Diskusijas

Jamsis

Re: Diskusijas

Post by Jamsis »

NoraR wrote:
Vērotāja wrote:Sarkans gredzens Somijā ir Vaasa apgabalam

Ja jaunais ērglēns no Somijas mūsu Ādažos loba iekšā zivi, tikpat mierīgi mūsu Durberta varbūt pašlaik lidinās pa Somiju?
Jānis Ķuze gaida atbildi no somiem, kur ērgēns gredzenots, bet jau apstiprināja, ka šis ir šogad šķīlies putns, visdrīzāk, ka Somijā.
Interesanti, ērglēns varētu būt šķērsojis jūru, vai lidojis gar krasta līniju? To jau mēs neuzzināsim.... , bet nu skaists putns :)
Es joprojām ar nepacietību gaidu ligzdošanas sezonas atsākšanos.
La Marie

Post by La Marie »

Par Skype video konferenci no sestdienas tikšanās Dauderos.
Pagaidām ir pieteikušās divas putnu vērotājas.
Ja vēl kāds grib, lūdzu pieteikties Skype ar tekstu, ka tiekamies 5.decembrī Dauderos Dabas Dati tikšanās reizē (lai mēs būtu savstarpēji droši, ka tas nav kāds interneta spamotājs vai hakeris :D )
Mans Skype vārds, kas jāmeklē: lamarie_

Vēl viens jautājums - attēla kvalitātes uzlabošanai būtu labi pievienot ārējo web kameru, bet man ir tikai iebūvētā webkamera datorā. Vai kādam mājās nav web kamera, ko paņemt līdzi uz šo reizi? Ja nav, tad būs jāiztiek ar to, kas ir datorā. :)
Diemžēl tehnoloģiski video koferenci nevar nodrošināt mobilās ierīces, tikai desktopa datori. Mobilās ierīces var nodrošināt tikai balss konferences.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

La Marie wrote:Par Skype video konferenci no sestdienas tikšanās Dauderos.
Pagaidām ir pieteikušās divas putnu vērotājas.
Ja vēl kāds grib, lūdzu pieteikties Skype ar tekstu, ka tiekamies 5.decembrī Dauderos Dabas Dati tikšanās reizē (lai mēs būtu savstarpēji droši, ka tas nav kāds interneta spamotājs vai hakeris :D )
Mans Skype vārds, kas jāmeklē: lamarie_

Vēl viens jautājums - attēla kvalitātes uzlabošanai būtu labi pievienot ārējo web kameru, bet man ir tikai iebūvētā webkamera datorā. Vai kādam mājās nav web kamera, ko paņemt līdzi uz šo reizi? Ja nav, tad būs jāiztiek ar to, kas ir datorā. :)
Diemžēl tehnoloģiski video koferenci nevar nodrošināt mobilās ierīces, tikai desktopa datori. Mobilās ierīces var nodrošināt tikai balss konferences.
Labdien!Vēlēšanās pēc iespējas dzirdēt un redzēt ir ļoti liela,tikai šoreiz viss iegrozījies tā,ka tajā laikā vēl nebūšu mājās :( Nekas cits neatliek,kā cerēt,ka kāds ko uzrakstīs forumā.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mīļie forumieši un foruma viesi :D

Lūdzu pieteikties kopā sanākšanai muzejā Dauderi šo sestdien, 5.decembrī plkst.13.00.

Var pieteikties Diskusiju sadaļā http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... start=2620
vai tie, kas nav reģistŗējušies portālā, bet mūs lasa un jūtas piederīgi, rakstiet verotaja@inbox.lv

Ar prieku aicinām visus, kurus interesē putni!

Dalības maksa atkarīga no sanākušo dalībnieku skaita un var būt no apmēram 4,80 līdz apmēram 6,00 euro.
Līdzi var ņemt groziņu ar kādu kārumu vai neņemt, tas nav obligāti. Obligāti jāņem labs garastāvoklis.

Cilvēki jebkurā vecuma grupā jutīsies ērti - esam dažādi, intervālā no 18 līdz 75 :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Mīļie forumieši un foruma viesi :D

Lūdzu pieteikties kopā sanākšanai muzejā Dauderi šo sestdien, 5.decembrī plkst.13.00.
Ehh diemžēl atkal netieku :( bet man ir attaisnojums - jāpieskata dzīvnieciņi :)
Bet ar nepacietību gaidīšu jebkādas ziņas no pasākuma :D
Hildina

Post by Hildina »

Viky wrote:

Ehh diemžēl atkal netieku :( bet man ir attaisnojums - jāpieskata dzīvnieciņi :)
Augustā bija 2 inteliģenti dzīvniecini un - ne vainas ! :lol:
Viky

