Diskusijas

Locked
Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

Lieliski! :)
https://docviewer.yandex.com/?url=ya-di ... d8&page=38
Ja varat atvērt šo saiti, tad te elektroniskajā 38.lpp (grāmatas lapa ir cita) sākas stāsts - ar Melnā un Baltā gandra attiecībām :D :D :D un gājēju dzīves ainām, pēdējā 51.lpp jau Jaunais Gandrs noskatās uz jauno cilvēkbērnu :lol:
Cilvēkbērns nesa uz muguras smagu nastu, ar vienu spārnu turēdams uz priekšu pastieptu milzum garu knābi, ar kuru pašķīra niedres un ašķus, lai atbrīvotu sev ceļu.
Made

Post by Made »

Murkjeli, Tu labi pateici - ar šodienas acīm. Arī Māris Strazds teica, ka gribētu vēlreiz tagad pārlasīt ar šodienas acīm. Neesmu lasījusi šo stāstu, bet vispār mani bērnībā ļoti iedvesmoja tādi stāsti un filmas par karu (es jau nezināju, kā ir bijis dzīvē, bet, manuprāt, cilvēka labāko īpašību un ideālu pasaule, patriotisma jūtas kā tādas nav atkarīgas no dzīves patiesības un sabiedriskās iekārtas - tas ir fons, kurā saista cilvēka iekšējās norises un augšana).
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Made wrote:cilvēka labāko īpašību un ideālu pasaule, patriotisma jūtas kā tādas nav atkarīgas no dzīves patiesības un sabiedriskās iekārtas - tas ir fons, kurā saista cilvēka iekšējās norises un augšana).
Tieši tā!
Bitite

Post by Bitite »

Paldies Madei un Vērotājai par atbildēm! Brīvā brīdī papētīšu saites un mēģināšu tikt galā.
Box

Post by Box »

Ragana neparastā wrote:Labrītiņ.šo rītiņ,šo jauko beidzot vasaras rītiņ!
Mīļie,vasara klāt! Ar to arī apsveicu,izbaudam kā tik varam un kur tik varam.
Hei,mums tak Durbertam-iņai ir krustmāte Berta(Maz ko zinu).
Made,vai var pieteikties pie Tevis kādu dienu uz kursiem-tos giftus ?Man vēl citi travkas podi ir ko dot pretī. :lol:
Man prieks par to,ka skapim durvis vaļā,Gundega,kur tu vēl kavējies?
:))) Esmu tepat. Tāda interesanta spēle sanāk - līmēt puzli kopā - kas tie bija tur Baltezerā, kādi niki un kādi tad vārdi :)

Kā jau Māris teica. Liekas, ka vajadzīga vēl viena satikšanās ar ilgāku laiku neformālām sarunām.
Jā - un galdu aplī vai kvadrātā, lai visi viens otru kārtīgi saklausa un apskata.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Box wrote:Liekas, ka vajadzīga vēl viena satikšanās ar ilgāku laiku neformālām sarunām.
Jā - un galdu aplī vai kvadrātā, lai visi viens otru kārtīgi saklausa un apskata.
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Interesanti...

Fantastiski materiāli par putniem, un ne tikai - prezentācijas, spēles, lekcijas, var noderēt gan skolotājiem, gan vecākiem... Image
http://www.lob.lv/lv/skolotajiem/index.php
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote:
Box wrote:Liekas, ka vajadzīga vēl viena satikšanās ar ilgāku laiku neformālām sarunām.
Image
Ar visām četrām - PAR! Ar galdu, vai bez galda, ne jau tas ir svarīgais. Kaut vai ap ugunskuru, šašlikpannu...! :!: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Box

Post by Box »

MĀRIS wrote:
lianaliesma wrote:
Image
Ar visām četrām - PAR! Ar galdu, vai bez galda, ne jau tas ir svarīgais. Kaut vai ap ugunskuru, šašlikpannu...! :!: :P
Jā, Māri! :)
Ap šaslikpannu vai kūpinātu karpu (es nemaz nepagaršoju - laikam par ātru aizskrēju uz autobusu:).
Made

Post by Made »

lianaliesma, paldies par ierakstu LK forumā, pilnīgi pievienojos :)

Image

oriģinālā tās zvaigznītes mirguļo http://www.looduskalender.ee/forum/view ... tart=14760 :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote:lianaliesma, paldies par ierakstu LK forumā, pilnīgi pievienojos :)

oriģinālā tās zvaigznītes mirguļo http://www.looduskalender.ee/forum/view ... tart=14760 :D
Pievienojos paldies teicējiem :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies, LL! Savādāk mēs šeit par spriedelēšanu tā arī tālāk netikām. Tu vismaz kaut vai kartiņu no mums nosūtīji. Paldies! :P
Made

Post by Made »

