vijoliite wrote: ↑25 Apr 2021 08:59
Uzrakstīju šo vēstuli personīgi lianaliesma, bet nevarēju to nosūtīt. Nokopēju, ievietošu to šeit.
Lianaliesma!!!
Labrīt! Piedodiet, ka es Jūs šeit uzrunāšu. Es nevēlos aizpildīt forumu ar šiem jautājumiem, kas man radušies un nedaudz ir sabojājuši un mainījušii viedokli par notiekošo forumā zivjērgļa Mildas ligzdā. Kā vakar rakstīju, sekoju un vēroju no 2016.gada janvāra.
Man ir viens jautājums. Ar ko šī rīta Sandra3006 un Mega2 pirmie!!! komentāri atšķiras? Un tad loģiski rodas nākošie jautājumi. Kāpēc tie ir katrs savā forumā? It kā hronoloģiski abi... Vai tas neliecina par to, ka šīs ligzdas sadalīšana reāli ir redzama un vērtējama kā kļūda? Kāpēc Feja šīrīta komentārā raksta " Mega2 savā blogā...". Vai tad tas ir tā un tas ir Mega2 blogs? Vai īpaša vienošanās? Un ja nav, tad kāpēc šāda foruma dalībnieku maldināšana un attieksme tiek pieļauta? Jau ligzdā ir skumji notikumi ar milzu cerību uz putnu dieviņa palīdzību uz to labāko.

Un nu šis sadalīšanas gājiens... Nu nevar no hronoloģijas atņemt emocijas un attieksmi, gribas tur būt un izprast arī laikā un telpà vienlaicīgi. Un otrādi. Viedokļu apmaiņai un vērojumu izteikšanai taču ir labi, ka turpat vienlaicīgi ir šo notikumi laiki un fakti. Un arī laiku tas aizņem vērotājam sasaistīt to visu kopā.
Paldies, ja atbildēsiet.

Veiksmīgu dienu!
Ar cieņu vijoliite
Labrīt, vijoliite!
Nekas nav mainījies! Visi var likt datus hronoloģiskajā tēmā, ne tikai mega2, bet hronoloģiski! Un to ir grūti izdarīt, ja nezinam, vai pirms mana komentāra nebūs vēl kāds. Tajā tēmā tikai neliekam sarunas, jautājumus...Un liekam visus notikumus hronoloģiski.
Bet sarunu tēmā liekam arī ligzdas notikumus, tikai tajā neviens nebūs dusmīgs, ja būs atkāpes no hronoloģijas.Ja ir kāda situācija ligzdā, kas ir īpaša, ieliekam laiku, bildi, komentārus, vai ieliekam kādus skaistu "mākslas" foto - atcerieties, tā taču jau bija! Mārim arī bija ik palaikam skaistas bildes, citiem bijuši humorīgi stāstiņi, kas protams, ir interpetācija par putnu dzīvi, bet mēs esam cilvēki un mums tas patīk. Pareizi sakāt - nevar atraut cilvēku emocijas no notiekošā. Tas ir arī interesanti - redzēt forumiešu dažādos skatījumus.
Hronoloģiskajā tēmā tas viss pazūd!
Tāda pieredze mums jau reiz bija, un arī Looduskalender forumā tā bija.
Cita lieta, ka jo vairāk tēmu, jo vairāk kādam ar tām jānodarbojas, jāuzsāk, jāpapildina visu sezonu un jānoslēdz...Tāpēc ir labi, ja par atsevišķām tēmām vairāk sāk darboties kāds konkrēti, tāpat kā arī Raganiete vairāk darbojas Ziemeļu karalisko albatrosu tēmās. Tu un karliina13 arī daudz darbojaties, tagad arī Jamsis. Tas ir forši! Un paldies par to.
Jo vairāk vērotāju, jo plašāks būs forums, un interesantāk ieskatīties un uzzināt ko jaunu.