Diskusijas

mega2

Re: Diskusijas

Post by mega2 »

Vērotāj!Ieliec lūdzu attiecīgajā sadaļā 26.11.16.pagājušās nedēļas raidījumu :P
https://www.youtube.com/watch?v=aEuIMfnHau4
Šodien LNT kanālā 10:30 būs skatāma jau nākamā sērija :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2 wrote:Vērotāj!Ieliec lūdzu attiecīgajā sadaļā 26.11.16.pagājušās nedēļas raidījumu :P
https://www.youtube.com/watch?v=aEuIMfnHau4
Šodien LNT kanālā 10:30 būs skatāma jau nākamā sērija :P
Labrīt, mega2 :P
Raidījumu ieliku http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 53#p106553
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Palīdzēsim mūsu mīļajiem putniņiem!

https://www.facebook.com/DraugaSparns/p ... =3&theater

Image
MĀRIS

Re: Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)

Post by MĀRIS »

Sunshine wrote: Hmm, bet mūsu bildes tomēr ļoti atšķiras. Tu tiešām to neuzlabo ar "Auto correct" vai kā citādi? Interesanti ;)
Tajā bildē es nepaspilgtināju krāsas, bet izdarīju nedaudz citas korekcijas. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote:
Māri, Tu kaut kādus "niknus" bilžu filtrus pasācis likt;) Mums pavisam tās krāsas atšķiras.
Tāpat arī lianasliesmas un skarletas bildes 14:33 8-)
Man patīk, ka bildē var saskatīt detaļas arī, ne tikai apveidus, ja gaisma spīd objektīvā... un ja nav iespēju pagriezties un paskatīties no cita leņķa, kā tas būtu, ja ar neapbruņotu aci mēs skatītos šo ligzdu no tāda attāluma. Gan krāsas, gan asums bieži vien dabiski ir asāki nekā kamerā. Un tāpēc ir izgudroti palīglīdzekļi... ;)

Kaut kad agrāk jau stāstīju, ka es parasti bildes asumu uzlaboju, rezultātā paspilgtinās arī krāsas.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote: Kādreiz LL dalījās ar šo saiti http://ipiccy.com/, kur ir iespēja apstrādāt fočenes, kad viņas paliek pārāk garlaicīgas. :P
Atceros, atceros, bija tāda lieta :P
Man jau liekas, ka šobrīd dabā tās krāsas tik skaistas, ka nav nepieciešamības kaut ko uzlabot. Un ka dabiskāk izskatās pat brīžiem labāk. Bet tas ir gaumes jautājums ;)
MĀRIS wrote:Tajā bildē es nepaspilgtināju krāsas, bet izdarīju nedaudz citas korekcijas. :P
Ak, tad tomēr izdarīji, nu tā jau man likās :D
Nu, labi, lai jau būtu :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine, te manuprāt nav gaumes jautājums, bet redzes izšķirtspēja. :D
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sunshine, bet skarletas bilde gan nav uzlabota.
Pašlaik skatos no darba, monitors kā liels televizors un apgaismojums labs. Ar kontrolbildi arhīvā nav atšķirību ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/juras-erg ... -14-33.jpg
Sunshine

Post by Sunshine »

Lai būtu godīgi - pati arī šad tad kaut ko uzlaboju, īpaši pagājušajā vasarā Irmas un Ivo ligzdā 8-)

Un dažkārt patiešām kļūst garlaicīgi ;) Bet dažkārt var arī mazliet pārcensties ar tiem filtriem un uzlabošanu :roll:
Sunshine

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote:Sunshine, bet skarletas bilde gan nav uzlabota.
Pašlaik skatos no darba, monitors kā liels televizors un apgaismojums labs. Ar kontrolbildi arhīvā nav atšķirību ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/juras-erg ... -14-33.jpg
Nu ja, ka nav uzlabota, Vērotāj. Tāpēc jau arī rakstīju, ka lianasliesmas un skarletas identiskas bildes atšķiras.
Bet īpaši jau Māra un manas.

