Diskusijas

Sunshine

Re: Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote:Jauka diskusija :D
Man jau liekas, ka tās bildes katrs var veidot pēc savas patikšanas un saprašanas. Tas tieši ir interesanti, ka bildes ir dažādas. Ka ir meistari, kas saveido kādu gifu vai komiksu. Tā ir daudzveidība un daudzveidība mūs tikai bagātina :D
Man 100% liekas tāpat. Bet tas pats attiecas arī uz viedokļu daudzveidību.

Katram būtu jājūtas forumā brīvi. Un nevajadzētu būt tā, ka metamies uzreiz kādam virsū, sākam vispārināt un pierakstīt neiecietīgu savu šablonu uzspiešanu vienas piezīmes/joka/vienkārši sava viedokļa izteikšanas dēļ.
Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Jā, medības vismaz ir tā pati laimes spēle, kas dabā dzīvniekam, kuru var notvert kāds spēcīgāks mednieks. Toties sev atvēlēto laiku nodzīvo dabiski.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine, nu necepies jau, ar tiem viedokļiem tā mēdz būt - savējais izskatās tāds foršs, bet tas otrs gan tāds neveiksmīgs... :lol: viss ir kārtībā, kamēr mēs te kādu individuālu viedokli nesākam iestrādāt noteikumos. piemēram, ar domu, ka neasas un neizteiksmīgas bildes nav ieteicams pievienot, jo... un atrunas jau vienmēr atrodas.

p.s. bet tas viss tiešām humora pēc, lai uzturētu Tevis sākto diskusiju un, kā Māris saka, citādi pavisam garlaicīgi, vai kā La Marie saka, vienveidība sāk "nogalināt". :)
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Latvijas Dabas fonds nupat ievietoja video ar lielā dumpja mazuļiem

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kādi smukucīši! pudeļbirstīši! :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Izrādās, LK forumieši cītīgi seko mūsu foruma sarunām. Un veiksmīgi atklājuši arī sev programmiņu ipiccy, par ko man prieks, ka vēl kādam noderējusi... :D
Ame pat veiksmīgi nolasījusi 3.decembrī redzētā svešinieka gredzena numuru.
Image

Bet Liz izveidoja mākslas foto :D
Image

Liz01 wrote:
ame wrote: ...
edit: yesterday in DD there was a lengthy discussion about pictures. i didn't understand much even with the help of GT but it was something about the clarity of pictures. it turned out that some people had used an on-line photo editor called ipiccy (http://ipiccy.com/) to produce clearer pictures than one can originally capture from the stream. i have also been puzzled why some pictures there were so much clearer than anything that i had been able to get. using the editor was the answer. :D ...
I was surprised, about the picture quality in the DD forum. Now I know it. Thanks Ame! :laugh:
It's a nice tool. it is helpful when I work. So I can make the pictures a bit sharper with the online tool.
Too much clarity and sharpness isn't good. If the pics are too much manipulated, the colors look spurious. It hurts my eyes :rolleyes:

Thanks for Video and Reporting this day :2thumbsup: autsch! :mrgreen:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies par ieskatu kaimiņu mājās :D
Taisnība, gredzenu lasīšana ir tā joma, kur bez šīm apstrādes programmām neiztikt. Tā ir nepieciešamība.
Tāpat vēl papildinot - ja ir bilde ar darbību naktī, bez pagaismošanas bieži nevar redzēt kas notiek. Un vēl viena joma - ja ligzda atrodas patālu un ola ieslēpta, bez bildes krēslā, kura pēc tam izgaismota, olu vispār ir neiespējami ieraudzīt.

