Diskusijas
Re: Diskusijas
tad nu auglīgi nolīgoties visiem mums un jums!!! Līgo, Līgo!!!! UN LAI puto alutiņš balts visiem mūsu Jāņiem!!! 

- Lianaliesma
Ļoti interesanta lapa par projektu, te angliskiMurkjelis wrote:Ieskatījos pie ungāru zaļajām. Tur bez izmaiņām. Šobrīd gan arī tiešraide izskatās, ka neiet.
Bet atradu informāciju par antenizētu zaļvārni
http://rollerproject.eu/hu/content/jela ... szalakotar
Es, protams, saprotu, cik tas ir nozīmīgi, bet ... ai, ai, ai, cik tas izskatās nelāgi un traucējoši uz tāda salīdzinoši maza putniņa.

http://rollerproject.eu/en/content/proj ... ormation-0

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

- Lianaliesma
Fantastiski... sienāžu sisināšana palēninājumā skan kā kora skaņdarbs...
https://soundcloud.com/acornavi/jim-wil ... kets-audio
https://soundcloud.com/acornavi/jim-wil ... kets-audio
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

Jūras ērgļi Durbē 2016 (pāra meklējumi ap vienu ligzdu)
Tad ir skaidrs kapec tik daudz partraukumus tiešraide.
Tehniku ir jauzstada un apkalpot(remontēt) tehniskiem cilvekiem, kuri to profesionali izdaritu, nevis ornitologiem. Ornitologu darbs ir sekot lidzi putnu dzīvei.
Vai tad ornitologiem un parejiem LDF, LOB darbiniekiem nav paredzēta alga?
izraksts no statutiem:
„4. nodaļa. Fonda līdzekļu izmantošanas kārtība
4.1. Fonda līdzekļi tiek izmantoti:
4.1.1. Fonda mērķu sasniegšanai;
4.1.2. Fonda darbinieku algošanai;
4.1.3. ekspertu un citu nepieciešamo speciālistu darba apmaksai;
4.1.4. citiem izdevumiem, kas nepieciešami Fonda darbības nodrošināšanai.”
Komunikacija tas nav tikai dators, vel ir telefoni, pasts, baložu pasts arī!

Tehniku ir jauzstada un apkalpot(remontēt) tehniskiem cilvekiem, kuri to profesionali izdaritu, nevis ornitologiem. Ornitologu darbs ir sekot lidzi putnu dzīvei.
Vai tad ornitologiem un parejiem LDF, LOB darbiniekiem nav paredzēta alga?
izraksts no statutiem:
„4. nodaļa. Fonda līdzekļu izmantošanas kārtība
4.1. Fonda līdzekļi tiek izmantoti:
4.1.1. Fonda mērķu sasniegšanai;
4.1.2. Fonda darbinieku algošanai;
4.1.3. ekspertu un citu nepieciešamo speciālistu darba apmaksai;
4.1.4. citiem izdevumiem, kas nepieciešami Fonda darbības nodrošināšanai.”
Komunikacija tas nav tikai dators, vel ir telefoni, pasts, baložu pasts arī!