Bet vispār es tikai piekasos :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāj, nu arhīva bildes noteikti ir ar labāku izšķirtspēju un krāsām nekā kameras bildē.
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:Sunshine, te manuprāt nav gaumes jautājums, bet redzes izšķirtspēja. :D
Tur gan man tomēr liekas mazliet citādi.
Man arī vienu brīdi bija mānija uzlabot pilnīgi visas bildes, kuras taisīju, jo tā likās smukāk. Bet vīrs ikreiz pamanīja un tikmēr man mācīja par dabiskumu priecāties, ka iemācīja katrreiz neuzlabot. Tikai katru otro :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote:
Bet vispār es tikai piekasos :lol:
Tā jau ir katra paša izvēle - skatīties bildi ar smalkākām detaļām un niansēm, vai tikai kopējās aprisēs. :D
Sunshine wrote:Bet vīrs ikreiz pamanīja un tikmēr man mācīja par dabiskumu priecāties, ka iemācīja katrreiz neuzlabot. Tikai katru otro :D
Citiem kādu brīdi uznāk "iekāriens" skatīties melnbaltas bildes. Tas nav dabiskāk nemaz, taču - izceļ ainavas grafisko zīmējumu. Un ieraugi daudz detaļu tieši līnijās.

Tā ka - kā tas jau tas ir parasti - nav ne pareizu, ne nepareizu skatījumu, bet ir izvēles iespējas un akcenti.
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:
Tā jau ir katra paša izvēle - skatīties bildi ar smalkākām detaļām un niansēm, vai tikai kopējās aprisēs. :D
Es tikai par to, ka reizēm dabiskais kopskatā ir īstāks, pat skaistāks, nekā nemitīgi "uztjūnētais". Man vienkārši subjektīvi liekas, šī ligzda ir tik skaista un asa, ka neko nevajag īpaši uzlabot, citādi pazūd tie skaistie pustoņi, ēnas. Bet par Irmas&Ivo ligzdu vai klijāniem varbūt citādi, tur tiešām asums noderēja.
Sunshine

Post by Sunshine »

Tā, beigšu piesieties, citādi jūs kolektīvi nobalsosiet mani no foruma izslēgt :lol:
Man šobrīd laikam vienkārši gribējās mazliet parunāties un diskusiju izraisīt :roll: Un drusku Mārim vienkārši piekasīties :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Man uzlabošanas mānija pārgāja pēc tam, kad jaunais Ofiss izņēma Windows Picture Manager no programmām. Kārtis izņēma, tagad šo izņēma... bet ko darīt, alternatīvas ar nav gluži tik ērtas, kā bija tās programmas.
Sunshine

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote:Man uzlabošanas mānija pārgāja pēc tam, kad jaunais Ofiss izņēma Windows Picture Manager no programmām. Kārtis izņēma, tagad šo izņēma... bet ko darīt, alternatīvas ar nav gluži tik ērtas, kā bija tās programmas.
Vērotāja, man ir gluži tas pats! Varu parakstīties zem katra Tava vārda.. Ļoti pietrūkst vecās, tik ērtās, ierastās programmiņas.
Kāpēc viņi izņēma, ej nu saproti.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Man atkal ir tā - kādreiz brīnos, kā var gūt baudījumu no neskaidras bildes, nenogaidītas īpaši veiksmīgas kompozīcijas un apgaismojuma, neizceltām grimasēm vai pozām... nu tie, kas fotografē, sapratīs... pati sāku tam pievērst uzmanību tad,kad sāku fotografēt. Mirklis no mirkļa atšķiras. Un ar aci dabiski saskatāmi daudzi sīkumi, kas fotoattēlojumā pazūd, bet ko var atjaunot ar apstrādes programmiņu.

Protams, ja tas paņemtu darbietilpīgi lielu laiku, droši vien nespētu tikt galā... bet esmu piešāvusies.

Bet, protams, katram iespējas pievērst vairāk uzmanības tam, kas tuvāks sirdij :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sunshine wrote:
lianaliesma wrote:
Es tikai par to, ka reizēm dabiskais kopskatā ir īstāks, pat skaistāks, nekā nemitīgi "uztjūnētais". Man vienkārši subjektīvi liekas, šī ligzda ir tik skaista un asa, ka neko nevajag īpaši uzlabot, citādi pazūd tie skaistie pustoņi, ēnas. Bet par Irmas&Ivo ligzdu vai klijāniem varbūt citādi, tur tiešām asums noderēja.
Apmēram tādu pašu ceļu izgāju. Tagad, ja ir ar mēru uzlabotas, tad patīk, bet ja pārspīlēti, tad nē. Tā robeža dažreiz ir ļoti grūti atrodama.
Bet visumā netraucē, ja citi uzlabo bildes. Ja liekas, ka ir pārspīlēti uztjūnētas, vienkārši nepievēršu uzmanību :D
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”