Diskusijas

mega2

Re: Diskusijas

Post by mega2 »

Kāds skaistums šajā pelēkajā ziemas laikā :P
http://apollo.tvnet.lv/zinas/foto-botan ... lni/785280
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2 wrote:Kāds skaistums šajā pelēkajā ziemas laikā :P
http://apollo.tvnet.lv/zinas/foto-botan ... lni/785280
Skaisti!
Tagad zinu ko darīšu brīvdienās - jābrauc šis skaistums baudīt :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
mega2

Post by mega2 »

Šodien Sveču jeb Ziemas Māras diena,bet ASV Murkšķa diena :lol:
http://apollo.tvnet.lv/zinas/foto-murks ... anu/785318
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Interesants raksts par kaijām pilsētā

http://www.tvnet.lv/zala_zeme/dzivnieki ... bus_zurkas
Simba

Post by Simba »

Man ir praktiskas dabas jautājums par atkritumu šķirošanu. Zinu, ka tā ir jādara, ka tā visi labi cilvēki dara un mums visiem jābūt labiem :D Es gan galīgi neesmu pie labajiem pieskaitāma šai ziņā, jo man tā atkritumu šķirošanas padarīšana līdz šim ir šķitusi ķēpīga, nepraktiska un vēl nez kāda. Nu, protams, arī slinkums. Bet saprotu jau, ka vajag. Vai kādam no jums ir pieredze šķirošanā? Kā jūs to praktiski darāt? Vai saliekat zem izlietnes trejas vai četras mazas mizkastītes, kur katrā pēc piederības metat papīru, plastmasu, stiklu un vēl kaut kur biokompostrējamos (mizas u.c.) materiālus liekat? Jeb pie misenēm visu saliekat "pa plauktiņiem"? Nesaprotu es šo no praktiskā aspekta :roll:
Mums te vietējā skolā bērnus uz šo māca, laikam būs man jāatgriežas skolas solā :lol:
Ja ir kādam pieredze, varbūt varat padalīties, kā jūs apvienojat slinkumu ar vajadzību no praktiskā aspekta, lai ķēpāšanās mazāka?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Vienmēr esmu šķirojusi, no pirmās dienas, kad parādījās dalītie konteineri.

Nekādus speciālas atsevišķas kastes mājās neieviešu. Tikai tagad, privātmājā dzīvojot, atsevišķa miskaste pārtikas atkritumiem, kurus nesu uz komposta kasti. Rīgā dzīvojot atsevišķas kastes nebija.

Tīri praktiski, kad Rīgā gāju no rīta/vakarā staigāt ar suni, paņēmu savu izskaloto burciņu un aizvilkos līdz stikla konteineram. Tagad tāpat, izskaloju burku, nolieku gaitenī maisiņā, kad braucu uz Rimi, izkāpjot no auto vispirms aizvelkos un izmetu burkas, tad eju uz veikalu. Visās Rimi stāvvietās ir konteineri.
Ar plastmasas ūdens pudelēm tāpat, saspiežu, saloku un iemetu maisiņā. Nolieku gaitenī. Rimi stāvvietā izmetu.

Īsāk sakot, nekādus milzīgus burku un plastmasas pusdeļu krājumus neveidoju, man nav slinkums izmest arī vienu-divas pudeles vai burkas.

Papīru nešķiroju. To, kas sadalās dabā bez kaitīgas ietekmes, neuzskatu par vajadzīgu šķirot. Šī paša iemesla dēļ Rīgā dzīvojot nešķiroju arī pārtiku. Privātmājā ir mazliet savādāk, jo konteineru izved reizi nedēļā un krāt pārtiku nav saprātīgi, īpaši vasarā. Tāpat dārzeņu atlikumi ir labs komposta materiāls, kas dārzam ir zelts.

Apmēram tā :D
Simba

Post by Simba »

Paldies par pieredzi, Vērotāj :)
Man gan soļošana uz mizkasti sanāk ne biežāk par reizi nedēļā, tādēļ laikam man savā gadījumā tomēr jādomā kāda cita sistēma. Vai arī jāiegādājas suns :lol:
d.e.

