Diskusijas

mega2

Re: Diskusijas

Post by mega2 »

Simba

Post by Simba »

mega2 wrote: Kāds skaistums un košums! :P
http://apollo.tvnet.lv/zinas/foto-lu-bo ... dri/797110
Uz šo tieši šodien es biju - gandrīz noģību no tā skaistuma un krāsām :D
Mazā, krāsainā, smaržīgā pasaku valstība :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2 wrote: ļoti vēlams tomēr pievienot savus vārdus dzimšanas dienas sarakstam,lai nav jāmin un jāskatās,kā zinātāji sveic un tikai pēc tam nezinātāji var pievienoties! :lol:
Jaunie forumieši un jau esošie - lūdzu ierakstiet savu dzimšanas dienas datumu te https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=37&t=3679
,lai varam svētku dienā priecāties kopā ar jums.
Ja vēlaties, lūdzu pierakstiet savam nikam klāt īsto vārdu :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Ieraudzīju FB šo video un atcerējos Sanitas bildes - somzīlītes :P https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 93#p132793

Latvijas Ornitoloģijas biedrība dalījās ar Starp putniem un cilvēkiem video.
https://www.facebook.com/starpPutniemUn ... 515440842/
Kaimiņiene

Post by Kaimiņiene »

Kapēc ir laika nobīde Dabas datu mājas lapā? :evil: Attēls ievietots ar reālo laiku, bet ievietošana atzīmējas stundu agrāk :!: :?: :!: Pašlaik mans pulkstenis rāda 7.54 no rīta. Bet ar kādu laiku tiks ielikts diskusiju lapā? :?:
Kaimiņiene

Post by Kaimiņiene »

Paldies, Admin! Pāris minūtēs sakārtoji! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kaimiņiene wrote:Kapēc ir laika nobīde Dabas datu mājas lapā? :evil: Attēls ievietots ar reālo laiku, bet ievietošana atzīmējas stundu agrāk :!: :?: :!: Pašlaik mans pulkstenis rāda 7.54 no rīta. Bet ar kādu laiku tiks ielikts diskusiju lapā? :?:
Laiku, kuru forumā redz lietotājs, katrs uzstāda sev pats. Jo cilvēki var dzīvot dažādās pasaules malās.

Kaimiņiene, acīmredzot nebija pārlikts vasaras laiks (tagad ir pārlikts).
Lai to izdarītu -
- augšā Lietotāja panelis
- kreisajā pusē Uzstādījumi
- Kopējie uzstādījumi
- ielikt punktiņu - Šobrīd darbojas vasaras laiks
(attiecīgi rudenī pārlikt punktu, ka darbojas ziemas laiks)

Image
Simba

Post by Simba »

Mīļie forumieši :P
Varbūt jūsu/mūsu kopējie prāti būs gudrāki par manējo vienu :lol:

Uzgāju šodien sīļa mazuli. Kaimiņš pie upes bija pieslēdzis sūkni un tieši blakus tam uz celma (pašā trokšņa vidū) šis sēdēja. Pacēlu, aiznesu uz zara. Tad saraku sliekas, nesu cienastam. Šis arī priecīgs atvēra knābi un ņēma pretī, vēl galda lūgšanu man noskaitīja :D Vecākus tuvumā nemanīju, arī tad, kad lielais troksnis bija izslēgts. Tagad ap 21.00 tālumā likās, ka dzirdēju sīļa balsi, bet katrā ziņā mani un mazuli neviens netraucēja. Vai šis sīļa bērns pēc izmēriem varētu būt tāds, kas ir izlidošanas vecumā? :shock:

Image

Image

Tas, kas man visvairāk nepatika, bija pašķidrās spalvas astē un tās apvidū. Parazīti varētu būt apsēduši?

