Diskusijas

La Marie

Re: Diskusijas

Post by La Marie »

Šo nevarēju neielikt :)

Imis / Tālis
Image
Made

Post by Made »

Paldies, La Marie! :)

Tāli un Vērotāja! Rozella ir tā, kas lasa arī šo forumu un sūta jums sirsnīgus sveicienus no tāluma (parādīja man jūsu sarunu lapu http://www.lu.lv/tiesraide/erglis/nc/). Stāstīju, ka atvērta grāmata, kurā arī mazo ērgļu vērošana ir aprakstīta.
Tagad saprotu, kāpēc Imis/Tālis bija tāds pieklusis. Malacītis! Kā sauc grāmatiņu? Varbūt varu sev arī sagādāt, man pie mazajiem sirsniņa palikusi. Es jau vēl ceru, ka nākošgad mazie sarosīsies un kamera arī būs. Pagājušā vasariņa bija tukša vasara, škiet, visiem mazajiem, arī igaunīšiem. Jā, ja nu ir kādas ziņas par Tāļa veikumiņu, tad izstāsti man arī. Ja satiec kādā citā salidojumā Māri, tad pasaki viņam arī mīļu paldies. Viņam ir divas slepenas fanes no mazo ērgļu lapas.
Māri, tas esi Tu, fanes novērtē Tavus sirsnīgos komentārus :)
Tālis

Post by Tālis »

Paldies, Made! :)
Jā, Rozellu atceros, es taču arī tajā laikā rakstīju forumā. :)
Tad vēlāk arī sazināsimies.

Simtkārt Paldies, La Marie, par tik apjomīgu darbu klāstu! :) :) :)
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Hildina

Post by Hildina »

Tālis wrote:Paldies, Made! :)
Jā, Rozellu atceros, es taču arī tajā laikā rakstīju forumā. :)
Tad vēlāk arī sazināsimies.

Simtkārt Paldies, La Marie, par tik apjomīgu darbu klāstu! :) :) :)
Redz,kā ! Arī es zinu Rozellu un priecājos, ka viņa ielūkojas arī te - mēs reizē interesējāmies par mazajiem ērgļiem.
Hildina

Post by Hildina »

La Marie - liels liels paldies par bildēm !!! :D
Simba

Post by Simba »

Šeit ir vēl drusciņ, ar La Marie kvalitāti nesalīdzināt, bet galvenais šeit ir Māris kā naudas turētājs un pelīte :lol:

https://failiem.lv/u/eznnse9g#
La Marie

Post by La Marie »

Simba wrote:Šeit ir vēl drusciņ, ar La Marie kvalitāti nesalīdzināt, bet galvenais šeit ir Māris kā naudas turētājs un pelīte :lol:

https://failiem.lv/u/eznnse9g#
Paldies, Simba, tur bija tik skaisti, ka gribējās visus pakšus un karnīzes nofočēt, vai ne!

Par raidītājiem un to kaitīgumu vai ieguvumiem esmu diezgan daudz domājusi. Mani vienmēr ir mulsinājuši 2 aspekti: 1) lai arī cik raidītājs viegliņš, salīdzinājumā pret stārķa svaru, tas ir liels; 2) vai tiešām elektromahnētiskie viļņi, ko tas izstaro, pilnīgi nemaz neietekmē stārķēna veselību un navigācijas spējas? Bet tā kā neesmu zinātniskos pētījumus par šo lasījusi, tad tās ir tikai manas pārdomas bez pamatojuma.
No otras puses raidītāji ir svarīgi šajā brīdī, lai saprastu, kur ir "bottle neck" jeb pudeles kakls šīs sugas izdzīvošanai. Ja mēs esam sapratuši par cilvēku uzvedību (šaušana prieka pēc) Balkānos un uz Maltas salas, tad varbūt racionāli būtu jau tagad sākt sarunas ar vietējām dabas aizsardzības iestādēm un izglītot turienes cilvēkus, lai pēc iespējas mainītu viņu uzvedības modeli?
Diemžēl karš, pārtikas resursu un izglītības trūkums ir problēma nr.1 reģionos, caur kuriem un uz kurieni lido mūsu gājputni.
Tāpat mums jācībās pret dabas indēšanu (raundaps, piemēram) tepat Latvijā šeit un tagad. Varbūt mēs varam padomāt, kāds būtu rīcības plāns šajā sakarā? - vērsties vides ministrijā, veikt pētījumus par roundapa kaitīgumucilvēka veselībai utt.

...tādas ir manas pārdomas pēc tikšanās sestdien. :)
Jauku jauno nedēļu! Ceru, ka tā mums atnesīs mūsu mīluļu jūiras ērgļu atkārtotas vizītes Durbes ligzdā. Tad mēs varēsim atkal skaitīt kociņus un spalvas uz Durbītes un Robčika astēm :D Kā man tas patīk! :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies La Marie, Simba par bildītēm. Forši patīt atpakaļ smadzenēs tos patīkamos satikšanās mirkļus, un patiesi paldies visiem tiem, kas atrada iespēju izrauties uz Dauderiem. Un forši mēs tur bijām visi, taisni tādi, kādi esam. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Es atradu to kadru no Odesas kinostudijas filmas, kur ieejas vitrāžas pārliktas kāpņu logos. Abas.

