Diskusijas

d.e.

Re: Diskusijas

Post by d.e. »

Atgriežoties pie tēmas par lapseņu klijānu un sirseņiem...
Signe Gorbāne izlasīja ziņu, saka paldies par interesi un līdzjušanu, bet viņi baidās no tādiem. Kāds jauks cilvēks tos ķerot jau nokļuvis slimnīcā, putna kopējām arī esot riskanta barošana u.t.t. Brīnos, ka šie tos dzīvus dod, lapā bija jau apklapētas lapsenes, ko cilvēko sanesuši.
Nez ko šie dara mīnusos...paliek daudzmaz stīvi, tad ziemā jāsavāc :lol:
ImageImageImage
Nupat Signe G. vēl atrakstīja, ka priecājas par lielo atsaucību, gan no dravniekiem, gan citiem cilvēkiem un pagaidām ir izveidots krājumiņš ar ēdamo, ja būs tā, ka nav galīgi, tad arī domās, kādos spectērpos tikt klāt bīstamajiem kukaiņiem ;)
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote:Atgriežoties pie tēmas par lapseņu klijānu un sirseņiem...
Signe Gorbāne izlasīja ziņu, saka paldies par interesi un līdzjušanu, bet viņi baidās no tādiem. Kāds jauks cilvēks tos ķerot jau nokļuvis slimnīcā, putna kopējām arī esot riskanta barošana u.t.t. Brīnos, ka šie tos dzīvus dod, lapā bija jau apklapētas lapsenes, ko cilvēko sanesuši.
Nez ko šie dara mīnusos...paliek daudzmaz stīvi, tad ziemā jāsavāc :lol:
ImageImageImage
Nupat Signe G. vēl atrakstīja, ka priecājas par lielo atsaucību, gan no dravniekiem, gan citiem cilvēkiem un pagaidām ir izveidots krājumiņš ar ēdamo, ja būs tā, ka nav galīgi, tad arī domās, kādos spectērpos tikt klāt bīstamajiem kukaiņiem ;)
Paldies, d.e., par ziņu ;) Prieks, ka viņiem tur viss notiek un ir vēl pat krājumi :D Forši, ka izdodas.

Es toties šodien dārzā uzgāju uz zalkšu jauno paaudzi - manā komposta kaudzē kādi 10 vismaz bija izlīduši sildīties... Tādi maziņi, maziņi, ap 20 cm garumā, un ar tām stilīgajām austiņām... :D
Gāju kā tāds lūriķis ik pa mirklim pavērot un papētīt, bet šie jau tak nav dumi - lien kaudzē iekšā :lol:
Vēl paspēju nopriecāties, ka aug jaunā paaudze, kas man žurkas dārzā noēdīs... Bet figu - mājās pārnākot un papētot, nosecināju, ka galvenā barība tomēr ir vardes, bet savas žurkas varu vien pati ēst... :mrgreen:
Made

Post by Made »

Esmu ļoti darbos, bet sekoju gan visiem svētkiem un darbiņiem, klusībā visas apsveicu un priecājos par entuziasmu un rosmi un jaunām ziņām. Kafijas pauzēs pa drusciņai skatos šo filmu par vārnveidīgajiem.
https://www.youtube.com/watch?v=3CqiURwpNMY

Vienu brīdi "umiļalasj" - kā tas ir latviski? - nu ļoti aizkustinājos par kovārņu pāriem, kas esot "līdz nāve mūs šķirs". Diktors teica, ka pārus varot atpazīt pēc to saskanīgajām kustībām - super! "iet kā spaiņu pāris", ja? bildē tā tipināšana nav tik labi sajūtama, bet tiem, kas augšā iet, lejējie noiet gar degunu pāri ceļam, jo norādot savas teritorijas robežas .. he, robežas apstaigāšana divatā :)

