Diskusijas

Maz-ko-zinu

Re: Diskusijas

Post by Maz-ko-zinu »

Tālis wrote:Labrīt!
Visi izpriecājušies. Laikam vēl guļ.
Bet varbūt mēģina atcerēties, kas vakar tāds noticis. :lol:
Nē, Tāli, es jau vakar gribēju, ko rakstīt, bet neatradusi īstos vārdus, lai aprakstītu savas sajūtas, likos mierā. Arī šobrīd nespēju. Pateikt, ka bija labi, ir - nepateikt neko. :D
P.S. Man šķiet, ka tā ir daudziem.
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Labrīt! Pasākums bija lielisks, taču pieļauju, ka forumā netiks rakstīts atreferējums par tikšanās norisi un iegūto informāciju, jo šoreiz iespēja piedalīties bija nodrošināta visiem- gan klātienē, gan neklātienē. ;) Bet ar šo tikšanos nekas nebeidzas, jau trešdien ir iespēja atkal izzināt un izprast dabas procesus. http://ldf.lv/lv/article/aicinam-uz-lek ... un-putniem Uz tikšanos!
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies, Madara_Ozola!
Atceroties vakardien šo aizskarto tēmu, lekcija solās būt ļoti interesanta un akūti svarīga.
Man vēl ir jautājumi, kas radās pārdomājot vakar teikto. Būs jāiet.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Labrīt!
Paldies visiem par tikšanos! Vispirms jau Dauderu muzejs palīdzēja man "iesēsties" manā bērnu dienu skolas solā un mirkli paklīst pa manu bērnību... fantastiski!
Un tad jaukais kopā pavadītais "izzināšanas" laiks ar Māri S. un Jāni Ķ. ... aizrautīgi cilvēki aizrauj līdzi arī citus. Lai veicas turpmāk!
Bija jauki nedaudz iepazīties mums tādiem, kādi esam, aiz "nikiem". Nedaudz vairāk atklāties viens otram. Sev. Nav jau viegli, vai ne. Bet forši! Paldies, ka jūs esiet.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Hildina

Post by Hildina »

Madara_Ozola wrote:Labrīt! Pasākums bija lielisks, taču pieļauju, ka forumā netiks rakstīts atreferējums par tikšanās norisi un iegūto informāciju, jo šoreiz iespēja piedalīties bija nodrošināta visiem- gan klātienē, gan neklātienē. ;) Bet ar šo tikšanos nekas nebeidzas, jau trešdien ir iespēja atkal izzināt un izprast dabas procesus. http://ldf.lv/lv/article/aicinam-uz-lek ... un-putniem Uz tikšanos!
Ir arī tāda , kura nevarēja būt pie datora........ :(
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Ziema izskatās, būs piesātināta un tas ir forši! LOB organizē "Rīgas ūpja stāstu" epizodes. Pirmā jau 11.12.2015. būs arī CerambyX stāstījums. Vairāk informācijas te: http://www.lob.lv/lv/aktualitates.php?id=506
Hildiņa, tad tiekamies kādā no šiem pasākumiem! Būs labi!
Hildina

Post by Hildina »

Madara_Ozola wrote:Ziema izskatās, būs piesātināta un tas ir forši! LOB organizē "Rīgas ūpja stāstu" epizodes. Pirmā jau 11.12.2015. būs arī CerambyX stāstījums. Vairāk informācijas te: http://www.lob.lv/lv/aktualitates.php?id=506
Hildiņa, tad tiekamies kādā no šiem pasākumiem! Būs labi!
Šoreiz mēģināšu tikt, bet vienalga ceru, ka kaut kur te parādīsies pa bildei no Dauderiem.... :D
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Hildiņa wrote:
Madara_Ozola wrote:Labrīt! Pasākums bija lielisks, taču pieļauju, ka forumā netiks rakstīts atreferējums par tikšanās norisi un iegūto informāciju, jo šoreiz iespēja piedalīties bija nodrošināta visiem- gan klātienē, gan neklātienē. ;) Bet ar šo tikšanos nekas nebeidzas, jau trešdien ir iespēja atkal izzināt un izprast dabas procesus. http://ldf.lv/lv/article/aicinam-uz-lek ... un-putniem Uz tikšanos!
Ir arī tāda , kura nevarēja būt pie datora........ :(
Es arī iedrošināšos iebilst,ka dažreiz dzīvē gadās apstākļi,kad jāizvēlas"pienākums",lai cik ļoti negribētos būt citā vietā.Tāpat ir ar pasākumiem Dabas muzejā,kur arī ļoti gribētos būt,bet...
Taču ligzdu rāda,paldies par to.
Made

Post by Made »

Hildiņ, Raganiete, gan jau runātais pamazām parādīsies arī te, piemēram, Meijas raidītājs ir atrasts. Par atrašanas apstākļiem vairāk varbūt atcerēsimies tad, kad izlasīsim, ko pats Māris Strazds uzrakstīs - nevar taču nosmelt krējumu :P

Grūti ir pārstāstīt uzreiz tādas patiešām intensīvas sarunas. Tūlīt pamēģināšu restaurēt vienu interesantu atbildi uz jautājumu par raidītāja datiem - pie migrācijas...

