Sunshine wrote:
Nu jā.. te droši vien La Marie vai Raganiete arī varētu ko pakomentēt. Bet profesionāla fotografēšana vispār gan laikam ir atsevišķa tēma.
Jūtos dikti pagodināta, ka mani par ekspertu piesauc.
Savas personiskās bildes no fotokameras visas apstrādāju. Galvenokārt tāpēc, ka bildēju ar lieliem pikseļiem, kuri internetā tāpat pazūd vai ir "par smagu". Ja bildi pirms ievietošanas nesamazina, tad pārlūki to izdara paši, turklāt nekvalitatīvi - pazūd asums. Pēc bildes izmēra/pikseļu daudzuma samazināšanas, asināšana (sharpening) ir obligāta, citādi attēls būs nedzidrs.
Web kameru bildes parasti neapstrādāju, jo tās jau ir vajadzīgajā izmērā. Man patīk, ka tās atspoguļo realitāti tādu, kāda tā ir, kādu to redz arī citi vērotāji. Vienīgi, taisot gif failu, kādreiz redaktors pats kaut ko sadara, ko es nevaru kontrolēt.
Tomēr dažas kameras, piemēram, Austrālijas lielo piekūnu kamera, izdot tik švaku bildi, ka to turpat Radikal.ru atveru rediģēšanas režīmā un uzasinu; dažreiz pavisam nedaudz palielinu kontrastu ar funkciju "curves", kas ir viens no maigākajiem rīkiem.
Gaumes jautājums... varam jau vienoties par kopēju koncepciju - apstrādāt vai neapstrādāt. Tad tas jāieraksta Foruma noteikumos, citādi nebūs leģitīma pamata un ar laiku norunas aizmirsīsies.
Ligzdas gariņ, foršs komikss ienācies!