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote: Vienu brīdi "umiļalasj" - kā tas ir latviski?
To latviski laikam nevar pārtulkot, bet var nodefinēt kā - sajūsmas pilns aizkustinājums vai aizkustinājuma pilna sajūsma ;)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote: ...Es toties šodien dārzā uzgāju uz zalkšu jauno paaudzi - manā komposta kaudzē kādi 10 vismaz bija izlīduši sildīties... Tādi maziņi, maziņi, ap 20 cm garumā, un ar tām stilīgajām austiņām... :D
Gāju kā tāds lūriķis ik pa mirklim pavērot un papētīt, bet šie jau tak nav dumi - lien kaudzē iekšā :lol:
Vēl paspēju nopriecāties, ka aug jaunā paaudze, kas man žurkas dārzā noēdīs... Bet figu - mājās pārnākot un papētot, nosecināju, ka galvenā barība tomēr ir vardes, bet savas žurkas varu vien pati ēst... :mrgreen:
Tie jau visticamāk tur tajā kaudzē izšķīlušies un turpat kopā vēl patusē :D
Gan jau kādu žurkulēnu šie noēdīs, kad paaugsies ! Kamēr tādi maziņi, tikmēr izskatās amizati, bet lielie gan kaut kā neizsauc siltas sajūtas ! Image
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Tie jau visticamāk tur tajā kaudzē izšķīlušies un turpat kopā vēl patusē :D
Gan jau kādu žurkulēnu šie noēdīs, kad paaugsies ! Kamēr tādi maziņi, tikmēr izskatās amizati, bet lielie gan kaut kā neizsauc siltas sajūtas ! Image
Gribētos cerēt, ka 10 lielus zalkšus nekad negadīsies redzēt uz komposta kaudzes :lol:
Bet, ja ēd tās žurkas, tad manis pēc arī lai dzīvo :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Simba wrote: Gribētos cerēt, ka 10 lielus zalkšus nekad negadīsies redzēt uz komposta kaudzes :lol:
Bet, ja ēd tās žurkas, tad manis pēc arī lai dzīvo :D
Cik man zināms, žurkas viņi neēd, bet satikt viņus ar katru gadu Tu satiksi arvien vairāk. Es savā dārzā biju spiests pārcelt komposta kaudzi uz citu vietu, jo viņi tajā kaudzē dzīvoja jau pāri par 50 - 70 gab., pa dārzu pat nevarēja normāli pastaigāt, lai neuzkāptu kādam virsū. :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote: Cik man zināms, žurkas viņi neēd, bet satikt viņus ar katru gadu Tu satiksi arvien vairāk. Es savā dārzā biju spiests pārcelt komposta kaudzi uz citu vietu, jo viņi tajā kaudzē dzīvoja jau pāri par 50 - 70 gab., pa dārzu pat nevarēja normāli pastaigāt, lai neuzkāptu kādam virsū. :roll: :P
:o
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Es reiz redzēju, kā liels zalktis manā dārzā ēd vardi. Sāka no kājām, galva vardei bija ārā un spiedza :shock:
Simba

Post by Simba »

Sandra L. wrote:Es reiz redzēju, kā liels zalktis manā dārzā ēd vardi. Sāka no kājām, galva vardei bija ārā un spiedza :shock:
Aha, šito skatu ar ir nācies pieredzēt... Toreiz vēl "mitinājos" kaimiņu siltumnīcā, kur kāds sāka spiegt... Ieeju tieši ar tekstu - kuru te dīrā, un skatos: viena vardes kāja zalktim mutē, varde spiedz, mēģina izrauties... Līdz zalktim apnika mana lūrēšana un šis ielīda tālāk savu guvumu noēst kaut kur starp kastēm... Diez ko patīkams skats nav.

Bet Māra ieskicētā nākotnes aina ar nav diez ko uzmundrinoša... Māri, vai tad, ka appļauts, šamie tāpat lien dārzā tik uzkrītoši? Man jau ir pie pašas malas, tālāk sākas aizaudzis čūskliens, un komposts ir malā, bet gribas cerēt uz tādu mierīgu līdzās pastāvēšanu, kur es sev izpļauju staigājamo taciņu, kur ļaujat man staigāt, par to noēdat žurkas (ideālā gadījumā), bet savā aizaugušajā gravā dzīvojat, cik gribat... Gan jau, ka uzlīstu uz tās izpļautās malas, bet nolīstu, pirms esmu tos pamanījusi :D
Zinu - ideāliste :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Simba wrote: Māri, vai tad, ka appļauts, šamie tāpat lien dārzā tik uzkrītoši? Man jau ir pie pašas malas, tālāk sākas aizaudzis čūskliens, un komposts ir malā, bet gribas cerēt uz tādu mierīgu līdzās pastāvēšanu, kur es sev izpļauju staigājamo taciņu, kur ļaujat man staigāt, par to noēdat žurkas (ideālā gadījumā), bet savā aizaugušajā gravā dzīvojat, cik gribat... Gan jau, ka uzlīstu uz tās izpļautās malas, bet nolīstu, pirms esmu tos pamanījusi :D
Zinu - ideāliste :lol:
Piekrītu - "ideāliste :lol:" Mēs arī cerējām uz mierīgo līdzāspastāvēšanu, līdz sievai vienā reizē trīs gabali no dārza bolījās pretim, un tad viņa "uzsprāga"! :evil: Arī mums dārzs stāv nomaļus - tālāk sākas nepļauts krūmājs /domes zeme/, bet dzīvojās viņi arī pa nopļauto mauriņu, un arī pa sētas vidu, kad sasniedz koncentrāciju, un tas jau paliek apgrūtinoši. :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