Tieši par to spriedelēšanu jā, tālāk netikām, bet tad nāca notikumi ar Zīļukas "upenēšanu" :P un Liz diskusijām LK forumā un tad viņām abām tika no lianasliesmas mūsu vārdā pateicības un atbalsta pušķis, var redzēt šīs tēmas 36.lpp. :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote:Tieši par to spriedelēšanu jā, tālāk netikām, bet tad nāca notikumi ar Zīļukas "upenēšanu" :P un Liz diskusijām LK forumā un tad viņām abām tika no lianasliesmas mūsu vārdā pateicības un atbalsta pušķis, var redzēt šīs tēmas 36.lpp. :)
Mīļā Made! Es patiešām netaisos nevienam uzbrukt /uzbraukt/. Tas rūgtums tur attiecas arī uz mani! Labi atceros, ka arī toreiz LL, kamēr mēs "Upeņojāmies", vienkārši ņēma un pateica meitenēm no LK "paldies". Bet es patiesi arī tad biju iedomājies, ka mūsu meitenes /un zēni, kas prot/ varētu izdomāt kaut ko īpašu- spec! Kaut vai reņģu, Durberta, Zīļuku, Zivjērgļu, Dumpīšu kolāžu, videosalikumu, ķīseli- nezinu. Es patiešām nezinu, ko mūsdienās datorā var izdarīt. Man viņš ir rakstāmmašīna, kur vēl šo to , ja palaimējas, var arī ieraudzīt! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Nevajag pārdzīvot. Meitenes ame un Liz vēro putnus un dokumentē redzēto savam priekam, ne tik daudz gaidot apjūsmu no malas, un lielākā atzinība no pārējiem tad ir - ja skatāmies viņu veidotos video un kolāžas un reizi pa reizei pakomunicējam, novērtējot padarīto, ievietojot kādu savu vērojumu, rodot iespēju dialogam par sev mīļām tēmām - mūsu mīluļiem Zīļukiem, Durbertu, zivjērgļu mazuļu trijotni... Tagad, piemēram, pēc ziedu sveicienu saņemšanas, viņas satraucas, ka tiek izteiktas atvadas no šīs sezonas... :lol: Nu nē, vēl jau ir ko vērot un vērot! :P
Made

Post by Made »

Mīļais Māri (man patīk, mums abiem tas saīsinājumā ir MM), ir jau labi (es domāju, ka esi aizmirsis par pirmo pušķi, tāpēc atgādināju) :P Mums viss vēl priekšā, tādi darbi viskrāšņāk top kolektīvā nesteidzīgā tusiņā, vismaz idejas un uzmetumi - viens iesāk, otrs papildina, turklāt no nespējas kaut ko vienu realizēt rodas atkal jauni varianti... Ja mums būtu bijis nevis Tuss, bet Nometne, tad nu gan mēs kaut ko radītu :D
Klau, varbūt nākamvasar varam Nometni :idea: Ko tik tur nevarētu sadarīt! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote:Mīļais Māri (man patīk, mums abiem tas saīsinājumā ir MM), ir jau labi (es domāju, ka esi aizmirsis par pirmo pušķi, tāpēc atgādināju) :P Mums viss vēl priekšā, tādi darbi viskrāšņāk top kolektīvā nesteidzīgā tusiņā, vismaz idejas un uzmetumi - viens iesāk, otrs papildina, turklāt no nespējas kaut ko vienu realizēt rodas atkal jauni varianti... Ja mums būtu bijis nevis Tuss, bet Nometne, tad nu gan mēs kaut ko radītu :D
Klau, varbūt nākamvasar varam Nometni :idea: Ko tik tur nevarētu sadarīt! :D
Saietā Laura no Dabas fonda teica, ka LDF ir nometne pie Engures ezera, kurā var rīkot pasākumu (bez samaksas). Vienīgi nav kur nakšņot, bet ir kur likt teltis.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote: Saietā Laura no Dabas fonda teica, ka LDF ir nometne pie Engures ezera, kurā var rīkot pasākumu (bez samaksas). Vienīgi nav kur nakšņot, bet ir kur likt teltis.
Vieta mums ir!!! Iemesls arī -apspriest kā taisīt apsveikumu LK un nākamā gada perspektīvas! Un kas to zin, varbūt šā gada arī! Atliek tikai laiks! Vērotāja. U-ū! Kas jādara tālāk? :lol: :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, tā kā mūsu intereses objekti ir nevis padzert un paēst, bet ornitologi, tāpēc mums jājautā viņiem - kad viņi ir gatavi saieta turpinājumam pie apaļā/kvadrātveida galda neformālām sarunām. Un atkarībā no viņu atbildes pakārtot pārējo.
Made

Post by Made »

Vieta teltīm :D :D :D Ornitologu peldošā māja. Foto: Mārtiņš Legzdiņš
Image

Jokoju :P Meklēju internetā http://www.ezeri.lv/database/1774/
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”