Diskusijas

Locked
Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

MĀRIS wrote:Es- es vismaz apsolu pēc zivs saņemšanas neklupt virsū, nekost kājā, nedzīt prom! :P
Viņš kaut ko apsolīja nedarīt :P tagad atliks tikai uzlikt zivij ķepu un apcerīgi lūkoties raganas virzienā, pa reizei klusi kaut ko iedziedot :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

MĀRIS wrote:
Ragana neparastā wrote:
Made wrote:Ja mācēsi kā Durberts palūgt :P
Iedod lūdz reņģīti,iedod lūdzu reņģīti!Māris pieliecis galvu,iepletis rokas,atšāvis tās saliektas elkoņos uz aizmuguri..nāk virsū reņģu grozam.Iedomājos to skatu. :lol:
Šitas bija domāts tad, ja man tā reņģīte būs jāizdīc! Bet kas notiks pēc tam, kad es to reņģīti būšu izdīcis!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :o :twisted: :mrgreen: :lol: :? :evil: ;) :D :?: :idea: :!: :ugeek: :geek: ..................... :P
Un šitas bija domāts tad, ja man nebūs jāizdīc: "Bet Durbertam jau nav jālūdzas! Viņam tāpat tās žuves tiek nestas! Es jau saprotu, ka es neesmu Durberts, bet...! Es- es vismaz apsolu pēc zivs saņemšanas neklupt virsū, nekost kājā, nedzīt prom! :P"

Tā kā Raganiņ, viss Tavās rokās- jādīc man vai nē? :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

nu jūs man te galvu saputrojāt,es kā vienmēr kaut ko palaižu garām :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Apskatījos arī "Lāču lapu". Patiešām foršs variants- ne tikai lāči, arī cūči, vāverji, jenotsuņi, pat vārnu bars- tajā brīdī kad iegāju. Vienu vārdu sakot visa meža dzīve savā krāšņumā, jo, ja pareizi saprotu, tad tur tiek barots, lai lāči nāktu, uz ko atsaucas arī citi ēst gribētāji! :P Bet pagaidām...man pietiek uztraukumu! :P :P :P
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Tātad statistikas pārvalde..Ragana@Co" ziņo-kopš Durberta nākšanas pasaulē pavisam atnestas,pienestas 93 zivtas,3-4 lauči,kaut kas ar kažociņu un 2 nenosakāmas gaļas strēmeles.
Līdz gredzenošanai-48 zivtas un pēc gredzenošanas-45zivtas.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:Tātad statistikas pārvalde..Ragana@Co" ziņo-kopš Durberta nākšanas pasaulē pavisam atnestas,pienestas 93 zivtas,3-4 lauči,kaut kas ar kažociņu un 2 nenosakāmas gaļas strēmeles.
Līdz gredzenošanai-48 zivtas un pēc gredzenošanas-45zivtas.
Un TU TAM VISAM izbūries cauri?! Tu tač i viens vell sievišķs! :shock: Vienkārši malacis! :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mēs ar d.e. strīdamies,par to lielo zivi Durberta ligzdā - kas tā tāda! D.e. saka ka līnis, bet es nepiekrītu! Es tomēr pastāvu, ka tas ir breksis. Gandrīz vai jāpieaicina kāds neatkarīgais eksperts! :P
d.e.

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:Mēs ar d.e. strīdamies,par to lielo zivi Durberta ligzdā - kas tā tāda! D.e. saka ka līnis, bet es nepiekrītu! Es tomēr pastāvu, ka tas ir breksis. Gandrīz vai jāpieaicina kāds neatkarīgais eksperts! :P
Māri, mēs taču nestrīdamies, mums vnk katram tā zivs liekas citādāka. Durbes nestais man liekas vairāk pēc līņa, bet tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis ;)
Man laikam citādi brekši un līņi gadījušies kā Tev.
Hehe re kā no putniem uz zivīm "aizbraucām", vēl tik trūkst runas par gruntenēm, fīderiem vai karpu boilām :lol: Tikmēr Durbe un Roberts tik mauc pa ūdeņiem un stiepj zivis, neskatoties copes kalendārā :mrgreen:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Super! :lol: Ar to bildi Tu mani noliki pie vietas! :P Malacis! :lol: Vienkārši dzīvoju pie Ventas, un makšķerēšana ir mans vaļasprieks No.1, tāpēc arī strīdējos. Un strīdēšos! :P Bet viņiem mūsu copes kalendārs ir zem astes spalvām! :lol: :P
d.e.

