http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2498La Marie wrote: p.s. Neaizmirsīsim ik pa brīdim kādu euro noziedot, lai ornitalogiem pietiek degvielas, par putniem rūpējoties!![]()
Diskusijas
Re: Diskusijas
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vai zaļo vārnu ziedojumiem nav kāds atsevišķs konts? Neatradu sarakstos un pie foruma sadaļas. Sajutos, ka tieši zaļajām vārnām es neko neesmu paspējusi labu darīt...Vērotāja wrote:http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2498La Marie wrote: p.s. Neaizmirsīsim ik pa brīdim kādu euro noziedot, lai ornitalogiem pietiek degvielas, par putniem rūpējoties!![]()

- Lianaliesma
La Marie, f a n t a s t i s k i attēli, paldies liels visiem par foto! 

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

La Marie, man liekas, ka kaut kur Diskusiju tēmā kaut kad bija. Tūlīt pameklēšu.La Marie wrote:Vai zaļo vārnu ziedojumiem nav kāds atsevišķs konts? Neatradu sarakstos un pie foruma sadaļas. Sajutos, ka tieši zaļajām vārnām es neko neesmu paspējusi labu darīt...Vērotāja wrote:http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2498La Marie wrote: p.s. Neaizmirsīsim ik pa brīdim kādu euro noziedot, lai ornitalogiem pietiek degvielas, par putniem rūpējoties!![]()
Atradu.
Te Agnis Bušs pateicas Dabasdati forumam par ziedojumiem, kā arī ziņas saturā ir informācija par ziedojumu kontu.
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=3020
Vēl atgādinu, ka pie manis palika uzlīmes ar zaļo vārnu simboliku un šalles. Kā tās iegūt, rakstīju šajā lapā komentārā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 914#p95914
(Informācijai - Murkjelis pie saviem suvenīriņiem tiks, ir jau sarunāts kā. Šonedēļ ceru sastapt arī Ligzdas gariņu, lai nodotu uzmanības apliecinājumu arī viņai)
Te Agnis Bušs pateicas Dabasdati forumam par ziedojumiem, kā arī ziņas saturā ir informācija par ziedojumu kontu.
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=3020
Plašāka informācija par ziedojumu iespējām zaļo vārnu aizsardzībai un izpētei te http://www.lob.lv/lv/z_varnas/zalo_varn ... _rokas.phpAgnisB wrote:
Sveiciens!
Saņēmām anonīmu ziedojumu 100€ zaļajām vārnām ar atsauci uz Dabasdati.lv forumu un lūgumu nosūtīt zaļās vārnas elektronisko atklātnīti Dabasdati.lv administrācijai. To tad arī te ievietoju. Milzīgs paldies par dāsno ziedoumu!
Šobrīd ir saziedots 1102,66 EUR, kas ir vairāk nekā puse no iksezonas darbiem vajadzīgā (2000 EUR, lai segtu transporta un materiālu izdevumus zaļo vārnu uzskaitēs, būru pārbaudēs, apdzīvoto ligzdu monitoringā, mazuļu gredzenošanā un pieaugušo putnu gredzenu nolasīšanā, kā arī ligzdu aizsardzībā pret postījumiem).
Lai varētu uzsākt izstrādāt arī zaļās vārnas sugas aizsardzības plānu, vajadzīgi vēl apmēram 10 000 EUR (t.sk., lai kritiski izvērtētu pamatīgo (līdzšinējo 18 gadu darba gaitā) uzkrāto pieredzi un zināšanas, un lai arī turpmāk iespējami labi varētu nodrošināt vajadzīgās darbības zaļās vārnas saglabāšanai Latvijā).
Vairāk: http://www.lob.lv/lv/z_varnas/zalo_varn ... _rokas.php
Paldies visiem par atsaucību un ziedojumiem!
Ja ziedojuma maksājuma uzdevumā (vai uz e-pastu putni@lob.lv) norādīsiet adresi (pasta vai e-pasta), uz kuru nosūtīt atklātnīti, mēs to nosūtīsim arī nākamajā gadā. Ziedot var uz Latvijas Ornitoloģijas biedrības kontu LV34HABA000140J035491 ar norādi “Ziedojums zaļajai vārnai”.
Pateicībā
Agnis Bušs,
LOB sabiedrisko attiecību koordinators un žurnāla "Putni dabā" galvenais redaktors
agnis@putnidaba.lv
Vēl atgādinu, ka pie manis palika uzlīmes ar zaļo vārnu simboliku un šalles. Kā tās iegūt, rakstīju šajā lapā komentārā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 914#p95914
(Informācijai - Murkjelis pie saviem suvenīriņiem tiks, ir jau sarunāts kā. Šonedēļ ceru sastapt arī Ligzdas gariņu, lai nodotu uzmanības apliecinājumu arī viņai)
Edmunds Račinskis sarunā pieminēja, ka šogad visi darbi notiek par saziedoto naudu, neesot citu apstiprinātu projektu. Bet vajadzētu jau būt tā, ka valsts nauda ir pamata vajadzībām un ziedojumi ekstrām (mans formulējums).
Darīts!Made wrote:Edmunds Račinskis sarunā pieminēja, ka šogad visi darbi notiek par saziedoto naudu, neesot citu apstiprinātu projektu. Bet vajadzētu jau būt tā, ka valsts nauda ir pamata vajadzībām un ziedojumi ekstrām (mans formulējums).

