Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

RedStar7 wrote:Sveiki,

DabasSkaņas jau pieminēja, ka sestdien bijusi būru apsekošana. Ja kādam tas liekas interesanti, par to vairāk uzrakstīts te, ir arī dažas bildes:
http://stacija.org/zalo-varnu-buru-apsekosana/
RedStar7 pats vainīgs, ka zaļo vārnu tēmā ielika saiti uz savu blogu. Esmu "iekritusi" šajā lapā pilnīgi un galīgi. Ļoti interesanti raksti par seno Rīgu, salīdzinošās fotogrāfijas.
Paldies, RedStar7, lieliski! (koki gan varēja būt bez lapām, bet tas sīkums)

http://stacija.org/vesture/sena-riga/page/6/

Sarkandaugavu sāka aizbērt tikai pagājušā gadsimta 1980-tajos gados. Kad tikko sākām dzīvot Mežaparkā, Duntes ielas labajā pusē visā tās garumā bija Sarkandaugavas upe. Līdz apmēram tai vietai, kur tagad ir Statoil DUS kurstojumā ar Bukultu ielu.
Sarkandaugavas upe bija nevis tāda urdziņa, kā tagad bildēs, bet tās viens krasts bija pašā ielas malā, otrs tur kur saglabājies tagad. Piemēram platumu labi var redzēt pie Sky&More - viens krasts bija Duntes ielas malā, otrs aiz Sky&More, kur tas redzams joprojām. Tik plata upe bija visā tās garumā.

Vēl atceros, ka Sarkandaugavas upe bija pilna ar baļķiem, tos pludināja pa upi. Šķiet, ka tur galā bija kaut kāda kokapstrādes (finiera?) fabrika. Tas bija 1970-tajos gados.

Upi ar būvgružiem sāka aizbērt 1980-gados. Pirmā būve, ko tajā pusē sāka celt, bija RAF korpuss (pretī trolejbusa pieturai Vītolu iela). Tāda pusuzcelta no sarkanajiem ķieģeļiem tā nostāvēja līdz pat šim gadam, kad to nojauca. Google maps vēl ir saglabājusies foto.
Neatradu vietu kur pakomentēt pie raksta:
http://stacija.org/sarkandaugavai-pa-pedam/
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sunshine

Post by Sunshine »

Ak, kādu laiku nebiju ieskatījusies diskusijās, bet pie Durbes mani darīja uzmanīgu vārds "pikniks" :)
18. jūnijā pikniks, cik jauki! Piesakos šoreiz piedalīties :D

Vērotāja, saki, lūdzu, kurā lapā varēja atrast sīkāku info par piknika vietu u.c.?
Hildina

Post by Hildina »

Sunshine wrote:Ak, kādu laiku nebiju ieskatījusies diskusijās, bet pie Durbes mani darīja uzmanīgu vārds "pikniks" :)

Vērotāja, saki, lūdzu, kurā lapā varēja atrast sīkāku info par piknika vietu u.c.?
218.lapā ir piknika vietas norādes
Sunshine

Post by Sunshine »

Paldies, Hildiņ! :)
Hildina

Post by Hildina »

Sunshine wrote:Paldies, Hildiņ! :)
:D
Made

Post by Made »

Nav laika sēdēt forumā, bet pāris reakcijas nevaru apslāpēt :P

Hildiņai piestāvētu taborēti-mežģīņota bārda, lai vai kā sauktos, jā un kāds putniņš arī tajā (piedod, aizskatos uz Tevis ieteiktajiem rokdarbiem FB :P )

Vērotāja, atceros, ka mana kolēģe (6 gadus jaunāka par mani) bērnībā Sarkandaugavā esot normāli peldējusies :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sunshine wrote:Ak, kādu laiku nebiju ieskatījusies diskusijās, bet pie Durbes mani darīja uzmanīgu vārds "pikniks" :)

Pasākums nosaukts par pikniku, jo tas nav formāls pasākums ar ornitologu vārsmām par ligzdošanas sezonu. Tāds pasākums notiks augustā.
Bet tā kā cilvēki grib tikšanos un Jānis Ķuze ar kundzi ir piekrituši dalībai, tad neformālā gaisotnē d.e. vasarnīcas dārzā papļāpāsim, kaut ko uzēdīsim un, galvenais, pabiedrosimies :D
Līdzi jāņem groziņš, bet groziņa saturu apspriedīsim pēdējā nedēļā, kad jau būs skaidrs cik mēs esam un varēsim sadalīt nesamo.
d.e. wrote: Piknika koordinātes >>>
https://www.google.lv/maps/place/Saules ... 24.1994092
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote:Nav laika sēdēt forumā, bet pāris reakcijas nevaru apslāpēt :P
Vērotāja, atceros, ka mana kolēģe (6 gadus jaunāka par mani) bērnībā Sarkandaugavā esot normāli peldējusies :)
Made, jā, pamatskolas laikos tur varēja peldēties(1970-gadi). Tajā pusē, kas iet gar Duntes ielu, tur nē, jo tur patiešām visu laiku peldēja tie baļķi. Bet otrā pusē Ganību dambim/Tilta ielai, pretī Psihoneiroloģiskajai slimnīcai bija peldvietas. Nelaimīgā kārtā tur pat noslīka viens no maniem klasiesbiedriem.
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Nav laika sēdēt forumā, bet pāris reakcijas nevaru apslāpēt :P

