Diskusijas

Locked
MĀRIS

Re: Diskusijas

Post by MĀRIS »

rapaskalns wrote:Vērotāja, paldies! man noteikti būs vēl jautājumi,bet tagad, kur var skatīt Zīļukas-Upenītes lidojuma ceļu?
Apskaties stārķu forumā! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vēl viens jautājums kādam kurš māk apieties ar Movebank. Par Zīļuku pagaidām ir skaidrs, jo viņa izlidojusi un vienkārši virzās prom. Jautājums. Citas reizes atverot man parādās punktus savienojoša svītra, citas reizes nē- kāpēc? Un galvenais jautājums- Kate! Kā atšķirt tajā punktu ņudzeklī, kurš ir vakardienas, kurš pirms mēneša, un kurš pērnā gada? Help! :P
Hildina

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:Vēl viens jautājums kādam kurš māk apieties ar Movebank. Par Zīļuku pagaidām ir skaidrs, jo viņa izlidojusi un vienkārši virzās prom. Jautājums. Citas reizes atverot man parādās punktus savienojoša svītra, citas reizes nē- kāpēc? Un galvenais jautājums- Kate! Kā atšķirt tajā punktu ņudzeklī, kurš ir vakardienas, kurš pirms mēneša, un kurš pērnā gada? Help! :P
Man arī tas pats jautājums.....
Made

Post by Made »

Kad atrod sarakstā Kati un uzklikšķina tur uz lupas, karte fokusējas tā, ka redzami visi lillā punktiņi. Uzklikšķiniet uz kāda mazā punktiņa un parādīsies zilās bultas.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote:Kad atrod sarakstā Kati un uzklikšķina tur uz lupas, karte fokusējas tā, ka redzami visi lillā punktiņi. Uzklikšķiniet uz kāda mazā punktiņa un parādīsies zilās bultas.
Paldies, Made, svītriņas dabūju. Tagad galvenais jautājums- atrast tajā čupā to vienīgo, pēdējo vakardienas punktu? Ņeuž man jāizseko tajā ņudzeklī visām tām svītriņām, lai atrastu galapunktu?! Pamēģināju. Man nereāli. :?: :P
Made

Post by Made »

Tur ir tāds spilgti gaišzils krustiņš pēdējai bultiņai, kas redzams jau sākumā un, palielinot karti, var atmudžināt galu, var pārslēgt uz satelītu - bet es nezinu, vai tas man ko dod :) vai tā būtu upe vai šoseja?

Image
Margo

Post by Margo »

Tagad galvenais jautājums- atrast tajā čupā to vienīgo, pēdējo vakardienas punktu?
Ja kartes stūrī nospiež uz sputņik, tad pie pietiekoša palielinājuma redzams zaļš krustiņš, noprotu, ka tas arī ir pēdējais fiksētais punkts (varbūt maldos). Kati atradu Moldovas vidienē, Meiju pie Rojas un Upeni, kā jau bija teikts, pie Lietuvas, Baltkrievijas un Polijas robežas.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made! Tu esi zelts! Kārtējā siļķes aste nopelnīta! paldies, Tev! :P :P :P
Paldies Jums, meitenes! Kas nekaiš dzīvot šādā pasaulē! :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Labvakar!
Izskatās, ka šobrīd tas viss priekš manis ir pārāk ķēpīgi, laikietilpīgi un sarežģīti. Tāpēc jau iepriekš saku "paldies!" tiem, kas publisko maršrutu un pēdējās atrašanās vietas.
Man šodien ienāca prātā: "Mēs pārtiekam viens no otra un nevis no pārtikas precēm..."
Atrašanās mūsu forumā ir ļoti "barojoša" - gan pozitīvu emociju, gan jaunu zināšanu ziņā.
Last edited by Maz-ko-zinu on 03 Aug 2015 21:07, edited 1 time in total.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Viktorija!
Tev labi sanāk :D
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Upenīte - malacīte :D
http://www.goris.lv/3-augusts/
Emotion

Post by Emotion »

man mūžīgi neatminamais jautājums....KAS viņus virza doties tik lielus gabalus prom no dzimtās vietas???? vēl taču nav rudens, lai kautkur steigtos?? Un Zīļuka.... cik ta nesen vispār sāka lidot.... KAS viņu dzen nezināmajās tālēs? Un brālis....kas viņu virza doties vispār uz citu pusi, bet ne līdzi māšelei, mīļajai, bužinātajai?? Vadoties no jūsu diskusijām, man nākas atlaist vēl pēdējo cerības un ticības palieku, ka tomēr viņa IR prom un vairs ligzdā neatgriezīsies. kaut līdz pēdējam neticēju un mēģināju ignorēt jūsu tekstus, bet laikam jau nu tomēr....ai...nu beidzot palika patiešām skumji. diez vai kādreiz viņu vēl redzēsim :(
Jamsis