MĀRIS wrote: Piekrītu - "ideāliste :lol:" Mēs arī cerējām uz mierīgo līdzāspastāvēšanu, līdz sievai vienā reizē trīs gabali no dārza bolījās pretim, un tad viņa "uzsprāga"! :evil: Arī mums dārzs stāv nomaļus - tālāk sākas nepļauts krūmājs /domes zeme/, bet dzīvojās viņi arī pa nopļauto mauriņu, un arī pa sētas vidu, kad sasniedz koncentrāciju, un tas jau paliek apgrūtinoši. :roll: :P
Paldies, Māri, par pieredzes stāstu, tagad ar savu ideālismu esmu nosēdināta uz reālās "pakaļas" :lol:
Kad apniks, tad zināšu, pie kā iet padomu lūkot :P
Made

Post by Made »

Man šitā bija ar pelēm istabā. Neiedomājami. Ir jau interesanti, pie datora sēžot, vērot, kā šīs turpat netālu uz palodzes starp puķu podiem speciāli noliktā trauciņā ar baudu dzer ūdeni un skatās spožām actiņām.. bet nu visas viņu darbības pēdas... un ej nu zini "peļu vārdus", lai pa labam tiktu vaļā... Nu jā, tagad dievinu savu kaķeni par to, ka izbeidza bezizeju.
NoraR

Post by NoraR »

Sveiciens! Varbūt kādam forumietim ir iekāriens uzrakstīt apkopojumus par 2016. gada ligzdu notikumiem, ko publicēt Dabasdati.lv? Ja jā, tad droši piesakieties uz dabasdati@ldf.lv vai arī tepat forumā minot sugu :)
Simba

Post by Simba »

No Facebook dabasdatu ieraksta -
https://www.facebook.com/Dabasdati.lv/p ... =3&theater

Apbrīnu izraisīja lapsas drosme gulēt kaut kur augstāk, kur it kā tomēr ir lielāks apdraudējums :)
Skaista bilde :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

NoraR wrote:Sveiciens! Varbūt kādam forumietim ir iekāriens uzrakstīt apkopojumus par 2016. gada ligzdu notikumiem, ko publicēt Dabasdati.lv? Ja jā, tad droši piesakieties uz dabasdati@ldf.lv vai arī tepat forumā minot sugu :)
Ja vajadzīgi fakti, tie ir katras tēmas pirmajos komentāros - kad izdēja, kad izšķīlās utt.

Par jūras ērgļiem apkopojumu uzrakstīt laikam vispār nav iespējams. T.i. var uzrakstīt tādu vispārēju, ka ligzda šogad bija kā pieturas punkts, kuras tuvumā ilgāku vai īsāku laiku uzturējās daudzi ērgļi. Bet sīki kas, kad un ar ko... tas laikam īsti pat nav iespējams un tā būs pārāk sarežģīta lasāmviela ;)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Hildina

Post by Hildina »

Simba wrote:No Facebook dabasdatu ieraksta -
https://www.facebook.com/Dabasdati.lv/p ... =3&theater

Apbrīnu izraisīja lapsas drosme gulēt kaut kur augstāk, kur it kā tomēr ir lielāks apdraudējums :)
Skaista bilde :)
Toties skats pa logu ir lielisks ! :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Fantastiski... ir jau gan redzēts agrāk, bet vienalga - aizraujoši skaisti...
La Marie

Post by La Marie »

Ornitologs Kārlis Millers kopā ar citiem putnu vērotājiem vakar pie Skrundas dīķiem nofočējis šādu burvīgu putniņu - cekulainais cīrulis! :o Burvīgs! :)
Avots: FB - Kārlis Millers.

Image
Last edited by La Marie on 26 Sep 2016 20:17, edited 1 time in total.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”