Diskusijas

Locked
Murkjelis

Re: Diskusijas

Post by Murkjelis »

Jā, bet tik un tā paši mīļākie būs savējie - vietējie. Tāpēc ar nepacietību gaidīšu nākamo sezonu tepat, kopā ar mūsējiem :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote: Man likās, ka komentāra laiks redzams blakus joslā apakšā, varbūt ne?
Komentāra laiks nav tas pats kas notikuma laiks (laiks tiešraides ekrānā)
Ja par zivi ieraksta pieci cilvēki, šajā gadījumā komentāra laiks sakrīt ar notikumu un kāds no pieciem laiku tomēr pieraksta.

Bet ir darbības par kurām neraksta uzreiz. Piemēram, uztaisa vairākas bildes kādas stundas laikā un tad saliek kopā ar aprakstiem.
Neesam jau mēs te dižie ornitologi, ka tā minūte būtu tik svarīga. Taču, ja neesi visu dienu bijis pie ekrāna, tad ja lasa komentārus un katrs no viņiem sākas ar laiku, tad kaut kā visas dienas tecējums saliekās.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

star14 wrote: Saslimstot ar Durbertoloģiju.. esmu sapratusi vienu, ka ir tak vēl ligzdas un būs atkal jaunas sezonas . :D .., kuras citās pasaules malās sāksies visai drīz.. un pie vella.. :lol: jāsaka kā ir.. ceru ar jums viesiem kopā turpināt vērošanu pie pingvīniem, Amerikas baltgalvju ērgļiem un citiem dvēselē iekrītošajiem , mīļajiem mošķīšiem :) :) :)
A vot tas jau patiesi mani priecē! :P :P :P Vienkārši pagaidām es nevaru no sirds pieslēgties vēl kādam. Mēģinu paretam pieslēgties Irmiņai ar Jozupu, bet kaut kā sirds nav klāt. Man vispirms ir jāizvada "lielajā dzīvē" Zīļuki un Laimiņas- Pēterīša dauzoņas. :P
Piekrītu, Murkjeli, ka vismīļākie būs savējie, bet kamēr mūsu ligzdas atpūtīsies, krās spēkus, es noteikti meklēšu vēl kaut ko. :P
Last edited by MĀRIS on 13 Jul 2015 09:59, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Hildina

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:
star14 wrote:
MĀRIS wrote: Saslimstot ar Durbertoloģiju.. esmu sapratusi vienu, ka ir tak vēl ligzdas un būs atkal jaunas sezonas . :D .., kuras citās pasaules malās sāksies visai drīz.. un pie vella.. :lol: jāsaka kā ir.. ceru ar jums viesiem kopā turpināt vērošanu pie pingvīniem, Amerikas baltgalvju ērgļiem un citiem dvēselē iekrītošajiem , mīļajiem mošķīšiem :) :) :)
A vot tas jau patiesi mani priecē! :P :P :P Vienkārši pagaidām es nevaru no sirds pieslēgties vēl kādam. Mēģinu paretam pieslēgties Irmiņai ar Jozupu, bet kaut kā sirds nav klāt. Man vispirms ir jāizvada "lielajā dzīvē" Zīļuki un Laimiņas- Pēterīša dauzoņas. :P
Piekrītu, Murkjeli, ka vismīļākie būs savējie, bet kamēr mūsu ligzdas atpūtīsies, krās spēkus, es noteikti meklēšu vēl kaut ko. :P
Nevaru nociesties nepasakot, ka es sāku ar mazajiem ērgļiem un tur nu vairs neko nevar padarīt - mīļākie bija Mētra un Mačo ! Ne šogad , ne pagājušo gadu īsta skatīšanās neiznāca, arī kainismu esmu " piedevusi".....daba dara to, kas ir labāk ! ;)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jā, dabas vērošana iemāca paplašināt savu apziņu, savu skatījumu uz lietu kārtību dabā... māca pieņemt bez nosacījumiem, vienkārši vērot... neuzstiept savu viedokli, jo sāc pamanīt, ka tavs viedoklis mainās, atkarībā no zināšanu un pieredzes apjoma... un tas apbrīns par sakārtotību dabā arvien pieaug :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote: un tas apbrīns par sakārtotību dabā arvien pieaug :P
Viņai /Dabai/ bija arī laiks /vieni bišķiņi daudzie miljardi gadi/, kad šos savus likumus sakārtot! Mēs, ar saviem pāris desmit tūkstošiem gadiem nevaram šeit pat ūdeni pienest! Varam vienkārši vērot, un kā jau cilvēkiem tas ir dabā- mēģināt rast kaut kādas atbildes, kuras šā vai tā brīžiem ir ļoti apšaubāmas, subjektīvas. Bet ir viens liels BET!!! Mēs esam uz ZEMES vienīgā suga, kas nes pilnu atbildību par savu rīcību uz zemes! Viņi dzīvo pēc dabas likumiem, mēs- pēc cilvēku radītiem likumiem, kurus mēs kārtojam, kārtojam, un kas to zin, kad sakārtosim! :P
sanda