Post by Jamsis »

Emotion wrote: diez vai kādreiz viņu vēl redzēsim :(
Šādas domas dzen prom!!! Ja ne mēs, tad Māris Strazds vai kāds cits ornitologs noteikti redzēs un sastaps. Domām ir tieksme materilizēties.
Last edited by Jamsis on 03 Aug 2015 22:11, edited 1 time in total.
summerkid

Post by summerkid »

Emotion, kurš teica, ka vispār ir optimists :P :P Es labāk vairs neredzu Zīļuku, bet zinu, ka viņas datu pārraidītājs strādā un regulāri pārvietojas. Viņa ir pavisam jauna meitene un tagad tik sāksies viņas LIELĀ DZĪVE! Jaunas zemes, jauni paziņas, piedzīvojumi, pārvarētas briesmas, citu zemju vardītes un zivtiņas, pirmās simpātijas pret kādu stārķu jaunskungu melnā frakā... :P
Last edited by summerkid on 03 Aug 2015 22:14, edited 1 time in total.
Mazāk pie datora, vairāk pa āru, lai zemes kažokam nobraukt gar sānu.
Zinta

Post by Zinta »

Labs vakariņš!
Uh, beidzot arī es tiku pie ligzdu pārskatīšanas un komentāru izlasīšanas. Paldies par brīnumaino gaisotni arī no manis, visiem, kuri bija salidojuši, Vērotājai, Raganiņām, Mārim par garšīgo zivi un visiem forumiešiem par dalīšanos savos iespaidos un novērojumos. Tā kā man nav dabas dota spēja atcerēties sastaptos pēc vārdiem, tad ceru ar daudziem no jums atkaliepazīties nākošajos salidojumos.
No galda runām, pēc Māra Strazda sacītā nemaz tik slikts varžu gads šogad nebija. ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Nav reti gadījumi, kad citu valstu ornitologi un entuziasti nolasa gredzenu, paziņo gredzenotājam un atsūta arī fotogrāfijas. Tāpēc vēlreiz redzēt Zīļuku Upeni nemaz nav tik neiespējami :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

[quote="Emotion"]man mūžīgi neatminamais jautājums....KAS viņus virza doties tik lielus gabalus prom no dzimtās vietas???? vēl taču nav rudens, lai kautkur steigtos?? Un Zīļuka.... cik ta nesen vispār sāka lidot.... KAS viņu dzen nezināmajās tālēs? Un brālis....kas viņu virza doties vispār uz citu pusi, bet ne līdzi māšelei, mīļajai, bužinātajai??

Nu nav tur nekā neatminama...Upene nav mazs bērns, kas apmaldījies svešā mežā. Viņu nekas un neviens, nekur nedzen... Brīvs putns, kas vienkārši dzīvo un lido tur, kur viņai jālido ! Tas ir tieši tāpat kā ar cilvēka bērnu, ir jāpalaiž, lai dzīvo pats savu dzīvi, nevis to dzīvi, kas vecākiem šķiet pareizāka, drošāka un prātīgāka. Vienkārši IR jāpalaiž vaļā. Turklāt cilvēki ar savu domāšanas un analizēšanas spēju, emocijām un stresiem nebūt nav tie gudrākie radījumi zemes virsū ! :D Nu kurš no mums kopš sestdienas pasākuma bez kartes, GPS navigācijas, automašīnas u.t.t. būtu tagad nokļuvis kaut kur bezmaz Augustowas tuvumā ! Neviens ! :lol: Viss ir kārtībā, putnam ir jālido ! Viss ir kārtībā :)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Emotion wrote: Un brālis....kas viņu virza doties vispār uz citu pusi, bet ne līdzi māšelei, mīļajai, bužinātajai??
Kāpēc tu esi pārliecināta, ka tie lido atsevišķi? Nav obligāti... Vai es atkal esmu ko palaidusi garām, vazājoties apkārt?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu wrote:
Emotion wrote: Un brālis....kas viņu virza doties vispār uz citu pusi, bet ne līdzi māšelei, mīļajai, bužinātajai??
Kāpēc tu esi pārliecināta, ka tie lido atsevišķi? Nav obligāti... Vai es atkal esmu ko palaidusi garām, vazājoties apkārt?
Nedaudz uz augšu ir Sandras L. komentārs, kurā ir saite uz Māra Strazda šodienas ierakstu goris.lv lapā. Izlasi, tur ir par kopīgu/atsevišķu lidošanu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies, Vērotāja
Eju lasīt.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”