Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem

Locked
Vērotāja

Re: Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem

Post by Vērotāja »

Viky wrote:Vērotāja, Tu esi paveikusi lielu darbu :)
Es biju likusi video ( 19.februārī) tur bija labi redzams, ka ir trīs ērgļi.
Viky, atradu un lieku šeit vēlreiz

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Tāpēc jau tā dažreiz ir, ka skaties acīs un nav sajūtas, kas tas ir mūsu Roberts :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Viky wrote:Tāpēc jau tā dažreiz ir, ka skaties acīs un nav sajūtas, kas tas ir mūsu Roberts :)
Jā, tā dažreiz ir. Un pats trakākais, ka salīdzinu decembra Robertu ar februāra Robertu un tas IR viens un tas pats putns. Un tā pārliecība paliek :P

Vakardienas Viktoryjas komentārs par to, ka viņa piekrīt, ka tā ir Roberta aste, lika aizdomāties. Jo tas liecināja, ka nevis būs kārtējā diskusija - nav un viss bez argumentiem, bet nav konkrētais putns.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Vērotāja,paldies,ka tomēr uzklausīja mani ;) Man par Robertu bija "obidno",ka citu puiku sauc par Robi :? Vērojam un identificējam uzmanīgak ;)
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

:roll: Pasēdēšu,pameklēšu cik sēn Roberts bija redzēts ligzdā.Mēģināšu .:oops:
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

OOPS...5MARTS Visi kļūdījies no 23 feb. :o 22.feb.9:26-Roberts kļibojošs ielēca ligzdā un 9:45 aizlido,pēc tām visu dienā gārumā ērgļi sasaucas tālumā. Bet 23.feb.12:54 ligzdā jau saimniekoja tagadējais putns ar īsu spalvu astes labā puse. Un visi,arī Ame :shock, pieņem viņu par Robertu.Bet daudzas komentāros sāk šaubīties .Retrospektīvi ,video redzāms ka Līgava izgrūž viņu no ligzdas.Sagatavoju apliecinošie fotkas,bet nav kam palīdzet viņus te pievienot(nakts taču :o )Un 24,25,26 pagaidām Roberts nav redzēts.Turpināšu viņu meklēt rīt. :(
Vērotāja

Post by Vērotāja »

VIKTORYja wrote:OOPS...5MARTS Visi kļūdījies no 23 feb. :o 22.feb.9:26-Roberts kļibojošs ielēca ligzdā un 9:45 aizlido,pēc tām visu dienā gārumā ērgļi sasaucas tālumā. Bet 23.feb.12:54 ligzdā jau saimniekoja tagadējais putns ar īsu spalvu astes labā puse. Un visi,arī Ame :shock, pieņem viņu par Robertu.Bet daudzas komentāros sāk šaubīties .Retrospektīvi ,video redzāms ka Līgava izgrūž viņu no ligzdas.Sagatavoju apliecinošie fotkas,bet nav kam palīdzet viņus te pievienot(nakts taču :o )Un 24,25,26 pagaidām Roberts nav redzēts.Turpināšu viņu meklēt rīt. :(
Viktoryija, februāra beigās abi tēviņi un dažreiz arī mātīte tiek nepareizi identificēti gan te, gan LK, tāpēc uz uzrakstiem var vispār neskatīties. Ir jāskatās video.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Vērotāja wrote: Viktoryija, februāra beigās abi tēviņi un dažreiz arī mātīte tiek nepareizi identificēti gan te, gan LK, tāpēc uz uzrakstiem var vispār neskatīties. Ir jāskatās video.
Es tieši videos meklēju ;) .Pie mūms DD izrādās maz video ,tapēc rāpojos pa LK,bet baidos un neprotu ņemt no viņiem materiālus /..не умеешь,не берись!/. :oops: Tāpēc es pārgāju kluso vērotāju kategorijā. :(
Vērotāja

Post by Vērotāja »

VIKTORYja wrote:
Vērotāja wrote: Viktoryija, februāra beigās abi tēviņi un dažreiz arī mātīte tiek nepareizi identificēti gan te, gan LK, tāpēc uz uzrakstiem var vispār neskatīties. Ir jāskatās video.
Es tieši videos meklēju ;) .Pie mūms DD izrādās maz video ,tapēc rāpojos pa LK,bet baidos un neprotu ņemt no viņiem materiālus /..не умеешь,не берись!/. :oops: Tāpēc es pārgāju kluso vērotāju kategorijā. :(
Atver video - uzbrauc uz augšējās adreses un copy - savā komentārā paste. Tas ir viss!
Bildi tieši tāpat - ar labo taustiņu uz bildes - atver rekvizīti un copy - savā komentārā paste. Bildi ieliec [img] iekavās, kuras ir augšā komentāra rindā.
Tikai neaizmirsti par autortiesībām un tāpēc pie svešām bildēm vai video pieliec video vai bildes autora vārdu.

p.s. ja Tu atrod Robertu, vari ierakstīt tikai datumu un laiku. Pārējo es atradīšu.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

ok. Pāmeklēšu ;) :)
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Tas ir grūti, pārskatīt no pontu video. :shock:Mani novertejumi(bez kategoriskiem apgalvojumiem :) : 1)23.02-26.02 Roberts nav manīts.2)šodien paspēju aiziet pāri no 27.02-03.03 arī nevienā video Roberta nav. :cry: Čorts tāds!!!/Piedodied :oops: /Kur viņš ir?Jo vairak skatos,jo sirds pukst straujāk.AME jau šīto visu meklēšanu ir izdarījusi un apkopejusi savas foto-albumos.Vērotāja,tu tak komunicēji tājā brīdī ar viņu LK. ;) Es arī negrību ticet viņas secinājumiem,bet viņa ar Liz kompetentie vērotāji.Vārdsakot, video no23.02 līdz 03.03 es Roberta neatrādu. :oops: :cry: netiesājet mani pār garlaicīgo rakšanu Putni ir,dzīve iet uz priekšu :!: Pavasaris :!:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

