Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Es neko, tikai ieliku ilustrāciju "riktīga lidone - vēja slota" :D :D :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vērotāja wrote:Es neko, tikai ieliku ilustrāciju "riktīga lidone - vēja slota" :D :D :D
Es tak bez pārmetumiem. Būtu ielikusi pēdiņās, ja gribētu ironizēt.
ladida

Post by ladida »

Made wrote:lianaliesma atradusi ilustrāciju "kalnā kāpu gavilēt" vīriešu versijai "kokā kāpu gavilēt" :P
:lol:
ladida

Post by ladida »

15:50
Lianaliesma, mīļš paldies! :)
Madara, satraukumam nav pamata, jo jau sākotnēji pati biju plānojusi ko uzrakstīt, un tikai mana problēma, ka nemāku izteikties īsi un kodolīgi…. :D
Bet feini, ka aprunājāties ar to kungu! Vajadzēja noskaidrot vai ir forumieties vai kā.. Es tieši šādā veidā – iepriekšējā seminārā iepazinos ar Hildiņu. Čau, Hildiņ! :D
Māri, viss ir super un viss ir tikai un vienīgi pozitīvi domāts! (atvainojos, ja kādi mani teksti var tikt pārprasti, jo nepazīstot cilvēku, mēs jau šad tad un šo to saprotam citādāk nekā domājis rakstītājs…) :P
Nedomāju, ka te kāds varētu domāt, ka Tu ko dari ”slavas” pēc! Tas nav iespējams! ;)
Te visi savējie un katrs priecājas no sirds līdz ar Tavu veiksmi un gaida kaut kripatiņu informācijas no kādas ”misijas”! ;)
Un Jānim palīgā doties gribētāju jau noteikti bija daudz, bet katrs jau reāli izsprieda, cik var būt noderīgs. Ja jau aicinātu arī tāpat vien – kopā pabūt, tad jau tur būtu tik pilns ar meitiešiem, ka mežs dabūtu trūkties… :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

ladida wrote:... Ja jau aicinātu arī tāpat vien – kopā pabūt, tad jau tur būtu tik pilns ar meitiešiem, ka mežs dabūtu trūkties… :D
:lol:
Image Image Image Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
ladida

Post by ladida »

lianaliesma, labs! :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Nu atstāj tač mežā kād kociņ ar! :o :lol: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
ladida

Post by ladida »

Caur sidraba birzi gāju, ne zariņa nenolauzu! :P
:D
Linda

Post by Linda »

lianaliesma wrote:Mīlīši... tik labi, ka jūs visi te esat... būs labi atkal satikties, tā ritīgāk... :P
Piekrītu!! :P
Mana dzīve, intereses, režīms, viss, ko šis forums var mainīt, ir mainijies uz labo pusi!
Liels paldies jums visiem, ka esat šeit un katru dienu man sagādājiet interesantu lasāmvielu! :P
Mani šodien nosauca par dabas bērnu! :lol:
Made

Post by Made »

Jauku vakaru, dabas bērns Linda! :)
Jamsis

Post by Jamsis »

ladida wrote: P.S. Meitenes, - Jamsi un Madara, ja ko esmu saputrojusies, - lūdzu, palabojiet, ja ko būtisku esmu piemirsusi, - papildiniet! Paldies! :D
Viss pareizi :)
Par interesantākajiem notikumiem jūras ērgļu ligzdā, kuru man nebija gadījies dzirdēt - Jānis Ķ. minēja par to kā Durbe izrādīja stresu, sāpi par vārnas apēsto olu - atlidoja uz ligzdu, uzreiz neuztupās olām, bet sāka mīcīties un klabināt, čāpstināt knābi, skatoties uz olu un čaumalām.
Par dumpju kameras uzstāstīšanu - tā bija informācija no prezentācija, kas mums tika rādīta Baltezerā.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jamsis wrote:Par interesantākajiem notikumiem jūras ērgļu ligzdā, kuru man nebija gadījies dzirdēt - Jānis Ķ. minēja par to kā Durbe izrādīja stresu, sāpi par vārnas apēsto olu - atlidoja uz ligzdu, uzreiz neuztupās olām, bet sāka mīcīties un klabināt, čāpstināt knābi, skatoties uz olu un čaumalām.
Paldies, Jamsi, man tā jau šķita, ka ērgļi savu stresu izrāda, bet savādāk, nekā mēs varbūt sagaidam, nepazīstot to izpausmes. Atliek vien vērot un likt aiz auss.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Bitite

Post by Bitite »