Post by Viky »

Hildiņa wrote:
Viky wrote:

Augustā bija 2 inteliģenti dzīvniecini un - ne vainas ! :lol:
Oj nē, šos nevar ņemt līdzi :lol:
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Sveicināti, runājot par pasākumam nepieciešamajiem priekšmetiem. Nogādāju uz LDF egļu zariņus, taču man ir aizdomas, ka tie varētu arī nebūt piemēroti paredzētajam nolūkam. Ja nu kāds samedījis labus, realistiskus mākslīgas egles zariņus paņemiet līdz.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

lianaliesma wrote:Vecāki paliek vecāki... :P

https://www.facebook.com/thisisiradio/v ... 325855479/
Poza, kurā zilonēns nokrita, viņiem ir ļoti bīstama, jo ātri nosmok. Neizstāstīšu medicīniski/anatomiski, bet savā laikā, kad nacionālajā ģeogrāferī skatījos pārraides par ziloņu ķeršanu un īslaicīgu iemidzināšanu, ķērēji ļoti ātri skrēja pie viņiem, lai paveltu uz sāniem, ja gadījumā bija nogāzušies uz vēdera vai muguras. Tāpēc jau zilonēns brēca palīgā un tāpēc tik ātri vecāki skrēja velt uz sāna mazo :) Gudrinieki :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

No FB. :P

Image

Ar labu nakti. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote:
lianaliesma wrote:Vecāki paliek vecāki... :P

https://www.facebook.com/thisisiradio/v ... 325855479/
Poza, kurā zilonēns nokrita, viņiem ir ļoti bīstama, jo ātri nosmok. Neizstāstīšu medicīniski/anatomiski, bet savā laikā, kad nacionālajā ģeogrāferī skatījos pārraides par ziloņu ķeršanu un īslaicīgu iemidzināšanu, ķērēji ļoti ātri skrēja pie viņiem, lai paveltu uz sāniem, ja gadījumā bija nogāzušies uz vēdera vai muguras. Tāpēc jau zilonēns brēca palīgā un tāpēc tik ātri vecāki skrēja velt uz sāna mazo :) Gudrinieki :)
Šis video bija kādā no portāliem, tur tika stāstīts, ka tās kas skrēja klāt un pacēla mazo, esot māte un tante (t.i. mātīte). Un, ka tas esot tipiski, ka mazos zilonēnus pieskatot ne tikai māte, bet arī citas bara mātītes.
Made

Post by Made »

Ilgi domāju, bet šodien pastāstīju arī Velgai Vītolai. Viņa atbildēja.
Nu - neko nepadarīsi...Žēl, bet visus iesaistītos cilvēkus lai mierina doma, ka tika darīts viss (cilvēkprāt) iespējamais lai putni tiktu glābti. Un tas tika darīts pēc vislabākās sirdsapziņas un vēlot tikai labu!
Manā pieredzē ir divi gadījumi, kad dzīvnieki ir miruši no stressa - viena stirna un viena lapsa...
Smaga mācība visiem...
Lai tas neatņem vēlmi palīdzēt arī turpmāk!
Made

Post by Made »

Vērotāja wrote:Šis video bija kādā no portāliem, tur tika stāstīts, ka tās kas skrēja klāt un pacēla mazo, esot māte un tante (t.i. mātīte). Un, ka tas esot tipiski, ka mazos zilonēnus pieskatot ne tikai māte, bet arī citas bara mātītes.
Kad skatījos, kur ielidojusi Zīļuka un kādi zvēri viņai var būt kaimiņos, lasīju par Āfrikas savannas ziloni Wikipēdijā, apbrīnojami dzīvnieki :)
Āfrikas ziloņi veido matriarhālus ģimeņu barus, kuros apvienojas radniecīgas mātītes un to mazuļi. Šādā barā ir apmēram 10 īpatņi. Baru vada vecākā mātīte, kas izvēlas ceļu, bara kustības virzienu un iemāca baram, kur atrodas labākās atpūtas, barošanās un padzeršanās vietas atbilstoši sezonai. Mātīte vada baru līdz savai nāvei vai pārtrauc to darīt, ja pietrūkst enerģijas pildīt pienākumus, sasniedzot 50 - 60 gadu vecumu. Par nākamo bara vadoni parasti kļūst bijušās vadones vecākā meita, pat, ja dzīva ir aizgājušās vadones māsa. Bijusī līdere, ja jūtas novecojusi, baru pamet. Ģimenes locekļiem savstarpēji ir ļoti ciešas saites. Kad kādai no mātītēm dzimst mazulis, pārējās to apsargā. Jaunie tēviņi pieaugot pamet mātes baru vai arī tos padzen, tie apvienojas vecpuišu baros, kuros parasti apvienojas apmēram viena vecuma tēviņi. Kļūstot vecākiem, apmēram 25 gadu vecumā, tēviņi kļūst par vientuļniekiem un tikai pārošanās sezonā tuvojas mātīšu baram. Migrācijas laikā, pārceļojot lielus attālumus, mātīšu ģimeņu grupas apvienojas klanos un izveido milzīgus barus, kuros var būt vairāk kā 1000 ziloņu. Lai arī tēviņi pamet baru, tas vienmēr satiekoties atpazīst savu ģimeni un ar to sasveicinās.

