Diskusijas

Maz-ko-zinu

Re: Diskusijas

Post by Maz-ko-zinu »

Vakar naktī izlasīju "Vides vēstīs" rakstu par plastmasām, kas izraisa vēzi. Likās, ka ieliku šeit atsauci, bet tagad neredzu. Laikam samiegojusies biju. Šobrīd nav laika meklēt. Ja kādam ir laiks, ievietojiet, lūdzu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu wrote:Vakar naktī izlasīju "Vides vēstīs" rakstu par plastmasām, kas izraisa vēzi. Likās, ka ieliku šeit atsauci, bet tagad neredzu. Laikam samiegojusies biju. Šobrīd nav laika meklēt. Ja kādam ir laiks, ievietojiet, lūdzu.
Šo rakstu Maz-ko-zinu laikam domāja

http://www.videsvestis.lv/view.asp?ID=156&what=32
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Last edited by Lianaliesma on 19 Jan 2016 12:57, edited 3 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Image

https://www.facebook.com/DzivniekuBriviba/?fref=photo
Ciniska, cietsirdīga industrija: tā kā zvēraudzēšanā dzīvnieka vienīgā vērtība ir viņa kažoks, arī nogalināšanas metode ir īpaši izstrādāta, lai optimizētu dzīvnieka ekonomisko vērtību - kažoku nodīrājot veselu, bez jebkādiem bojājumiem.
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Hildina

Post by Hildina »

Drebulis piemetās...... :shock:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Fui, man no tās bildes slikti sametās :twisted:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Bet lianasliesmas ievietotie video gan patika, kārtējo reizi izbrīns - nu kā varēja rasties tik daudzveidīgi kustoņi.
Šo video vairākas reizes skatījos, staigājoša lapa :shock: https://www.facebook.com/43781888636325 ... 316447245/
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vērotāja wrote:
Maz-ko-zinu wrote:Vakar naktī izlasīju "Vides vēstīs" rakstu par plastmasām, kas izraisa vēzi. Likās, ka ieliku šeit atsauci, bet tagad neredzu. Laikam samiegojusies biju. Šobrīd nav laika meklēt. Ja kādam ir laiks, ievietojiet, lūdzu.
Šo rakstu Maz-ko-zinu laikam domāja

http://www.videsvestis.lv/view.asp?ID=156&what=32
Paldies, Vērotāja", nē bija cits. Tagad man ir laiks, pameklēšu.
sanda

Post by sanda »

lianaliesma wrote: Ciniska, cietsirdīga industrija: tā kā zvēraudzēšanā dzīvnieka vienīgā vērtība ir viņa kažoks, arī nogalināšanas metode ir īpaši izstrādāta, lai optimizētu dzīvnieka ekonomisko vērtību - kažoku nodīrājot veselu, bez jebkādiem bojājumiem.
Tomēr jāpiebilst, ka šī metode ir nesalīdzināmi humānāka par iepriekšējo, kas no malas nezinātājam nešķita nekas šausmīgs.
Kādreiz nobeidza injicējot muskulatūras paralizētāju - noslāpa pie pilnas apziņas, jo paralizējās arī elpošanas muskulatūra. Cilvēkiem tā varot gadīties Japānā, ēdot fugu zivi. Dzīvnieku aizstāvji (zinoši) panāca šīs tiešām cietsirdīgās metodes aizliegšanu, aizstājot ar elektrību. Metode vismaz daļēji tika izstrādāta iejūtīgu un fizioloģiju izprotošu cilvēku spiediena rezultātā.
Man arī nepatīk kažokādu industrija.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Arī šādas ziņas tuvina uzvarai, jo veido sabiedrības apziņu

http://www.tvnet.lv/zala_zeme/dzivnieki ... edalisanos
Simba

Post by Simba »

Mīlīši...
Es vairs nekad nenākšu diskusiju sadaļā, kamēr ēdu - vispirms lianaliesmas attēls par to, ka viss visapkārt ir slikti un pēc tam nelaimīgā lapsa... Āmen :D
Pati par sevi apsmējos :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Mīlīši...
Es vairs nekad nenākšu diskusiju sadaļā, kamēr ēdu - vispirms lianaliesmas attēls par to, ka viss visapkārt ir slikti un pēc tam nelaimīgā lapsa... Āmen :D
Nu var mēģināt uz visu skatīties mazliet attālināti. Dažreiz palīdz :D