Post by d.e. »

Man Rīgā pie mājas ir plastmasai paredzētais konteiners, tad nu turu blakus miskastei vēl vienu maisu. Paskatīšos vai pie man tuvākā Rimi ir tie konteineri, neesmu manījusi...paldies Vērotāj par informāciju ! Līdz šim stiklu kopējā metu.
Nesaprotu, kāpēc mūsu atkritumu apsaimniekotāji ir tik kūtri uz šķirojamo konteineru ieviešanu, laikam pārāk dārgs tas process šiem šķiet. Kādreiz Itālijas ciematā pat pie nelielām apartamentu mājām redzēju n-tos konteinerus, tur viss sadalīts, stikls pēc krāsām - bezkrāsains, zaļš, brūns, kartons + papīrs, pārtikas atkritumi, plastmasa, metāls u.t.t. Cilvēki pieraduši, ka jāšķiro, iet un virina visus konteinerus pēc kārtas un katrā iemet attiecīgo atkritumu, nevienam pat prātā nenāk, ka varētu būt citādi ! ;)
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labrīt.

Twittertīklā ir šāda ziņa, tāpēc iespējams, ka atkal var būt situācija, ka netiekam iekšā

https://twitter.com/Dabasdati/status/828153421064724481
Notiek tehniski uzlabojumi, tādēļ Dabasdati.lv darbību atsāks tikai rīt.
La Marie

Post by La Marie »

Labdien! :)

Vakar - šodien biju Kurzemē (netālu no Māra zvejas laukiem). Cita starpā satikām cilvēkus, kas zinājās stāstīt vietējo bēdu - Kurzeme esot slavena ar staltbriežu populāciju un arī jaunbagātnieku vai nu jau vec-bagātnieku medību tradīcijām: sarunā ar vietējiem, kas piedzen zvērus, atbrauc, nošauj un pamet - pat neejot pakaļ... Šajā kontekstā man ienāca prātā, ka pie Šilutes pazušanas liela varbūtība ir cilvēciskā faktora klātbūtnei... tādā vai šitādā vai citādā veidā....

Protams, laikam naivi būtu kaut kādus jautājumus uzdot vietējiem mežu un pašvaldību inspektoriem, jo šāda tipa medībām parasti par visu ir "sarunāts"... Bet tā kā par Kurzemes medību tradīcijām nekur citur Latvijā nerunā, toties mums ir īsā laikā pazudušas vismaz divas ērgļu mammas, varbūt ir kaut kādas iespējas/instances, kas varētu šo reģionu pastiprināti kontrolēt medību ziņā? Vai viss ir likumīgi un "plānoti"?!
mega2

Post by mega2 »

http://apollo.tvnet.lv/zinas/akcija-zin ... tnu/785510
Man tā arī nesanāca paskaitīt putniņus :cry:
Vai kāds no forumiešiem piedalījās? :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

La Marie, es par to pašu padomāju, ka vajadzētu pastiprināti painformēt - veidot kādu raidījumu sižetu, kādas intervijas ar medniekiem... jo diez vai Durbīte un Šilute vienkārši aizlidoja, ja būtu teritoriālas sadursmes, gan jau arī ligzdas tuvumā mēs to redzētu.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sarmīte

Post by Sarmīte »

lianaliesma wrote:La Marie, es par to pašu padomāju, ka vajadzētu pastiprināti painformēt - veidot kādu raidījumu sižetu, kādas intervijas ar medniekiem... jo diez vai Durbīte un Šilute vienkārši aizlidoja, ja būtu teritoriālas sadursmes, gan jau arī ligzdas tuvumā mēs to redzētu.
La Marie un lianaliesma,pievienojos jūsu domai :( Ir kas jādara.
Varēja jau domāt,ka Durbīte nebija vairs jauna ērglene,bet Šilute :?:
La Marie

Post by La Marie »