Fejas pilnie dati gaidāmi no dienas uz dienu, ir Vācijas institūtā raidītājs.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Made wrote:Hildiņ, Raganiete, gan jau runātais pamazām parādīsies arī te, piemēram, Meijas raidītājs ir atrasts. Par atrašanas apstākļiem vairāk varbūt atcerēsimies tad, kad izlasīsim, ko pats Māris Strazds uzrakstīs - nevar taču nosmelt krējumu :P

Grūti ir pārstāstīt uzreiz tādas patiešām intensīvas sarunas. Tūlīt pamēģināšu restaurēt vienu interesantu atbildi uz jautājumu par raidītāja datiem - pie migrācijas...

Liels paldies ,Made :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši!!! :P :P :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

Katram jau savas galvenās atziņas, kas sabirušas, bet es par savējām padaloties -
Meija tikusi nošauta. Par šaušanu Māris minēja vēsturisko kontekstu, kādēļ tas tiek darīts - senos laikos putnu migrācijas periods bijis vienīgais laiks, kad tikt pie gaļas. Šodien tā vairs nav, bet biezt vaig vai nevaig ir palicis.
Feja atradusi ūdeni, ezeru pēc Sahāras pārlidojuma, bet ezerā nav bijušas zivis un putna bērns bada nāvē miris.
Sarma ir Sarma nevis Sarmis :) Un par puiša dzimumu tā ir tikai kļūda. Un Sarmai vakar bija vārda diena :D
Pats galvenais, kas man iedeva pa smadzenēm, bija Māra atziņa, ka pēc 5 gadiem Latvijas balto stārķu ligzdās vairs nebūs neviena mazuļa un viņi būs uz tās pašas izmiršanas sliekšņa kā šobrīd melnie stārķi. Iemesls - pārlieku intensīvi lietotais raundaps lauksaimniecībā -> iet bojā kukaiņi -> abiniekiem nav ko ēst -> stārķiem nav, ar ko izbarot mazos. Ko darīt? Mainīt ikdienas paradumus un iepirkties bioloģiskajās saimniecībās, mazinot pieprasījumu pēc ar raundapu nogāztajām labībām un spiežot zemniekus mainīt nostāju, lai atgūtu tirgu.
Made

Post by Made »

Simba wrote:Par šaušanu Māris minēja vēsturisko kontekstu, kādēļ tas tiek darīts - senos laikos putnu migrācijas periods bijis vienīgais laiks, kad tikt pie gaļas. Šodien tā vairs nav, bet biezt vaig vai nevaig ir palicis.
Es tā saprotu, ka šaušanas instinkts kā tradīcija vairāk attiecas uz tiem migrācijas ceļiem, kas iet pāri "smiltīm un akmeņiem, kur dzīvības maz un tad pāris reizes gadā lido pilnas debesis ar gaļu" (mana interpretācija). Horvātijā šaušana pārtikas dēļ varētu būt izplatīta parasto medību kontekstā, kas nav tik izmisīga izdzīvošanas sastāvdaļa. Savukārt, piemēram, Etiopijā, putnus nešauj, jo pārsvarā bruņojumā ir kalašņikovi, kuriem patronas ir ļoti dārgas un labāk ar to nošaut kādu lielāku dzīvnieku nekā max kg gaļas.
Made

Post by Made »

Madara varētu uzrakstīt savas atziņas par atbildēm uz savu jautājumu, kas varbūt aktuāls daudziem - Kā sākt mācīties putnus? :P
Es tur visu nesaklausīju un īsti nesapratu, kas tur bija par kontekstu - vai Tu gribēji noskaidrot labāko grāmatu, vai gribēji elektroniskos materiālus, vai varbūt kādas mācību grupas?