p.s. šorīt Māra ikrīta bilde nebija apstrādāta un vienu brīdi sajutos, ka kaut kas pietrūkst.
Ja visas bildes būtu apstrādātas, nezinu vai būtu labi. Bet ir kaut kā pierasts, ka no rīta pēc megas2 rīta reportāžas, nedaudz vēlāk ir Māra košais labrīts :D
Laikam atkārtojos, bet tieši daudzveidība un dažādība, šķiet, ir tā labākā. Un individualitāte un personiskais stils.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote: p.s. šorīt Māra ikrīta bilde nebija apstrādāta un vienu brīdi sajutos, ka kaut kas pietrūkst.
Ja visas bildes būtu apstrādātas, nezinu vai būtu labi. Bet ir kaut kā pierasts, ka no rīta pēc megas2 rīta reportāžas, nedaudz vēlāk ir Māra košais labrīts :D
Laikam atkārtojos, bet tieši daudzveidība un dažādība, šķiet, ir tā labākā. Un individualitāte un personiskais stils.
Gluži manas domas. Gan Māra košie sveicieni, gan Ligzdas gariņa radošās kompozīcijas, arī citu, visus nesaukšu, bet visiem mans paldies. :) Tas ir tik jauki. (un arī rosinoši ;) )
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:Izrādās, LK forumieši cītīgi seko mūsu foruma sarunām. Un veiksmīgi atklājuši arī sev programmiņu ipiccy, par ko man prieks, ka vēl kādam noderējusi... :D
Liz01 wrote:
edit: yesterday in DD there was a lengthy discussion about pictures. i didn't understand much even with the help of GT but it was something about the clarity of pictures. it turned out that some people had used an on-line photo editor called ipiccy (http://ipiccy.com/) to produce clearer pictures than one can originally capture from the stream. i have also been puzzled why some pictures there were so much clearer than anything that i had been able to get. using the editor was the answer. :D ...
I was surprised, about the picture quality in the DD forum. Now I know it. Thanks Ame! :laugh:
It's a nice tool. it is helpful when I work. So I can make the pictures a bit sharper with the online tool.
Too much clarity and sharpness isn't good. If the pics are too much manipulated, the colors look spurious. It hurts my eyes :rolleyes:

Tieši otrādi, LK forumieši nebūt nesaka, ka metīsies šo programmiņu lietot.
Ame vienkārši brīnījusies, kāpēc mūsu forumā bildes sanāk tik ļoti atšķirīgas nekā viņas taisītās.
Un Liz01 raksta, ka "pārāk daudz asuma un skaidrības nav labi. Ja bildes ir pārāk apstrādās, manipulētas, krāsas izskatās neīstas. Manas acis no tā sāp :roll: "

Pilnīgi pievienojos Liz01.
Tas neizslēdz arī košumu un krāsainumu, kolāžas, eksperimentus. To visu var un vajag darīt! Vienkārši nevajag pazaudēt arī prieku par dabisko bildi un noskaņu.
Un tas patiešām nenozīmē - ka vajag tikai vienu, tikai otru, vai te ir runa par kaut kāda viedokļa "pareizību" vai "nepareizību", vai ka aiz dažām piezīmēm jāsaskata mērķis grozīt noteikumus u.t.t. Nu kāpēc tas uzreiz jāuztver tā?

Man arī patīk viss. Vienpusējība patiešām nekad nav labi. Vienkārši no manas puses paldies arī tiem, kas reizēm ieliek arī dabisko Latvijas dabas krāsu skaistumu bez mākslīgiem izskaistinājumiem.
Sunshine

Post by Sunshine »

...un - man ļoti, ĻOTI patīk Māra bilde 08.33! Vienkārši brīnišķīga! :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Piedod, Sunshine,
nu neredzu te, ka būtu "gluži otrādi", varbūt tad iztulkošu visu piezīmi, kuru citēju tieši tādēļ, lai konteksts saprotams.
Manā izpratnē cilvēki atzinīgi vērtē tiešraides fotoattēlu on-line rediģēšanas iespēju.
Ame uzskatāmi pievieno rediģēšanas rezultātu -divus fotoattēlus pirms un pēc rediģēšanas, kas ļauj nolasīt gredzenu.
Liz priecājas, ka varēs izmantot editoru onlainā. Viņa arī piebilst, ka pārmērības nav labas.

