Sarunas un informācijas par jūras ērgļiem Durbē un citur

Lianaliesma

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)

Post by Lianaliesma »

heleheli wrote: 28 Apr 2021 09:44 ...
Smieklīgi, ka vakardien jūs man mēģinājāt ieskaidrot, ka stari uz astes ar izgriezumu, ko ieliku, ir video kļūme un tas ir MEŽŠ uz astes.
Šis forums ir vienkārši vienreizējs! :D Novēlu jums redzīgākas acis arī turpmāk, lai nepielaistu tik lielas kļūmes, ko tik daudzi parastie ne foruma putnu vērotāji pamanīja jau 25.04.
:roll: :lol:
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
heleheli

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)

Post by heleheli »

Image

vai nevarētu būt tā, ka tur bija 4 ērgļi tomēr ligzdā 25.04.? un šī arī nav audžutēta aste? + vēl ar stariem aste.

Vai kaut kur ir saglabāts video no vakardienas vakara?

atceros, ka pēc Raimja pazušanas vienam ērglim arī bija ļoti līdzīga aste Mildas astei ar diviem punktiem.
Last edited by heleheli on 28 Apr 2021 11:23, edited 1 time in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

sniedze7 wrote: 28 Apr 2021 10:47 Vērotāja,
bet vai tā ir Čipa aste? ( mega2 komentārs, ielikts 25.apr. 16.52 par to, ka 16.06 Čips atgriezies tukšiem nagiem pēc vārnas apēšanas).
viewtopic.php?p=278500#p278500
Sandra+ wrote: 28 Apr 2021 10:47 Mīļie ,vai kāds saliks 25 .aprīļa notikumus pa plauktiņiem?Lūdzu! Es vairs neko nesaprotu.Kurš ēda vārnu? Kurš zivi ,kurš bļāva un kurš kuru dzina prom ,un kurš skatījās ,kā nosalst?🙏
Vakar paspēju noskatīties tikai vienu desmit minūšu video, tas prasīja apmēram divas stundas.
Tas, ko raksta sniedze7 man arī ienāca prātā, ka ja nu svešie bija nevis viens, bet divi?
Tādā bardakā nekas nav izslēgts, arī tāds pavērsiens.

Un tāpēc tiešām te vienīgā izeja ir tā ko raksta Sandra+, sākt ar 25.aprīļa pašu rītu un tad, ņemot visu informāciju no abiem forumiem, likt minūti pēc minūtes.

Jāsāk ar to, ka jāiegūst ērgļa, kurš saukts par Čipu, normālas identifikācijas bildes. No laika, kad viss bija mierīgi un nebija šaubu. Jāpakāpjas vēl kāds laiks atpakaļ.

Mēģināšu, tas prasa laiku. Nesolu tuvākajās stundās.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote: 28 Apr 2021 11:10 ...

Jāsāk ar to, ka jāiegūst ērgļa, kurš saukts par Čipu, normālas identifikācijas bildes. No laika, kad viss bija mierīgi un nebija šaubu. Jāpakāpjas vēl kāds laiks atpakaļ.
...
Nu ja. Tieši tā. Mums jau nav Čipa skaidras bildes ar raksturīgām pazīmēm, lai būtu ar ko konkrēti salīdzināt.
Laiks jau gan arī nebija skaidrs, bildes miglainas, patumšas. Un nebija ziņu, vai ērglis uz palikšanu ...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
CerambyX

Post by CerambyX »

heleheli wrote: 28 Apr 2021 09:44 Smieklīgi, ka vakardien jūs man mēģinājāt ieskaidrot, ka stari uz astes ar izgriezumu, ko ieliku, ir video kļūme un tas ir MEŽŠ uz astes.
Šis forums ir vienkārši vienreizējs! :D Novēlu jums redzīgākas acis arī turpmāk, lai nepielaistu tik lielas kļūmes, ko tik daudzi parastie ne foruma putnu vērotāji pamanīja jau 25.04.
Pag pag, te nu Jūs savā paštaisnumā un 'uzvaras' lepnībā kļūdaties. T.i. Jūs ar savu foto (citēju to zemāk) neko nepierādījāt, jo tur redzamie melnie laukumi uz ērgļa astes spalvām IR tehnisks kameras gļuks. Tas ir nevis viedoklis, bet fakts, jo pieaugušiem jūras ērgļiem tādu dabā vienkārši nav un nevar būt (varat izmeklēt visu internetu, visas grāmatas, bet nekur neatradīsiet attēlu, kur pieaudzis jūras ērglis ir ar tādas formas un krāsas melnumiem uz astes). To, ka tajā dienā varbūt ligzdā tiešām bija vairāki ērgļi (es vēl par to neesmu pārliecināts) var mēģināt pierādīt pēc citām pazīmēm, bet ne jau pēc tā ka uz ērgļa astes ir kameras izraisīti melni plankumi (ko var, protams, pārbaudīt, japaskatās video kadru pa kadram: https://www.youtube.com/watch?v=Kxqc8Uux86U) :)

heleheli wrote: 26 Apr 2021 23:41 Image
nolik

Post by nolik »

Jā, Vērotāja.