Nešaubos, Safri83, ka esi dāsna ziedotāja un arī ieinteresēta sekot līdzi tam, kā Tavi ziedojumi tiek izlietoti. Tāpat nešaubos, ka kameras uzstāda savu darbu zinoši cilvēki un ka viņi dara vairāk, nekā viņiem par to tiek maksāts, jo viņos ir tas brīvprātīgo darba un sava aicinājuma entuziasms, par kuru runāja Vērotāja.
Vēl jo vairāk - esmu pārliecināta, ka mēs šeit gūstam vairāk, nekā "mums pienāktos". Mums vispār neviens nav garantējis, ka visas mūsu vēlmes dzīvē tiks apmierinātas, kur nu vēl prasīt garantijas par to, ka paši neprotam tiešraides pieņemt kā dāvanu, nevis kā narkotiku, bez kuras ciešam lomkas un pieprasām "taisnību".
Vēl jo vairāk - esmu pārliecināta, ka mēs šeit gūstam vairāk, nekā "mums pienāktos". Mums vispār neviens nav garantējis, ka visas mūsu vēlmes dzīvē tiks apmierinātas, kur nu vēl prasīt garantijas par to, ka paši neprotam tiešraides pieņemt kā dāvanu, nevis kā narkotiku, bez kuras ciešam lomkas un pieprasām "taisnību".
Paldies, Made!
Gribēju ko līdzīgu rakstīt jau pa dienu, bet uznāca slinkums
Kaut kādā ziņā saprotot arī to, par ko runā Safri83, es varu varbūt izteikt mazu priekšlikumu- komunikācijai... Par foruma tehniskajiem jautājumiem ir sadaļa, bet tas ir tīri forums. Dabasdatu uzturētāji nav gluži tie paši, kas var tehniskās lietas čubināt tiešraidēs (ja es nekļūdos). Pie tam šī sadaļa ir nostāk un tur reti kāds ielūkojas. Attiecīgi, ja vien neesmu palaidusi kaut ko pavisam garām (tad atvainojos par savu aušību un neuzmanību), tad vienīgā iespēja ir ziņot par pārrāvumiem tiešraidēs zem attiecīgās kameras forumā, vai arī tiem, kam ir zināms kā sazināties pa tiešo ar brachux. Uz ko es velku... bieži vien portālos priekš šādiem jautājumiem - ziņojumiem par problēmām, priekšlikumiem utt., ir izveidots īpašs e-pasts - helps, sos, pomogitje.webcam [at]dabasdati.lv, piemēram, kur attiecīgi var uzreiz ziņot. Attiecīgi šos sūtījumus saņem tie, kas zina, kur to virzīt tālāk. Jo mums jau nav tikai bračuks, mums ir arī ādažu poligons, mazie ērgļi, kur tehniskie valdītāji ir citi. Tad izpaliktu arī tāda privāta raustīšana, kas, manuprāt, nav īsti smuki... Nu, lūk, e-pasta turētājs saņem, nodod ziņu attiecīgajiem speciālistiem un tie pieslēdzas problēmai, kad ir laiks un iespēja un tā.
Gribēju ko līdzīgu rakstīt jau pa dienu, bet uznāca slinkums

Kaut kādā ziņā saprotot arī to, par ko runā Safri83, es varu varbūt izteikt mazu priekšlikumu- komunikācijai... Par foruma tehniskajiem jautājumiem ir sadaļa, bet tas ir tīri forums. Dabasdatu uzturētāji nav gluži tie paši, kas var tehniskās lietas čubināt tiešraidēs (ja es nekļūdos). Pie tam šī sadaļa ir nostāk un tur reti kāds ielūkojas. Attiecīgi, ja vien neesmu palaidusi kaut ko pavisam garām (tad atvainojos par savu aušību un neuzmanību), tad vienīgā iespēja ir ziņot par pārrāvumiem tiešraidēs zem attiecīgās kameras forumā, vai arī tiem, kam ir zināms kā sazināties pa tiešo ar brachux. Uz ko es velku... bieži vien portālos priekš šādiem jautājumiem - ziņojumiem par problēmām, priekšlikumiem utt., ir izveidots īpašs e-pasts - helps, sos, pomogitje.webcam [at]dabasdati.lv, piemēram, kur attiecīgi var uzreiz ziņot. Attiecīgi šos sūtījumus saņem tie, kas zina, kur to virzīt tālāk. Jo mums jau nav tikai bračuks, mums ir arī ādažu poligons, mazie ērgļi, kur tehniskie valdītāji ir citi. Tad izpaliktu arī tāda privāta raustīšana, kas, manuprāt, nav īsti smuki... Nu, lūk, e-pasta turētājs saņem, nodod ziņu attiecīgajiem speciālistiem un tie pieslēdzas problēmai, kad ir laiks un iespēja un tā.
Piekrītu katram vārdam !Made wrote:Nešaubos, Safri83, ka esi dāsna ziedotāja un arī ieinteresēta sekot līdzi tam, kā Tavi ziedojumi tiek izlietoti. Tāpat nešaubos, ka kameras uzstāda savu darbu zinoši cilvēki un ka viņi dara vairāk, nekā viņiem par to tiek maksāts, jo viņos ir tas brīvprātīgo darba un sava aicinājuma entuziasms, par kuru runāja Vērotāja.

