Diskusijas

Emotion

Re: Diskusijas

Post by Emotion »

jums arī foruma struktūra ir igauņu valodā??? ops, ieraudzīju karodziņus un valodu nomainīju, bet vienalga - nekad tā nebij bijis, ka ielogojoties foruma nosaukumi nav LV valodā.
Tālis

Post by Tālis »

Paldies, Vērotāja, par informāciju!
Šorīt pēc plkst 9 ornitologs Ķuze radio 1 stāstīja gan par Durberta, gan citām ligzdām un notikumiem šovasar, kā arī par šīsdienas Putnu vērošanas dienām.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Tālis wrote: Šorīt pēc plkst 9 ornitologs Ķuze radio 1 stāstīja gan par Durberta, gan citām ligzdām un notikumiem šovasar, kā arī par šīsdienas Putnu vērošanas dienām.
Atradu saiti uz LR1 pārraidi http://lr1.lsm.lv/lv/lr/arhivs/?adv=1&d ... 1&keyword=

Raidījums Labrīt - 9:06 , var noklausīties tā ierakstu arhīvā
Hildina

Post by Hildina »

Tālis wrote:Paldies, Vērotāja, par informāciju!
Šorīt pēc plkst 9 ornitologs Ķuze radio 1 stāstīja gan par Durberta, gan citām ligzdām un notikumiem šovasar, kā arī par šīsdienas Putnu vērošanas dienām.
Paldies !
Jamsis

Post by Jamsis »

Šodien biju Putnu vērošanas ekskursijā uz Kaņiera ezeru un Dunduru pļavām. Man patika, arī krustbērns apmierināts un teic, ka citu gadu (jau pavasarī) brauksim atkal. Tikai nedaudz (vai daudz) traucēja tas, ka bija vecāki, kas savām atvasēm ļāva darīt visu ko vēlas, t.i. aurot un skriet un ne jau aiz prieka par putniem vai dabu, bet vienkārši dauzoties. Šai ekskursijai tomēr bija cits mērķis.
Bet lai nu kā, putni bija un ir prieks par redzēto.
Kaņiera ezerā - bārdas zīlītes (redzēju pirmo reizi), lauči, paugurknābja gulbji, meža pīles, lielie baltie gārņi, zilzīlīte.
Dunduru plāvās - sējas un baltpieres zosis (lidojumā un barojoties uz lauka, apmēram 300 un kāsī viņas lido kopā, kooperējas :shock: , tas man bija jaunums), lauku baloži (lidojumā un pēc Jāņa Ķ. aplēsēm apmēram 2000), mājas starzdi, kraukļi, sīļi, lauku zvirbuļi un 1 jūras ērglis (pieaudzis putns, atlidoja un apsēdēja egles galotnē :D , pie kājām viņam ganījās taurgovis un savvaļas zirgi).
Jāpiebilst, ka Jānis Ķ., protams, redzēja vairāk putnu :P , es atzīmēju tikai tos, kurus pamanīju ;) .
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Es arī biju vakarrīt, biju pirmo reizi, iespaids tiešām lielisks. Mūsu grupa arī redzēja bārdaino zīlīti ;), pirmais Kaņiera ezera pievārtē mūs sagaidīja graciozs Lielais baltais gārnis, pēcāk vēl dažus manījām. Lauči, gulbji, pelēkā vārna u.c., putni, iespaidīga likās arī laipa/pontonu tilts, kas iet cauri niedrājam. Niedrājs pāri galvai, kā ezīši niedrēs mēs tur pastaigājāmies. :)
Dunduru pļavās palaimējās redzēt 4 Jūras ērgļus, viens no ērgļiem planēja duetā ar Peļu klijānu. Peļu kliānus arī vairākus manījām. Tad vēl tūkstošiem migrējošo zosu kāšos, J.Ķuze sacīja, ka varētu būt ap 3000 zosīm. Turklāt zirgu/govju pļavas nomalē aktīvi šeptējās vilks.
Bija labi.
Made

Post by Made »