Hildiņai piestāvētu taborēti-mežģīņota bārda, lai vai kā sauktos, jā un kāds putniņš arī tajā (piedod, aizskatos uz Tevis ieteiktajiem rokdarbiem FB :P )

Made , Tev nav jāatvainojas par tiem tamboriem , jo tas ir mans hobijs ar lielo burtu - nu bet putniņi galvā, protams, ka ir ! :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pieteikušies 18.jūnija piknikam:
Piknika sākumu domājam dienas pirmajā pusē, ap 12-13.

1. Jānis Ķuze
2. Ķuzes kundze
3. d.e.
4. Māris
5. Vērotāja
6. Simba
7. Saule
8. Saules Māris
9. skarleta
10. skarletas Aivars
11. Jamsis
12. Raganiete
13. Ģeogrāfs
14. Madara_O
15. Madaras pavadonis
16. La Marie
17. Liva
18. Livas Aleksandrs
19. Tālis
20. Sunshine
21. Sunshine kungs

Aktuālie transporta piedāvājumi :

Māris - no Kuldīgas un pa ceļam
Simba - no Ogres un pa ceļam
La Marie - no Suntažiem un pa ceļam (Sigulda, Rīga)

Piknika koordinātes >>>
https://www.google.lv/maps/place/Saules ... 24.1994092
Made

Post by Made »

Nejauši uzgāju tādu tiešraidi - nezinu, kas tiem baltajiem stārķiem vecākiem lēcies, bet viņi glābšanas stacijā dzīvo un jau 11 gadus ligzdo laikam tādā augstumā (vienā video šai saitē ir redzams, ka pienāk, nevis piekāpj, cilvēks ar barības bļodiņu un mēģina stārķēnus ieinteresēt, bet lielie staigā turpat pa gabalu)
https://www.youtube.com/watch?v=4__ZDZKToFQ

Ā, nē, tas video bija cita autora saitē, no kura es uzgāju tiešraidi:
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Made wrote:Nejauši uzgāju tādu tiešraidi - nezinu, aks tiem baltajiem stārķiem vecākiem lēcies, bet viņi glābšanas stacijā dzīvo un jau 11 gadus ligzdo laikam tādā augstumā (vienā video šai saitē ir redzams, ka pienāk, nevis piekāpj, cilvēks ar barības bļodiņu un mēģina stārķēnus ieinteresēt, bet lielie staigā turpat pa gabalu)
Nesen lasīju par kādu stārķeni,kas pēc negadījuma,vairs nevar lidot.Šefību par viņu (cik atceros)ir uzņēmies kāds vīrietis,kas stārķenei palīdz pārziemot un sagaidīt savu otru pusīti pavasarī.Tas cilvēks viņus baro.Varbūr šis ir tas gadījums.
Liva

Post by Liva »

Super- viens bij varens ēdājs ;) Vai tik vīrieti pēc tam par mammu neuzskatīs? Vai par trešo vecāku :D
Interesanti, kur atrodas šī ligzda?? Pēc uzrakstiem pie video spriežot, varētu būt Polija?
Made

Post by Made »

He he, ģimenes strīds :lol: laikam tā pati ligzda :P

Varētu būt čehu valodā uzraksts.
Last edited by Made on 07 Jun 2016 16:53, edited 1 time in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:Nejauši uzgāju tādu tiešraidi - nezinu, kas tiem baltajiem stārķiem vecākiem lēcies, bet viņi glābšanas stacijā dzīvo un jau 11 gadus ligzdo laikam tādā augstumā (vienā video šai saitē ir redzams, ka pienāk, nevis piekāpj, cilvēks ar barības bļodiņu un mēģina stārķēnus ieinteresēt, bet lielie staigā turpat pa gabalu)

Ā, nē, tas video bija cita autora saitē, no kura es uzgāju tiešraidi:
https://www.youtube.com/watch?v=pmEUzeTSxa0
Par šo ligzdu Makovā, Čehijā vairāk šeit:

Tiešsaistes kameras pasaulē - Dažādas dzīvnieku un dabas kameras, 2013-2016
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
RedStar7

Post by RedStar7 »

Vērotāja wrote:RedStar7 pats vainīgs, ka zaļo vārnu tēmā ielika saiti uz savu blogu. Esmu "iekritusi" šajā lapā pilnīgi un galīgi. Ļoti interesanti raksti par seno Rīgu, salīdzinošās fotogrāfijas.
Paldies, paldies, ļoti patīkami, ka kāds lasa un vēl arī patīk :).