Tā kā es šo tēmu par savstarpējo komunikāciju pie jūras ērgļiem aizsāku, tad piekrītu Murķelim. Negribu nevienu aizvainot, bet būšu nedaudz skarba. Dzīvojoties pa šo forumu, es esmu sapratusi, ka šeit vispār nepieņem kritiku, kas tomēr mēdz arī būt objektīva. Es saprotu, ka vairāki forumieši ir savā starpā personīgi pazīstami, un tad, ja kāds forumietis no malas izsaka savu viedokli, tad tas ātri tiek nolikts pie vietas, nevis iedziļinās teiktajā. Jā, Made ir Tev sava taisnība par nenovērtētām dāvanām, bet tomēr mēdz būt kvalitatīvas dāvanas un zemas kvalitātes dāvanas. Es novērtēju un cienu šo cilvēku darbu, bet katrs piedāvājums prasa arī kaut cik kvalitāti, ja tā nav, tad iztiksim bez dāvanām.
Mums igauņi piedāvā ļoti labas dāvanas, pieņemsim tās.
No malas skatoties liekas, ka nav sadarbības starp DD, atbildīgajiem par forumu, tehniskiem darbiniekiem. Man neliekas normāli, ka forumiete Liz01 no Lk, kas dzīvo Vācijā, kārto mūsu nebūšanas ar tiešraidēm. Un vēl, kur cilvēkus tur neziņā, tur sākās neapmierinātība, apvainojumi. Vienkārši pietrūkst savstarpējas sadarbības. Ja es nebūtu daudz dzīvojusies pa ārzemju forumiem, čatiem, iespējams tā nedomātu. Latviešiem vispār ir komunikācija problēmas, ne tikai te, vai dēļ mūsu mentalitātes, kautrības, aizņemtības...
Svētki un brīvdienas būs pagājušas, cerot, ka sākoties jaunai nedēļai tomēr vēl redzēsim, kā izlido mūsu stārķi un, kas notiek jūras ērgļu ligzdā.
Mums igauņi piedāvā ļoti labas dāvanas, pieņemsim tās.
No malas skatoties liekas, ka nav sadarbības starp DD, atbildīgajiem par forumu, tehniskiem darbiniekiem. Man neliekas normāli, ka forumiete Liz01 no Lk, kas dzīvo Vācijā, kārto mūsu nebūšanas ar tiešraidēm. Un vēl, kur cilvēkus tur neziņā, tur sākās neapmierinātība, apvainojumi. Vienkārši pietrūkst savstarpējas sadarbības. Ja es nebūtu daudz dzīvojusies pa ārzemju forumiem, čatiem, iespējams tā nedomātu. Latviešiem vispār ir komunikācija problēmas, ne tikai te, vai dēļ mūsu mentalitātes, kautrības, aizņemtības...
Svētki un brīvdienas būs pagājušas, cerot, ka sākoties jaunai nedēļai tomēr vēl redzēsim, kā izlido mūsu stārķi un, kas notiek jūras ērgļu ligzdā.
Feja, tādēļ, ka kritika tiek rakstīta tur, kur to rakstīt nav nekādas jēgas!
Forums ir forums un forumā nav neviena, kas labo tiešraides. Forumā savā starpā runā vienlīdzīgi cilvēki, kuri visi ir vienkārši skatītāji un kuriem nav nekāda sakara ar tiešraižu organizēšanu. Bet atnākt uz forumu un izvemt žulti par to, ka kaut kas kaut kur nestrādā, es atvainojos, ir zemiski attiecībā pret citiem forumiešiem. Tāpat taču ir skaidrs, ka komentārus nelasa tie, kas tiešraidi labo, tad priekš kam te rakstīt???
Youtube tiešraides saucas - Latvijas Dabas fonda tiešraides. Un acīmredzot, nav grūti saprast, ka arī par tiešraides traucējumiem būtu jāraksta Latvijas Dabas fondam, nevis Dabasdatu forumā.
Kontakti ir lapas apakšā http://ldf.lv/lv/tiesraide
Ja ir kādas pretenzijas par forumu, lūdzu rakstīt foruma administrācijai
http://www.dabasdati.lv/forums/memberli ... =group&g=5
Foruma moderatori (Vērotāja, lianaliesma un Sunshine) ir tieši tādi paši komentētāji kā Feja vai Liz01 vai Safri83 vai jebkurš cits, tikai ar tiesībām labot vai dzēst foruma ziņas un tas arī viss.
Un salīdzināt ar LK nav jēgas. Jo visu veido cilvēki. Ja brachux negrib komunicēt forumā un kaut ko paskaidrot, tātad negrib. Kurš to var ietekmēt?
