Diskusijas

Tchibo

Re: Diskusijas

Post by Tchibo »

Tiešām malači. Bija interesanti uzzināt, kas patiesībā slēpjas aiz segvārdiem.
Par otro klinšu ērgļu pāri biku iesmēju. Sapratu, ka no uztraukuma tā sanācis :)
Es pamatā tik sekoju līdzi notikumiem ligzdās, komentēt īsti neko nesanāk. Toties vairāk sāku iepazīt putnu sugas un atšķirt sīkos knariņus.
mega2

Post by mega2 »

Hildina

Post by Hildina »

:lol:
skarleta

Post by skarleta »

Kurš putniņš uzvijis tik skaistu ligzdiņu ?(draudzenei dārzā ) vīta no niedru pūkām :)

Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

skarleta wrote:Kurš putniņš uzvijis tik skaistu ligzdiņu ?(draudzenei dārzā ) vīta no niedru pūkām :)
Atradu līdzīgu tīmeklī somzīlītei:
http://ornitofaunistika.com/lvp/rempen.htm
Kā kaut ko tādu dabū gatavu :?: :!:
skarleta

Post by skarleta »

Sandra L. wrote:
skarleta wrote:Kurš putniņš uzvijis tik skaistu ligzdiņu ?(draudzenei dārzā ) vīta no niedru pūkām :)
Atradu līdzīgu tīmeklī somzīlītei:
http://ornitofaunistika.com/lvp/rempen.htm
Kā kaut ko tādu dabū gatavu :?: :!:
Jā ,tieši tāda ligzda ! Vai Somzīlīte nav Sarkanajā grāmatā ???
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

skarleta , jā, somzīlīte ir ierakstīta Sarkanajā grāmatā, taču kā jau drošvien lasīji pievienotajā ornitofaunistikas saitē - somzīlīšu skaits arvien palielinās. Lai draudzene pavēro, vai šo ligzdu kāds arī izmanto un ieziņojiet noteikti arī Dabasdatos pie novērojumiem. :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Cik interesanta ligzdiņa.
Pameklēju internetā, trāpījās plašs Ilmāra Tīrmaņa raksts http://www.tvnet.lv/zala_zeme/daba/169989-somzilite
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
skarleta

Post by skarleta »

Madara_Ozola wrote:skarleta , jā, somzīlīte ir ierakstīta Sarkanajā grāmatā, taču kā jau drošvien lasīji pievienotajā ornitofaunistikas saitē - somzīlīšu skaits arvien palielinās. Lai draudzene pavēro, vai šo ligzdu kāds arī izmanto un ieziņojiet noteikti arī Dabasdatos pie novērojumiem. :)
Protams ,viņa šo ligzdu vēros ,varbūt tiešām ieraudzīsim šīs ligzdas iemītnieku ,tad arī ziņosim :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši. Jautājums par sestdienas pasākumu. http://kuldiga.lv/lv/kultura/lido-zivis-kuldiga Vai tas vēl ir aktuāls, vai varbūt taisām kādas korekcijas, jo šeit viss kaut kā pieklusis? :roll:
Varbūt tomēr čupojamies kaut kad maijā pie d.e., jo sestdien arī laika apstākļus pagaidām sola draņķīgus. http://www.yr.no/place/Latvia/Kuldigas/ ... /long.html :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

MĀRIS wrote:Mīlīši. Jautājums par sestdienas pasākumu. http://kuldiga.lv/lv/kultura/lido-zivis-kuldiga Vai tas vēl ir aktuāls, vai varbūt taisām kādas korekcijas, jo šeit viss kaut kā pieklusis? :roll:
Varbūt tomēr čupojamies kaut kad maijā pie d.e., jo sestdien arī laika apstākļus pagaidām sola draņķīgus. http://www.yr.no/place/Latvia/Kuldigas/ ... /long.html :roll: :P
Labrīt dienas vidū :P
Māri, es zinu, ka Vērotāja solījās būt.
Es arī gribu būt, bet neesmu bijusi apzinīga un neesmu apzinājusi līdzi braucējus. Ja kāds ar mani - ideāli! Ja es viena, tad pakaulēšos ar savu degvielas bāku, bet gan jau vienošos ar viņu :D