Iepriekšējā saietā man divi ornitologi pateica, ka auga (sāka iepazīt putnus) ar Jāņa Baumaņa un Pētera Blūma "Latvijas putni". Jānis minēja atlantu - vai tas varētu būt Collins Bird Guide – The Ultimate Field Guide for Britain & Europ?
https://itunes.apple.com/gb/app/collins ... 27305?mt=8
Bitite

Post by Bitite »

Sveiciens visiem otrajā adventē!
Gribu pateikt milzīgu paldies visiem par vakardienas tikšanos! Īpašs paldies LaMarie par jauno tehnoloģiju pielietojumu, kas deva iespēju redzēt un dzirdēt, un izbaudīt Dauderos esošo atmosfēru arī tiem, kas ekrāna otrajā pusē! Paldies Vērotājai par šī pasākuma organizēšanu!
Izjūtas grūti formulēt vēl šodien, bet tāpat kā vakardien skaipā meitenēm rakstīju - Lai cik absurdi tas neizklausītos, priecājos, ka apslimu un neaizbraucu (bija doma- neizaicināšu augstākos spēkus, nepieteikšos, bet braukšu, ja varēšu), jo tad man jau pēc četriem būtu bijis jādodas centra virzienā un to, kā Jānis Ķuze runā, es vispār nebūtu dzirdējusi.
Domāju, ka man piekritīs arī citas skaipa konferences dalībnieces - kopības sajūta bija gan ar jums Dauderos, gan mums skaipā!
Vēl joprojām acu priekšā Māra Strazda aizrautība, Jāņa Ķuzes atbildes uz mani interesējošajiem jautājumiem! Paldies abiem ornitologiem par sava brīvā laika veltīšanu "Putnu dullajiem"forumiešiem!
Sveiciens Tālim ar grāmatas iznākšanu!
Paldies jums visiem, kas vērojiet ligzdas un informējiet par notikušo pārējos forumiešus ! Šoruden darbi saradušies tā, ka ar prieku ķeru katru mirkli, ko varu redzēt pati, kādu bildi nospiežu, bet pie ierakstīšanas un ielikšanas forumā netieku. Tā vakaros vai no rīta pārlasu notikumus jūsu izklāstā.
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Hildiņ, Raganiete, gan jau runātais pamazām parādīsies arī te, piemēram, Meijas raidītājs ir atrasts. Par atrašanas apstākļiem vairāk varbūt atcerēsimies tad, kad izlasīsim, ko pats Māris Strazds uzrakstīs - nevar taču nosmelt krējumu :P

Uz pārstāstīšanu nepretendēju un par to krējumu Tu labi pateici ! :lol: No sarunām šeit mēgināšu izlobīt tur runāto, bet nu brrrriesmīgi gribas redzēt jau zināmas, kā arī vēl nezināmas sejas .... :roll:
Made

Post by Made »

Līdz galam palicējiem vajadzētu mēģināt vairāk restaurēt to svarīgāko, kas bija pēc La Marie aiziešanas, jo tas nav dokumentēts :) (viņa, ir nu gan malacīte, laikam šodien ar bildēm ņemas)
Simba

Post by Simba »

Mīļš paldies tam labajam gariņam, kura sagādāja uzlīmes ar putniem - vasaras DurbertA kolekciju ir papildinājušas divas Durbertīnes bildes un Zīļuki-mīļuki :D Ar gadiem būs jāpērk jauns ledusskapis, ko apķimerēt piemiņai :lol:
La Marie

Post by La Marie »

Sveiki, mīļie draugi un putnu/dabas mīļi! :)

No sirds priecājos vakar kopā būt brīniškīgajā Dauderu atmosfērā.
varēja just, ka sirdis visiem tik pilnas un jautājumu tik daudz, ka cienījamie ornitalogi tika teju vai nokautēti, bet tāpat ne visi paspēja ar saviem jautājumiem iespraukties un ne visu paspējām iztaujāt... Šajā sakarā man radās pārdomas, ka citreiz tikšanos vajadzētu strukturēt kaut kā, lai nav tā, ka vieni tiek pie jautāšanas, bet citiem balstiņas pārāk vājas. :) Sadalīt pa laikiem un pa tēmām tikšanās kopīgo laiku. Varbūt pat jautājumus pirms tam iesūtīt?!

Es priecājos tāpat, ka kaut cik izdevās Skype translācija (caur mobilo telefonu, mīlīši, jo cita interneta pieejamība tur nebija!). Varbūt tāpēc dažreiz bija pārtraukumi, jo trafiks kaut kur pazuda vai bija par vāju. Web kamera ar mikrofonu nākošajai reizei arī noderētu. :D Būs kā TV studijā. :D

Bildītes iesūtīšu nedaudz vēlāk - šovakar vai rītdien.
Vēlreiz mīļi sveicieni visiem!
Sevišķs paldies nenogurstošajiem Mārim Strazdam un Jānim Ķuzem, kā arī mūsu Vērotājai par organizēšanu un tautas kopā savākšanu! :)
Image
Hildina

Post by Hildina »

La Marie - paldies ! Tagad jau mierīgāk varu gaidīt, jo kopskats jau nomierina !!!
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”