Forums ir forums un forumā nav neviena, kas labo tiešraides. Forumā savā starpā runā vienlīdzīgi cilvēki, kuri visi ir vienkārši skatītāji un kuriem nav nekāda sakara ar tiešraižu organizēšanu. Bet atnākt uz forumu un izvemt žulti par to, ka kaut kas kaut kur nestrādā, es atvainojos, ir zemiski attiecībā pret citiem forumiešiem. Tāpat taču ir skaidrs, ka komentārus nelasa tie, kas tiešraidi labo, tad priekš kam te rakstīt???
Youtube tiešraides saucas - Latvijas Dabas fonda tiešraides. Un acīmredzot, nav grūti saprast, ka arī par tiešraides traucējumiem būtu jāraksta Latvijas Dabas fondam, nevis Dabasdatu forumā.
Kontakti ir lapas apakšā http://ldf.lv/lv/tiesraide
Ja ir kādas pretenzijas par forumu, lūdzu rakstīt foruma administrācijai
http://www.dabasdati.lv/forums/memberli ... =group&g=5
Foruma moderatori (Vērotāja, lianaliesma un Sunshine) ir tieši tādi paši komentētāji kā Feja vai Liz01 vai Safri83 vai jebkurš cits, tikai ar tiesībām labot vai dzēst foruma ziņas un tas arī viss.
Un salīdzināt ar LK nav jēgas. Jo visu veido cilvēki. Ja brachux negrib komunicēt forumā un kaut ko paskaidrot, tātad negrib. Kurš to var ietekmēt?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ahā, dāvātam zirgam Feja tomēr zobos skatās
(ui, tas par to astes uzsišanu
)
Igauņu ligzdas es arī skatos, dažreiz arī LK forumā ierakstu. Man patika iepriekšējā tiešraižu kārtība ar Pontu arhīvu, bet acīmredzot tas vairs nevarēja turpināties. Es nesekoju iemesliem, bet, pirms tās izbeidzās, arī bija traucējumi.
Feja, protams, daudzi no mums sapazinās personīgi foruma salidojumos, iepazinām arī tos, kas mums šīs tiešraides nodrošināja. Es nevaru pieņemt, ka viņi ir nolaidīgi vai vienaldzīgi vai ka atbildīgie neseko līdzi kamerām. Saprotu, ka kritika ceļas par to, ka nav pietiekami informatīvu paziņojumu un cilvēki “mokās gaidās” vai vienkārši ir diskomfortā, nesajūtot uzmanību pret sevi.
Tomēr domāju, ka vajag mazāk aizvainoties un ka vajag mācīties pieņemt dzīvi kā lielo nezināmo un tādu, kāda tā ir. Nu, nav tiešraides pašlaik, nav zināms, kad būs, ko nu darīt - nu paskatīsimies citas ligzdas, pameklēsim putnus internetā, padarīsim kādus nepadarītus darbus, iziesim ārā... žēl, ka nav tiešraides, bet varbūt pats Dievs to kameru izslēdza, lai es nepalaistu dzīvē kaut ko citu garām, lai es pievērstu acis un uzmanību apkārtnei vai pakavētos sevī.
Un vēl - manuprāt, šeit tiek pieļauta diezgan liela viedokļu dažādība. Es, piemēram, esmu pret putnu gredzenošanu un raidītājiem. Tā ir kritika, kas ir pret šīs vietnes principiālajiem darba virzieniem. Un man par to tiek arī sadots, jo (es to saprotu) mana kritika nedrīkst šeit palikt neatbildēta. Bet neviens nedzēš un necenzē, vienkārši pārējie arī izsaka savas domas un viņi ir vairākumā. Es nevaru nevienam to pārmest, man tikai ir skumji, ka domubiedru šajā “dabas apseglošanas” jautājumā ir maz (bet tomēr ir!).
Bet es nedomāju, ka te būtu pazīstamo/nepazīstamo fronte, kad paceļas karstie jautājumi. Tieši otrādi, saduras viedokļi, pat neatkarīgi no personīgajām simpātijām/antipātijām. Turklāt, kā jau saprotam, vienu un to pašu uzrakstīto tekstu var ļoti dažādi sajust, pat pretēji rakstītāja noskaņai. Es ar to vairāk domāju kritikas pasniegšanas veidu.