Varbūt informāciju par ziedošanu varētu ielikt arī zaļo vārnu nodaļas pirmajā lapaspusē? Lai neaizmirstas un nepazūd informācijas plūsmā...
Zinot, cik ļoti kāda projekta saskaņošana ir atkarīga no individuāliem cilvēkiem/ierēdņiem, kas kūrē papīrus, diemžēl jāsecina, ka ierēdniecības vidū ir daudz nihilistu un vienaldzīgo...

- Lianaliesma
La Marie, ieliku, jau vakar, 1.lapā!La Marie wrote: Varbūt informāciju par ziedošanu varētu ielikt arī zaļo vārnu nodaļas pirmajā lapaspusē? Lai neaizmirstas un nepazūd informācijas plūsmā...

Interesanti, ka šis projekts un ziedojumi tam labi pārskatāmi!
http://www.lob.lv/lv/z_varnas/zalo_varn ... _rokas.php

- Lianaliesma
Vērotāj,
Kādus vārdiņus M.Strazds akceptēja abām stārķu meitenēm ar raidītāju?

Kādus iebalsojām - Mare un Billelianaliesma wrote:Vērotāj,

Nezinu, vai tie trīs mērķi ir sarindoti darīšanas secībā, t.i., vispirms nodrošina sezonas darbu, ja ir vēl nauda, tad sāk rakstīt sugas aizsardzības plānus un galā publicitāte par rezultātiem.. Tomēr, atceroties Jāņa Ķuzes teikto par to, ka nepieciešams sabiedrības pieprasījums, lai ministrijai būtu pamatojums kaut ko mainīt vai jaunu ieviest, domāju, ka ir vērts turpināt ziedot, lai tagad pēc nepieciešamajiem sezonas darbiem veiktu arī kādus publicitātes pasākumus sabiedrības intereses un pieprasījuma radīšanai - ka tāds zaļo vārnu aizsardzības pasākumu projekts ir valstiski atbalstāms. Tad varētu ne tikai materiālās izmaksas segt (kā tas paredzēts sezonas darbu "tāmē"), bet arī darba algas cilvēkiem.lianaliesma wrote:Interesanti, ka šis projekts un ziedojumi tam labi pārskatāmi!
http://www.lob.lv/lv/z_varnas/zalo_varn ... _rokas.php
Made, šo pašu jautājumu par valsts finansējumu uzdevu arī Jānim Ķuzem.Made wrote:Edmunds Račinskis sarunā pieminēja, ka šogad visi darbi notiek par saziedoto naudu, neesot citu apstiprinātu projektu. Bet vajadzētu jau būt tā, ka valsts nauda ir pamata vajadzībām un ziedojumi ekstrām (mans formulējums).
Viņš atbildēja, ka no valsts atbalsta diemžēl ornitologiem faktiski nav. Visi gredzenošanas darbi, raidītāji, viss, pamatā notiek par pašu ornitologu līdzekļiem, sabiedrības saziedoto naudiņu vai kaimiņvalstu/ES atbalstu.
Tā ir skarbā realitāte un valsts attieksme pret zinātni un dabas aizsardzību.

