīdzēt. Pienāks ziema un tad atkal būs jāšausminās, kā tā var.... Nemāku diemžēl tik pārliecinoši un filozofiski izteikties, un visu salikt pa plauktiņiem, piedodiet, kad te ierodas Murkjelis un tad kādi dažādās izpausmēs sarosās. :roll:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labrīt.

Feja, jā, LVM ir tikpat drausmīga tiešraide kā zaļvārnām. Ļoti gribēju šogad sekot, bet diemžēl šāda formāta tiešraidei no "aizkadra" sekot neizdevās (aizkadrs ir kad ieslēdzu tiešraidi, pa virsu daru savu darbu un vadoties no skaņām ieskatos. Šī tiešraide tā nestrādā, jo tūlīt atslēdzās.)

Par Finiera barotavu arī tā ir aktuāla tēma, tiešraide tur ir laba, bet tur cita problēma. Noteikti jāuzraksta.
Bet tur vajag tā emocionālāk, par atbildību. Man tas var neizdoties pārliecinoši.
Varbūt kāds var iesākt, tad mēģināsim par visiem parediģēt?

Jaukas visiem brīvdienas!
Made

Post by Made »

Biker, tas ir tik mīļi, ka Tu lasi arī Diskusijas :) paldies, ka esi ar mums!

Un visiem pārējiem, redzamajiem un neredzamajiem, arī paldies! Patiess prieks, ka "vecā gvarde" atrādās un apliecina, ka vēl ir ar mums! Murkjeli, man Tava stiliņa pietrūkst, arī Ligzdas gariņa klātbūtni gribētos vairāk sajust. Kaut vai laiku pa laikam (biežāk nekā tas ir). Saprotu, ka laiks, darbs, ģimene, "ko nu es tagad tur"... man pašai arī iznāk kampaņveidīgi - kad ir laiks vai nu arī situācija tāda, ka gribas "pasūtīt" visu citu... tad manis ir par daudz, bet regulāri "rukāt" nevaru. Toties esmu gan sajutusi, ka manas "viesizrādes" akceptē arī tad, ja gadās tajā brīdī satikt otru reportieri. :P (un pašai arī gadījies "par velti" ielikt radikālī, jo atnākot ar saiti uz tēmu, bilde jau ir! nekas, prieks par to, ka man bija gribējies, paliek)

Sunshine, ja nolemsi atjaunot pieeju bildēm, es vēlreiz piedāvājos daļēji atbalstīt finansiāli - un tad, kad bildes ar tekstu sastātos kopā, varētu nokopēt tēmu kā grāmatu... :roll:
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote:Simba, nu iesāc, tad jau paturpināsim un papildināsim :P
Jā, tik man vēl joprojām vajag palīdzību saturos un terminos :P
Respektīvi - kas ir tas, ko vēlamies pateikt? Zaļvārņu komentāros noteikti jau tas viss ir pateikts, varbūt kāds atceras laiku, kad par to tika diskutēts? :roll:
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Es varu tikai piesviest domu, ko varbūt ir vērts iepīt, proti, kāpēc translācija youtubē ir vēlamāka: būs lielāks vērotāju skaits. Attiecīgi var pieaugt interesentu skaists, kas ne tikai vēro un priecājas par tiešraidi, bet arī var atrasties vairāk potenciālo ziedotāju projektam kā tādam.
Mežu kamerām tieši tas pats.
Shēma būtu apmēram tāda, ka šogad tiešraide nav pieejama daudziem lietotājiem un tiem, kam ir, arī kvalitāte klibo. Un tad kāpēc būtu labāk, ja straume notiktu caur jūtūbi. Bet terminus un profesionālākus skaidrojumus es arī nezinu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Youtube tiešraides priekšrocības:

1. iespēja patīt video atpakaļ par 4 stundām,
2. iespēja apturēt kadru un vērot notiekošā detaļas, vai vērot notiekošo palēninājumā,
3. meklējot kādu konkrētu iepriekš notikušu situāciju, redzams ligzdas laiks un ir iespēja redzēt konkrēto situāciju mazajā lodziņā (miniekrāniņā), kas palīdz atrast vajadzīgo,
4. ērti pievienot youtube tiešraides video arī PotPlayer - video ierakstam un momentuzņēmumu veikšanai.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjeļa un lianasliesmas punkti ir otrajai daļai par Youtube priekšrocībām.
Frāzes par ziedojumiem nevajag, jo ne LVM, ne Aizsardzības ministrija ziedojumus neprasa.

Galvenais uzsvars, manā saprašanā, ir jāliek uz to kāpēc esošās tiešraides ir nederīgas.
Jo, zinot valsts iestāžu domāšanas stilu, ja tiks pēc punktiem pārskaitīts kādi ieguvumi būs no Youtube, tad tieši šos punktus viņi integrēs esošajā formātā un turpinās tādā pat stilā.
Tāpat auditorijas lielums arī nav īsti arguments, jo ja tas tiešām šīs iestādes interesētu, tad jau iesākumā tiktu pieņemts Youtube, Facebook vai kāds cits plaši lietojams formāts. Ja tā nenotiek, tātad ir apstākļi, kuri šīm iestādēm liek tā rīkoties, kurus mēs varam nojaust, bet kamēr aiz rokas neviens nav pieķerts, man nav tiesību savas aizdomas izteikt publiski.

Galvenais iemesls - šo tiešraides formātu neredz apmēram puse skatītāju. Pārraides formāts līdz šim neatklātu apstākļu dēļ nav savietojams ar datoriem. Pie kam, eksperimenti rādīja, ka nedz pārlūkprogrammu atjaunināšana, nedz kodeku uzstādīšana, nedz dažu programmu atslēgšana problēmu nespēj atrisināt.

Otrs iemesls, kura dēļ šo tiešraidi neredz vēl puse skatītāju - ir neiespējamība pārslēgt kvalitāti, lai tiešraidi varētu redzēt arī tie, kuriem nav pieejams ātrgaitas internets. Youtube tiešraide, salīdzinot ar piedāvājumu, automātiski piemērojas interneta ātrumam un pārslēdzas automātiski. Tādā veidā skatītāji ar ātro internetu nezaudē kvalitāti un arī ar lēno internetu ir iespēja sekot notikumiem.
Piedāvātās tiešraides kvalitāte ir statiska, lēno pieslēgumu skatītāji redz saraustīti ar nemitīgi griezošos rimbuli ekrānā.

Šie divi iemesli ir galvenie.

Papildus neērtības, kuras ir salīdzinot ar Youtubi:
1. Pārtīšanas funkcija ir izveidota nemākulīgi, pārtīšanas joslā nav integrēts miniekrāns, kurš ļauj redzēt notikumus tam laikam, kurš tiek pārtīts.
2. Nav izveidota palēninātā skatījuma funkcija.
3. Piedāvātais formāts neļauj skatīties tiešraidi caur daudzfunkciju pleijeriem.
Kā papildus bonuss - ievērojami pieaugs skatītāju auditorija, kas tiešraides mērķi - laba publiska tēla veidošanu, ļaus sasniegt pilnvērtīgāk.

:!: Tehnisko daļu uzrakstīšu, to nevajag rakstīt.
Man neiet ar liriku ievadam ar pateicības vārdiem. :oops:
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Labvakar!Pašā ciemata vidū ir stārķu ligzda.No tāluma skatoties izskatījās,ka bērnu ir daudz.Šodien gāju fotografēt :)
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete, paldies par padalīšanos putnošanas priekā :D
Ligzda ir zemu vai Tu esi pakāpusies kaut kur?
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”