Igauņu ligzdas es arī skatos, dažreiz arī LK forumā ierakstu. Man patika iepriekšējā tiešraižu kārtība ar Pontu arhīvu, bet acīmredzot tas vairs nevarēja turpināties. Es nesekoju iemesliem, bet, pirms tās izbeidzās, arī bija traucējumi.

Feja, protams, daudzi no mums sapazinās personīgi foruma salidojumos, iepazinām arī tos, kas mums šīs tiešraides nodrošināja. Es nevaru pieņemt, ka viņi ir nolaidīgi vai vienaldzīgi vai ka atbildīgie neseko līdzi kamerām. Saprotu, ka kritika ceļas par to, ka nav pietiekami informatīvu paziņojumu un cilvēki “mokās gaidās” vai vienkārši ir diskomfortā, nesajūtot uzmanību pret sevi.

Tomēr domāju, ka vajag mazāk aizvainoties un ka vajag mācīties pieņemt dzīvi kā lielo nezināmo un tādu, kāda tā ir. Nu, nav tiešraides pašlaik, nav zināms, kad būs, ko nu darīt - nu paskatīsimies citas ligzdas, pameklēsim putnus internetā, padarīsim kādus nepadarītus darbus, iziesim ārā... žēl, ka nav tiešraides, bet varbūt pats Dievs to kameru izslēdza, lai es nepalaistu dzīvē kaut ko citu garām, lai es pievērstu acis un uzmanību apkārtnei vai pakavētos sevī.

