Diskusijas

d.e.

Re: Diskusijas

Post by d.e. »

Feja wrote:Labdien! Pie tusētāju saraksta lūdzu pievienot Raganieti, megu un mani. Groziņi ar kārumiem būs līdzi. :)
p.s. mums ar Raganieti saulenes un speķa bumbas. :D
Oooo ! Kas var būt labāks par grauzdētām saulenēm un grilētām speķa bumbām ! :lol: Image

Prieks redzēt, ka saraksts papildinās ! ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu saskaitīsimies kas piedalīsies 27.maijā piknikā Garciemā, ko ņemsiet līdzi groziņā un vai varat kādu paņemt mašīnā vai arī pašam ir nepieciešamība, lai kāds aizved.
Pasākuma sākums ap 13-14.

1. d.e. - trauki, ogles
2. Māris - groziņā zivs
3. Vērotāja - groziņā dārzeņi, mazsālītie gurķi, malta kafija
4. skarleta - groziņā vistas šašliks
5. Sunshine - groziņā maizītes un pīrādziņi
6. Tālis - groziņā cūkas šašliks
7. Saule -groziņā balzāms, maizītes, pīrādziņi
8. Saules Māris
9. Sandra L. - groziņā maize, ābolu sula
10. Sandras L. Dzintars
11. La Marie
12. Simba - groziņā salāti
13. Hildiņa - groziņā desiņas
14. Raganiete
15. Feja
16. mega2
17. Made

Transports:

Ir brīvas vietas Māra mašīnā
(no Kuldīgas caur Imantu uz Garciemu)

Ir viena brīva vieta Simbas mašīnā
(no Ķengaraga caur Purvciemu uz Garciemu)

megu paņems Sunshine
Tāli paņems Simba
Hildiņu paņems Simba
skarletu paņems Māris
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Vērotāja wrote:Lūdzu saskaitīsimies kas piedalīsies 27.maijā piknikā Garciemā, ko ņemsiet līdzi groziņā un vai varat kādu paņemt mašīnā vai arī pašam ir nepieciešamība, lai kāds aizved.
Pasākuma sākums ap 13-14.
Man vēl komandā būs Dzintars
Sunshine

Post by Sunshine »

Precizējums - vairs transportu nevaru piedāvāt, jo brauksim kopā ar mega2 :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Es braukšu cauri Rīgai no Imantas puses, un ratiem visa pakaļa vēl brīva /3 vietas/. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

Simbai auto aizmugurē no 3 vietām viena vēl brīva posmā starp Ķengaragu, Purvciemu un Garciemu :P
Saule

Post by Saule »

Mēs brauksim ar vilcienu
NoraR

Post by NoraR »

Labs vakars!

Varbūt kāds no forumiešiem vēlas izmantot iespēju 2017. gada 1. jūnijā aizbraukt ekskursijā un mazā ērgļa vērošana Kujas dabas parkā? Latvijas Dabas fonds uzsāk jaunu projektu, kura ietvaros tiks veikti vērienīgi darbi mazā ērgļa aizsardzībai. Galvenās projekta darbības teritorijas būs Kujas dabas parks un Lubāna mitrājs.
Šeit vairāk par pasākumu: http://ldf.lv/lv/article/latvijas-dabas ... mazo-ergli
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja kāds nav izlēmis ko likt groziņā braucot uz pikniku - vajag kaut kādu kečupveidīgu mērcīti pie grilētas gaļas un vajag cukuru.
Var paņemt dažas pudeles gāzēto un negāzēto min.ūdeni.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Ja kāds nav izlēmis ko likt groziņā braucot uz pikniku - vajag kaut kādu kečupveidīgu mērcīti pie grilētas gaļas un vajag cukuru.
Var paņemt dažas pudeles gāzēto un negāzēto min.ūdeni.
Cukurs ir, kafijai piens arī būs. Ūdens mājā ir no 40+ metru urbuma - labs, gāzētais minerālūdens gan nav.
Ja rodas kādi jautājumi sestdienā vai vajag aizbraukt pretī uz staciju, droši zvaniet man uz tel. 26559979. ;)
d.e.

Post by d.e. »

Nesaprotu...vai tiešām ērgļi spēj tos dronus kaut kā apstādināt paši nesatraumējoties?
Ja tas ērgļiem tāds - kamikadzes uzdevums, tad priekš kam ? Tikpat labi var jebkuru dronu nobliezt vienkārši ar šaujamo, bet tad tas krīt lejā (iespējams kādam uz galvas). Kur te ir ideja ? :roll:
http://apollo.tvnet.lv/zinas/belgijas-p ... tus/795883
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:Nesaprotu...vai tiešām ērgļi spēj tos dronus kaut kā apstādināt paši nesatraumējoties?
Ja tas ērgļiem tāds - kamikadzes uzdevums, tad priekš kam ? Tikpat labi var jebkuru dronu nobliezt vienkārši ar šaujamo, bet tad tas krīt lejā (iespējams kādam uz galvas). Kur te ir ideja ? :roll:
http://apollo.tvnet.lv/zinas/belgijas-p ... tus/795883
Atbilde kāpēc ērgļi ir pēdējā rinkopā:
Šādos gadījumos ērgļi gaisā sagrābj lidaparātu ar nagiem. Eksperti uzskata, ka tas ir drošāk nekā izmantot šaujamieročus, lai neitralizētu lidojošās ierīces.

