Diskusijas

Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Faktiski tas, ko varam darīt, ir vienkārši... :)

" Lai arī pirkt videi draudzīgas preces ir atbildīga izvēle, daudzreiz labāk ir nepirkt vispār, jo viss, ko mēs patērējam, atstāj negatīvu ietekmi uz vidi. Tāpēc labākais, ko varam darīt, ir patērēt pēc iespējas mazāk, neiegādāties liekas mantas un izvēlēties kvalitatīvas preces, kas pēc īsa laika nebūs jāizmet atkritumos!"
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:
Maz-ko-zinu wrote: Tur vajag labu tekstu, kas uzrunā cilvēkus - skaidrojumam, bet vēl vajag juridiski pareizi sastādītu iniciatīvas tekstu, kas ir ne mazāk būtiski. Ir bijušas labas iniciatīvas, kas nav akceptētas, atmestas atpakaļ dēl juridiskām neprecizitātēm.
Skumji teikt, bet ir bezgaldaudz labu tekstu sarakstīts... Tie arī uzrunā. Ja vien tos izlasa. (Par piemēru, arī tas .pdf materiāls, ko pirmīt ieliku... :) )

Bet pat vienkārši izlasīt garākus tekstus cilvēkiem ir nogurdinoši, lai gan tas saudzētu pašu un tuvinieku veselību. Kāpēc? Te varam katrs pats mēģināt godīgi atbildēt sev.
Man neliekas, ka teksts ir labi uzrakstīts, ja tas ir pārāk garš. Pat mēs, kam šīs idejas ir tuvas un atbalstāmas, neesam spējīgi izlasīt, tad ko var prasīt no cilvēkiem, kurus vēlamies pārliecināt?

p.s. tomēr vakarnakt izlasīju līdz galam. Acīmredzot neesmu līdz galam "zaļa", jo to visu ievērot nudien nespētu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

lianaliesma wrote:Faktiski tas, ko varam darīt, ir vienkārši... :)

" Lai arī pirkt videi draudzīgas preces ir atbildīga izvēle, daudzreiz labāk ir nepirkt vispār, jo viss, ko mēs patērējam, atstāj negatīvu ietekmi uz vidi. Tāpēc labākais, ko varam darīt, ir patērēt pēc iespējas mazāk, neiegādāties liekas mantas un izvēlēties kvalitatīvas preces, kas pēc īsa laika nebūs jāizmet atkritumos!"
Es arī vēl neesmu lasījusi, bet, ja runājam par zaļu dzīvošanu, man svarīgs aspekts ir humpali - gan mēbeļu, gan apģērbu, gan sadzīves tehnikas un citu priekšmetu. Mēs paildzinam jau saražotu priekšmetu ekspluatācijas laiku, nepērkam jaunus. Tur var atrast ļoti kvalitatīvas un ilgmūžīgas lietas. Pēdējais pirkums - Wedgwooda porcelāns. Pasākumā liela daļa trauku, arī daži galdauti - bija tieši no humpaliem :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jā, atkārtoti lietot lietas, pirkt vietējo, pirkt sezonas produktus utt, to ikdienā ievērojam un grūtības tas nesagādā.
Taču vai esam gatavi atteikties no fosilā kurināmā lietošanas, nu laikam nē tomēr. Un katliņus berzt ar sodu un smiltīm arī laikam nē.

Kas attiecas uz bioloģisko pārtiku, man ir ļoti slikta pieredze. Ik pa laikam restartējot vēlmi dzīvot iespējami zaļi, pirms gadiem 5 sāku iepirkties Dabasdobē. Pirmajā pirkumā krējums nez kādēļ bija staipīgs, neēdu, izmetu ārā. Otrajā pirkumā bez cita, pasūtīju ķirbi. Vizuāli neko sliktu neredzēju, taču pēc lietošanas sākās kvinkes tūska, jo ir alerģija uz nitrātiem. Acīmredzami ķirbim dozētas minerālmēslu devas vietā tika nedozēta nesadalījušos mēslu čupa.
Emotion

Post by Emotion »

Simba wrote:
Emotion wrote:
lianaliesma wrote:
Tas var būt par iemeslu arī stārķu veselības traucējumiem un mazuļu skaita samazināšanai... :?
izmirst jau tikai melnie stārķi ne baltie. uN tā ir vislielākā mīkla pagaidām :(

Emotion, sestdien Māris deva info, ka pēc 5 gadiem baltie stārķi būs turpat, kur šodiem melnie stārķi, tieši dēļ Raundapa. Tādēļ arī ir šī brēka šobrīd.
nuja, bet šobrīd nav. kapēc melnie ir, bet baltie nē.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:... katliņus berzt ar sodu un smiltīm ...
Padalīšos. Pēc neveiksmīgas pieredzes ar dažādiem dārgiem katliem ar pārklājumiem, iegādājos nerūsoša tērauda katliņus (Vācijas), tos viegli mazgāt un droši, ka neieēd kaut kādas pārklājuma daļas. Un tiešām, negribot ēst iekšā sadzīves ķīmiju, sāku lietot trauku mazgāšanai dzeramo sodu + sāli, ja vajag ko vairāk paberzt, bet parasti ātri atmirkst paši... sajūta ir forša arī tādēl, ka netīrajos ūdeņos neaizplūst ķīmija... jāpiebilst, ka izmantoju indukcijas plītiņu, kas ir ekonomiska, ātra, tīra, no ārpuses nekas katliņiem nepiedeg... Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Es ar sodu (putriņā) šogad "atdzīvināju" pamatīgi piedegušo ievārījuma katlu. Tas gan prasīja ilgu laiku - divu nedēļu garumā katru dienu veltīt tam dažas minūtes. :lol:
Emotion