Un vēl - manuprāt, šeit tiek pieļauta diezgan liela viedokļu dažādība. Es, piemēram, esmu pret putnu gredzenošanu un raidītājiem. Tā ir kritika, kas ir pret šīs vietnes principiālajiem darba virzieniem. Un man par to tiek arī sadots, jo (es to saprotu) mana kritika nedrīkst šeit palikt neatbildēta. Bet neviens nedzēš un necenzē, vienkārši pārējie arī izsaka savas domas un viņi ir vairākumā. Es nevaru nevienam to pārmest, man tikai ir skumji, ka domubiedru šajā “dabas apseglošanas” jautājumā ir maz (bet tomēr ir!).
Bet es nedomāju, ka te būtu pazīstamo/nepazīstamo fronte, kad paceļas karstie jautājumi. Tieši otrādi, saduras viedokļi, pat neatkarīgi no personīgajām simpātijām/antipātijām. Turklāt, kā jau saprotam, vienu un to pašu uzrakstīto tekstu var ļoti dažādi sajust, pat pretēji rakstītāja noskaņai. Es ar to vairāk domāju kritikas pasniegšanas veidu.
Es neteiktu, ka nav sadarbības. Ir laba sadarbība. Iztrūkst tieši šī viena posma, kad cītīgais skatītājs var operatīvi nodot ziņu, ka kaut kas nav lāgā. Tieši, lūk, šis aspekts, ko Tu minēji par Liz01 (paldies viņai milzīgs par to, ka viņa tur īkšķi uz pulsa, bet tas tiešām nav viņas pienākums). Ne DD ļaudīm, ne kameru tehniķiem arī nav pienākums apstaigāt visas foruma sadaļas un čekot. Tam ir vajadzīgs laiks. Bet to, kas ir pamanīts - viss notiek. Un tiek atbildēts. Nav tā, ka neliekas ne zinis. Man godīgi sakot vienkārši brīžam paliek neērti kaut vai no tā, kā tiek tramdīts brachux.Feja wrote:
No malas skatoties liekas, ka nav sadarbības starp DD, atbildīgajiem par forumu, tehniskiem darbiniekiem. Man neliekas normāli, ka forumiete Liz01 no Lk, kas dzīvo Vācijā, kārto mūsu nebūšanas ar tiešraidēm.
Respektīvi, kā es to iedomājos: nobrūk tiešraide pie piemājas zvirbuļu ligzdas, forumietis Jožiks, kas piecos rītā pie rīta kafijas nevar pārskaitīt, cik oliņas ir sabirušas, saķer galvu un aizsūta ziņu uz Natūras Statistikas pārvaldes e-pastu - mol, tā un tā kirdik! Pussešos ir pamodies viens no Galvenajiem Skatītājiem, pārlūko pastu un Jožika ziņu nosūta tiešsaistes tehniķim Māšelim. Māšelis pulkstens deviņos izkāpis no gultas, ar sviestmaizi zobos, pārlūko savu pastu un ierauga, ka ir problēma pie zvirbuļiem. Attiecīgi, ja izrādās, ka vakar gulēt ejot jams vienkārši ir aizķēris vadu, tad to ieštepselē un ziņo Pārvaldes helpa pastam, ka problēma ir atrisināta. Pārvalde to pasaka Jožikam un Jožiks priecīgi ieveļas forumā ar atskaiti. Ja problēma ir kaimiņu Svainelī, kas pa pjaņu akumulatorus nočiepis, tad Māšelis ziņo Pārvaldei, ka tā un tā - vajag to un to un tas būs tad un tad. Pārvalde Jožikam un Jožiks, apkāries ar sēru lentēm, forumā paziņo, kādi ir lietas apstākļi.
Tā kaut kā.
Vārdu sakot viena e-kaste vai izvēle DD lapā, kur ziņot. Vairāki šīs e-kastes čekotāji, kas var attiecīgi pārsūtīt ziņu, kur vajag un informēt iesūtītāju.
Jā, iespējams, ka tas ir lieki.
Un, jā, es nekritizēju

Kamēr es rakstīju šo palagu. Šis, ko teica Vērotāja: Forums ir forums un forumā nav neviena, kas labo tiešraides. Forumā savā starpā runā vienlīdzīgi cilvēki, kuri visi ir vienkārši skatītāji un kuriem nav nekāda sakara ar tiešraižu organizēšanu. Bet atnākt uz forumu un izvemt žulti par to, ka kaut kas kaut kur nestrādā, es atvainojos, ir zemiski attiecībā pret citiem forumiešiem. Tāpat taču ir skaidrs, ka komentārus nelasa tie, kas tiešraidi labo, tad priekš kam te rakstīt???
Par to jau arī tā sāpe, acīmredzot, ir pacēlusies, ka forums forumam - a pasūdzēties kur?!