Tas, protams, tā ir, par to arī mums pat nav vērts runāt.
Ame:
vakar dd forumā bija pagara diskusija par attēliem. es daudz ko nesapratu pat ar GT (google tulkotāja-LL) palīdzību, bet tas bija kaut kas par attēlu skaidrību. izrādās, ka daži cilvēki lietojuši on-line foto editoru ipiccy , lai attēlus padarītu skaidrākus nekā tie ir oriģināli no tiešraides. es arī brīnījos, kāpēc daži attēli bija daudz skaidrāki nekā tie, ko es varēju iegūt. atbilde ir foto editors... :D

Liz:
Biju pārsteigta par attēlu kvalitāti dd forumā. Tagad es to zinu. Paldies, Ame! :D
Tas ir labs instruments. tas ir noderīgs, kad es strādāju. Tā es varu padarīt attēlus mazliet asākus ar on-line programmiņu.

Pārāk daudz asuma un skaidrības nav labi. Ja attēli ir pārāk apstrādāti, krāsas izskatās neīstas. Man no tā sāp acis.
Paldies par video un dienas komentāriem :2thumbsup: autsch! :mrgreen:
Liz01 wrote:

Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote: Tas neizslēdz arī košumu un krāsainumu, kolāžas, eksperimentus. To visu var un vajag darīt! Vienkārši nevajag pazaudēt arī prieku par dabisko bildi un noskaņu.
Un tas patiešām nenozīmē - ka vajag tikai vienu, tikai otru, vai te ir runa par kaut kāda viedokļa "pareizību" vai "nepareizību", vai ka aiz dažām piezīmēm jāsaskata mērķis grozīt noteikumus u.t.t. Nu kāpēc tas uzreiz jāuztver tā?
Mīļā Sunshine, laikam mazliet paskaidrošu, kāpēc šāda diskusija no manas puses. Pirmkārt jau tāpēc, ka pieminēji mani, salīdzinot manu attēlu ar kādu citu, un es centos pastāstīt savu motivāciju, kāpēc uzlaboju attēla asumu.
Otrkārt, līdzīgi kā Vērotāja, ļoti priecājos par foruma paplašināšanos un diskusiju iespējām par dabas vērojumiem, par iespējām paplašināt zināšanas ne tikai par putniem un norisēm ligzdās, bet arī citās jomās - ģeogrāfijas, klimata, fotoattēlu rediģēšanas tēmās. Tāpēc katra plašāka diskusija priecē, un sajūtams, ka arī citus katra jauna apgūta lieta iepriecina.
Sunshine, varbūt tāpēc saasināti uztvēru Tavu komentāru Mārim, un mēģināju it kā aizstāvēt Māra un mūsu katra tiesības uz SAVU redzējumu. Un kad La Marie vēl pieminēja noteikumu grozīšanu, tas parādīja, cik ātri mēs esam gatavi “celt mūrus”, tēlaini izsakoties, lai arī personiski jau tas nebija slikti domāts.
Sunshine, jauki, ka aicini “nepazaudēt arī prieku par dabisko bildi un noskaņu”, tāds jau arī foruma mērķis – nepaiet garām dabas skaistumam, vienreizīgumam un - arī mūsu pašu unikalitātei.