Post by Emotion »

Maz-ko-zinu wrote:Es ar sodu (putriņā) šogad "atdzīvināju" pamatīgi piedegušo ievārījuma katlu. Tas gan prasīja ilgu laiku - divu nedēļu garumā katru dienu veltīt tam dažas minūtes. :lol:
:lol: jāa...nu pacietība!
Made

Post by Made »

Maz-ko-zinu, tas laikam Tavs ņammīgais plūmīšu ievārījums ar rozmarīnu :lol: man aličas pastāvīgi piedeg
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Nē, Made, Tas bija brūkleņu. :lol:
Bet paldies, ka novērtēji :D
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Maz-ko-zinu, tas laikam Tavs ņammīgais plūmīšu ievārījums ar rozmarīnu :lol: man aličas pastāvīgi piedeg
Mjā.....kādas gastronomiskas izvirtības bijušas..... :lol:
Made

Post by Made »

Zivte bija super! Žēl, ka beigās aizmirsu realizēt savu nodomu paēsties no pilnāka šķīvja (to, kas bija tuvumā, izēdu).

Jūs jau bildēs redzējāt, ka no stiprākiem dzērieniem mums bija speciāli nofotografēts viens - tāpēc, ka putnisks, to atnesa ornitologi :P
https://failiem.lv/g/ya5yre4t#aa/5.dec-113.jpg

Un man tas bija asociatīvi - tieši pirms salidojuma biju ceļojusi pa Māra Strazda putnubilžu lapu (kur atradu arī Jāņa Ķuzes fotografētos jūras ērgļus)
http://www.putnubildes.lv/main.php

Un savukārt uz to biju aizgājusi no Goris saitēm, kur viena nez kāpēc zila - Informācija par melno stārķi Francijā (http://www.cigogne-noire.fr/) :lol:
Tālis

Post by Tālis »

Sveiki visapkārt!

Ja kāds nav noskatījies vai vēlas vēlreiz redzēt
filmu par ornitologu Uģi Bergmani un Mazo ērgļu dzīvi,
daru zināmu, ka to var vērot
17. decembrī LTV 1 plkst. 20.00 Latvijas kods. Ērgļu Uģis.

"Dokumentāla filma. (ar subtitriem) TV PIRMIZRĀDE. Latvijā dzīvo teju piektā daļa no mazo ērgļu pasaules populācijas, taču šis skaits ir apdraudēts. Uģis Bergmanis ir viens no Latvijā zināmākajiem ornitologiem, un viņš dara visu, lai Ērgļi Latvijā neizzustu. Bez rūpēm par putniem Uģim ir kāda kaislība - viņš medī vilkus. Spējot nosēdēt salā vairākas stundas, līdz tiekas aci pret aci ar savu izredzēto."
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Hildina

Post by Hildina »

Tālis wrote:Sveiki visapkārt!

Ja kāds nav noskatījies vai vēlas vēlreiz redzēt
filmu par ornitologu Uģi Bergmani un Mazo ērgļu dzīvi,
daru zināmu, ka to var vērot
17. decembrī LTV 1 plkst. 20.00 Latvijas kods. Ērgļu Uģis.

"Dokumentāla filma. (ar subtitriem) TV PIRMIZRĀDE. Latvijā dzīvo teju piektā daļa no mazo ērgļu pasaules populācijas, taču šis skaits ir apdraudēts. Uģis Bergmanis ir viens no Latvijā zināmākajiem ornitologiem, un viņš dara visu, lai Ērgļi Latvijā neizzustu. Bez rūpēm par putniem Uģim ir kāda kaislība - viņš medī vilkus. Spējot nosēdēt salā vairākas stundas, līdz tiekas aci pret aci ar savu izredzēto."
Paldies, Tāli ! Noteikti gribu redzēt !
Emotion

Post by Emotion »

aizkustinošs zilonēniņš, ar kuru mamma cenšas tikt galā :D
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... r-channels
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Emotion wrote:aizkustinošs zilonēniņš, ar kuru mamma cenšas tikt galā :D
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... r-channels
Turpinājums. :P https://www.facebook.com/Storyful/video ... 1/?theater
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Florans

Post by Florans »

Sveiki!
Grību padalīties : es skatījos dokumentālo filmu par dzīvniekiem un tur bija stāsts par paradīzes putniem-nu tik pasakainas būtnes!
Un kā dejo tās brīnišķīgs putns Parotija – es esmu sajūsmā . :D

https://www.youtube.com/watch?v=kI0K5j3qm2g
Emotion

Post by Emotion »

Floran :lol:
man tā deja atgādina kautko no indiāņu ugunskura dejām :lol:
Hildina

Post by Hildina »

Florans wrote:Sveiki!
Grību padalīties : es skatījos dokumentālo filmu par dzīvniekiem un tur bija stāsts par paradīzes putniem-nu tik pasakainas būtnes!
Un kā dejo tās brīnišķīgs putns Parotija – es esmu sajūsmā . :D

https://www.youtube.com/watch?v=kI0K5j3qm2g
Putniņa deja brīnišķīga - vai tikai tā nav kā iepatikšanās deja ? :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Wikipēdija saka, ka tā ir tēviņa riesta deja https://en.wikipedia.org/wiki/Western_parotia
Video var redzēt, ka zarā ir otrs putns, nu acīmredzot mammuks, kurai šī deja bija veltīta.
Florans, paldies :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”