Nedomāju, ka pret forumu, kādam varētu būt pretenzijas. Šeit ir superīgi cilvēki salasījušies. Un forums kā vietne arī ir ļoti ok.

Last edited by Hildina on 26 Jun 2016 00:37, edited 1 time in total.
PievienojosHildiņa wrote:

Vērotāj, droši vien nesaprotu organizatorisko pusi. Es līdz šim biju pilnīgi pārliecināta, ka ja forums ir iekļauts DD mājas lapā, tad tas ir viens vesels. Pēc Jūsu teiktā saprotu, ka forums īrē šo vietu un DD kā organizācija ir pati par sevi, un ar forumu nav nekāda saistība. Vienīgais tik, cik Nora R ienāk šajā forumā ar oficiāliem paziņojumiem, nu tad ir priekšlikums, ka varbūt uz priekšu tomēr uzturēt ciešāku saikni ar DD administrāciju, tad nebūs tādu pārpratumu. Nezinu, vai labākais būtu, ja visi forumieši sāks zvanīt DD un izteikt pretenzijas. Protams, man nav problēmas to izdarīt ( pirmdien pazvanīšu )
Made, man patīk Tava pieeja dzīvei - patiesa, viegla, humora pilna.
Es neesmu ne apvainojusies, ne dusmīga. Vienkārši patīk lietu kārtība. Ja dara darbu, tad līdz galam, nevis palaiž visu pašplūsmā. Es personīgi biju ļoti pieķērusies stārķu ligzdai, bet protams, ka lēnām attālinos.Tiem vērotājiem ir vieglāk, kas ienāk reizi dienā, vai reizi trīs dienās. Ieslēdz tiešraidi - ir, ir, nav, nav. Ir labi, kā ir. Ne par ko necepās. Starp citu, Made, esmu bijusi arī tusiņā, tikai tad vēl nebiju forumā. Daudzus zinu pēc izskata. Zinu, ka esat forši cilvēki un viens par otru ceļaties un krītat. 
Made, man patīk Tava pieeja dzīvei - patiesa, viegla, humora pilna.

Te būtībā arī ir jautājums, kā kurš uztver šīs kameras un kā saprot to, kam tās ir domātas. Ja mēs to uztveram tā, ka tas ir bezmaksas izklaides šovs, kuru aiz neko darīt mums kāds nodrošina, tad, ja, ok, nevienam neko neziņojam, nesūdzamies - ir - labi. Nav - arī nekas. Bet tad man jājautā, vai tiešām ir vērts ieguldīt tik daudz līdzekļus, lai izklaidētu bariņu skatītāju? Ja kamerām ir nopietnāks iemesls, kā tas, piemēram, izskatās ka ir pie melnajiem stārķiem, kur pateicoties Fejai, Vērotājai, Liz un citiem, ornitologs gūst sev nepieciešamo informaciju, tad... tad ir jābūt šai atgriezeniskai saitei, kur ziņot, ja kaut kas neiet.
Būtībā te vajag tikai to vienu mazumiņu kaut kur lielākie burtiem uzlikt, kur rakstīt, ja ir ko teikt un neapgrūtināt ar to pārējos. Tas arī viss.
Būtībā te vajag tikai to vienu mazumiņu kaut kur lielākie burtiem uzlikt, kur rakstīt, ja ir ko teikt un neapgrūtināt ar to pārējos. Tas arī viss.
Murķeli, pilnīgi piekrītu. Ienāk forumā cilvēks ar vēsu prātu un izsaka loģiskus priekšlikumus. 

Paldies, Feja! Es domāju par Tavu teikto, ka kritika mēdz būt arī objektīva. Bieži esam kā žagatas - iekrītam uz papīrīti (emocionālo iepakojumu) un konfektei vairs nepievēršam uzmanību