Post by sanda »

Māris wrote: ... Mēs esam uz ZEMES vienīgā suga, kas nes pilnu atbildību par savu rīcību uz zemes! Viņi dzīvo pēc dabas likumiem, mēs- pēc cilvēku radītiem likumiem, kurus mēs kārtojam, kārtojam, un kas to zin, kad sakārtosim! :P
Cilvēks kā suga nes pilnu atbildību par savu rīcību - tam pilnībā piekrītu.
Varbūt ir vēl kāda suga, bet diez vai cilvēks būs tiesnesis :lol:

Starp dabas un cilvēku likumiem jādzīvo lauksaimniecības dzīvniekiem, kažokzvēriem, mājdzīvniekiem, bezsaimnieku kaķiem.
(Kā suga cilvēks ir atbildīgs par bezsaimnieku kaķiem - tiem, kas šobrīd notur līdzsvaru starp cilvēkiem un žurkām. )
Ja cilvēks apzinās, ka viņš ir cilvēks, nevis zvērs vai lops, tad nedarīs pāri tiem, kuri no viņa atkarīgi. Nesaprašām piemēro arī individuālu atbildību par darbību vai bezdarbību.
Tur daudz darāmā, bet tas ir citu forumu temats...
Sajēga par dabu palīdz mājas un lauksaimniecības dzīvnieku labturības uzlabošanai.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

mega2 wrote:Murkjeli,man domāt,ka steidzami jāsauc Ragana Neparastā ar savu travkas katlu :o :lol: :lol:
Ir klāt tut kak tut,
Paldies,ka piedomājāt par mani.
Es gaidu Jāni,nē es sūtu Jānim to vēsti.....lai neaizmirst to laiku,kad koki vēl runā,kad viss vēl čab un kustas,nu to vietu,to tusa vietu padomāt.
Bet varbūt mums tā jādomā?Jāorganizējas un tad mēs sūtam viņam,un ne tikai viņam ielūgumu.???????
Ragana neparastā

Vai te visi jau guļ?Es tik tagad možos. :) Nāc ar mani padejot,skaidru debess pagalmiņu.....
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:Vai te visi jau guļ?Es tik tagad možos. :)
Čau, slotas trenkātāja! Uz kurieni tad Tevi šā bija aizrāvusi! Tak ne atkal pie gārņiem! :P
Šeit pēdējā laikā, kopš Durberts sāka lidot forumā ir nelielas izmaiņas. Durberts ir - forums kustas, Durberta nav- čuššš. Pie visa sāk atslēgties kamera, un ja tā atslēdzas, tad.../visi guļ/! :P
Ragana neparastā

Sveiks,Māri(kā lasīju varbūt Māra :lol: ).Nu bet nē -Tu esi Māris.Tas jau laikam normāli,mēs tak ar kad aizveram māj-durvis,viņa paliek viena ar sevi,tad ap viņu..viņā klusums,miers, tai tak arī jāatpūšas nu mums.
Kur biju?Mini manu mīkliņu-tur-kur atkal atkal debesis pušu,tad tur -kur puķkāposti izgājuši lapās,un tur -kur nedrīkst celt savu svarīgumu,tad tur,kur pirksti sāk skaņu radīt,tur kur balta smilts un ūdens ar sajūtām satiekas.Nu šitā man jāriņķojas. :lol:
Hildina

Post by Hildina »