Vērotāj, lūdzu pārcel šo visu uz Diskusijām.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Čau, mīlīši! Nu gan Jūs jau sākat skaldīt matus! Visi esam piekrituši, ka krāsainība ir vajadzīga, ilgstošas pārmērības pie laba gala nenoved, ka pasaulē nav ne melns ne balts, un katrs viņu /pasaulīti/ redzam savādāk. Manā uztverē arī pie mums forumā skatītāji ir daudz, jautājums ir - vai Tu gribi iespringt, papūlēties, un mēģināt parādīt to ko redzi izlaidis caur savu prizmu arī pārējiem. Nekļūdās jau tikai tas, kas neko nedara. :roll: Ja kas, tad arī vakardienas bildīte 8.33. ir gājusi cauri ipiccy programmiņai, jo savādāk viņa bija neizteikta, neassa /man nepatika/. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Biju dikti aizņemta darbā, forumā tik acis iemetu. Tagad mazliet par mirklīšiem, kas palikuši emocijās, lasot katra rakstīto. Vispirms jau pirms diskusijas nostrādāja viens klikšķis, kad ar patiku aplūkoju divas vakara bildes - Māra košo un Tāļa dabisko. Tajā brīdī likās būtiski, ka Tālis ielika un var uz abām paskatīties.
Mūsu forumā es neesmu redzējusi tādas salkanas pārmērīgi uzprišinātas bildes, kādas reizēm internetā nākas vērot un, kad ir par daudz to (un acis sāp :P), tad ir bēdīgi, ka dabiskais cilvēkiem neliekas vajadzīgs (kā es saprotu sunshine). Man dažas mūsējās ir likušās pārdozētas, bet tas netraucēja. Vērotāja labi salika pa vietām - daudzveidība ir stabilitātes pamats.
Patika lianasliesmas uzsvars uz kompozīcijas skaidrību. Patīk tās bildes, kad izdodas noķert putnus tādos brīžos, kad viņu stājā un kadrā kopumā ir kaut kas vairāk par ikdienu.. kas velk uz filosofiju un mūžīgām vērtībām, reiz es teicu - himnisks :) Bet svētki jau ir svētki, ne vienmēr tādi brīži sanāk. Ja nebūtu darba dienu, varbūt klātbūtnes sajūta mazinātos, ja nav iespējams skatīties visu laiku tiešraidi. Māris māk piefiksēt labus kadrus un noskaņu bildes :) Es tās arī skatos kā smailiņus, kas māj ar roku :)
Cik tagad atceros, man igauņu ligzdu sarunās arī ļoti daudzas bildes patika :) Iespējams, ka tas zivjērgļu dēļ - viņiem tik daudz debesu ir kadrā un debesis var vērot bezgalīgi un tās tik mainīgas.
Tāpat kā mēs te visi, kad nebaidāmies sarunāties :)
Tālis

Post by Tālis »

Iepazinos ar izteiktajām pārdomām par tiešsaistes foto kvalitāti un pielabojumiem.
Domāju, ka katram sava taisnība. Uzlabojumi nepieciešami īpašos gadījumos. Ja vēlamies tikai ar attēlu informēt par notikumiem ligzdā, kas ir svarīgākais, tad attēls neprasa nekādus uzlabojumus. Cita lieta, ja šos pašus attēlus ievieto grāmatās. Man izdevniecība pieprasa kvalitatīvākus attēlus, nekā 1: 1 fiksētais, laikam tur to nedara vai ir cits iemesls.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Vēl jau ir viena lieta, kuru ir vērts pieminēt - tie ir katra mūsu datoru monitora iestatījumi.

Man nepatīk spilgts un košs skats monitorā, vienēr rūpnīcas uzstādījumus pārbīdu uz 35%, t.i. 65% košuma noņemu. Tāpēc savā datorā redzu vienu, bet, iespējams, Sunshine iestatījumi ir oriģinālie, ar kuriem neapstrādātas bildes jau izskatās pietiekoši košas. Ar tādiem iestatījumiem no apstrādātajām varētu sāpēt acis.
Un var jau būt, ka apstrādātājs arī lieto blāvāku ekrānu un pats nemaz neredz kas beigās sanāk, ja uz to skatās ar oriģinālajiem iestatījumiem.

Un tomēr, un tomēr .... iestājos par katra tiesībām uz brīvu izvēli un individuālu izpaušanos :D
Jamsis

Post by Jamsis »

Oi, nu gan jūs te sarakstījuši :P
Man patīk VISAS bildes - dabīgās un uzlabotās, galvenais ir fiksētais mirklis un ieskats notikumā, jo darba dienās pie kameras vienkārši netieku. Ik pa laikam paskatos bildes, palasu tekstus un zinu, kas notiek ligzdā.
Fiksējiet un dalieties :D , paldies.
ame

