Diskusijas

Safri83

Re: Diskusijas

Post by Safri83 »

Jap redzeju majas suni, kas var brivi iziet arā no četram sienam un paskraidit setā!
Majas, nevis dzivokļa suni! Mana uzskata dzivokļa suniem ir tada paša slikta dzive, ka savaļas dzivniekam cirkā! Vai tas ir etiski?
Kapec tad aizliedzam vienu, bet neaizliedzam otro?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Safri83, vēlreiz - tam nav sakara ar dzīves telpu. Un sunim, kurš dzīvo pagalma būdā, dzīve ir daudzreiz sliktāka par dzīvokļa suni.
Un vēl, atbildi, lūdzu, cik vietas vajag cilvēkam, lai dzīvotu? Metrus 25-30. Pārējās telpas ir pastaigām un estētikai, nevis dzīvošanai.
Tāpat sunim.

Par video - Zapašnijs tieši ir tas, kurš vienmēr un visās intervijās ir teicis, ka savvaļas dzīvnieks saprot tikai spēku.

Safri83, diskusiju beidzu, jo ir grūti runāt ar cilvēku, kurš ar ētiku saprot kvadrātmetrus.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Zapašnijiem tas ir bizness un ļoti neslikts bizness. Varbūt arī ar izturēšanos pret dzīvniekiem viņu cirks nav tas sliktākais piemērs. Turklāt brāļi ir izcili demagogi un pārliecināt viņus, kas šis nav cienījams arods būtu pilnīgi neiespējami - tas ir viņu dzīves veids. Viņu dinastijas rūpals. Lai Zvēru dieviņš tiem soģis. Problēma nav pašos dresētājos. Problēma ir visparastākajā ekonomikas likumā par pieprasījumu un piedāvājumu.
Jā, es arī gribētu, lai nebūtu jāaizliedz savvaļas dzīvnieki cirkā. Es gribētu, lai tas atmirst pats no sevis, kā pierijusies ērce no suņa auss. Proti, lai arvien vairāk un vairāk cilvēku saprastu, ka ir arī citi veidi, kā pavadīt laiku un vienkārši nepirktu biļetes uz šādiem šoviem. Bet pieprasījums ir. Labi - tādas izrādes vairs nebūs Latvijā, nebūs daudzās citās valstīs, bet ir tak iespēja braukt tur, kur tas nav liegts. Es utopiski vēlos izmaiņas cilvēku apziņā. Un galu galā esmu dzirdējusi emocionālus un ne tik emocionālus paskaidrojumus, kāpēc cilvēks nevēlas redzēt kā tīģeris lec cauri riņķim. Daudz un dikti. Bet kaut kā tā arī neesmu neko vairāk par "tā tas vienmēr ir bijis un bērniem to gribas redzēt" no pretējās frontes. Nē, nopietni. Lai pastāsta, kāpēc tieši viņš grib redzēt lāci uzpurnī lecam polku. Kāds no tā gandarījums?
d.e.

Post by d.e. »

Labvakar !
Paldies visiem, kas izteica savu viedokli par cirku tik pārliecinoši, ka man gandrīz vairs nav ko piebilst ! :)
Protams par cirku - bez dzīvniekiem !
Par domu, ka dzīvniekiem vienkārši jānodrošina labi apstākļi un tas jākontrolē, nevis - jāaizliedz cirks, pat sasmējos. Gribētu redzēt kā kāds zvēru dīdītājs bez pātagām, ūdens strūklām u.c. zvēriem izdomātām mocībām ietu kaut vai Zoo plašajā voljērā vai vēl labāk kādā safari parkā pie lauvām un mēģinātu iestāstīt, ka nu ir jākāpj uz beņķa vai jālec caur riņķi !
Laikam ir jāpaiet vēl kādam laikam, lai cilvēku domāšana mainītos...es ticu, ka tā būs.
Ja bērni lasītu Dž.Darela grāmatas, par to kā tika domāts, lai zoodārzā zvēri nedzīvotu sprostos, tad neviens uz to cirku negribētu iet.
Es savus bērnus (nu jau ir lieli) uz cirku ne reizi neaizvedu un ticu, ka tas viņiem palīdzēja iemīlēt un saprast gan dabu, gan visu dzīvo !
d.e.