Es te pamēģināju salīdzināt astes, izgājot cauri hronoloģiju:
Freda aste, 142.lpp. no hronoloģijas
viewtopic.php?f=27&t=4085&start=2820#p274946 - 11.aprīlī

Bijušais Fredis, kuru pārsauca par Čipu, bet vai tas bija viens un pats ērglis no 142.lpp.?
viewtopic.php?f=27&t=4085&start=2840#p275020 - 143.lpp. - 12.aprīlī
viewtopic.php?f=27&t=4085&start=2880#p275203 - 145.lpp. - 13.aprīlī

Un tiešām vajag Čipa asti, jo kad paskatījos ValdisRapa video 192.lpp., izmantojot <> taustiņus, un redzu, ka Čipam it kā cita aste...
viewtopic.php?f=27&t=4085&start=3820#p279373 - laiks 3:22, 27.aprīlī

Meklēju arī vēl citas video un bildes ar Čipa asti, tas aizņem krietnu laiku.

Un viss tas - divu stundu rezultāts.
heleheli

Post by heleheli »

CerambyX wrote: 28 Apr 2021 11:30
heleheli wrote: 28 Apr 2021 09:44 Smieklīgi, ka vakardien jūs man mēģinājāt ieskaidrot, ka stari uz astes ar izgriezumu, ko ieliku, ir video kļūme un tas ir MEŽŠ uz astes.
Pag pag, te nu Jūs savā paštaisnumā un 'uzvaras' lepnībā kļūdaties. T.i. Jūs ar savu foto (citēju to zemāk) neko nepierādījāt, jo tur redzamie melnie laukumi uz ērgļa astes spalvām IR tehnisks kameras gļuks. Tas ir nevis viedoklis, bet fakts, jo pieaugušiem jūras ērgļiem tādu dabā vienkārši nav un nevar būt (varat izmeklēt visu internetu, visas grāmatas, bet nekur neatradīsiet attēlu, kur pieaudzis jūras ērglis ir ar tādas formas un krāsas melnumiem uz astes). To, ka tajā dienā varbūt ligzdā tiešām bija vairāki ērgļi (es vēl par to neesmu pārliecināts) var mēģināt pierādīt pēc citām pazīmēm, bet ne jau pēc tā ka uz ērgļa astes ir kameras izraisīti melni plankumi (ko var, protams, pārbaudīt, japaskatās video kadru pa kadram: https://www.youtube.com/watch?v=Kxqc8Uux86U) :)

heleheli wrote: 26 Apr 2021 23:41 Image
es vnk vakar vērsu uzmanību uz to, ka tur ir bijuši vairāki ērgļi, bet neviens manī neieklausījās, jo neesmu forumietis ar daudz ierakstu stāžu, kā arī citi, kas bija ievērojuši dīvainības arī bija izteikuši tādu viedokli, bet viņiem arī nav pārāk daudz ieraksti viekti. Kāda uzvaras lepnība, te stāsts ir par ērgļiem un tās dienas notikumiem..:D Man vnk bija ļoti skumji noskatīties, ka nosoda publiski vienreizēju (!) ērgli, kurš vsp nevienā no ļaunprātīgajām darbībām nav vainīgs. :D Ja vakar viņam nebūtu bijusi apķēzīta mugura, tad tagad visi domātu, ka viņš arī olu apēda!

Lai jaukajam ērglēnu audžutētim jauka un izdevusies ērgļa dzīve turpmāk! Es ar saviem novērojumiem pazūdu turpināt klusi vērot putnus dzīvē un tiešraidēs!

Veiksmi darbā!
Last edited by heleheli on 28 Apr 2021 12:02, edited 2 times in total.
mega2

Post by mega2 »

Labdien!

un vēlreiz par 25.04.norisēm ligzdā-palieku pie savas versijas,kuru izteicu tajās dienā komentējot forumu-vārnu ēda un aiznesa Čips (redzams knābja defekts)...
Image

atlidoja Milda un piezemējās cukurzariņā (viņai jau labu laiku ir tumši loki ap acīm)-svešinieks būtu klupis virsū mēģinot atņemt ēdmaņu...
Image

un astes zīmējums dažādos leņķos var būt slikti saskatāms :roll:
Image
Pūrulis

Post by Pūrulis »

Labdien!
Vai kāds, lūdzu, var pakomentēt ērgļu ligzdu blīvumu teritorijā? Ja tās ir salīdzinoši netālu viena no otras, un šobrīd visi saskaras ar barības trūkumu, tad varbūt tādēļ tik daudz traucējumu un putnu satraukums? Vai Raimim un Mildai bieži bija jāaizstāv teritorija no svešajiem? Un, ja sākusies, kā te minēja "tautu staigāšana", vai tas neliecina, ka šogad visiem jūras ērgļiem ir neveiksmīgs gads?
Piedodiet, man vienkārši ļoti daudz jautājumu sakrājušies!🤔
sniedze7

