Diskusijas

Locked
Maz-ko-zinu

Re: Diskusijas

Post by Maz-ko-zinu »

Made, gribu ar tevi draudzēties.
Tu proti gan atrast, gan pateikt. Visu cieņu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu wrote:Made, gribu ar tevi draudzēties.
Tu proti gan atrast, gan pateikt. Visu cieņu.
Pilnībā pievienojos šiem vārdiem :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote: "Kad cilvēks piedzimst, viņš ir maigs un vājš, nāves brīdī viņš ir ciets un stīvs. Kad lietas un augi ir dzīvi, tie ir mīksti un elastīgi; kad tie ir miruši, tie ir trausli un sausi. Tā cietība un stīvums ir nāves kompanjoni, maigums un liegums ir dzīves kompanjoni. Kad armija ir stūrgalvīga, tā zaudē cīņā. Ja koks ir ciets, tas tiek nocirsts. Lielais un spēcīgais iederas lejā pie saknēm. Maigais un vājais iederas galotnē. "- Laodzi[/i]
Autoram ir tiesības uz savu redzējumu.
Ja runā par fizisko čaulu, tad var piekrist šim - "Kad cilvēks piedzimst, viņš ir maigs un vājš, nāves brīdī viņš ir ciets un stīvs".
Taču ja runā par dvēseli, ir tieši pretēji. Bērns ir tāds kādu mūs radījusi daba. Bērnā nav līdzjūtības, žēluma. Tas atnāk pakāpeniski, kad bērns aug. Un jo cilvēks kļūst vecāks, jo viņa dvēsele iet tuvāk Dievam vai peklei, kā nu kuram.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Made, Tu tiešām esi zelts! Liels paldies gan par brīnišķīgo filmu par Amazoni, gan atgādinājumu par ģeniālo Stalkeri.
Image
Made

Post by Made »

Paldies! :) Kad tik'su r'it pie sava datora, ielik'su bildi par veldz'ejo's'am saj'ut'am :)

Es par tām sajūtām. Absolūta veldzējoša labpatika man tobrīd atgādināja neseno vizīti Pierīgas mežā, kur cerēju atrast un atradu man citugad uzdāvināto rudzupuķu smilšbeku (attēlā pa labi), turpat netālu - pavisam maziņu, bet jau apdzīvotu, un dzīvnieks tāds, kādu nekad sēnēs nebiju redzējusi. Vēlāk man teica, ka tas esot drātstārps, tātad kartupeļu iedzīvotājs, bet tajā brīdī aizrautībā vēroju un likās man tas skats tādējādi "cilvēciskots" - lūk, vārtās svaigos pēļos kā mākoņos, labpatikā izstaipās, kā saldējumā karstā dienā :D :D :D
Nu jā, ar prātu saproti, ka viņš varētu būt nobijies un nikns :? :evil: un "viņam tā pēkšņā atklātība un nākšana gaismā riebj...." he, gribēju pa rlabpatiku, iznāca par personifikācijām :P

Image Image
Last edited by Made on 16 Aug 2015 20:45, edited 2 times in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Maigs, vājš, jauns, trausls... "слабость велика, а сила нечтожна" (no Stalkera)... tie ir mēģinājumi izteikt, ietvert vārdos, apzīmējumos smalkas nianses, kuras pie vēlēšanās var apstrīdēt ar arvien jaunu viedokli, apzīmējumu, līdzību. Bieži vien iznāk kā anekdotē par to, kā aklie mēģina aprakstīt ziloni, katrs aptaustot kādu no ziloņa daļām, iznāk daudz versiju par to lielo ... tāpat kā psihologi radījuši daudz mācību, katru ar saviem atšķirīgiem terminiem un savu skaidrojumu par tiem procesiem, ko saucam par psihi un kas mums katram piemīt... Mēģinot apvienot vienotā redzējumā dažādību, var izdoties apjaust vien kādu nelielu daļiņu no patiesās ainas, galīgais nevar aptvert/izskaidrot bezgalīgo... :)
MĀRIS wrote:Nu jau mēs vairāk pat dzejnieki neesam! Nu jau sākas dzīves jēgas meklējumi. Un tas viss sākas ar ziņu "apollo", par viena putna bērna piedzimšanu. Laikam jau, ka mēs tam putnēnam augam līdz! :P
Man liekas, ka tas ir pats lielākais dabas vērošanas pluss... :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote:Maigs, vājš, jauns, trausls... "слабость велика, а сила нечтожна" (no Stalkera)...
Mīlīši! Tie visi ir tikai vārdi, un vārdu iespējas ir ļoti mazas. Tas ir tāpat, kā tulkot bībeli, kur katrs atrod savu. Un mācēt ar vārdiem pasniegt ideju, domu, tā jau ir lielā vārda māksla, kas ne visiem ir dota. Bet tas jau neaizliedz mums tiekties pēc lielā, dziļā, skaistā - patiesības!!! /ziloņa/ Vēlreiz saku Jums - paldies, ka Jūs šeit esat! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Labrīt! Pirmā darba diena pēc atvaļinājuma, atveru beidzot iemīļotos forumus- uff, cik daudz jaunumu!!! :D Tātad- visu dienu būs ko darīt... ;) PALDIES visiem, kuri šīs pāris nedēļas cītīgi vērojuši un piefiksējuši gan labās, gan, diemžēl ne tik ļoti labās (zibens nedarbi) ziņas!
Image
Viky

