https://www.youtube.com/watch?v=aEuIMfnHau4
Šodien LNT kanālā 10:30 būs skatāma jau nākamā sērija

Labrīt, mega2mega2 wrote:Vērotāj!Ieliec lūdzu attiecīgajā sadaļā 26.11.16.pagājušās nedēļas raidījumu![]()
https://www.youtube.com/watch?v=aEuIMfnHau4
Šodien LNT kanālā 10:30 būs skatāma jau nākamā sērija
Tajā bildē es nepaspilgtināju krāsas, bet izdarīju nedaudz citas korekcijas.Sunshine wrote: Hmm, bet mūsu bildes tomēr ļoti atšķiras. Tu tiešām to neuzlabo ar "Auto correct" vai kā citādi? Interesanti
Man patīk, ka bildē var saskatīt detaļas arī, ne tikai apveidus, ja gaisma spīd objektīvā... un ja nav iespēju pagriezties un paskatīties no cita leņķa, kā tas būtu, ja ar neapbruņotu aci mēs skatītos šo ligzdu no tāda attāluma. Gan krāsas, gan asums bieži vien dabiski ir asāki nekā kamerā. Un tāpēc ir izgudroti palīglīdzekļi...Sunshine wrote:
Māri, Tu kaut kādus "niknus" bilžu filtrus pasācis likt;) Mums pavisam tās krāsas atšķiras.
Tāpat arī lianasliesmas un skarletas bildes 14:33![]()
Atceros, atceros, bija tāda lietaMĀRIS wrote: Kādreiz LL dalījās ar šo saiti http://ipiccy.com/, kur ir iespēja apstrādāt fočenes, kad viņas paliek pārāk garlaicīgas.
Ak, tad tomēr izdarīji, nu tā jau man likāsMĀRIS wrote:Tajā bildē es nepaspilgtināju krāsas, bet izdarīju nedaudz citas korekcijas.
Nu ja, ka nav uzlabota, Vērotāj. Tāpēc jau arī rakstīju, ka lianasliesmas un skarletas identiskas bildes atšķiras.Vērotāja wrote:Sunshine, bet skarletas bilde gan nav uzlabota.
Pašlaik skatos no darba, monitors kā liels televizors un apgaismojums labs. Ar kontrolbildi arhīvā nav atšķirību ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/juras-erg ... -14-33.jpg
Tur gan man tomēr liekas mazliet citādi.lianaliesma wrote:Sunshine, te manuprāt nav gaumes jautājums, bet redzes izšķirtspēja.
Tā jau ir katra paša izvēle - skatīties bildi ar smalkākām detaļām un niansēm, vai tikai kopējās aprisēs.Sunshine wrote:
Bet vispār es tikai piekasos
Citiem kādu brīdi uznāk "iekāriens" skatīties melnbaltas bildes. Tas nav dabiskāk nemaz, taču - izceļ ainavas grafisko zīmējumu. Un ieraugi daudz detaļu tieši līnijās.Sunshine wrote:Bet vīrs ikreiz pamanīja un tikmēr man mācīja par dabiskumu priecāties, ka iemācīja katrreiz neuzlabot. Tikai katru otro
Es tikai par to, ka reizēm dabiskais kopskatā ir īstāks, pat skaistāks, nekā nemitīgi "uztjūnētais". Man vienkārši subjektīvi liekas, šī ligzda ir tik skaista un asa, ka neko nevajag īpaši uzlabot, citādi pazūd tie skaistie pustoņi, ēnas. Bet par Irmas&Ivo ligzdu vai klijāniem varbūt citādi, tur tiešām asums noderēja.lianaliesma wrote:
Tā jau ir katra paša izvēle - skatīties bildi ar smalkākām detaļām un niansēm, vai tikai kopējās aprisēs.
Vērotāja, man ir gluži tas pats! Varu parakstīties zem katra Tava vārda.. Ļoti pietrūkst vecās, tik ērtās, ierastās programmiņas.Vērotāja wrote:Man uzlabošanas mānija pārgāja pēc tam, kad jaunais Ofiss izņēma Windows Picture Manager no programmām. Kārtis izņēma, tagad šo izņēma... bet ko darīt, alternatīvas ar nav gluži tik ērtas, kā bija tās programmas.
Apmēram tādu pašu ceļu izgāju. Tagad, ja ir ar mēru uzlabotas, tad patīk, bet ja pārspīlēti, tad nē. Tā robeža dažreiz ir ļoti grūti atrodama.Sunshine wrote:Es tikai par to, ka reizēm dabiskais kopskatā ir īstāks, pat skaistāks, nekā nemitīgi "uztjūnētais". Man vienkārši subjektīvi liekas, šī ligzda ir tik skaista un asa, ka neko nevajag īpaši uzlabot, citādi pazūd tie skaistie pustoņi, ēnas. Bet par Irmas&Ivo ligzdu vai klijāniem varbūt citādi, tur tiešām asums noderēja.lianaliesma wrote:
Tā jau ir katra paša izvēle - skatīties bildi ar smalkākām detaļām un niansēm, vai tikai kopējās aprisēs.