Paldies, sandai par komentāru. Profesionāls.
Simba

Post by Simba »

Vēl viena vēstule no Zaļās brīvības.
Mans jautājums bija, ka nav īsti sapratne, kā un ko tieši vislabāk darīt, lai ierobežotu Raundapa patēriņu un lūguma pēc padoma, lai nav jauns veļuks jāizgudro, ko viņi iesaka darīt un no kura gala.
Atbilde: "Mēs no Vides konsulatītās padomes esam vērsušies pie ZM ar konkrētām prasībām par to kā ierobežot pesticīdu lietošanu un samaznāt riskus. Pagaidām gan visi mūsu ieteikumi ir bijuši noraidīti, bet plānojam turpināt un saistīt to arī ar vides veselības jautājumiem un iesaistīt Ārstu asociāciju. Bet sabiedrības atbalsts arī noteiktu būtu ļoti noderīgs."

Tad nu tā... Sausais atlikums ir tāds, ka man kā Simbai nav saprašana, ko sevī ietver sabiedrības atbalsts un kā es pie tā varu tikt :(
Labā lieta - es vismaz tagad jau skaidrāk zinu, ko es/mēs varam darīt, lai nebūtu mīņāšanās uz vietas.

Ieinteresētie, varbūt padalaties ar savām versijām, kā tikt pie tāda zvēra kā sabiedrības atbalsts? :)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Simba wrote:Ieinteresētie, varbūt padalaties ar savām versijām, kā tikt pie tāda zvēra kā sabiedrības atbalsts? :)
Tie, kam raita valoda, uzraksta sakarīgu tekstu. Tādu, lai saprastu ne tikai zaļi domājošie, bet arī patērētāju sabiedrības pārstāvji, jo galu-galā indēti tiek arī viņi un viņu bērni, tuvinieki.
Tālāk to var izplatīt sociālajos tīklos, mēģināt ieinteresēt žurnālistus, preses un interneta portālu redakcijas.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

sanda wrote:
lianaliesma wrote: Ciniska, cietsirdīga industrija: tā kā zvēraudzēšanā dzīvnieka vienīgā vērtība ir viņa kažoks, arī nogalināšanas metode ir īpaši izstrādāta, lai optimizētu dzīvnieka ekonomisko vērtību - kažoku nodīrājot veselu, bez jebkādiem bojājumiem.
Tomēr jāpiebilst, ka šī metode ir nesalīdzināmi humānāka par iepriekšējo, kas no malas nezinātājam nešķita nekas šausmīgs.
Kādreiz nobeidza injicējot muskulatūras paralizētāju - noslāpa pie pilnas apziņas, jo paralizējās arī elpošanas muskulatūra. Cilvēkiem tā varot gadīties Japānā, ēdot fugu zivi. Dzīvnieku aizstāvji (zinoši) panāca šīs tiešām cietsirdīgās metodes aizliegšanu, aizstājot ar elektrību. Metode vismaz daļēji tika izstrādāta iejūtīgu un fizioloģiju izprotošu cilvēku spiediena rezultātā.
Man arī nepatīk kažokādu industrija.
Sanda, tiešām paldies par informāciju. Nezināju. Ļoti jau daudz ko nezinām, bet līdz ar internetu viss mainās... un varbūt tāpēc, informācijai ātrāk nonākot pie plašāka cilvēku loka, kaut solīti lietas var tikt pamainītas uz labo pusi.

Man jāsaka, ka neko daudz nesaprotu no pasaules, jo kā tas var būt, ka notiek tādas lietas, kuras mums, cilvēkiem, katram atsevišķi liktos nepareizas, nepieņemamas, bet tās notiek... varbūt cilvēki ir pelnījuši tādu raundapu?.... tādas pārdomas radās, noklausoties jaunieša Matīsa Barkovska videointerviju (ko nedaudz iepriekš arī ievietoju te diskusiju tēmā), kur viņš stāsta, kā viņš nonācis pie atziņas "nekad neko nedarīt sliktu otram" (https://www.youtube.com/watch?v=jt8DoPGRST4).
Simba wrote:Mīlīši...
Vērotāja wrote:Fui, man no tās bildes slikti sametās :twisted:
Simba, Vērotāj, atvainojos, ka tomēr uzdrošinājos ielikt to bildi... pati biju šokēta, to ieraugot, un, protams, pirmā reakcija bija - prom no acīm, neredzēt, nezināt - tomēr tas lietas būtību nemaina.... Bet mani, tāpat kā Simbu un daudzus no mums, urda jautājums - BET KO DARĪT, LAI NENOTIEK LIETAS, PAR KURĀM CILVĒKAM JĀKAUNAS/JĀRAUD/JĀNOVĒRŠAS?...