Sveiki, mīļie forumieši!
Paldies par vakardienas pasākuma iespaidiem! Paldies par ikdienas ziņām, jo darba daudzums ir tāds, ka tieku tikai palasīt to, ko citi uzrakstījuši!
Esmu priecīga, ka šis nebija noslēguma pasākums, jo nedēļas vidū uz Rīgu tikt ir grūti.
Gaidu forumiešu saietu, jo man arī gribas parunāties par "mūsu"putniem un ne tikai.
Tādus "putnu dullos" (ceru, ka jūs neapvainosieties par šādu apzīmējumu) kādi vairāk vai mazāk esam mēs visi, ne katrs saprot. Dabūjusi esmu dzirdēt, ko citi domā par maniem jūsmīgajiem stāstiem par stārķu (izēda te man visu varžu dīķi) un "balto zeķubikšu" (Ja tu zinātu, ko viņi mežā sadara, nemaz tā nerunātu!) dzīvi.
Apsveicu, Lindiņ! Tas ir ļoti jauki - būt dabas bērnam! Mani nosauca par putnu māti, tici man, biju tikai priecīga! :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sveika, bitīt :D Visi jau mēs te vairāk vai mazāk "dullie" un tas ir jauki :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sveicieni putnu mātēm, dabas bērniem, jeb vienkārši putnu dulliem! Un kas mani priecē par visu vairāk, ir tas, ka mūsu forums, kaut vai šorīt, nesezonā, ir tik apmeklēts! Ieraksti vien ir no 11 lietotājiem, /LK tikai no diviem/! Tātad nav vienalga, kas šeit notiek, ja jau mēs joprojām šeit ienākam! 9.42. 54./!/ pieslēgušies !;
"Pavisam ir 54 pieslēgušies lietotāji :: 7 reģistrēti, 0 slēpto un 47 viesu (balstīts uz aktīvo lietotāju skaitu pēdējās 5 minūtēs) ":P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Viky

Post by Viky »

MĀRIS wrote:Sveicieni putnu mātēm, dabas bērniem, jeb vienkārši putnu dulliem! Un kas mani priecē par visu vairāk, ir tas, ka mūsu forums, kaut vai šorīt, nesezonā, ir tik apmeklēts! Ieraksti vien ir no 11 lietotājiem, /LK tikai no diviem/! Tātad nav vienalga, kas šeit notiek, ja jau mēs joprojām šeit ienākam! 9.42. 54./!/ pieslēgušies !;
"Pavisam ir 54 pieslēgušies lietotāji :: 7 reģistrēti, 0 slēpto un 47 viesu (balstīts uz aktīvo lietotāju skaitu pēdējās 5 minūtēs) ":P
Māri, tāpēc, ka tā mums jau ir dzīves neatņemama sastāvdaļa.
Man darba dienas rīts sākas ar ienākšanu forumā :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jānis Reihmanis atsūtīja saiti uz sižetu par ligzdu tiešraidēm LNT raidījumā 900"

http://tvplay.skaties.lv/parraides/900-sekundes/664838?

Skaties.lv ir teksta materiāls

http://skaties.lv/latvija/sabiedriba/pu ... -internal/#
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu ieskatieties dumpju tēmā, ir lieliski jaunumi pavasara pasākumam Engurē ! :D :D :D

http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 849#p53849
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Interesanti...

Jau labu laiku man neliek mieru doma - ka putni sajūt viens otru, "saprot" viens otra funktieri lielā attālumā un ne tikai tādās kritiskās situācijās kā sāpes, bet ka tie kaut kādā veidā viens ar otru sazinās lielos attālumos un zin/jūt, kur otrs atrodas, ja tiem ir izveidojušās ciešas saites.Varbūt ne tikai ar tiem, bet vispār ar sugasbrāļiem.

Vakar iznāca paskatīties filmu (REN TV ,"Spārnoto rase") ar līdzīgiem interesantiem pieņēmumiem par putniem.
Novērots, ka putni (tāpat kā dzivnieki vispār) spēj paredzēt kataklizmas dabā un savlaicīgi aizlidot no tās teritorijas, piemēram, zemestrīces, tornado, tāpat viņi "nojauš" sausos gadus un barības trūkumu, kāpēc atsakās no mazuļiem tādā sezonā. Zinātnieki izsaka hipotēzi, ka arī putnu savstarpēja saprašanās varētu būt līdzīga kā cilvēkiem gaišredzība un telepātija, sajūtot notikumus, pirms tie notiek reālajā laikā.
Tika nošķirta ērgļu mamma no tās bērniem un aizvesti daudzu kilometru attālumā viens no otra, tad mazuļi tika ietekmēti ar spēku. Un mamma sajuta nemieru tajā laikā, kad tas tika darīts.
Man par to lika domāt arī vakar novērotais Skotijas zivjērgļu jaunuļu no vienas ligzdas lidojums uz dienvidiem - burtiski paralēli, 20 km attālumā vienam no otra (infu ieliku tēmā Dažādas dzīvnieku un dabas kameras). Tas izskaidrotu to, ka putniem nemaz nav jālido uz dienvidiem plecu pie pleca, ja viņi sajūt viens otru un tādā veidā salīdzina savus migrācijas ceļus... Novirzes tajā varētu būt, ka rada augstsprieguma līnijas, utt. cilvēku darbības radītas sekas...

Par ērgļiem vēl - to redze esot tik asa, ka ja mums tāda būtu, mēs varētu no 10-stāvu mājas augstuma smalki saskatīt zemē rāpojošo skudru ķermeņu detaļas. :shock:
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:lianaliesma atradusi ilustrāciju "kalnā kāpu gavilēt" vīriešu versijai "kokā kāpu gavilēt" :P
Trāpīts ! :lol:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”