Post by d.e. »

Par aprīļa tusiņu runājot...es klusēju, jo man tā sanācis, ka aprīlis - maijs (gandrīz viss) - jūnija sākums ir sanācis gaužām aizņemts un ir skaidrs, ka arī nekādus lielos attālumus nekur nebraukšu.
Tāpēc diskusijā neiesaistos, kaut idejas ir foršas. Uz orhideju ziedēšanas laiku gan ceru tikt. :)
Ja nu aprīļa pasākuma saorganizēšanās pārcelsies uz vēlāku laiku, tad varu piedāvāt 13.05 vai 20.05 nelielam pasākumam svaigā gaisā pierīgā, vieta tā pati, kur pagājušovasar ;)
Safri83

Post by Safri83 »

Man ētikas jautājums ir loti plats. Tas noteikti nav saistīts tikai ar kvadrātmetriem.
Sanāk, ka dzīvnieks cirka tas ir slikti, bet vācu aitu suns dzīvoklī(Kurš tiek ārā labi ja uz 30 minūtēm dienā) tas ir labi?
Dzīvnieks uz ķēdes cirka tas ir slikti, bet laukos uz ķēdi tas ir labi?
Cirkā dzīvnieku dresē, bet suni nez kāpēc „audzina”?(bet tas suns beigas uzbrūk saimniekam(reiz 3-4menešos zinās))
Piemēram bija zinās raksts par vistas fermu, kur šausmīgos apstākļos audze vistas, vai tad tiem vīstam, nav tiesības uz normāliem apstākļiem? Un nevienu fermu neaizliedza!

P.s. Paldies par diskusiju arī. Jums šeit viss tik smuki un skaisti visi „elpo vienā elpā”, nju vajag Jums arī citu pozīciju dažreiz! :idea: ;)
Made

Post by Made »

31.marts laiks ap 7:21-7:27 laikapstākļi ligzdās šorīt.. :roll:

LDF 5
Image

merikotkas, kalakotkas, hiireviu un LVM
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Safri83 wrote:.....dzīvnieks cirka tas ir slikti, bet vācu aitu suns dzīvoklī....

Protams! ka ir pilnīgi nesalīdzināmi savvaļas dzīvnieki cirkū, kuriem ir grūti nebūt pie dabas, kuriem pat cilvēku telpās šķiet nedroši, ne tikai šaurā būrī, un gadsimtiem ar cilvēkiem saraduši mājdzīvnieki, kuri bez saimnieka vienkārši slikti jūtās.

Mans kaķis man staigā pa pēdām, lai es ar viņu darbojos, kaut ko izdomāju, piedāvāju kādu rotaļu. No rītiem viņam obligāti vajag samīļoties un izmurāties kopā. Tas pats bija, kad bija suņuki. :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

lianaliesma wrote:
Safri83 wrote:.....dzīvnieks cirka tas ir slikti, bet vācu aitu suns dzīvoklī....

Protams! ka ir pilnīgi nesalīdzināmi savvaļas dzīvnieki cirkū, kuriem ir grūti nebūt pie dabas, kuriem pat cilvēku telpās šķiet nedroši, ne tikai šaurā būrī, un gadsimtiem ar cilvēkiem saraduši mājdzīvnieki, kuri bez saimnieka vienkārši slikti jūtās.

Mans kaķis man staigā pa pēdām, lai es ar viņu darbojos, kaut ko izdomāju, piedāvāju kādu rotaļu. No rītiem viņam obligāti vajag samīļoties un izmurāties kopā. Tas pats bija, kad bija suņuki. :P
Te jau vairāk ir runa par to, vai dzīvoklī turētais suns dzīvo 0,5x0,5m2 platībā, vai suns tiek likts uz karstām oglēm, lai padejotu, vai suns tiek zvērīgi zvetēts, līdz to salauž vai nosit. Un šeit pār vienu kārti tiek mests viss - suns, kaķis, vistas, lāči - jo tas viss ir slikti! Un no šī aspekta laikam tiešām nav īsti jēga tērēt enerģiju un kaut ko pierādīt, kā arī dalīt kaut kādās samērīguma kategorijās.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Simba, par spīdzināšanu es pat nerunāju, jo tas ir ārpus jebkurām pieļaujamām robežām.
Un arguments, ka tā bijis no seniem laikiem, neiztur kritiku - vardarbība ir vardarbība, arī tagad vēl notiek cilvēku organizētas suņu vai gaiļu cīņas, bet tāpēc tas nenozīmē, ka tas ir normāli.

