To arī dzirdējām no Edmunda Račinska - ka šobrīd zaļo vārnu projekta turpinājums ir tikai uz ziedojumu pamata. Vai un kad tas mainīsies, kas to lai zina.Sunshine wrote:Made, kā jau rakstīju - šobrīd nav. Varbūt iepriekšējos gados kas ir bijis, bet to Jānis neminēja.Made wrote:Es jau nesaku, ka liela, bet nevar teikt, ka nav. Var teikt, ka nepietiekama.Sunshine wrote:Valsts daļa ES projektos arī mēdz būt ļoti neliela, pat tikai 10%...
Diskusijas
Re: Diskusijas
Sveika, ladida!ladida wrote: P.S. esmu jau nākamā pasākuma gaidās!

Un prieks, ka veiksmīgi aizbraucāt!
- dabasSkaņas
Precizēju: 2016. gada zaļo vārnu lauka sezonas darbus Garkalnes un Silakroga mežos veicu brīvprātīgi, bet darbus Ādažu poligonā (būru pārbaudes, labošana, nomaiņa, aizsardzība pret postījumiem u.tml.) laikā no aprīļa beigām līdz jūlija beigām – kopā 16,5 dienas šovasar – man apmaksāja LIFE+ projekts “Putni Ādažos”. Kā parasti, visās trijās vietās ir piedalījušies arī vairāki brīvprātīgie palīgi. Caur Ornitoloģijas biedrību (LOB) saziedoto naudu izmantojām transporta un materiālu izdevumiem. Paldies visiem par šo atbalstu! Plašāku pārskatu par 2016. gadu gatavošu rudenī.Simba wrote: To arī dzirdējām no Edmunda Račinska - ka šobrīd zaļo vārnu projekta turpinājums ir tikai uz ziedojumu pamata. Vai un kad tas mainīsies, kas to lai zina.
Kopš pagājušā gada rudens un līdz šī gada aprīlim LOB meklēja uzņēmumu un fondu atbalstu zaļās vārnas sugas aizsardzības plāna izstrādei, taču gan Latvijas Dzelzceļš, gan Teterevu fonds, gan Latvijas Vides aizsardzības fonds mūsu pieteikumus noraidīja. Projekta pieteikuma mērķis bija kritiski izvērtēt LOB zaļo vārnu programmas (1998-2016) līdzšinējo darbu un apkopot jaunākās zināšanas par šo sugu Eiropas mērogā, lai novērtētu tās saglabāšanas izredzes valstī un skaidri noteiktu turpmāk nepieciešamās darbības.
Diemžēl paši saviem līdzekļiem vien to nevaram paveikt. Savukārt privātu ziedojumu līdzekļi, manuprāt, šim mērķim (kas ietver atalgojumu, nodokļus un administratīvos atskaitījumus) nav izmantojami principā. Tam jābūt iestāžu, uzņēmumu vai fondu finansējumam.
ER
Paldies, ka ierakstīji
Es te mēģināju aplinkus par tām algām runāt, lai nebūtu jāpārstāsta tas, kas varbūt nebija domāts publicitātei 

Gribēju sameklēt, cik tad tas valsts līdzfinansējums ir liels, atradu regulu par LIFE un nav man laika vairāk iedziļināties.LIFE Finansējums
1. periodā kopā visiem projektiem Eiropas Savienībā Vides apakšprogrammai paredzēti 1 347 074 499 EUR un Klimata pasākumu apakšprogrammai 449 167 501 EUR. Projektiem nav noteikta piešķiramā finansējuma apjoms.
LIFE finansējums iegūstams apjomā līdz 60%, pārējos 40% veido pašu finansējums (arī partneru; iespējams iegūt arī nacionālo līdzfinansējumu)
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 03&from=EN
Tikai sapratu, ka labi ir, ja teritorijai ir Natura 2000 statuss (attiecībā uz jūras komponenti laikam finansē arī dabas aizsardzības plānu sastādīšanu). Un vēl bija tāda tabula: Indikatīvie valsts piešķīrumi 2014.–2017. gadam Vides apakšprogrammas projektiem, kas nav integrētie projekti. Un tur LV apņemas maksāt 0.96% no "budžeta" (hm... laikam ne jau no valsts budžeta, jo visas valstis kopā veido 100%).
Man patika paskatīties apstiprināto projektu sarakstu - nezinu, kuros no tiem iegūst ornitologi, bet dzīvotņu apsaimniekotāji gan, pašreiz bez Ādažiem dzīvs ir arī lielā dumpja biotopa atjaunošanas projekts (līdz 2017).
http://www.lvafa.gov.lv/default.asp?men ... fileid=148
Es arī gribu pievienoties ladida skaistajam vārdam un vēl īpašs paldies d.e par ezīša glābšanu, jo ieraugot uz ceļa šo jauko dzīvnieciņu, d.e uzreiz izskrēja no mašīnas viņu glābt un vel dabūja ievainojumu no adatu kažoka (ceru, ka ar roku jau viss kartībā). Un protams liels paldies visiem par brīnišķīgajiem foto!ladida wrote:Laba diena!
Kopš sestdienas pasākuma daudz labu vārdu jau te sacīts, bet es arī nevarēju kādu neuzrakstīt, jo pateicības taču nevar būt par daudz!
Tātad, Liels Paldies par burvīgo pasākumu visiem, kas ņēma dalību organizēšanā! Labi jums, labi mums!
Visiem labajiem ļaužiem, kas bija atbraukuši vai bija domās kopā ar mums no mājām, - paldies par kopā būšanu!
Un milzu paldies d.e. par eleganto aizvešanu/atvešanu (nakts melnumā līdz pat mājai)! + paldies, par patīkamo kompāniju turp un atpakaļ ceļā – Vērotājai un Florans!
“Putni ir brīnišķīgas būtnes un mīlestība uz tiem brīnumainā kārtā vieno cilvēkus. Pat tad, ja viņi runā dažādās valodās.” /Kārlis Grigulis/
P.S. esmu jau nākamā pasākuma gaidās!
Ak, jā!!! Mums taču bija ezīša glābšanas misija! pavisam piemirsu...
d.e., rokas veselas