Paldies par info par ziedojumu kontu zaļajām vārnām. Ņemot vērā, cik šo vārniņu maz un cik ļoti nepieciešams sabiedrības atbalsts šim projektam, varbūt tiešām visi varam kādas naudiņas iespēju robežās aizskaitīt.La Marie wrote: Vai zaļo vārnu ziedojumiem nav kāds atsevišķs konts? Neatradu sarakstos un pie foruma sadaļas. Sajutos, ka tieši zaļajām vārnām es neko neesmu paspējusi labu darīt...
Par ES atbalstu gribētu precizēt - tur vairumā gadījumu ir klāt arī valsts nauda (tiesa, mazākā daļa), jo struktūrfondi (reģionālais, sociālais, Kohēzijas) un tiem līdzīgie (lauku, zivju) paredz sabiedrisko finansējumu pēc formulas ES+LV (un ar vai bez privātā finansējuma), tātad, ja gribam ES līdzfinansētu pasākumu, valsts finansējuma daļa ir jāatrod. Bet ir arī citi fondi, kur varētu būt runa tikai par ES vai atsevišķu valstu finansējumu (ar vai bez privātā).Sunshine wrote:Made wrote:Made, šo pašu jautājumu par valsts finansējumu uzdevu arī Jānim Ķuzem.
Viņš atbildēja, ka no valsts atbalsta diemžēl ornitologiem faktiski nav. Visi gredzenošanas darbi, raidītāji, viss, pamatā notiek par pašu ornitologu līdzekļiem, sabiedrības saziedoto naudiņu vai kaimiņvalstu/ES atbalstu.
Tā ir skarbā realitāte un valsts attieksme pret zinātni un dabas aizsardzību.
Nedrošība ir tajā aspektā, ka acīmredzot, nav "bāzes finansējuma" no valsts budžeta, bet viss notiek projektu veidā. Var būt, piem., 5 gadu projekts, kad kādu laiku vari nedomāt par nākotni, bet tas pēc laika beidzas, un ja neesi paguvis paralēli (bez maksas) piestrādāt pie jauna projekta pieteikuma radīšanas un iesniegšanas un dabūjis apstiprināšanu, tad viss - darba alga ir beigusies..
Un tā apstiprināšana var nemaz nebūt tik paredzama..
Last edited by Made on 09 Aug 2016 14:02, edited 1 time in total.
Made, zinu, ir nācies strādāt ar ES finansējumu. Šajā gadījumā ES norādīju kā piemēru; Jānis Ķuze minēja, ka visi pašreizējie jūras ērgļu gredzenošanas projekti tiek veikti tikai par personīgajiem/saziedotajiem/+dažu Ziemeļvalstu līdzekļiem.Made wrote: Par ES atbalstu gribētu precizēt - tur vairumā gadījumu ir klāt arī valsts nauda (tiesa, mazākā daļa), jo struktūrfondi (reģionālais, sociālais, Kohēzijas) un tiem līdzīgie (lauku, zivju) paredz sabiedrisko finansējumu pēc formulas ES+LV (un ar vai bez privātā finansējuma), tātad, ja gribam ES līdzfinansētu pasākumu, valsts finansējuma daļa ir jāatrod. Bet ir arī citi fondi, kur varētu būt runa tikai par ES+privāto finansējumu.
Valsts daļa ES projektos arī mēdz būt ļoti neliela, pat tikai 10%..
Ja paskatāmies, kas ir Ornitoloģijas biedrības atbalstītāji 2014./2015.gadā, tie ir tikai privāti uzņēmumi un privātpersonas:
