Diskusijas
- roosaluristaja
Re: Diskusijas
Nē, tā ir ZAmerikas suga - Pileated Woodpecker (Dryocopus pileatus). Radniecīga melnajai dzilnai.
Labrīt!
Šorīt pirms 10:30 Latvijas radio 1 Jānis Ķuze stāstīs par Jūras ērgļiem!
Šorīt pirms 10:30 Latvijas radio 1 Jānis Ķuze stāstīs par Jūras ērgļiem!
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Paldies, Tāli. Ieslēdzu.
Tiešraide ir te http://www.latvijasradio.lsm.lv/lv/tiesraide/?channel=1
Tiešraide ir te http://www.latvijasradio.lsm.lv/lv/tiesraide/?channel=1
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sveiki, tātad uz 6. augusta pasākumu Engurē pieteikušies šādi cilvēki:
1. lianaliesma (1 augšstāva gulta rezervēta)
2. MĀRIS
3. Sunshine +2
4. Madara_Ozola (1 augšstāva gulta rezervēta)
5. Jamsis +1
6. La Marie (1 augšstāva gulta rezervēta)
7. d.e.
8. Raganiete (1 augšstāva gulta rezervēta)
9. Saule +1
10. skarleta +1
11. Simba (1 augšstāva gulta rezervēta)
12. summerkid
13. Vērotāja
14. ladida
15. Ģeogrāfs
16. Florans
17. Sandra L. +1
18. a.v. +1
19. tatia +2
Kopā: 28 cilvēki no foruma
+ vēl daži cilvēki no LDF
Dienas plāns:
10:00-11:00 - ierašanās pie Engures ezera, karte ar atrašanās vietu http://balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash ... r=map&ls=o (mašīnas var atstāt stāvlaukumā ceļa galā)
11:00-13:30 - talkošana (nekādi lielie darbi nav paredzēti, turpat pie mājiņas atrodas savvaļas lopu aploks, kurā paredzēts nozāģēt pāris krūmus, zarus sakraut kaudzēs un nodedzināt dažas pērnā gada zaru kaudzes). Darba cimdi būs uz vietas! Paldies Mārim par motorzāģi
14:00-14:45 - pusdienas
15:00-16:30 - ekskursija uz putnu torni (~ 1,4 km vienā virzienā pa platu meža ceļu)
17:00-... - ornitologu stāstījumi (R.Šiliņš par Engures ezeru, A.Stīpniece par ornitoloģisko pētījumu centru, J.Ķuze par jūras ērgļiem, E.Račinskis par zaļajām vārnām) un draudzīgas sarunas pie galda
LDF nodrošinās pusdienas un auksto galdu vakaram. Tie, kas pieteikušies gulēt augšstāva gultās, neaizmirstiet paņemt līdzi guļammaisus! Ja kāds pārdomā par nakšņošanu, tad droši var ņemt līdzi matračus un pārgulēt iekštelpās uz grīdas, kā arī var gulēt teltīs.
Ja ir kādi jautājumi droši rakstiet uz e-pastu - dabasdati@ldf.lv, vai zvaniet 26589337.
1. lianaliesma (1 augšstāva gulta rezervēta)
2. MĀRIS
3. Sunshine +2
4. Madara_Ozola (1 augšstāva gulta rezervēta)
5. Jamsis +1
6. La Marie (1 augšstāva gulta rezervēta)
7. d.e.
8. Raganiete (1 augšstāva gulta rezervēta)
9. Saule +1
10. skarleta +1
11. Simba (1 augšstāva gulta rezervēta)
12. summerkid
13. Vērotāja
14. ladida
15. Ģeogrāfs
16. Florans
17. Sandra L. +1
18. a.v. +1
19. tatia +2
Kopā: 28 cilvēki no foruma
Dienas plāns:
10:00-11:00 - ierašanās pie Engures ezera, karte ar atrašanās vietu http://balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash ... r=map&ls=o (mašīnas var atstāt stāvlaukumā ceļa galā)
11:00-13:30 - talkošana (nekādi lielie darbi nav paredzēti, turpat pie mājiņas atrodas savvaļas lopu aploks, kurā paredzēts nozāģēt pāris krūmus, zarus sakraut kaudzēs un nodedzināt dažas pērnā gada zaru kaudzes). Darba cimdi būs uz vietas! Paldies Mārim par motorzāģi
14:00-14:45 - pusdienas
15:00-16:30 - ekskursija uz putnu torni (~ 1,4 km vienā virzienā pa platu meža ceļu)
17:00-... - ornitologu stāstījumi (R.Šiliņš par Engures ezeru, A.Stīpniece par ornitoloģisko pētījumu centru, J.Ķuze par jūras ērgļiem, E.Račinskis par zaļajām vārnām) un draudzīgas sarunas pie galda
LDF nodrošinās pusdienas un auksto galdu vakaram. Tie, kas pieteikušies gulēt augšstāva gultās, neaizmirstiet paņemt līdzi guļammaisus! Ja kāds pārdomā par nakšņošanu, tad droši var ņemt līdzi matračus un pārgulēt iekštelpās uz grīdas, kā arī var gulēt teltīs.
Ja ir kādi jautājumi droši rakstiet uz e-pastu - dabasdati@ldf.lv, vai zvaniet 26589337.