Post by d.e. »

[quote="MĀRIS"]Super! :lol:
Neesmu baigā makšķerniece, bet tā nu sanācis, ka šad un tad pamakšķerēju. Tāpēc visādas zivis ir gan noķertas, gan vaļā laistas, gan papētītas tuvāk.
Tā kā runa par breksi gāja, tad sameklēju bildi ar breksi, humoram. :lol: tas, ja pareizi atceros Nidā netīšām pieķērās uz garā zušu āķa un naktstārpa. Ventspils...pirmā doma, ja par zivīm - tad vimbas ! :) Lai vai kā, Durbes nestā tāpat drīz būs vnk - vobla Nr. 2 un tā arī tiks inventarizācijā piereģistrēta. Bet nu dīvaini, ka neviens to neēd, varbūt kaut kāda slima zivs bija :?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote: Ventspils...pirmā doma, ja par zivīm - tad vimbas ! :) Lai vai kā, Durbes nestā tāpat drīz būs vnk - vobla Nr. 2 un tā arī tiks inventarizācijā piereģistrēta. Bet nu dīvaini, ka neviens to neēd, varbūt kaut kāda slima zivs bija :?
Jāsaka kā ir, ka ar to bildi Tu trāpīji desmitniekā! :P Piedod, es nerakstīju "Ventspils". Es rakstīju "pie Ventas". Un zivis Ventā ir viss Latvijas spektrs, nu jau pat sami ir noķerti. :P Ja par voblu nr.2 - nesaprotu, un nezinu ko domāt. Slima dzīvība būtībā ir standarta barība visiem plēsējiem, tā kā tas atkrīt! Tāpat nesapratu arī nr.1, bet ne jau uzreiz var visu dzīvo dabu saprast. Kaut kādas atklāsmes jau jāatstāj arī priekšdienām! :P
Nupat iegāju apskatīties pļavu liju. Trakums! Viņai taču tā ligzda atrodas vienkārši uz zemes kviešu laukā! Tur taču suņi, kaķi, seski, cauņi, vārņi, ērgļi,- visi tiek klāt šos apskādēt, ne tā kā Durberts -300.m gaisā, Zīļuki džungļos un vēl gaisā...! :P
Last edited by MĀRIS on 29 Jun 2015 21:52, edited 1 time in total.
d.e.

Post by d.e. »

[quote="MĀRIS"][quote="d.e. "]
Es rakstīju "pie Ventas"...

uiii, atvaino, drukas kļūda 8-) protams, Ventu domāju, rumbu Kuldīgā, kur vimbas lec, tas tāds ekskluzīvs pasākums... Nešaubos, ka Ventā ir visa veida zivis, par samiem gan vairāk Daugava dzirdēta, bet nu kāpēc gan lai šie nemājotu arī Ventā, gan jau dziļums pietiekams arī visādiem ūsainiem milzoņiem. ;)
Atklāsme par voblām...varbūt ērgļi dažādo ēdienkarti un speciāli tās sakaltē nebaltām dienām ! :lol: Citi putni tak gatavo krājumus ziemai, kāpēc gan lai ērgļi nenodrošinātos tukšākai dienai.
Bet visticamāk Durberts vienkārši jutās paēdis un vēlāk jau bija citas svaigas zivteles ko uzēst.
d.e.