Post by ame »

sveiki! Image
i have also been thinking about editing pictures. i think that editing pictures is a bit like seasoning food, i.e. adding spices or salt. food without any spices or salt is often plain and dull. adding a little of spices or salt makes it taste much better. the effect is the opposite if one adds too much: it will make food inedible. - it's more difficult to add too much sugar (which is often an ingredient, not spice) but that can happen, too. (it's possible, i have done all these mistakes at least once. maybe that is why i'm not the cook in our family. Image) /

Es arī esmu domājusi par attēlu rediģēšanu. Es domāju, ka bilžu rediģēšana ir mazliet līdzīga garšvielu vai sāls pievienošana ēdienam. Ēdiens bez garšvielām un sāls bieži ir vienmuļš. Mazliet sāls un garšvielu pievienošana padara to garšīgāku. Taču efekts ir pretējs, pievienojot tos par daudz: tas padarīs ēdienu neēdamu. Ir grūtāk pievienot pārāk daudz cukura, bet arī tas var notikt. (Esmu pieļāvusi šīs kļūdas vismaz kādreiz. Tas, iespējams, ir iemesls, kāpēc mūsu ģimenē es neesmu pavārs Image)

the same can easily happen if one manipulates a picture too much. instead of becoming better the picture may become too artificial-looking or too sweet. i think that the too-artificial -look is clear in the two pictures that i made of the Estonian young eagle. the manipulated picture looks unnatural. there the aim was to make the number code more clear but even that did not happen. more pictures than one was needed to read the code.

Talis wrote something like this above. some pictures are needed for reporting events. my ring pictures were such pictures. they usually don't need manipulation or 'sweetening'. sometimes increasing brightness or some similar trick is needed at the cost of loosing natural look. my ring pictures were such pictures. i remember that once i also made an owl visible on the nest in almost total darkness.
another kind are artistic pictures which are for example printed in books. pictures like these are sometimes even a bit blurred.
/

Tas pats var viegli notikt, ja apstrādājam bildi par daudz. Tā vietā, lai uzlabotu attēlu, bilde sāk izskatīties pārāk mākslīgi vai salkani. Es domāju, ka pārāk mākslīgais izskats ir labi redzams divās bildēs, kuras uztaisīju ar Igauņu jauno ērgli. Apstrādātās bildes izskatās nedabiski. Mērķis šeit bija saskatīt skaidrāk gredzenu, bet, kā mēs redzam, pat tas nenotika.
Bija nepieciešamas papildus bildes, lai izlasītu gredzenu.

Tālis rakstīja ko līdzīgu augstāk. Dažas bildes vienkārši attēlo notikumus. Manas gredzena bildes bija šādas bildes. Tām parasti nav nepieciešama apstrāde vai "izskaistināšana". Dažkārt ir nepieciešams attēlu padarīt gaišāku vai veikt līdzīgus trikus, taču cena par to ir dabiskuma zaudēšana... manas gredzena bildes ir šādas bildes.
Atceros, reiz arī padarīju redzamu pūci gandrīz pilnīgā tumsā.
cita veida ir piemērs ir mākslas bildes, kuras, piemēram, tiek drukātas grāmatās. Šādas bildes dažkārt pat ir mazliet neskaidras. :D

i am afraid that i have not understood all that has been written here. i'm sorry that i intervened. i just thought to to add some of my own spice in this soup. Image
- i hope you can understand the G-Translation.
/

Es baidos, ka neesmu sapratusi visu, kas šeit ticis rakstīts. Atvainojiet, ka iejaucos. Es tikai gribēju pievienot dažas savas garšvielas šai zupai Image

/edited the Latvian translation - Sunhine/
Made

Post by Made »

Ame, Tu esi lieliska kopā ar visu GT ! :D tāds garšumiņš :P

Ame, you and GT are wonderful :) Thanks for spicy and sweet :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies, Ame! Ar visu GT Tavu domu varēja ļoti labi saprast! Bet..., dažreiz ir arī jāsaēdās kūka, lai saprastu rupjmaizes garšas buķeti! :P
Ps. Tas par to sāli un cukuru - baigi labs! :P
Last edited by MĀRIS on 08 Dec 2016 12:49, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”