Te ir video par apmācību

Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Ja rodas kādi jautājumi sestdienā vai vajag aizbraukt pretī uz staciju, droši zvaniet man uz tel. 26559979. ;)
Tu domā, ka es atceros, kur bija jābrauc? :lol:
Vai nu turi telefonu rokās visu laiku, vai dod adresi :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote: Lieliski ! :)
Tad jau pamazām saorganizēsimies ! ;)
Vieta jau vairāk vai mazāk zināma - Sauleskrasta 11, Garciems, Carnikavas nov.
Nekādas pārākās extras nav, bet šašliku uzcept varam, nojume pa ziemu nav sabrukusi, nezāles pa perimetru aug griezdamās, pīles peld, bebri grauž ! :mrgreen:
Domāju, ka tās dienas plānu saorganizēsim vadoties no laika apstāļiem ( parasti visos mūsu pasākumos "piedalās" gada stiprākās vētras un dažādu pakāpju negaisi Image)
Simba

Post by Simba »

Paldies, Vērotāj :P
Tu mans glābiņš manām vājatminīgajām acīm :lol:
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote: Atbilde kāpēc ērgļi ir pēdējā rinkopā:
Šādos gadījumos ērgļi gaisā sagrābj lidaparātu ar nagiem. Eksperti uzskata, ka tas ir drošāk nekā izmantot šaujamieročus, lai neitralizētu lidojošās ierīces.
Nu jā, to es izlasīju...bet tiem lidaparātiem propelleri griežas, man liekas tas ir baigais risks putnu savainot un tad tāpat tas drons kritīs lejā "pa taisno". Var jau būt, ka tikai mazos dronus tā ķer ar ērgļiem. Esmu redzējusi darbā gan miniatūrus "lidoņus", gan milzīgu oktokopteri ar 8 propelleriem,tāds viss no metāla, ja tādu ērglis censtos apturēt, tur tik spalvas noputētu... !
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:Paldies, Vērotāj :P
Tu mans glābiņš manām vājatminīgajām acīm :lol:
Paldies Vērotāj, jā, adrese ir īstā ! ;)
Kad iegriežas no lielā ceļa Garciemā, tad pirms veikaliņa "Ilze", jāgriežas pa labi Palejas ielā un pēc tam pirmā ieliņa pa kreisi. Tajā pie pirmā žoga būs kļūdains uzraksts Saulkrastu iela. :D un tad jau brauc līdz galam, kamēr kreisajā pusē būs pagalms ar atvērtiem vārtiem ! :D Domāju, ka par parkošanos ar kaimiņiem sarunāšu, lai mums pagalms brīvāks ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tajā video var redzēt, ka ērglis ne gluži ķer dronu, bet no augšas ar kājām notriec zemē.
Putns tomēr tur gaisā ir brīvs un ar varu neviens viņu nevar piespiest nodarīt sev pāri. Domāju, ka ērglis saprastu, ka nespēj nogāzt zemē milzīgu dronu, kurš viņu var savainot.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Tajā video var redzēt, ka ērglis ne gluži ķer dronu, bet no augšas ar kājām notriec zemē.
Putns tomēr tur gaisā ir brīvs un ar varu neviens viņu nevar piespiest nodarīt sev pāri. Domāju, ka ērglis saprastu, ka nespēj nogāzt zemē milzīgu dronu, kurš viņu var savainot.
Vispār...jā, tas man neienāca prātā, ka iespējams putns pats arī izvērtē uzbrukt vai neuzbrukt ! :) Kaut kā pirms tam iedomājos, ka tas tā kā suņiem, pēc komandas "fas" - uzbrūk vienalga kam, jo tāda ir pavēle. Lai nu tā būtu, ka tā ir drošāk, man jau gan likās, ka ar vienu snaipera šāvienu to pašu var dabūt gatavu ! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote: Kaut kā pirms tam iedomājos, ka tas tā kā suņiem, pēc komandas "fas" - uzbrūk vienalga kam, jo tāda ir pavēle.
Tas ir mīts :P Suni nekad nemāca uzbrukt cilvēkam, kurš neveic provokatīvas darbības. Uzbrukuma apmācības pamatā ir suņa provocēšana uzbrukt, citādi viņš to vienkārši nedarīs. Ļoti rets suns uzbruktu cilvēkam, kurš neskrien, nevicinās ar rokām, nekliedz, neved pavadā citu suni utt.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”