... Šilutes pazušanas dienās apkārtnē bija medības. :(
Esmu aizdomīga. :|
Sarmīte

Post by Sarmīte »

La Marie wrote:... Šilutes pazušanas dienās apkārtnē bija medības. :(
Esmu aizdomīga. :|
Man jau pat reizēm ir bijusi doma,ne par ieēstu svinu,bet speciālu šaušanu.Varbūt tas nav tieši šis gadījums,bet man reiz no blakus telpas klients,dzirdot ērgļu saucienus(manā datorā),izmeta frāzi,ka tos tik vajag šaut nost,jo ķerot kaķus.Tikai šeit tuvumā jūras ērgļi nav ;) Skaidrs ir tas,ka cilvēks atpazina balsi :?:
Sarmīte

Post by Sarmīte »

mega2 wrote:http://apollo.tvnet.lv/zinas/akcija-zin ... tnu/785510
Jā,mega2,es savus barojamos saskaitīju un noziņoju :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote:
mega2 wrote:http://apollo.tvnet.lv/zinas/akcija-zin ... tnu/785510
Jā,mega2,es savus barojamos saskaitīju un noziņoju :)
Arī es savus barojamos saskaitīju. Skaitīju godīgi un biju mazliet apbēdināta, ka tajās dienās bija diezgan silts un bez sniega, tāpēc putnu bija mazāk, nekā tagad.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote:
lianaliesma wrote:La Marie, es par to pašu padomāju, ka vajadzētu pastiprināti painformēt - veidot kādu raidījumu sižetu, kādas intervijas ar medniekiem... jo diez vai Durbīte un Šilute vienkārši aizlidoja, ja būtu teritoriālas sadursmes, gan jau arī ligzdas tuvumā mēs to redzētu.
La Marie un lianaliesma,pievienojos jūsu domai :( Ir kas jādara.
Varēja jau domāt,ka Durbīte nebija vairs jauna ērglene,bet Šilute :?:
Pievienojos aizdomām.

Durbīte tiešām bija dāma cienījamos gados, viņa bieži bija ļoti aizelsusies, kad atlidoja uz ligzdu. Durbītes pazušanai varētu būt arī dabiski iemesli.

Bet Šilute! Viņa vairs nav mazs bērns un zin kā jādzīvo ziemā. Tai pašā laikā viņa ir jauna un spēcīga.
Atkārtošos, ka cīņai starp mātītēm es neticu, jo:
1. Kad bija cīņas Roberta laikā, mēs to dzirdējām. Šoreiz mēs nedzirdējām neko.
2. Vienīgā reālā cīnītāja varētu būt Jautrīte, bet starp Šilutes pazušanu un Jautrītes parādīšanos pagāja 5 dienas.
3. Pat ja pieņem, ka cīnījās Jautrīte ar Šiluti, es neticu, ka viņas abas vai viena no viņām būtu pieļāvušas to, ka divas dienas ar Ventu tusēja jauniņā lietuviete. Kāpēc viņa netika padzīta? Vienīgā atbilde - rajonā tajā laikā nebija neviena no šīm abām spēcīgajām mātītēm.

Šilutes pazušanai varētu būt iemesli:
1. Transporta negadījums.
2. Plēsēja uzbrukums.
3. Saindēšanās ar ēdienu (svinu vai jebkādu citu indi, ar kuru indēts jebkas).
4. Sapīšanās zvejas tīklos, ja viņa aizlidoja baroties līdz jūrai.
5. Cilvēku (tai skaitā mednieku) ļaunprātība.

Tā kā dienu pēc pazušanas nebija neviena no ērgļiem, varētu būt, ka viņi abi bija aizlidojuši kaut kur tālāk no ligzdas. Tur vai pa ceļam kaut kas notika un atgriezās tikai Vents.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Tikko ieliku FB,varbūt kāds redzējis uz ceļa notriektu putnu :cry: Man tikai to draugu pamaz,bet kāds tomēr arī no Liepājas puses.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”