Diskusijas

d.e.

Re: Diskusijas

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Sestdien ciemojos pie d.e., man ļoti, ļoti patika vieta, ļoti mājīgi un jauki :D

Kad ienāks d.e., mums būs jāparunā kādā veidā organizēt transportēšanos līdz vietai...
Vērotāj, paldies, Tu kā vienmēr visu labi saorganizē un saplāno ! :)
Par mašīnām runājot, taisnība, ja gribam, lai pašiem brīvāka vieta, labāk autoparku nobāzēt ārpus pagalma. Pie manas sētas var kādu mašīnu atstāt, tāpat domāju, ka ar kaimiņiem sarunāšu vēl 2-3 vietas, pagalmā jau ar vēl kādam auto vieta atradīsies. Ja kāds negrib šaurās vietās grozīties un parkoties, pie stacijas ir liels stāvvlaukums. Tā kā labi zinu visus piebraucamos ceļus, labprāt aizbraukšu pretī, sagaidīšu u.t.t.
Grils iesmi, restes cepšanai un arī ogles + degšķidrums būs.
Tāpat arī nav jālauza galva par kafiju. Trauki arī ir, vienīgais, glāzes kāda daļa būs vienreizlietojamās. Dzeramais ūdens(negāzēts) arī ir uz vietas labs, no dziļa urbuma.
Tālis

Post by Tālis »

Kā tad nu Līgo noskaņā bez gabaliņa Jāņu siera!
Man kā vīrieša cilvēkam vienkāršāk sagādāt Jāņu siera rituli ar sviesta paciņu.
Pārējais kā mazs noslēpums nebūs ēdams.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labi, Tāli.

Tātad, pierakstu:

Māris - zivis, ogles, degšķidrums
Tālis - Jāņu siers, sviests
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Labprāt izceptu medus kūku :) ,jo gan jau arī ko saldu kāds ēstu.Varu arī kādu kg šašlikus aizvest.Varbūt arī kādus vienreiz lietojamos traukus,salvetes?
La Marie

Post by La Marie »

Piesakos atvest kādu zemeņu groziņu! :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete - medus kūka
La Marie - zemenes
Jamsis - tomāti, svaigi gurķi, zaļumi
Vērotāja - uzkodu maizītes
d.e. - rabarberu kūka
Simba - veģetārs grilējamais

Raganiete, skatīsimies kad vairums būs izteikušies vai maz vajadzēs kaut ko papildus.
Jamsis

Post by Jamsis »

Es varu tomātus un gurķus (svaigus) un zaļumus. Jautājums tikai cik tādam "bariņam" vajag? Vērotāj, kā domā? Ar gaļu ir tā, ka nezinu kādu pirkt, pati taisīt neprotu. Varbūt kāds zinošs cilvēks nopērk šašļiku un es savu daļu samksāju?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tā kā esmu vistuvāk un līdz vietai tieku 3 minūšu laikā, kurā nekas nepaspēs ne sabojāties, ne nogāzties no auto pakaļējā beņķa - piesakos piegādāt 300 mazās sviestmaizītes. Kā uzkodu sākumam.

Tiek gaidīti piedāvājumi:

Uz 25 personām:

- dārzeņi (nomazgāti tomātiņi, gurķīši, mazsālīti gurķīši, zaļumi )
- olīvas, kaut kādas sagatavotas dārzeņu uzkodas
- šašliks - sadalīts vairākiem cilvēkiem, lai nav pārāk dārgi
- kaut kas grilējams veģetāriešiem (nezinu vai ir kāds?)
- vienreizējās lietošanas trauki - šķīvji vismaz pa 2gb uz katru = ap 50gb, glāzes, dakšas, naži - pēc cilvēku skaita+rezervei
- salvetes, papīra dvieļi, tualetes papīrs
- pīrādziņi dažādi (gaļas, siera utt)
- padzeramais (nealkohols - minerālis, sulas, ja kāds dzer, tad gāzētos krāsu dzērienus)
- maize (rupjmaize, graudu maize)
- visu citu, kas droši var siltā laikā būt bez ledusskapja uz galda ilgāku laiku

Sakarā ar to, ka ir vasara, nevajag piedāvāt:

- salātus ar majonēzi vai krējumu
- gaļas uzkodas, kas var ātri sabojāties
- mazsālītu lasi vai ko līdzīgu
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jamsis wrote:Es varu tomātus un gurķus (svaigus) un zaļumus. Jautājums tikai cik tādam "bariņam" vajag? Vērotāj, kā domā? Ar gaļu ir tā, ka nezinu kādu pirkt, pati taisīt neprotu. Varbūt kāds zinošs cilvēks nopērk šašļiku un es savu daļu samksāju?
Jamsi, dārzeņus pierakstu.
Ir pieteikušies 24 cilvēki. Vēl daži domā. Vidēji rēķini kaut kur uz 25 cilvēkiem.