Post by Viky »

Ģeogrāfs wrote:Labrīt! Pirmā darba diena pēc atvaļinājuma, atveru beidzot iemīļotos forumus- uff, cik daudz jaunumu!!! :D Tātad- visu dienu būs ko darīt... ;) PALDIES visiem, kuri šīs pāris nedēļas cītīgi vērojuši un piefiksējuši gan labās, gan, diemžēl ne tik ļoti labās (zibens nedarbi) ziņas!
Image
Man tāda pati situācija, tāpēc pievienojos Taviem vārdiem :D
Emotion

Post by Emotion »

Made, piedod, bet tas tārps nepavisam nav simpātisks Image
sanda

Post by sanda »

Emotion wrote:
sanda wrote:...
Te mazliet cita tēma, ja kāds nav redzējis, pret droniem kritiska ērgļa izdarības:
https://www.youtube.com/watch?v=Hr-xBtVU4lg
es sapratu, ka ērglis to lidaparātu uztvēra par medījumu, tāpēc notrieca?
Man šķiet - tomēr uztvēra ka konkurentu.
Iekopēju arī:
Tweets Follow
14 Aug
Avotāns @Avotans
@gangnamlv @Putni_daba Šeit prasās uzsvērt, ka putni dronus uztver par konkurentiem un šādi, aizstāvot teritoriju, var smagi savainoties!
Retweeted by Birds in Nature

(pamanīju tvītu te: http://putnidaba.lv/drukatie-numuri-2/2 ... -dzenitis/ - jo es ieraudzīju un atpazinu :!: zivju dzenīti, pat nofotogrāfēju, drīzāk gan grāvi gar bijušo atkritumu izgāztuvi, kur 2gb. apmetušies, bet dzenīšus var saskatīt :lol: - izgriezu gabalu no bildes, lai dzenīšus redz un bildi var ielādēt)
Attachments
17.08.2015. 19.26.04.
17.08.2015. 19.26.04.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Apsveicu, sanda.
Pēc manām domām - vērtīgs novērojums. :D
Made

Post by Made »

Es nekad tos neesmu redzējusi. Bet, atceroties savu sajūsmu, kad pupuķus redzēju, varu iedomāties tā brīža gaisotni :)
NoraR

Post by NoraR »

Sanda - vienmēr priecāsimies par novērojuma reģistrēšanu dabasdati.lv :) Un vispār aicinājums attiecas uz visiem kameru vērotājiem, foruma dalībniekiem!
NoraR

Post by NoraR »

Varbūt kādam interesē - raksts par dzeguzēm, kuras aprīkotas ar raidītājiem, lai saprastu kāpēc kopš 1995.-2010. gadam dzegužu skaits Anglijā samazinājies gandrīz uz pusi un turpina samazināties - http://www.telegraph.co.uk/news/earth/w ... uckoo.html
Raksts par dzeguzēm un to skaita samazināšanos - http://www.telegraph.co.uk/news/earth/e ... -need.html
Made

Post by Made »

Paldies, būs jāizlasa. Skaisti lieli putni un tik savdabīgi. Faktiski pilnībā atkarīgi no audžuģimeņu putnu skaita un ligzdošanas svārstībām.
La Marie

Post by La Marie »

Sveicieni visiem nenogurstošajiem forumiešiem! :)
Vakar vēlu atgriezos no atvaļinājuma Altajā (p.s. redzēju daudz ērgļveidīgo putnu, kas medīja mazos grauzējus).
Paldies par jūsu vērojumiem un komentāriem - cītīgi visu izlasīju. Saprotu, ka joprojām varu piedalīties gan Durberta kameras uzlabojumu finansēšanā, gan Zīļukas-Upenes gaitu sekošanā...gan gan gan... :)
sanda

Post by sanda »

NoraR - reģistrēju, kā mācēju, ja tie patiešām ir Alcedo atthis.

Maz-ko-zinu, Made - pirmā doma, kad ieraudzīju zilo muguru nospīdam - izbēguši papagaiļi :lol: , jo gāju skatīties kaķu koloniju, tad bezmāju papagaiļi arī pie reizes :lol: .
Tūlīt atklāsme - tie nav papagaiļi, tie būs ..., ... zivju dzenīši :!: Kaut nekad tos nebiju redzējusi, nezinu, no kurienes atklāsme :?: Varbūt bilde redzēta...
Kaķi tiek baroti, vismaz daļa sterilizēti, ēd arī makšķernieku raudiņas :)

19. augustā - zivju dzenīša svilpiens un zilā mugura kā dārgakmens nospīdēja, aizzibēja aiz līkuma.
Augšā runči dalīja teritoriju ar mežonīgu aurošanu.
Tā tur dzīvo kaķi un putni. Grāvja nogāzei gan kaķi diez vai tiek klāt.
Iespējams - kaķi neļauj savairoties grauzējiem.
Emotion wrote:Made, piedod, bet tas tārps nepavisam nav simpātisks
-
Tas nav tārps, tas ir kāpurs, bērns :!:

20.51. Atklāsme par sugu man no Latvijas Dabas fonda logo :o :!:
Esmu mazliet izklaidīga :lol:
Last edited by sanda on 20 Aug 2015 20:53, edited 1 time in total.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Ļoti interesanti, sanda.
Ja satiksi vēl, padalies vēl ar mums.
Viky

Post by Viky »

Atradu foršus video.

Ērgļa acīm (putni ar kameru)

Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”