Image

Bērns visu pēcpusdienu arī ņipri uz zara nodzīvoja. Lejā nekrīt. Brīžam tā aizmidzis, ka nedzird pat tuvošanos. Bet apetīte ir un sliekas ēd ar priecīgu prātu (3x piedāvāju). Pēc tam vēl paknosās, spalvas pieriktē un guļ :D
Esmu apjukusi ar vārdu sakot :lol:
skarleta

Post by skarleta »

Vai kāds smukiņš :P Nebiju redzējusi sīļa mazulīti :) Simba ,Tu viņam tagad kādu laiku būsi mammītes vietā :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Te ir 2015.gada tēma par līdzīgu gadījumu un lūk ko raksta CerambyX
Ne vienmēr zvirbuļveidīgo putnu mazuļi ligzdu pamet pilnīgi lidspējīgi - pirmās dažas dienas var arī tā neveikli lēkāt pa zariem, zemi un veikt tikai nelielus pārlidojumus, bet nu tie aug ātri un pēc dažām dienām jau lidos labāk. ....
Vispār jau atrodot putnu mazuli vienmēr vajadzētu pēc iespējas ātrāk doties prom un atstāt to mierā (ilga tā pētīšana, trenkāšana vai citas darbības var piesaistīt plēsēju uzmanību, kas pēc tam viegli atradīs jūsu vēroto mazuli)
Izlasi visu tēmu te https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=10&t=2402
Simba

Post by Simba »

Paldies :P

Ar sīļa bērnu šorīt viss ir kārtībā - dzīvs, sēž tai pašā zarā un kas galvenais un labākais - šorīt mani pa sīļu modei kārtīgi izlamāja vecāki :D Tā ka vecāki ir atpakaļ un viss viņiem tur notiekas :P
Lote

Post by Lote »

Labdien!

Šobrīd 10.12 Latvijas Radio 1 raidījumā "Zināmais nezināmajā" Māras Janaus stāstījums par vārnām
Made

Post by Made »

Cerams, ka sīļu jaunulim ar veselību būs viss kārtībā! Retas laikam tādas bildes. Tev tie putni vienmēr uzrodas, Simba! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Simba, paldies, ka padalījies, prieks par sīlēnu, galvenais, ka ir vecāki, kas vislabāk to lietu māk - parūpēties par savu atvasīti :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

Made wrote:Cerams, ka sīļu jaunulim ar veselību būs viss kārtībā! Retas laikam tādas bildes. Tev tie putni vienmēr uzrodas, Simba! :P
Made, Tu par to balodi? :D Tas jau gan bija mans naivā prāta sajukums nevis pragmatisms :lol:
Paldies Dievam, ka man vakardien pietika veselā saprāta, lai to sīko mājās neatstieptu (kaķiem par prieku). Vakardien devos mājās ar domu - ja vecāki nebūs uzradušies, tad gan iešu glābt, bet patiess prieks, ka dažas sliekas un uzcelšana uz zara bija viss, kas no manis tika prasīts :D
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Šodien pa lietu gāju uz dīķi fotografēt ūdensvistiņas mazulīšus.Otrā dīķa galā redzu melnu pleķīti,tad mēģināju pievilkt ar aparātu cik iespējams ;) Tagad bildē redzams mazais melnais knipucītis,bet priekšā gadījies arī pīļuks. :) Bilde ne īpaši laba,bet tūlīt jau mazulīši būs lieli un neko labāku arī nedabūšu. ;)
Image
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Melnais ir ūdensvistiņas pull.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete, paldies :P
Tāds šis mazulītis izaugs http://ornitofaunistika.com/lvp/galchl.htm
Vērotāja

Post by Vērotāja »

roosaluristaja wrote:Melnais ir ūdensvistiņas pull.
Labrīt, roosaluristaja.
Kas ir pull?
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Saīsinājums no pullus. Sīks cālis, kam ir dūnu tērps un nav īsto spalvu. Kad uzaug īstās spalvas, tad ir juv. - juvenile.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”