Paldies , Tāli ! Noklausījos 
Re, tas baltplecu ērglis (Haliaeetus pelagicus), kuru Jānis pieminēja intervijā. Tāpat kā ASV baltgalvas ērglis, arī šis ir mūsu jūras ērgļu radinieks, kurš dzīvo Tālajos Austrumos, Japānā.
https://en.wikipedia.org/wiki/Steller%27s_sea_eagle

Foto no Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Steller%27s_sea_eagle

Foto no Wikipedia
-
Madara_Ozola
Paldies NoraR vēl pāris praktiskas dabas jautājumu, kuri varētu būt aktuāli ikvienam:
1) Vai talkošanai nepieciešams līdzi ņemt gumijas zābakus, vai noderēs, piemēram, botas, proti, kādi ir mitruma apstākļi?
2) Kas būtu tās lietas, kuras līdzi jāņem forumiešiem - galda piederumi (dakšas, naži, krūzes, šķīvji utml.), higiēnas piederumi (salvetes, tualetes papīrs utml.)?
3) Vai ir pieejams dzeramais ūdens?
4) Līdz cikiem 7.augustā ir jāatbrīvo ornitologu mājiņa?
Paldies jau iepriekš par atbildēm.
1) Vai talkošanai nepieciešams līdzi ņemt gumijas zābakus, vai noderēs, piemēram, botas, proti, kādi ir mitruma apstākļi?
2) Kas būtu tās lietas, kuras līdzi jāņem forumiešiem - galda piederumi (dakšas, naži, krūzes, šķīvji utml.), higiēnas piederumi (salvetes, tualetes papīrs utml.)?
Sveicieni!Vērotāja wrote:Transporta piedāvājumi pasākumam:
Piedāvā:
1. MĀRIS no Kuldīgas
2. Simba no Ogres caur Rīgu (3-4 vietas)
3. d.e. no Garciema caur Rīgu (1 vieta)
Lūdz paņemt mašīnā:
1. Ģeogrāfs no Rīgas
Arī es došos uz Enguri ar savu transportu.
Piedāvāju paņemt līdzbiedrus - 3 līdz 4 max - savā automašīnā.
Braukšu sestdien no Rīgas, atgriezīšos svētdien caur Rīgu Siguldā.
Paldies par jautājumiemMadara_Ozola wrote:Paldies NoraR vēl pāris praktiskas dabas jautājumu, kuri varētu būt aktuāli ikvienam:
1) Ja šī nedēļa būs lietaina, kā izskatās pēc laika ziņām, tad noteikti labāk, ja līdz ir gumijas zābaki! Sausā laikā varētu iztikt arī bez.
2) Par galda piederumiem tikšu vēl skaidrībā, jo tas atkarīgs no ēdinātājiem. Došu ziņu! Salvetes & tualetes papīrs būs uz vietas. Iespējams, ja kādam ir kādi saliekamie krēsli, var paņemt līdzi, jo mājiņā ir koka soli bez atzveltnes.
3) Dzeramais ūdens būs uz vietas.
4) Droši var dzīvoties, laika ierobežojums nav. Kad pēdējie viesi aizbrauks, būs jāpadod ziņa EEDP apsaimniekotājam Robertam, lai var aizslēgt telpas.
NoraR, man ir jautājiens par naktsmītnēm namiņā attiecībā uz gaužām pragmatiskām lietām, tādām kā palagi, segas, ķiseņi... Gultas veļa ir pieejama jeb mēs katrs gādājam par sevi? Es ar prieku atbalstītu pēdējo variantu, jo tad nevienam nebūtu aiz mums jāvāc, jāmazgā utt
Tik vai tas tā arī ir paredzēts.
Iespējams, ka šis ir jau izskanējis, bet es savā stilā visu infu vācu pēdējā brīdī
Iespējams, ka šis ir jau izskanējis, bet es savā stilā visu infu vācu pēdējā brīdī
Noteikti jāņem līdzi sava gultasveļa, vai vienkārši guļammaiss, spilveni gan kaut kādi ir uz vietas.Simba wrote:NoraR, man ir jautājiens par naktsmītnēm namiņā attiecībā uz gaužām pragmatiskām lietām, tādām kā palagi, segas, ķiseņi... Gultas veļa ir pieejama jeb mēs katrs gādājam par sevi? Es ar prieku atbalstītu pēdējo variantu, jo tad nevienam nebūtu aiz mums jāvāc, jāmazgā uttTik vai tas tā arī ir paredzēts.
Nora R ,Man jautājums ,vai otrajā dienā 7 augustā arī ir dienas plāns?
Saņēmu ziņu no Jāņa Ķuzes - sestdienas pasākumā piedalīsies arī Māris Strazds
(par ko man ir ļoti liels prieks)
Cik labi !!!Sakrājušies tik daudz jautājumuVērotāja wrote:Saņēmu ziņu no Jāņa Ķuzes - sestdienas pasākumā piedalīsies arī Māris Strazds(par ko man ir ļoti liels prieks)
Ar skumjām lasu par sestdienas pasākumu,
diemžēl, tā nu ir sanācis, ka pasākumi pārklājas un līkums no Cēsīm caur Enguri uz Vestienu ir šoreiz par lielu. Atliek tikai cerēt uz kaut kādu svaigākās informācijas kopsavilkumu par pasākumu un citiem jaunumiem. 
Nē, otrā dienā ir brīvais režīmsskarleta wrote:Nora R ,Man jautājums ,vai otrajā dienā 7 augustā arī ir dienas plāns?