http://www.lob.lv/lv/atbalstitaji.php
Valsts atbalstam noteikti vajadzētu būt, bet mūsu valsts atbalsts zinātnei ir vienkārši smieklīgs ne tikai ornitoloģijas jomā.
Jānis Ķuze sacīja, ka šobrīd valsts atbalsta putnu aizsardzībai nav.
Šobrīd varbūt nav, bet esmu redzējusi ES+LV atbalstītus projektus, arī valsts SIA atbalstītu projektu rezultātus.
Es jau nesaku, ka liela (bet līdz pat 25% vairumā projektu ir), bet nevar teikt, ka nav. Var teikt, ka nepietiekama.Sunshine wrote:Valsts daļa ES projektos arī mēdz būt ļoti neliela, pat tikai 10%...
Last edited by Made on 09 Aug 2016 14:48, edited 1 time in total.
Made, kā jau rakstīju - šobrīd nav. Varbūt iepriekšējos gados ir bijis, bet to Jānis neminēja.Made wrote:Es jau nesaku, ka liela, bet nevar teikt, ka nav. Var teikt, ka nepietiekama.Sunshine wrote:Valsts daļa ES projektos arī mēdz būt ļoti neliela, pat tikai 10%...
Un jā, tas ir diezgan šokējoši un bēdīgi, ka visi zinātniskās izpētes darbi jāveic tikai par pašu vai saziedotajiem līdzekļiem..
Laba diena! 
Kopš sestdienas pasākuma daudz labu vārdu jau te sacīts, bet es arī nevarēju kādu neuzrakstīt, jo pateicības taču nevar būt par daudz!
Tātad, Liels Paldies par burvīgo pasākumu visiem, kas ņēma dalību organizēšanā! Labi jums, labi mums!
Visiem labajiem ļaužiem, kas bija atbraukuši vai bija domās kopā ar mums no mājām, - paldies par kopā būšanu!
Un milzu paldies d.e. par eleganto aizvešanu/atvešanu (nakts melnumā līdz pat mājai)! + paldies, par patīkamo kompāniju turp un atpakaļ ceļā – Vērotājai un Florans!
“Putni ir brīnišķīgas būtnes un mīlestība uz tiem brīnumainā kārtā vieno cilvēkus. Pat tad, ja viņi runā dažādās valodās.” /Kārlis Grigulis/
P.S. esmu jau nākamā pasākuma gaidās!

Kopš sestdienas pasākuma daudz labu vārdu jau te sacīts, bet es arī nevarēju kādu neuzrakstīt, jo pateicības taču nevar būt par daudz!
Tātad, Liels Paldies par burvīgo pasākumu visiem, kas ņēma dalību organizēšanā! Labi jums, labi mums!

Visiem labajiem ļaužiem, kas bija atbraukuši vai bija domās kopā ar mums no mājām, - paldies par kopā būšanu!
Un milzu paldies d.e. par eleganto aizvešanu/atvešanu (nakts melnumā līdz pat mājai)! + paldies, par patīkamo kompāniju turp un atpakaļ ceļā – Vērotājai un Florans!
“Putni ir brīnišķīgas būtnes un mīlestība uz tiem brīnumainā kārtā vieno cilvēkus. Pat tad, ja viņi runā dažādās valodās.” /Kārlis Grigulis/
P.S. esmu jau nākamā pasākuma gaidās!

Vērotāja, gribēju atgādināt - mums bija lianailiesmai jāuzraksta par Lubānas un Sartras ligzdu
Varbūt Tu atceries precīzāk, ko Jānis Ķuze stāstīja?

Varbūt Tu atceries precīzāk, ko Jānis Ķuze stāstīja?