Image
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Video ar apakšnosaukumu - neuzdrīkstieties mani traucēt pirmdienās! :D :D

https://www.facebook.com/SithTV/videos/924008327644409/
ladida

Post by ladida »

Laba diena, visiem feinajiem forumiešiem! :)
Arī es beidzot tieku pie kāda vārda uzrakstīšanas, jo kopš sestdienas pasākuma vēl aizvien esmu pacilāti pozitīvā noskaņā! Patiess prieks par pasākumu, - pozitīvi priecīgu, iedvesmojošu, interesantu! Milzīgs prieks bija satikt klātienē tik jaukus, draudzīgus, atraktīvus un vienkārši superīgus cilvēkus! ;)
Paldies visiem, kas bija atbraukuši, - īpaši ornitologiem Jānim Ķ. un Mārim S. !
Paldies visiem, kas deva savu artavu organizēšanā, un īpašs paldies Diānai Janušonei par "pavešanu" līdz centram vakarā! :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies, Murkjeli, par video.
Mangusts?
Last edited by Maz-ko-zinu on 07 Dec 2015 14:22, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Murkjelis rullē, es neko :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mēs no pelēm nebaidamies, mēs tās ēdam :lol: :lol: :lol:
(c)Made

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Mēs tās ķeram un ēdam :P (un pirmā daļa bija Tava :lol: )
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Maz-ko-zinu wrote:Paldies, Made, par video.
Mangusts?
Tas ir mangusts, jā :)

Un niki ar vienādu sākumburtu stipri jūk, fakts :) Man Made ar Maz Ko Zinu arī brīžam saputrojas :D
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Made wrote:Murkjelis rullē, es neko :P
Es izlaboju. Novirze - domāju "Murkjelis", rakstu "Made" :lol: :lol: :lol:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vērotāja wrote:Mēs no pelēm nebaidamies, mēs tās ēdam :lol: :lol: :lol:
(c)Made
Es Viktoriyai pasākumā rādīju video, kā man peles laukos pa galdu danco. :lol:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Murkjelis wrote:
Maz-ko-zinu wrote:Paldies, Made, par video.
Mangusts?
Tas ir mangusts, jā :)

Un niki ar vienādu sākumburtu stipri jūk, fakts :) Man Made ar Maz Ko Zinu arī brīžam saputrojas :D
Būtu bijusi, Dauderos, varētu tagad atšķirt :D
Es tagad visus, kas bija, varu identificēt ar konkrētu niku. Īstie vārdi - kā kuram. Nākamreiz.
Simba

Post by Simba »

La Marie wrote:
Tāpat mums jācībās pret dabas indēšanu (raundaps, piemēram) tepat Latvijā šeit un tagad. Varbūt mēs varam padomāt, kāds būtu rīcības plāns šajā sakarā? - vērsties vides ministrijā, veikt pētījumus par roundapa kaitīgumucilvēka veselībai utt.
Es jau dikti esmu par to raundapa apkarošanu. Bet Jānim Ķ. lielā mērā ir taisnība - ir jāsāk ar apkārtējo cilvēku apziņošanu, informēšanu, jo ļoti daudzi nezina nemaz par šo, kur nu vēl par stārķiem pēc 5 gadiem. Kā reiz pēdējā laikā saaģitēju bijušo kolēģi pret veikala maizi, saaģitēju maizes cepēju (to pašu, kas sestdien bija) - par bio miltiem. Šobrīd piedurknes locu uz informatīva teksta/uzsaukuma palaišanu gan draugos, gan facebookā. Maz tas ir (reāli nekas), bet labāk nekā nekā. Protams, visideālāk būtu, ja varētu pa tiešo uz ministrijām doties un jau ar gataviem pētījumiem, bet - kā to izdarīt? Labā lieta, ka mūsos, putnu dullajos, ir spēks - kopā mēs daudz varam, kāds ar krampi, kāds ar zināšanām, kāds ar dīkšanu pie ausīm, kāds ar darīšanu, kāds ar runāšanu, kāds ar rakstīšanu, kāds ar uzmundrināšanu utt. Un esmu PAR kaut kā sākšanu darīt. Kaut vai pie ģimenes ārsta apjautāties - kā es varu raundapu u.c. sev asinīs pārbaudīt? Jo pagājušajā nedēļā ar kolēģi par šo diskutējām (pretējās nometnes pārstāvi), kurš pajautāja - a kur taisa? Ar tādu smīniņu. Nu jā - nezinu... Jo pētījumi esot, vairāk kā pusei asinīs esot raundaps, bet sīkāk - ko, kas, kā - nezinu.
La Marie, es tiešām nezinu, ar ko sākt, bet es šajā projektā esmu gatava ar rokām un kājām likties iekšā un darīt gandrīz jebko (ķieģeļus diez vai vicināšu, jo tam nav globāli jēga, un zem traktoriem gulties - arī agresija, kas nenes rezultātu).
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”