d.e., rokas veselas

Mēs taču tāpat jau bijām apstājušās, lai ezi nenobraktu, tas tikai loģiski, ka bija uz blakus parku jāaiznes, lai nečāpo pāri visām citām joslām... ekoadatu terapija nāk tikai par labu rokāmFlorans wrote: Es arī gribu pievienoties ladida skaistajam vārdam un vēl īpašs paldies d.e par ezīša glābšanu, jo ieraugot uz ceļa šo jauko dzīvnieciņu, d.e uzreiz izskrēja no mašīnas viņu glābt un vel dabūja ievainojumu no adatu kažoka (ceru, ka ar roku jau viss kartībā). Un protams liels paldies visiem par brīnišķīgajiem foto!

Pie Vērotājas mājas atceļā man auto priekšā apstājās sesks (vai varbūt kādam izmukusi fretka) izkāpu pat ārā, jo prom nemuka, gribēju nobildēt, bet tel.akumulatoram bija ieslēdzies taupības režīms un nekas nesanāca bez zibspuldzes.

Paldies arī no manis par jauko kompāniju un par vienreizēji skaistajām bildēm !
Last edited by d.e. on 09 Aug 2016 18:16, edited 1 time in total.
Cerams, ka nepukojās dēļ tā, ka gribēja otrā pusē 

Mēs viņu apžilbinājāmMade wrote:Cerams, ka nepukojās dēļ tā, ka gribēja otrā pusē

, bet viņš tika uz to pusi, uz kuru bija iesācis čāpot, tāpēc jau bija jānes pāri sadalošajai + vēl 2 joslām

- Lianaliesma
Kādas jūs malacītes/malacīši!d.e. wrote:Mēs viņu apžilbinājāmMade wrote:Cerams, ka nepukojās dēļ tā, ka gribēja otrā pusēun noķērām, kā tur, lai nepukojas
![]()
, bet viņš tika uz to pusi, uz kuru bija iesācis čāpot, tāpēc jau bija jānes pāri sadalošajai + vēl 2 joslām

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Es Engurē ieminējos par medūzu tiešraidi, Jānis Ķuze pabrīnījās. Te tā ir 
https://www.youtube.com/watch?v=ceP_zvyM3A4

https://www.youtube.com/watch?v=ceP_zvyM3A4
Last edited by Made on 11 Aug 2016 18:31, edited 1 time in total.
Tā nu gan relaksācijas kamera, pat ar mūziku!Made wrote:Es Engurē ieminējos par medūzu tiešraidi, Jānis Ķuze pabrīnījās. Te tā ir![]()

Vai man dieniņ, cik šis ir labsSandra L. wrote:Tā nu gan relaksācijas kamera, pat ar mūziku!Made wrote:Es Engurē ieminējos par medūzu tiešraidi, Jānis Ķuze pabrīnījās. Te tā ir![]()

Šovasar Egejas jūrā dabūju nelielu medūzas pieskārienu izbaudīt.Made wrote:Es Engurē ieminējos par medūzu tiešraidi, Jānis Ķuze pabrīnījās. Te tā ir![]()
Tas nav skaisti. Tas ir mokoši, sāpīgi, ilgi, nesaprotami... un ar rētām.

Piedodiet, bet par medūzām var priecāties tikai pa ļoti lielu gabalu un mīkstā, sausā klubkrēslā.

Otrajā video var redzēt, kā atšķiras siluets, kad viņi staigā 
Neticams gadījums: Melnā un baltā stārķu savienība
https://www.youtube.com/watch?v=bMziTlPAOmE
Melnā un baltā stārķa tandēms
https://www.youtube.com/watch?v=Cg7X4Juc_Ak

https://www.youtube.com/watch?v=bMziTlPAOmE
https://www.youtube.com/watch?v=Cg7X4Juc_Ak
Last edited by Made on 11 Aug 2016 18:31, edited 1 time in total.
Pirmais jau piespiedu ceļā izveidoja ģimeni, bet otrajam patīk blondīnesMade wrote:Otrajā video var redzēt, kā atšķiras siluets, kad viņi staigā

- Lianaliesma
Nu gan joki, nu re, dabā viss var notikt. Ja vajag.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

Paldies, Made!
Iepriecināji. Bija jautri.
Iepriecināji. Bija jautri.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.