Man izskatās, ka pie d.e. pasākums arī būs, tikai tas sakrīt ar Torņu cīņām un Madara_Ozola par piemēru būs ar putniem tai pusē, taču noteikti kāds bariņš tur sačuposimies.
Sunshine

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote:Neskatoties uz uztraukumu, sižets sanāca pavisam jauks :D :D :D

Pēc ētera vajadzētu būt atrodamam lsm.lv arhīvā https://ltv.lsm.lv/lv/dokumentalie/vides-fakti/
Liels paldies par linku, Vērotāja! Noteikti šovakar ar interesi noskatīšos! :)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Sunshine wrote:
Simba, negribas te par nelegālām metodēm.. bet Torņu cīņas taču internetā (torenti) arī ērti pieejamas :lol: Un mēs taču to pasākumu pie d.e. pa dienu taisīsim? :)
:lol: :lol: :lol: Apsmējos :D
Man šķiet, ka Simba tomēr vairāk par tām cīņām, kas ar putniem un torņiem nevis tām, kas spēles par troņiem :D
Made

Post by Made »

Man nez kāpēc palicis prātā, ka Madara piedalījusies komandā un varbūt arī tagad būs ekrāna otrā pusē :)
Ja tā, tad vēlam veiksmi un skaistus putnu brīžus!
Sunshine

Post by Sunshine »

Murkjelis wrote:
Sunshine wrote:
Simba, negribas te par nelegālām metodēm.. bet Torņu cīņas taču internetā (torenti) arī ērti pieejamas :lol: Un mēs taču to pasākumu pie d.e. pa dienu taisīsim? :)
:lol: :lol: :lol: Apsmējos :D
Man šķiet, ka Simba tomēr vairāk par tām cīņām, kas ar putniem un torņiem nevis tām, kas spēles par troņiem :D
Paldies, Murkjeli, ka apgaismoji mani :lol: :lol:
Simba

Post by Simba »

Tā iet tiem, kas aizkadrā saklausās no citiem visu ko un nu publiski runā par visiem - gribēju kā labāk, bet sanāca kā vienmēr :lol:

Par sestdienu - varbūt ir kāds, kas vēlas braucienam uz Kuldīgu pievienoties manai ekipāžai? Ģeogrāfu vēl mēģinu sazvanīt, bet vietas noteikti vēl ir. Pie Māra ciemos nav būts, un aukstums noteikti nav šķērslis :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Tā iet tiem, kas aizkadrā saklausās no citiem visu ko un nu publiski runā par visiem - gribēju kā labāk, bet sanāca kā vienmēr :lol:

Par sestdienu - varbūt ir kāds, kas vēlas braucienam uz Kuldīgu pievienoties manai ekipāžai? Ģeogrāfu vēl mēģinu sazvanīt, bet vietas noteikti vēl ir. Pie Māra ciemos nav būts, un aukstums noteikti nav šķērslis :P
Simba, piektdien painformē vai brauksi. Tad uz vietas saskriesimies un Māri patrobelēsim :D
Ja vien negāzīs lietus, tad man negribās no mājas līst laukā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote: Simba, piektdien painformē vai brauksi. Tad uz vietas saskriesimies un Māri patrobelēsim :D
Tas jau arī ir, kas mani biedē, jo visās ziņās sola lietu un vēju. Saulītes, siltuma arī nekāda, tātad zivju aktivitāte salīdzinoši zema. Un dzīvošanās arī visu laiku ir laukā, jo vienīgais ko varu piedāvāt ir nojume, kur paslēpties no lietus. Tāpēc es pirmīt ieminējos par korekcijām. :roll:
Bet ja tomēr saņemsieties - laipni gaidīti! :P
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote: Simba, piektdien painformē vai brauksi. Tad uz vietas saskriesimies un Māri patrobelēsim :D
Ui! Uiiiii.... :shock:
Izskatās ļoti iedvesmojoši :geek:

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Simba wrote: Ui! Uiiiii.... :shock:
Izskatās ļoti iedvesmojoši :geek:
Šī bildīte būs precīzāka - 29. aprīlis. 12.00. :shock: :P
Image
Locked