Bija doma šajā pavasarī, kad kokiem nav lapu, ar Rīgas bildēm paturpināt, bet nesanāca laika. Varbūt nākamgad, ja pa ziemu sameklēšu bildējamās vietas utt. Vēl tur pamatīgi sasien rokas veco bilžu autortiesību jautājums, jāpēta, kuri ir autori un kad miruši (un cik žēl, ja izrādās, ka nesen :lol: ). Ar Sarkandaugavu tādā ziņā bija vienkāršāk - nevajadzēja daudz laika, lai sagatavotos.

Ļoti interesants komentārs par Sarkandaugavu. No tā laika kartēm neko prātīgu internetā nevarēju atrast, tāpēc man šķita, ka upi aizbēruši agrāk. To sarkano ķieģeļu graustu labi atceros, vienīgi nezināju, ka tas bijis iecerēts kā RAF korpuss :).
It kā vajadzētu varēt komentāru pievienot raksta pašā apakšā. Ja tur tomēr neko nerāda, man vajadzētu zināt, kurā pārlūkā tāds “efekts” ir.

Paldies arī Madei par jaukajiem vārdiem z.vārnu tēmā :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote: Par šo ligzdu Makovā, Čehijā vairāk šeit:
Tiešsaistes kameras pasaulē - Dažādas dzīvnieku un dabas kameras, 2013-2016
Tā ir dzīvnieku un putnu rehabilitācijas stacija. Ziemā raida barotavu, vasarā stārķa ligzdu. Šie stārķi, kuri tur ligzdo, viņi nelido. Ligzdā viņi tiek pa pandusu labajā pusē.
Šajā tēmā ir gan ziemas bildes, gan vasaras http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... start=1200
Šīs kameras adrese ir katalogā (Eiropa) http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=25&t=2579
Vērotāja

Post by Vērotāja »

RedStar7 wrote:
Vērotāja wrote:RedStar7 pats vainīgs, ka zaļo vārnu tēmā ielika saiti uz savu blogu. Esmu "iekritusi" šajā lapā pilnīgi un galīgi. Ļoti interesanti raksti par seno Rīgu, salīdzinošās fotogrāfijas.
Paldies, paldies, ļoti patīkami, ka kāds lasa un vēl arī patīk :).

Bija doma šajā pavasarī, kad kokiem nav lapu, ar Rīgas bildēm paturpināt, bet nesanāca laika. Varbūt nākamgad, ja pa ziemu sameklēšu bildējamās vietas utt. Vēl tur pamatīgi sasien rokas veco bilžu autortiesību jautājums, jāpēta, kuri ir autori un kad miruši (un cik žēl, ja izrādās, ka nesen :lol: ). Ar Sarkandaugavu tādā ziņā bija vienkāršāk - nevajadzēja daudz laika, lai sagatavotos.

Ļoti interesants komentārs par Sarkandaugavu. No tā laika kartēm neko prātīgu internetā nevarēju atrast, tāpēc man šķita, ka upi aizbēruši agrāk. To sarkano ķieģeļu graustu labi atceros, vienīgi nezināju, ka tas bijis iecerēts kā RAF korpuss :).
It kā vajadzētu varēt komentāru pievienot raksta pašā apakšā. Ja tur tomēr neko nerāda, man vajadzētu zināt, kurā pārlūkā tāds “efekts” ir.

Paldies arī Madei par jaukajiem vārdiem z.vārnu tēmā :)
Labi, pamēģināšu citu pārlūku :D
Jebkurā gadījumā šodien iešu lasīt tālāk, vakar ap pus2 ar varu sevi piespiedu iet gulēt :lol:
Simba

Post by Simba »

Kaut kas par glifosātu, kas tieši - nezinu :D
Ja kādam nav slinkums un ir interese par šo tēmu, varbūt var vienā teikumā atstāstīt?

http://www.reuters.com/article/us-healt ... SKCN0YS0Y0
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja pareizi sapratu, pretēji iepriekšējai iecerei pagarināt glifosāta licenci ES uz 15 gadiem, tā netiek pagarināta jaunāko pētījumu dēļ. Tagad ES izpildvaras piedāvā pagarināt licenci uz 12-18 mēnešiem, lai šajā laikā Eiropas ķimikāliju aģentūra veiktu papildus pētījumus. To atbalsta dažas valstis, bet dažas neatbalsta. Ja vienošanās netiks sasniegta līdz mēneša beigām, Raundaps no pārdošanas būs jāizņem, bet tas rada saspringtas attiecības starp ASV un ES politiķiem.
Galvenajos vilcienos aptuveni kaut kā tā.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”