P.S. Tādas ļoti smagas domas pašlaik arī pēc Herca Franka dokumentālās filmas "Baiļu robeža" noskatīšanās nupat. Cilvēks dara pāri ne tikai dabai, dzīvniekiem, arī cilvēks cilvēkam.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sabiedrības atbalstu var mēģināt gūt veicot dažādas aktivitātes, skaidrojot, veidojot infografikas, video utt, kurus ar sociālo tīklu un, ja paveicas ieinteresēt, arī žurnālistu palīdzību virzīt, izplatīt utt.

Bet! Pašā pamatā jābūt absolūti skaidram vēstījumam - kas ir kaitīgs, kāpēc un kādā veidā tas ietekmē mūs un dabu.
Diemžēl, pagaidām saprotu, ka Raundaps ir slikti, taču kaut kā sistematizētu, pa punktiem izklāstītu sastāva un ietekmes analīzi nekur neesmu lasījusi. Izņemot to garo rakstu no Dienas, bet tas tiešām nebija nopietni lasāms, jo prasīja nenormālu piespiešanos izlasīt līdz galam. Stipri šaubos, vai daudz cilvēku to darīs.

Piemēru sociālo kampaņu veikšanai var skatīties kaut vai tai pašā Dzīvnieku brīvībā, viņi ir aktīvi, šokējoši, nesagrūž visas akcijas vienā maisā, bet izvelk tās vienmērīgi, sadarbojas ar žurnālistiem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, kas attiecas uz kažokādām, domāju, ka sabiedrība ir spērusi milzīgu soli pēdējo 20 gadu laikā. Šodien ir diezgan maz cilvēku, kas atļaujas valkāt dzīvnieka ādu. Sabiedrība diezgan aktīvi nosoda šos cilvēkus.
Izmirstošs bizness.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vērotāja wrote:lianaliesma, kas attiecas uz kažokādām, domāju, ka sabiedrība ir spērusi milzīgu soli pēdējo 20 gadu laikā. Šodien ir diezgan maz cilvēku, kas atļaujas valkāt dzīvnieka ādu. Sabiedrība diezgan aktīvi nosoda šos cilvēkus.
Izmirstošs bizness.
Es briestu kažoka pirkšanai. Pirmkārt ir auksti, otrkārt iepriekšējais ir kļuvis par šauru.
Un treškārt - gribu pagarināt reiz jau pašūta kažoka "derīguma termiņu" - pirkšu humpalā.
Pēc manas pārliecības izdarīšu labu darbu. :lol:
P.S. Es izmeklējos to solīto rakstu. Bez sekmēm. Bet meklēšu vēl.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu wrote: Es briestu kažoka pirkšanai. Pirmkārt ir auksti, otrkārt iepriekšējais ir kļuvis par šauru.
Un treškārt - gribu pagarināt reiz jau pašūta kažoka "derīguma termiņu" - pirkšu humpalā.
Nemaz ne slikti valkājas mākslīgās kažokādas kažociņš. Nav tik izturīgs kā dabīgās, toties nav tik smags un maciņam draudzīgāks. Pēc divām sezonām var atļauties pirkt jaunu.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vērotāja wrote:
Maz-ko-zinu wrote: Es briestu kažoka pirkšanai. Pirmkārt ir auksti, otrkārt iepriekšējais ir kļuvis par šauru.
Nemaz ne slikti valkājas mākslīgās kažokādas kažociņš. Nav tik izturīgs kā dabīgās, toties nav tik smags un maciņam draudzīgāks. Pēc divām sezonām var atļauties pirkt jaunu.
Tā ir, Vērotāja, es nekad nepirktu jaunu dabīgās kažokādas kažoku, bet man šķiet pat pozitīvi pirkt lietotu, nepalielinot jaunas saražotās produkcijas apjomu, kam ir liela enerģijas, transporta pārvadājumu un piesārņojuma pēda ( ja es pareizi atceros šeit diskusijās un rakstos minētos terminus)
.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”