Diskusijas

MĀRIS

Re: Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)

Post by MĀRIS »

Mīlīši! Kā man patīk, ka šeit ir parādījusies kaut kāda diskusija! :P
Bet katrs cilvēks, subjekts, katru lietu redz savādāk. Arī redzējums ir tik mainīgs. Un ne vienmēr ir laika piestrādāt pie bilžukiem. Man ar ir sanācis pārsālīt ar krāsām, kontrastiem..., bet tas jau nav no ļauna prāta, gribas brīžiem izkāpt no tās ikdienišķās pelēcības. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jā, un ja par Māra bildēm - nopriecājos, ka viņš arī sācis sajust to garšu, ko dod izteiksmīga bilde. Protams, notrāpīt to robežu un neiztaisīt no bildes improvizāciju par tēmu nav nemaz tik viegli. Tas prasa pieredzi un arī savas acs uztrenēšanu :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:Man atkal ir tā - kādreiz brīnos, kā var gūt baudījumu no neskaidras bildes, nenogaidītas īpaši veiksmīgas kompozīcijas un apgaismojuma, neizceltām grimasēm vai pozām... nu tie, kas fotografē, sapratīs... pati sāku tam pievērst uzmanību tad,kad sāku fotografēt. Mirklis no mirkļa atšķiras. Un ar aci dabiski saskatāmi daudzi sīkumi, kas fotoattēlojumā pazūd, bet ko var atjaunot ar apstrādes programmiņu.
Nu jā.. te droši vien La Marie vai Raganiete arī varētu ko pakomentēt. Bet profesionāla fotografēšana vispār gan laikam ir atsevišķa tēma.

Mums darbā viens profesionāls fotogrāfs reiz teica - no 50 fotogrāfijām/portretiem labas izdosies aptuveni 1-3 bildes. Tā ka, tas drīzāk ir veiksmes, prasmju jautājums - noķert "pareizo" kadrējumu, visu. Ja noklikšķinātā bilde ir bēdīga, nekādas programmas vairs nepalīdzēs.

Kopumā man liekas, arī ar uzlabošanu var stipri pārspīlēt un pa ceļam pazaudēt dabiskumu. Tas tiešām ir 100% gaumes jautājums, vai nedabiski spilgta, zaļa zāle ir labāka par blāvāku, bet dabiskāku toni fotogrāfijā.
Pazūd sajūta par to, kā tad ir realitātē.
Man liekas, ja paskatāmies Latvijas dabu kopumā - tā ir pilna skaistu pustoņu, maigu krāsu, arī pelēcības. Man tas šķiet skaisti un neprasās pēc mākslīgas uzlabošanas.

Es, tieši otrādi, pamanīju, ka Māris ir dikti ieskrējies ar filtriem un visu;)
Sunshine

Post by Sunshine »

Bet vispār ceru, ka Māris ar mani vēl kādreiz runās :lol:
Viss, vairāk nepiesiešos, tikai šo vienu reizi :D
Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sunshine wrote:Bet vispār ceru, ka Māris ar mani vēl kādreiz runās :lol:
Viss, vairāk nepiesiešos, tikai šo vienu reizi :D
Image
:P Šo pasaulīti mēs paši veidojam. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Paldies visiem diskusijas dalībniekiem. Ir tik jauki padalīties ar savu unikālo šīs skaistās pasaules redzējumu un uzzināt, kā tas ir citiem. :D
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
La Marie

Post by La Marie »

Sunshine wrote: Nu jā.. te droši vien La Marie vai Raganiete arī varētu ko pakomentēt. Bet profesionāla fotografēšana vispār gan laikam ir atsevišķa tēma.
Jūtos dikti pagodināta, ka mani par ekspertu piesauc. :) :oops: :)
Savas personiskās bildes no fotokameras visas apstrādāju. Galvenokārt tāpēc, ka bildēju ar lieliem pikseļiem, kuri internetā tāpat pazūd vai ir "par smagu". Ja bildi pirms ievietošanas nesamazina, tad pārlūki to izdara paši, turklāt nekvalitatīvi - pazūd asums. Pēc bildes izmēra/pikseļu daudzuma samazināšanas, asināšana (sharpening) ir obligāta, citādi attēls būs nedzidrs.