6.marts
VIKTORYja wrote:7:00Kas gaida,tas sagaida :!: Žēl,kājiņa vel sap,bet var 100% apgalvot ka ir Roberts :)
Diemžēl, tā laikam ir - ir Roberts un ir abi ērgļi pārī, kas pamazām satuvinās, un ir pieteikuši tiesības uz ligzdu.

6.46 Roberta pazīstamais profils (viņam tāda kompaktāka galva), un savainotā kāja joprojām satūkusi. Viņam derētu atpūsties un kārtīgi sadziedēt to, par līgavu cīnīties nav prāta darbs, viņu meklēt var arī nākamsezon (par ko Robertam, protams, būs sava teikšana), bet ar slimu kāju bērnus nepabarosi...

Image
no pontu http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -06-46.JPG
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Visādā ziņā skaidrs ir tas, ka Roberta kāja nav nemaz tik labā stāvoklī, kā man likās, tā kā tā var pagaidām pat palikt par identifikācijas zīmi, jo klibošana ar kreiso kāju Robertam ir diezgan izteikta. Jautājums tagad ir - vai šeit ir divi pāri, vai arī Elza ir viena, un viņai apkārt spieto Roberts un svešais ērglis?! :?: :!: :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Līdz šim nav bijušas bildes, kur Elza ir bez punkta. Tas nav astes zīmējums kur var kļūdīties, punkts ir punkts.

p.s. par šā rīta ērgļiem jāsameklē video. Tie, kas ir ielikti, īsti neder.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote:Visādā ziņā skaidrs ir tas, ka Roberta kāja nav nemaz tik labā stāvoklī, kā man likās, tā kā tā var pagaidām pat palikt par identifikācijas zīmi, jo klibošana ar kreiso kāju Robertam ir diezgan izteikta. Jautājums tagad ir - vai šeit ir divi pāri, vai arī Elza ir viena, un viņai apkārt spieto Roberts un svešais ērglis?! :?: :!: :roll: :P

Nupat šorīt jau bija redzams, ka Roberts turās viens, un tad atlido šie abi, kopā.

Man tagad tiešām gribas, lai Roberts necīnītos ar otru tēviņu par ligzdu uz šo sezonu, kamēr kāja nav sadziedēta... ērgļu cīņas, redz, ir nopietna lieta... turklāt, ja arī izcīnīs - vai tad viņš varēs centīgi medīt priekš visiem ar tādu kāju? Labi, ja viņš sevi pabaro... :?
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:
MĀRIS wrote:Visādā ziņā skaidrs ir tas, ka Roberta kāja nav nemaz tik labā stāvoklī, kā man likās, tā kā tā var pagaidām pat palikt par identifikācijas zīmi, jo klibošana ar kreiso kāju Robertam ir diezgan izteikta. Jautājums tagad ir - vai šeit ir divi pāri, vai arī Elza ir viena, un viņai apkārt spieto Roberts un svešais ērglis?! :?: :!: :roll: :P

Nupat šorīt jau bija redzams, ka Roberts turās viens, un tad atlido šie abi, kopā.

Man tagad tiešām gribas, lai Roberts necīnītos ar otru tēviņu par ligzdu uz šo sezonu, kamēr kāja nav sadziedēta... ērgļu cīņas, redz, ir nopietna lieta... turklāt, ja arī izcīnīs - vai tad viņš varēs centīgi medīt priekš visiem ar tādu kāju? Labi, ja viņš sevi pabaro... :?
lianaliesma, Tu domā, ka šis nav Roberts?? :shock:

Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote: lianaliesma, Tu domā, ka šis nav Roberts?? :shock:

Vērotāj, neesmu pārliecināta.
Bet pēc šī video, tiešām atpazīstu Robertu - viņš rīta pusē ir viens ligzdā un pēc tam atlido pāris klaigādami - neliekas, ka viņam ar mātīti ir tuvākas saites

Un arī šeit ir Roberts - un viņam ir pavisam cits profils kā tiem abiem ērgļiem...
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pirmajā video jā, tas kurš sākumā ir viens, tas ir Roberts.

Bet otrajā video?

Otrajam ērglim agrāk pie dibena bija melnu spalvu stari, kur tie ir šajā astē?

Image

(es no rīta neskatījos, tāpēc no šiem diviem īsajiem video grūti secināt)

Redz kur otrā tēviņa aste, sānos pie dibena spalvu kušķi, kur tie ir augšējai astei?

Image

Un šī ir Roberta aste, bez melnajiem stariem.

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Noskatījos visus video, un pēc manām domām /varu arī kļūdīties, esmu Māris/ šodien ligzdā ir redzams Roberts un Alma. Svešo vīrišķo ērgli es neredzēju. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Feja

Post by Feja »

Bet ir vēl trešais Liz01 rīta 21 sekunžu video, kur klibs ērglis ligzdā un otrs sēž zarā, un vēl divi lieli putni pārlido pār ligzdu ( ja tie vispār bija ērgļi). Tur tomēr nav divi ērgļu pāri....
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”