Šašliku pagaidīsim. Varbūt kāds pieteiksies, ja nē, tad tuvāk nedēļas otrai pusei domāsim kā saorganizēties.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāj, trauki man tur ir, nav ko mocīties ar vienreizējamiem, tie ir diezgan neparocīgi.
Salvetes, wc papīrs arī būs, tas nav jāgādā.
Ja nu kāds grib atvest uzkodai jau gatavus salātus, kam prasās vēsums, ir ledusskapis un vēss pieliekamais.
Kafija/kafijas piens/cukurs + rabarberu kūka arī būs.
Simba

Post by Simba »

Mans kreņķis, ka gaļu neēdu, bet tas nenozīmē, ka pārējiem dēļ tā jāiespringst. Drīzāk varbūt iedomājos - var bez šašlika kaut kādus karpiteļus follijā sacept? Kaut kad tādus taisīju, sanāca pat tīri ēdami, tas nekas, ka neatceros, kā tur bija :D Bet uz tiem 25 gabaliem pa kādam kartupelim savīstīt noteikti varu, bet vai visi ēdīs - par to man nav ne jausmas. Dodiet ziņu! Ja nē, tad ar nekāda bēda, gan jau es kaut ko sev izdomāšu :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:Vērotāj, trauki man tur ir, nav ko mocīties ar vienreizējamiem, tie ir diezgan neparocīgi.
Salvetes, wc papīrs arī būs, tas nav jāgādā.
Ja nu kāds grib atvest uzkodai jau gatavus salātus, kam prasās vēsums, ir ledusskapis un vēss pieliekamais.
Kafija/kafijas piens/cukurs + rabarberu kūka arī būs.
d.e. tev nav vienai viss jāgādā no saviem krājumiem, jo tomēr sanāks daudz cilvēki.

Par salātiem, vasara, protams, ir galvenais iemesls tos nelietot. Bet otrs iemesls, ka nez vai mēs visi tā sasēdīsimies, lai salātus ēstu ;)
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:Mans kreņķis, ka gaļu neēdu, bet tas nenozīmē, ka pārējiem dēļ tā jāiespringst. Drīzāk varbūt iedomājos - var bez šašlika kaut kādus karpiteļus follijā sacept? Kaut kad tādus taisīju, sanāca pat tīri ēdami, tas nekas, ka neatceros, kā tur bija :D Bet uz tiem 25 gabaliem pa kādam kartupelim savīstīt noteikti varu, bet vai visi ēdīs - par to man nav ne jausmas. Dodiet ziņu! Ja nē, tad ar nekāda bēda, gan jau es kaut ko sev izdomāšu :)
Neķer kreņķi, kur tā nav ;) Vīkšķini tik kartupelīšus follijā. ;) Mēs uz grila visādas paprikas, šampinjonus, ķiplokus u.c. arī esam grillējuši, iznāk pat ļoti labi. Starp citu Rimi pelēkā Ciabatta arī uz grila apgrauzdēta sanāk visnotaļ laba. Būs divi grili varēs cepināt visu, ko kāro. :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Mans kreņķis, ka gaļu neēdu, bet tas nenozīmē, ka pārējiem dēļ tā jāiespringst. Drīzāk varbūt iedomājos - var bez šašlika kaut kādus karpiteļus follijā sacept? Kaut kad tādus taisīju, sanāca pat tīri ēdami, tas nekas, ka neatceros, kā tur bija :D Bet uz tiem 25 gabaliem pa kādam kartupelim savīstīt noteikti varu, bet vai visi ēdīs - par to man nav ne jausmas. Dodiet ziņu! Ja nē, tad ar nekāda bēda, gan jau es kaut ko sev izdomāšu :)
Simba, paskaties mazliet augstāk, tur kur piedāvājumu saraksts, 4.punkts ir tieši tev :D
Tātad tu ņem grilējamo veģetāriešiem - nez vai pilnīgi zaļi kartupeļi tā izgrilēsies, varbūt vajag apvārīt.
Sieru ēd? Var paprikas puses ar sieru, var sēnes ar zilo sieru, baklažānus ar olīveļļu utt utt
Domāju, ka nevajag "sev vienai", jo dārzeņus ēd visi.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete - medus kūka
La Marie - zemenes
Jamsis - tomāti, svaigi gurķi, zaļumi
Vērotāja - uzkodu maizītes
d.e. - rabarberu kūka
Simba - veģetārs grilējamais

Tiek gaidīti piedāvājumi:

Uz 25 personām:

- dārzeņi (nomazgāti tomātiņi, gurķīši, mazsālīti gurķīši, zaļumi )
- olīvas, kaut kādas sagatavotas dārzeņu uzkodas
- šašliks - sadalīts vairākiem cilvēkiem, lai nav pārāk dārgi
- kaut kas grilējams veģetāriešiem (nezinu vai ir kāds?)
- vienreizējās lietošanas trauki - šķīvji vismaz pa 2gb uz katru = ap 50gb, glāzes, dakšas, naži - pēc cilvēku skaita+rezervei
- salvetes, papīra dvieļi, tualetes papīrs
- pīrādziņi dažādi (gaļas, siera utt)
- padzeramais (nealkohols - minerālis, sulas, ja kāds dzer, tad gāzētos krāsu dzērienus)
- maize (rupjmaize, graudu maize)
- visu citu, kas droši var siltā laikā būt bez ledusskapja uz galda ilgāku laiku
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote: d.e. tev nav vienai viss jāgādā no saviem krājumiem, jo tomēr sanāks daudz cilvēki.
Par salātiem, vasara, protams, ir galvenais iemesls tos nelietot. Bet otrs iemesls, ka nez vai mēs visi tā sasēdīsimies, lai salātus ēstu ;)
Nu vienlaicīgi ap galdu laikam nesatilpstam gan, bet nu ja tā "zviedru galda" variantā saliekam tos ēdamos un kaut kur sabīdam sēžamos, tad domāju, visu varēsim uz galda salikt un tad jau katrs pēc situācijas skatīties kurš stāv, kurš sēž, kurš guļ zālītē :D Viss jau no laika apstākļiem atkarīgs...Protams, ir vasara un rosoli ar gaļu klāt pie gaļas visticamāk jau neviens nekapās.
Vēl ir variants gan šašliks, gan kādas grildesiņas. Tās uzcepas pavisam fiksi. Vispār tajā veikaliņā pagājušovasar varēja pasūtīt tādu tradicionālo cūkas šašliku, parasti bija labs, tik cenas gan es nezinu, bet varu painteresēties vai šovasar arī vēl ir tāda iespēja.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
Vērotāja wrote: d.e. tev nav vienai viss jāgādā no saviem krājumiem, jo tomēr sanāks daudz cilvēki.
Nu vienlaicīgi ap galdu laikam nesatilpstam gan, bet nu ja tā "zviedru galda" variantā saliekam tos ēdamos un kaut kur sabīdam sēžamos, tad domāju, visu varēsim uz galda salikt un tad jau katrs pēc situācijas skatīties kurš stāv, kurš sēž, kurš guļ zālītē :D Viss jau no laika apstākļiem atkarīgs...Protams, ir vasara un rosoli ar gaļu klāt pie gaļas visticamāk jau neviens nekapās.
Vēl ir variants gan šašliks, gan kādas grildesiņas. Tās uzcepas pavisam fiksi. Vispār tajā veikaliņā pagājušovasar varēja pasūtīt tādu tradicionālo cūkas šašliku, parasti bija labs, tik cenas gan es nezinu, bet varu painteresēties vai šovasar arī vēl ir tāda iespēja.
Pagaidīsim. Vēl ne puse nav pieteikušies ar līdzi ņemamo.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Man te sāk izskatīties, ka es pēc tusa līdz Jāņiem vēl nebūšu atgājis! :lol: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote:
Simba, paskaties mazliet augstāk, tur kur piedāvājumu saraksts, 4.punkts ir tieši tev :D
Tātad tu ņem grilējamo veģetāriešiem - nez vai pilnīgi zaļi kartupeļi tā izgrilēsies, varbūt vajag apvārīt.
Sieru ēd? Var paprikas puses ar sieru, var sēnes ar zilo sieru, baklažānus ar olīveļļu utt utt
Domāju, ka nevajag "sev vienai", jo dārzeņus ēd visi.
Sieru ēdu, pat zivis ēdu :D Tas "sev vienai" gan nebija domāts, kā - pati sev pa kluso kaut ko gatavošu, drīzāk - neiespringšu un kas būs, no tā pašņakarēšu :lol:
Ok, es tad roku augšā karpiteļu receptes (bija tur vārīšana un vēl kaut kas, bet jāsaņemas un jāuzrok).

P.S. Es esmu "slima" uz mazsālītiem gurķīšiem... Ir vēl kāds, kurš nevar iedomāties vasaras pasākumu bez šī garduma? :D Ja neviens cits nepiesakās (un bez manis ir vēl kāds "mūžīgi stāvoklī"), tad varbūt arī šos varu pamenedžēt (ja tiešām būs iedvesma).
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote: Drīzāk varbūt iedomājos - var bez šašlika kaut kādus karpiteļus follijā sacept? Kaut kad tādus taisīju, sanāca pat tīri ēdami, tas nekas, ka neatceros, kā tur bija :D
Ieliec Googlē - kartupeļi folijā uz grila ...tur n-tie varianti, bet galvenā sastāvdaļa, visur kartupelis+ sviests+ sāls ;)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”