Kā man patīk, kad pastāsta iespaidus! Paldies! :)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Nu tad iespaidi...
Nekad agrāk nebiju ievērojusi, kā gulbji sarunājoties pieliec galvu, izloka kaklu. Izskatījās, kā divu emocionālu cilvēku saruna. Pagājušajā nedēļā savos laukos bieži redzēju un dzirdēju gājputnus. Gan pļavā attālā ziedus lasot, vairāki neregulāri kāši pārlidoja lielā augstumā. Ja nebūtu klieguši, es tos neieraudzītu. Gan braucot pa lauku ceļu uzartajā tīrumā (varbūt jau apsētajā) barojās ziemeļu gulbji. Nedaudz, tikai 12 - 6 pieaugušie un 6 jaunie pelēcīši. Iepriekšējā dienā tai pašā vietā redzēja divu pieaugušu gulbju aizrautīgu "sarunu". Mežā sēņojot, atkal kāds kāsis lidoja kliedzot pāri. Laikam zosis, bet droša neesmu.
Pagājušajā nedēļā beidzot vismaz kādas sēnes parādījās mūsu pusē. Uz nedēļas beigām jau ciešami. Pārsvarā gan priežu bekas un sviesta bekas, bet arī tas nav slikti. :) Rīt braukšu atkal, bet diez vai kas vēl būs. Pie tik aukstām naktīm sēņu attīstība šķiet apstājās.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Šogad sēņu nav. Vai gandrīz nav. :cry:
Toties riekstu daudz! :)
Emotion

Post by Emotion »

Sandra L. wrote:Šogad sēņu nav. Vai gandrīz nav. :cry:
Toties riekstu daudz! :)
Riekstu daudz..toties, kur pazudušas vāveres?? vismaz mūsu galā nav.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Šogad visi pīlādži jau ir noēsti. Pīlādžkoki stāv tādi izplūkāti.
Kurzemē tomēr sēnes bija. Tur ir biežāk vasarā lijis. Vidzemē - stipra mazuma piegarša.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Tā,tā truļļaļļa,vai te visi uz vietas?Biju izlidojusi ,nolidojusi un pārlidojusies.
Hildina

Post by Hildina »

Ragana neparastā wrote:Tā,tā truļļaļļa,vai te visi uz vietas?Biju izlidojusi ,nolidojusi un pārlidojusies.
Prieks Tevi atkal te redzēt ! Nu ilgi gan biji izgājusi.......... :D
Ragana neparastā

Ilgi?Nē,Hildiņ,Tu domā,ka esmu ko nokavējusi?Ne takš.Viss kā skatos te vēl burbuļo,urdzuļo un krāsojas.Dzīve dara savas korekcijas,un tad ir pamats aizlidot uz alu,pasēdēt tur,pačubināties un atkal sākt ar slotu vicināties.
Hei,Made,Berta...kur jūs?A nu ka ārā no ligzdiņām!!!!
Emotion

Post by Emotion »

ooo, raganiņaaaa!! kur biji pazudusi ar desiņām??
Ragana neparastā

Sveika,Emotion,prieks Tevi arī dzirdēt.Esmu,esmu atkal te,tik neko vairs nesaprotu,kas te notiek.
Hildina

Post by Hildina »

Ragana neparastā wrote:Ilgi?Nē,Hildiņ,Tu domā,ka esmu ko nokavējusi?Ne takš.Viss kā skatos te vēl burbuļo,urdzuļo un krāsojas.Dzīve dara savas korekcijas,un tad ir pamats aizlidot uz alu,pasēdēt tur,pačubināties un atkal sākt ar slotu vicināties.
Hei,Made,Berta...kur jūs?A nu ka ārā no ligzdiņām!!!!
Par Madi viss ir skaidrs , bet......
Last edited by Hildina on 08 Oct 2015 22:21, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Raganiņ neparastā, sveika! :P
ups... pārējo pārnesīšu uz migrācijas tēmu... :roll:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

10.oktobris

17:00 - 18.00 Pašlaik pa LTV1 interesants dabas raidījums Dabas apvienotie spēki
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Hildina

Post by Hildina »

lianaliesma wrote:10.oktobris

17:00 - 18.00 Pašlaik pa LTV1 interesants dabas raidījums Dabas apvienotie spēki
Paldies ! :D
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”