Āfrikas savannas ziloņi ir inteliģenti un emocionāli dzīvnieki, kas izrāda viens otram pieķeršanos, rūpējas par bara mazākajiem un neaizsargātākajiem, un saprot nāvi, skumstot par nomirušajiem bara locekļiem. Kad kāds no bara nomirst, pārējie sastājas apkārt un kādu brīdi stāv it kā atvadoties no mirušā. Ziloņu bars, atrodot miruša ziloņa kaulus, spēj tos atpazīt kā ziloņa kaulus. Arī šādos gadījumos bars sastājas ap kauliem un brīdi "sēro", ar snuķiem reizēm aptaustot galvaskausa pieres daļu.

Pieaugušam zilonim savvaļā nav ienaidnieku. Tā vienīgais ienaidnieks ir cilvēks. Tomēr mazuļi un jaunuļi ir pakļauti lauvu un hiēnu uzbrukumiem. Ja bars saož tuvumā plēsēju, mātītes instinktīvi sastājas ap mazuļiem, tos sadzenot kopā un paslēpjot bara vidū. Ja bars paspēj ieņemt šādu aizsardzības pozīciju, plēsēji mazuļiem vairs nevar neko nodarīt.
Arī tajā video pēc piedzīvotajām briesmām mazuli paslēpa barā :)
Made

Post by Made »

Draugiem.lv šodien noformēts ar Oskara Šmerliņa 27.novembra putnubildi :)) pusnaktī parādījās tie prožektori :P

Image
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Patika, kā Oskars Šmerliņs komentāros stāstīja par to, kā tapa foto.
Paldies visiem par interesantiem materiāliem.
Es arī gribu vienu ieteikt. Nav gan par dabu, bet mums tak ir daudzpusīgas intereses. To man Hildiņa vakar ierādīja.
http://www.la.lv/foto-lnmm-eka-pienemta ... ju-dienas/
Zem fotogrāfijām ir arī vairāk, kā stundu garš video. Sākumā gan runas (tīri tā nekas - par pārsteigumu), vēlāk neliela ekskursija pa LNMM. Pat mazs humors tuvu beigām - Burovs saka:
-Tagad dosimies uz nākamo zāli, kur būs lasītava.
Lāce:
- Ši ir lasītava, kur mēs esam. Tā mēs nolēmām.
Burovs:
- Nu nekas, tur mums jāiet, jo tur pie griestiem karājās viena no divām Rīgas Domes dāvinātām lustrām.
Citēju pēc atmiņas. :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ziemassvētku gaidīšanas laikā... :P

https://www.fenikssfun.com/video/vectet ... vetki-2447
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sarmīte

Post by Sarmīte »

lianaliesma wrote:Ziemassvētku gaidīšanas laikā... :P

Bez asarām nav iepējams šo video skatīties,taču tā ir un būs :( dzīves īstenība ļoti daudziem...
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:Ziemassvētku gaidīšanas laikā... :P

Ļoti labs video.

Par šo tēmu esmu ļoti daudz domājusi - vai radniecība uzliek pienākumu? Vai es savas (vecāka) vēlmes drīkstu likt augstāk par bērna vēlmēm? Ir labi, ja ģimene grib būt kopā, bet ja nē? Vai drīkst piespiest otru sevi mīlēt?
Šī ir ļoti sarežģīta tēma, manuprāt.
Made

Post by Made »

Es sadusmojos. Gribējās "sadot pa kaklu" par tādu bērnišķīgu izjokošanu. Tāpēc, ka pati ļoti reti braucu pie saviem vecākiem un man bija kaudze iemeslu. Kaut kā liktens mani ir pažēlojis, ka ir bijusi tāda pēdējā tikšanās - un pieļauju, ka es to varbūt idealizēju, lai būtu sirdij miers. Un ka negaidu arī cakināšanos ar sevi.

Faktiski laikam es sadusmojos nevis par to, ka viņu ģimenē tādas attiecības, bet par to, ka sajutu šajā video moralizēšanu vienos vārtos.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”