Runāju tieši par to, ka pat tikai savvaļas dzīvnieku/putnu turēšana cilvēku celtās telpās tiem ir liels stress. Ja dzīvnieks tiek rehabilitēts, tad tas ir attaisnojami, jo tiek glābta viņa dzīvība, un pēc tam tas tiek atpakaļ savā dabā. vai arī zoodārzā, ja tas vienkārši nevar vairs patstāvīgi izdzīvot dabā.
Bet mājdzīvniekam cilvēku veidotas telpas ir gadsimtiem pierasta lieta, viņš tajās jūtās kā mājās.

Tās ir smalkas nianses, ko liela daļa cilvēku nespēj aptvert, neiedziļinās tajā. Tāpēc ir fantastiski dzirdēt Ingmāra Līdakas vai Velgas Vītolas (un vajadzētu vēl vairāk) publisku skaidrojošu uzstāšanos vai lasīt viņu rakstīto. Jo tas palīdz sabiedrībai ieraudzīt šīs nianses.

P.S. Vakar paklausījos Aijas Barčas un Anša Bogustova sarunu par likuma pieņemšanu pirmajā lasījumā... sapratu, ka šiem cilvēkiem nav pat nojausmas, kāpēc gan vajadzētu aizliegt ko tādu, nu ja vien nenotiek klaja dzīvnieku spīdzināšana.... nu bet tāda tak nenotiek, pēc cirkus darbinieku teiktā....
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Katrs jau vēlēšanās izvēli izdara pēc saviem kritērijiem, bet personiski man šis balsojums par cirka dzīvniekiem ir rādītājs, lai sašķirotu partijas tādās, kuras varu izskatīt (balsoja - par) un tādās, par kurām nekad nebalsošu, neskatoties uz vis ideālāko priekšvēlēšanu programmu (balsoja - pret, atturējās, nebalsoja)

Te ir saraksts:

http://titania.saeima.lv/LIVS12/SaeimaL ... enDocument
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāj, paldies par sarakstu, vēlēšanas tuvojas... ! :D :)
Sunshine

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote:Katrs jau vēlēšanās izvēli izdara pēc saviem kritērijiem, bet personiski man šis balsojums par cirka dzīvniekiem ir rādītājs, lai sašķirotu partijas tādās, kuras varu izskatīt (balsoja - par) un tādās, par kurām nekad nebalsošu, neskatoties uz vis ideālāko priekšvēlēšanu programmu (balsoja - pret, atturējās, nebalsoja)

Te ir saraksts:

http://titania.saeima.lv/LIVS12/SaeimaL ... enDocument
Un atceramies, ka šajā gadījumā atturēties balsojumā ir faktiski balsot "pret"..
mega2

Post by mega2 »

http://apollo.tvnet.lv/zinas/video-mazs ... eju/790692
man gan izskatījās pēc baseina,nevis jūras ūdeņiem(varbūt kļūdos) :shock:
Safri83

Post by Safri83 »

d.e. wrote:Vērotāj, paldies par sarakstu, vēlēšanas tuvojas... ! :D :)
Da Jus esat ...!!! :oops: :twisted:
/Labots saskaņa ar foruma noteikumiem 3. un 4. punktu.
Last edited by Safri83 on 31 Mar 2017 15:58, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Safri83, vai Tu nesaproti, ka esi pārkāpis robežu? vai varbūt nesaproti, kas ir mazohists? Vērotāja, manuprāt tas komentārs ir jādzēš. :|
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Safri83 ir no tiem, kam delfos patīk uzkacināt uz strīdiņiem. Tur taču ir pietiekami plaša publika, ar ko runāties. Es par to, lai liegtu šim cilvēkam dalību forumā.
Tomēr šis ir dabas vērojumu forums.
Sunshine

Post by Sunshine »

Manuprāt, nevajadzētu liegt. Ir jābūt gataviem uzklausīt dažādus, arī pretējus viedokļus.
Forumam vajadzētu būt atvērtam, laipnam un draudzīgam.

Taču aicinātu ikvienu diskusijas dalībnieku izturēties ar iecietību pret citu viedokļiem, kā arī ievērot pieklājību, izsakot savējo.
Safri83

Post by Safri83 »

...
Žel ka viedoklis kas nesakrit ar Jusejo, Jums nav pieņemams.
/Labots sakaņa ar noteikumu 4. punktu
Last edited by Safri83 on 31 Mar 2017 16:01, edited 1 time in total.
Safri83

Post by Safri83 »

es izteicu savo viedokli par Jusu velešanas izveletiem balsiem, un talak uz šo temu diskusiju neturinašu!
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”