Web kameru bildes parasti neapstrādāju, jo tās jau ir vajadzīgajā izmērā. Man patīk, ka tās atspoguļo realitāti tādu, kāda tā ir, kādu to redz arī citi vērotāji. Vienīgi, taisot gif failu, kādreiz redaktors pats kaut ko sadara, ko es nevaru kontrolēt.

Tomēr dažas kameras, piemēram, Austrālijas lielo piekūnu kamera, izdot tik švaku bildi, ka to turpat Radikal.ru atveru rediģēšanas režīmā un uzasinu; dažreiz pavisam nedaudz palielinu kontrastu ar funkciju "curves", kas ir viens no maigākajiem rīkiem.

Gaumes jautājums... varam jau vienoties par kopēju koncepciju - apstrādāt vai neapstrādāt. Tad tas jāieraksta Foruma noteikumos, citādi nebūs leģitīma pamata un ar laiku norunas aizmirsīsies. :)

Ligzdas gariņ, foršs komikss ienācies! :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

La Marie wrote:
Gaumes jautājums... varam jau vienoties par kopēju koncepciju - apstrādāt vai neapstrādāt. Tad tas jāieraksta Foruma noteikumos, citādi nebūs leģitīma pamata un ar laiku norunas aizmirsīsies. :)
Ak...La Marie, diez vai maza parunāšanās nozīmē kādu ierobežojumu nepieciešamību... ja vien profiņi fotogrāfi nevēlas atstāt savā vien kompetencē izteiksmīgus fotouzņēmumus :lol:
Feja

Post by Feja »

Ko tik nevar iemācīties...... , bet bilžu veidošana un likšana forumā iesācējiem nemaz neliekas tik vienkārša, kur nu vēl mākslinieciska uzlabošana. Spriežu pēc sevis. To tikai ilgākā laikā izfīčo un arī ne līdz galam. :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote: :P Šo pasaulīti mēs paši veidojam. :P
Tiešām! Cits - viens par otra redzējumu priecājoties, cits - mēģinot otru iespīlēt savu priekšstatu rāmjos... :lol:
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:
Tiešām! Cits - viens par otra redzējumu priecājoties, cits - mēģinot otru iespīlēt savu priekšstatu rāmjos...
Lianaliesma, nevienu nemēģinu iespīlēt kādos rāmjos, pasarg' Dievs!..

Kā jau minēju, gribēju tikai mazliet Māri uz zoba pavilkt un beigās visnotaļ interesanta diskusija izvērtās.

Jo tomēr te forumā ir viedokļu brīvība, katrs var izteikties, pajokot, ierosināt sarunu, un tas nenozīmē, ka uzspiežam kategoriski tikai savu priekšstatu.
Par citu redzējumu tikai priecājos. Bet tas nenozīmē, ka jebkurš komentārs, viedoklis ir mēģinājums otru kādos rāmjos iespēlēt.
La Marie

Post by La Marie »

Lianaliesma, man nav problēmas ar daudzveidību! Ir skaisti, ka katrs pasaulē saskatām kādu citu niansi, kas to dara bagātāku. Image

Man ir vienīgi iebildumi pret vienveidību, jo tā "nogalina"... :cry:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ligzdas gariņš wrote:nu mīlīši jūs te sadiskutējāt pilnu ligzdu,ka ērgļus ne saskatīt :D škic uz diskusiju sadaļu Image
Tiesa gan, Ligzdas gariņ, pat nepamanījām! :? Nu Vērotājai būs jānes komentāri prom uz diskusiju tēmu!
Sunshine

Post by Sunshine »

La Marie wrote: Man patīk, ka tās atspoguļo realitāti tādu, kāda tā ir, kādu to redz arī citi vērotāji.