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:
d.e. wrote:
Nupat iegāju apskatīties pļavu liju. Trakums! Viņai taču tā ligzda atrodas vienkārši uz zemes kviešu laukā! Tur taču suņi, kaķi, seski, cauņi, vārņi, ērgļi,- visi tiek klāt šos apskādēt, ne tā kā Durberts -300.m gaisā, Zīļuki džungļos un vēl gaisā...! :P
Nu vai zini, Tu Durbertu bezmaz kosmosā aizsūtīji :D ir 25 m. Tā jau ir ar ligzdām -mūsu ērgļiem arī saknāba olu u.t.t. dabiskā atlase, skarba un nežēlīga. Bet reizēm putniem arī "putni ir galvā"...kaimiņu mājai (2 stāvi) meža pīle uz slīpa dakstiņu jumta pagājušovasar ligzdu uztaisīja un bērnus izperēja. Sīkie nobira kā gatavas ogas lejā, labi, ka bija zālīte apakšā...noskurinājās un aizčāpoja pakaļ mammai uz upīti. :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Man 5 vai 500m augstumā ir vienalga, jo galva reibst jau uzkāpjot uz ķebļa. Tas par tiem pīļukiem gan bija foršs stāsts! Pārsmējos viņu lasīdams! Man jau brīžiem liekas, ka mēs šo lapu nelietīgi izmantojam, bet mēs jau runājam "par tēmu"- putniem!
Bet tagad cita lieta! Es tā sapratu, ka šo pēcpusdien /30. jūn./notiks mazuļu svēršana... Tas pēc googles tulkojuma. Varbūt kāds, kas kaut ko jēdz varētu man /mums/ apskaidrot kaut ko tuvāk? :P Man ķīniešu =čukču=angļu...! :P Tālāk googles tulkojums:

Rīt, 30. jūnijā, beigās pēcpusdienā, trīs jaunieši pogainais. Tāpēc tie tiek nosvērti un mēra. Pamatojoties raust izmēru, svaru un vecumu, nav iespējams noteikt, vai tas ir jauns vīrietis vai sieviete. Tāpat kā citi Raptors lija sieviešu ir lielāki un smagāki nekā vīriešu. Pieaugušo vīriešu Montagu s Harrier sver aptuveni 280 gramus un sieviešu aptuveni 350 gramus. Šodien ir otrā webcam pie ligzdas nodotas. Tas ir vērsta uz būra malas un arī dod priekšstatu par vidi. Kad mazuļi ir pietiekami lielas, lai iet ārā no ligzdas, viņi izmantos malu aizsardzības būrī sēdēt un dara no turienes savu pirmo lidojumu. Atskatoties var YouTube playlist Fleur3979 . Vai jūs lūdzat vai svarīgus vai redzējis brīži? Tad mēs vēlamies dzirdēt. Tas var būt pa e-pastu .
Lasot to tulkojumu ........galva kūp, bet ķīselis! :P
Saite: http://werkgroepgrauwekiekendief.nl/ind ... voland2015 /Lianaliesmas iedotā/ :P
Last edited by MĀRIS on 30 Jun 2015 10:38, edited 1 time in total.
Viky

Post by Viky »

Kādam ir idejas, kas tas ir?!
Attachments
nezināms objekts
nezināms objekts
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tā ir bebraine.
Bet tas gaišākais plankums varētu būt ūdens virsma, kurā kad atspīd saule, tas ir gaišs, kad saule iet sāņus, tad tumši zaļš.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Tā ir bebraine.
Bet tas gaišākais plankums varētu būt ūdens virsma, kurā kad atspīd saule, tas ir gaišs, kad saule iet sāņus, tad tumši zaļš.
Hmm, tad kad vēl nebiju zaļumu kaut kā nemanīju, ka tajā pusē būtu ūdens tilpne :?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jānis lekcijā teica, ka tur ir bebraine. Bet ūdens līmenis jau bebrainē var mainīties.
Pavasarī tur regulāri piezemējās gulbju pāris un tad bija dzirdamas ūdens šļakatas. Lekcijā runājām par tiem gulbjiem kā potenciālo barību ērgļiem, ka neveiksmīga vieta un tad Jānis stāstīja, ka tur ir bebraine.
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Jānis lekcijā teica, ka tur ir bebraine. Bet ūdens līmenis jau bebrainē var mainīties.
Pavasarī tur regulāri piezemējās gulbju pāris un tad bija dzirdamas ūdens šļakatas. Lekcijā runājām par tiem gulbjiem kā potenciālo barību ērgļiem, ka neveiksmīga vieta un tad Jānis stāstīja, ka tur ir bebraine.
Skaidrs, paldies par info ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Te atradu 13.marta ames video, aiz Durbes labi redzams kā gaisma atspīd ūdenī. Tagad vasara, ūdens pažuvis, taču ne pilnībā izžuvis

Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”