Post by sniedze7 »

Pūrulis wrote: 28 Apr 2021 12:08 Labdien!
Vai kāds, lūdzu, var pakomentēt ērgļu ligzdu blīvumu teritorijā? Ja tās ir salīdzinoši netālu viena no otras, un šobrīd visi saskaras ar barības trūkumu, tad varbūt tādēļ tik daudz traucējumu un putnu satraukums? Vai Raimim un Mildai bieži bija jāaizstāv teritorija no svešajiem? Un, ja sākusies, kā te minēja "tautu staigāšana", vai tas neliecina, ka šogad visiem jūras ērgļiem ir neveiksmīgs gads?
Piedodiet, man vienkārši ļoti daudz jautājumu sakrājušies!🤔
Domāju, aukstais laiks tajās dienās sarāva dažus barības ķēdes posmus.
Made

Post by Made »

Fejas komentārā hronoloģiskajā tēmā te viewtopic.php?p=279396#p279396

tagad ir ielikti 3 video no pilnmēness nakts 27.aprīļa vakarā
Divus te neatkārtošu, jo pieder hronoloģijai, bet trešais ir putnu balsu jautājums :P

27.aprīlis 22:20-22:25 (2:53) sākumā dzirdami ērgļi, un tad vairākkārt sauc, šķiet, meža pūces :roll: , bet labprāt uzklausītu zinātājus – vai tas tiesa, un kāda veida sauciens tas ir (tēviņš?).
Last edited by Made on 28 Apr 2021 13:14, edited 2 times in total.
Made

Post by Made »

Pamēģināšu ielikt savā YT kontā visus savus nepublicētos videoierakstus (kuru dienu vairāk paspēju, kuru dienu mazāk, bet man tie ir tādi ar pagaru kontekstu - reizēm vienkārši skatījos kā apburta uz laikapstākļu maiņām, reizēm aizmigu un viss gāja tālāk..). Kā nekā nez vai redzēsim Čipu tik ilgi ligzdā vairs, kā tajā perēšanas periodā.
nolik

Post by nolik »

mega2, ar Čipu man nav jautājumu. Paskatījos video, un par Mildu tagad tiešām nezinu.

Turpmāk mēģināšos skatīt arī astes cītīgi, rūpīgi, ar <> taustiņām :mrgreen:
Kiko

Post by Kiko »

Man šķiet, ka Jūs, helaheli, sākotnēji mēģinājāt norādīt uz to, ka tas, kurš ēda vārnu, bija nevis ČIps, bet gan svešais. Bet tagad taču šaubas radušās par citu putnu, to, kurš dzenās pakaļ Čipam. Vārnas ēdājs bija Čips, nevis cits putns, kā Jūs mēģinājāt citus pārliecināt. Tāpēc nesaprotu Jūsu tagadējo "prieku" par - "es taču teicu, man taisnība, bet neviens man neticēja".
ElīzaR

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene, hronoloģiski pieraksti)

Post by ElīzaR »

Arī šeit, Mildas ģimenes "hronoloģiskajā forumā" nesen kūsāja dzīvība, nu viss ir tik pat, kā miris dēļ dažiem cilvēkiem, kas izdomāja sadalīt šo tēmu 2 dažādās, tādējādi izbeidzot dzīvību šajā, nu jau tukšajā forumā, un saputrojot visu. :cry: :|
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ļoti interesanta diskusija un bildes Looduskalender https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 60#p794860
Cienu megas un LK viedokli, ka putns bija Milda. Argumentētās diskusijās dzimst patiesība :P
Šīs svešā (saukta Mr.X) astes kontūra ir ļoti līdzīga Mildas kontūrai, tikai šim stari. Mildai nav neviena stara. Kreisās puses melnais plankums ir apgāzta mēness formā https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 60#p794860
sissydra3

Post by sissydra3 »

Jā... nu, es ceru, ka tomēr viss tiks izpētīts un “ salikts pa plauktiņiem” iespēju robežās no profiņu puses ...par astēm, knābjiem un citām detaļām ...
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Un jā, starp citu Looduskalender arī šogad ir divas tēmas:
Hronoloģijas tēma https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... start=6440
Un Diskusiju tēma, kur ir šī saruna par astēm https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... &start=820
Varna

Post by Varna »

Ļoti patīk, kā šeit notiek "brainstorming"! Tikai tā ir iespēja pietuvoties patiesībai!
Man vēl neliek mieru viens notikums - pirms Čipa parādīšanās bija liela skaļa ērgļu kauja (mēs vēl dzirdējām vaidas ilgu laiku zem ligzdas)...Vai Čips tad ir tas ērglis, kurš vinnēja to kauju?
Post Reply

Return to “Arhivētās sadaļas”