Ragana neparastā wrote:Sveiks,Māri(kā lasīju varbūt Māra :lol: ).Nu bet nē -Tu esi Māris.Tas jau laikam normāli,mēs tak ar kad aizveram māj-durvis,viņa paliek viena ar sevi,tad ap viņu..viņā klusums,miers, tai tak arī jāatpūšas nu mums.
Kur biju?Mini manu mīkliņu-tur-kur atkal atkal debesis pušu,tad tur -kur puķkāposti izgājuši lapās,un tur -kur nedrīkst celt savu svarīgumu,tad tur,kur pirksti sāk skaņu radīt,tur kur balta smilts un ūdens ar sajūtām satiekas.Nu šitā man jāriņķojas. :lol:
T.i. pie Imka bez Imkas ?
Ragana neparastā

Hildiņ,arī.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote: Es gaidu Jāni,nē es sūtu Jānim to vēsti.....lai neaizmirst to laiku,kad koki vēl runā,kad viss vēl čab un kustas,nu to vietu,to tusa vietu padomāt.
Bet varbūt mums tā jādomā?Jāorganizējas un tad mēs sūtam viņam,un ne tikai viņam ielūgumu.???????
Kā jau es agrāk izteicos, tad man arī vairāk gribētos uz svaigām, nevis vītušām atmiņām vārīt to atmiņas travku grāpi! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Domāju, pasākums Dabas muzejā ar Jāni būs uz rudeni, kad beigsies sezona (parasti septembra beigās).

Neviens mums netraucē sarīkot vasaras tusu :D

Ja šai idejai ir piekrišana - varianti divi:
- meklējam kādu viesu māju pasākumam
- kādam ir pietiekoši plašs īpašumus, kur var rīkot pasākumu.

(ja jau vasarā, tad laikam nebūtu prātīgi sēdēt kādā Rīgas kafejnīcā, prasās svaigs gaiss ar grilēšanu un brīvu atmosfēru tuvāk dabai)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ragana neparastā

Jā,Vērotāja,es par svaigu gaisu utt.Man slota jau gatava.Super doma-kādā namiņā vai kāda personīgās pļavas izsmaržot,kamēr vēl ir ko.Kurš vēl piesakās?
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Es apvaicāšos Cesvaines pilī. Bet ne šodien. Šodien tur nebūšu.
P.S. Bet, padomājot... Mums tak nevajag pili. Apvaicāšos tuvākā apkārtnē.
Last edited by Maz-ko-zinu on 13 Jul 2015 11:24, edited 1 time in total.
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Domāju, pasākums Dabas muzejā ar Jāni būs uz rudeni, kad beigsies sezona (parasti septembra beigās).

Neviens mums netraucē sarīkot vasaras tusu :D

Ja šai idejai ir piekrišana - varianti divi:
- meklējam kādu viesu māju pasākumam
- kādam ir pietiekoši plašs īpašumus, kur var rīkot pasākumu.

(ja jau vasarā, tad laikam nebūtu prātīgi sēdēt kādā Rīgas kafejnīcā, prasās svaigs gaiss ar grilēšanu un brīvu atmosfēru tuvāk dabai)
Durbertam ir ļot plašs īpašums, vesels mežs un pļava :D

Grūti būs atrast vietu, lai maksimāli visi gribētāji vārētu ierasties, jo cik noprotu te ir cilvēki no visiem Latvijas nostūriem :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Viky wrote: Grūti būs atrast vietu, lai maksimāli visi gribētāji vārētu ierasties, jo cik noprotu te ir cilvēki no visiem Latvijas nostūriem :)
Balsošu "par" par jebkuru variantu, tikai ne pilsētā! Tas vienkārši būtu grēks vasaras vidū sēdēt tagad uz akmeņiem! :P
Vēlams jau būtu kaut kur ap Rīgu, Jelgavu, Ogri, kā Latvijas ģeogrāfisko centru, lai pēc iespējas visi gribētāji varētu ierasties. :P
Last edited by MĀRIS on 13 Jul 2015 11:56, edited 1 time in total.
sanda

Post by sanda »

Par Māri neko nezinu, tikai viņa nopietnos vai nenopietnos komentārus :) .
Laikam rudenī būs tikšanās ar Jāni Ķuzi, ja pareizi sapratu, līdz tam laikam varēs vēl kaut ko novērot :D .
Last edited by sanda on 13 Jul 2015 20:31, edited 2 times in total.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”