Tomēr dažas kameras, piemēram, Austrālijas lielo piekūnu kamera, izdot tik švaku bildi, ka to turpat Radikal.ru atveru rediģēšanas režīmā un uzasinu;
Man ir tieši tāpat.
La Marie, paldies par ziņu, interesanti. :)

Foruma noteikumus gan nevajag mainīt un kur nu vēl kādu vienveidīgu šablonu uzspiest.
Katram patīk kaut kas cits. Tas ir labi, un pie tā arī paliksim :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote: Lianaliesma, nevienu nemēģinu iespīlēt kādos rāmjos, pasarg' Dievs!.. kā jau minēju, gribēju tikai mazliet Māri uz zoba pavilkt un beigās visnotaļ interesanta diskusija izvērtās ;)
La Marie wrote:Lianaliesma, man nav problēmas ar daudzveidību! Ir skaisti, ka katrs pasaulē saskatām kādu citu niansi, kas to dara bagātāku. Image

Man ir vienīgi iebildumi pret vienveidību, jo tā "nogalina"... :cry:
Sunshine, La Marie! Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Sunshine wrote: Nu jā.. te droši vien La Marie vai Raganiete arī varētu ko pakomentēt.
Mums darbā viens profesionāls fotogrāfs reiz teica - no 50 fotogrāfijām/portretiem labas izdosies aptuveni 1-3 bildes. Tā ka, tas drīzāk ir veiksmes, prasmju jautājums - noķert "pareizo" kadrējumu, visu. Ja noklikšķinātā bilde ir bēdīga, nekādas programmas vairs nepalīdzēs.
Man ,Sunshine,tik vien ir kā fotoaparāts(ļoti kārots),bet saprašanas nekādas :) Bija ļoti liela vēlēšanās nofotografēt putniņus dabā un dabu vispār :) ,tāpēc tagad mēģinu to darīt,bet ļoti reti sanāk(pašai liekas,ka sanāk kādu reizīti).Bieži liekas,ka nelikšu forumā,bet nenoturos un atkal ielieku kādu brāķīti :oops:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vau, ku mums smuka pacepšanās sanākusi! Biežāk tādas, tikai šo brīvo formātu /gan bildēm, gan runai/ gan nedrīkst ierobežot, tad mēs paliksim par galīgām piepēm! Varbūt vienīgi ka nepareizajā tēmā, kā Ligzdas gariņš piezīmēja, bet paretam jau var atļauties arī kādu atkāpīti, bet ja būs pārkāptas visas sarkanās līnijas, gan jau Labais Gariņš tad visu saliks pa plauktiņiem. :P
Raganiet! Tevis liktās bildītes nav nekādi "brāķīši", viņas patiešām ir kā svaigs ūdens malks šajā vienmuļajā ziemas periodā, un ne tikai! Lūdzu vairāk šādu "brāķīšu"! Un vispār bilžuki no malas, pēc manām domām, ir tikai apsveicami! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jauka diskusija :D

Man jau liekas, ka tās bildes katrs var veidot pēc savas patikšanas un saprašanas. Tas tieši ir interesanti, ka bildes ir dažādas. Ka ir meistari, kas saveido kādu gifu vai komiksu. Tā ir daudzveidība un daudzveidība mūs tikai bagātina :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Pašlaik pa LTV1 filma par kažokzvēru audzētavām. kā savvaļas dzīvnieks jūtas būrī viens otram blakus...sirdi stindzinoši... :cry:
Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:Pašlaik pa LTV1 filma par kažokzvēru audzētavām. kā savvaļas dzīvnieks jūtas būrī viens otram blakus...sirdi stindzinoši... :cry:
Nudien, salīdzinot ar audzētavām, tad jau daudz humānākas ir medības, jo savvaļas dzīvnieks līdz pēdējam mirklim dzīvo brīvu dzīvi.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”