Diskusijas

Locked
d.e.

Re: Diskusijas

Post by d.e. »

Maz-ko-zinu wrote:
Emotion wrote: Un brālis....kas viņu virza doties vispār uz citu pusi, bet ne līdzi māšelei, mīļajai, bužinātajai??
Kāpēc tu esi pārliecināta, ka tie lido atsevišķi? Nav obligāti... Vai es atkal esmu ko palaidusi garām, vazājoties apkārt?
Man liekas, ka drīzāk nelido kopā. Cilvēkiem jā...ir raksturīgi uzturēt radnieciskas saites mūža garumā ar māsām un brāļiem, tomēr dabā tā parasti nenotiek ne putniem, ne zīdītājiem. Mājdzīvnieki, tie ir ar "sabojātu" domāšanu un pieķeras tiem ar ko dzīvo ikdienu kopā, bet tie, kas ir brīvi un "nesamaitāti" diezin vai uzsākot pieaugušo dzīvi atceras kaut kādu radniecību. Jau ligzdā ir redzams kā katrs cīnās par ēdamo un izdzīvošanu. Tikpat labi tāds pūkains mīļuks, kas sākumā bužinās kopā, paņem un izgrūž vājāko pāri ligzdas malai vai melno stārķu gadījumā - vecāki "lieko" mazuli vnk nebaro...lai cik tas skarbi mums neliktos, tā tam ir jānotiek.

Anekdote, no dzīves - Dvīņu ratiņi...guļ divas māsiņas, vienai izkrīt knupītis, tā brēc...otra blakus saldi čuč ! Tad tā pirmā izstiepj roku un sačamda blakus māsas knupi. Oppā, gatavs...ar knupi guļ pirmā , otrā brēc. :D
Protams izaugot tiek ieaudzināts, ko drīkst darīt un ko nedrīkst, kas labi un kas slikti, bet kamēr visi Freidi, Spoki u.c nedarbojas, tikmēr strādā pilnīgi citi likumi...Tas pats arī ar putniem.
Last edited by d.e. on 04 Aug 2015 11:45, edited 1 time in total.
summerkid

Post by summerkid »

:?: Es saprotu, ka pēdējie dati ir saņemti kaut kad dienas vidū? Un dažreiz dati nepienāks katru dienu, ja nav zonas.
Eh, gribētu redzēt kartē datu pieturpunktu datumus un laikus. Tagad skatot, var teikt Zīļuka Upenīte šorīt apciemoja Traķu pili.

Image
Mazāk pie datora, vairāk pa āru, lai zemes kažokam nobraukt gar sānu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

M.Strazds, no http://www.goris.lv/3-augusts/:
"Piebilde par Upenes brāli ir tāda – ja putni ligzdā nav traucēti, tad acīmredzot tie ligzdu atstāj visi reizē (tādi gadījumi ir dokumentēti vairāki), taču tālākais ceļš gan katram ir savs. Nevar apgalvot pat to, ka Upenes brālis vispār jau ir devies prom. Droši to varētu uzzināt vienīgi tad, ja kādā ligzdā raidītāji tiktu uzlikti visiem putniem. Varbūt kādreiz."

Man gribas teikt, ka - ja nevar neko apgalvot, tad nevar apgalvot arī to, ka viņi nelido vienā virzienā, kādu laiku. Man labpatīk domāt, ka var arī lidot kādu strēķīti kopā ... līdz kamēr varēs aprīkot ar raidītājiem visus bērnus no vienas ligzdas un tad droši apgalvot kko...
Image ...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Labrītiņ.šo rītiņ,šo jauko beidzot vasaras rītiņ!
Mīļie,vasara klāt! Ar to arī apsveicu,izbaudam kā tik varam un kur tik varam.
Hei,mums tak Durbertam-iņai ir krustmāte Berta(Maz ko zinu).
Made,vai var pieteikties pie Tevis kādu dienu uz kursiem-tos giftus ?Man vēl citi travkas podi ir ko dot pretī. :lol:
Man prieks par to,ka skapim durvis vaļā,Gundega,kur tu vēl kavējies?
Hildina

Post by Hildina »

Ragana neparastā wrote:Labrītiņ.šo rītiņ,šo jauko beidzot vasaras rītiņ!
Mīļie,vasara klāt! Ar to arī apsveicu,izbaudam kā tik varam un kur tik varam.
Hei,mums tak Durbertam-iņai ir krustmāte Berta(Maz ko zinu).
Made,vai var pieteikties pie Tevis kādu dienu uz kursiem-tos giftus ?Man vēl citi travkas podi ir ko dot pretī. :lol:
Man prieks par to,ka skapim durvis vaļā,Gundega,kur tu vēl kavējies?
......un Felicitty arī bija..... :D
Made

Post by Made »

Ragana neparastā wrote:Made,vai var pieteikties pie Tevis kādu dienu uz kursiem-tos giftus ?Man vēl citi travkas podi ir ko dot pretī. :lol:
Nu bet protams, Raganiņ! :) Laipni gaidīta ar travku un arī bez tās! Es jau kā balodis tagad - Protu protu! :lol: (iesākumam - te 21.lapā ir Vērotājas norāde uz programmām, ar kurām var visu ko jauku sadarīt).

Tas ir tad, ja par "gifiem", bet man ļoti patīk arī Tevis pieminētie "gifti" :P kas var būt labāks par dāvanām un spējām! Tu proti no drusku neparastām lietām ("dzīvajām", kā teicu es, jeb "kustībbildēm", kā teica Madara_Ozola, varbūt ir vēl kādas idejas - animētās bildes?) dabūt pilnīgi neizskaidrojamas un mistiskas lietas :D
Made

Post by Made »

Made wrote:Bet vienu minēto grāmatu es nekur nevarēju atrast. Varbūt forumieši atceras autoru vai pašu grāmatu "Melnais gandrs". Tā neesot grāmata par dabu, aprakstītas vīru cīņas, bet gandra motīvs visam tam pāri ir bijis neizdzēšams.
Mums taču te ir bibliotekāri! :) Es neprotu apieties ar elektroniskajiem biblioteku katalogiem - varbūt kāds var sameklēt to grāmatu vai autoru?
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Made wrote:
Made wrote:Bet vienu minēto grāmatu es nekur nevarēju atrast. Varbūt forumieši atceras autoru vai pašu grāmatu "Melnais gandrs". Tā neesot grāmata par dabu, aprakstītas vīru cīņas, bet gandra motīvs visam tam pāri ir bijis neizdzēšams.
Mums taču te ir bibliotekāri! :) Es neprotu apieties ar elektroniskajiem biblioteku katalogiem - varbūt kāds var sameklēt to grāmatu vai autoru?
Neesmu gan arī bibliotekārs, bet tādu grāmatu nu nekādi nespēju atrast :D Izmeklējos gan krieviski gan latviski. Aizrakos aš līdz Anastasijas Višņakovas fentezī stila romānam "Melnais Skorpions", kurā ir varonis princis Gandrs :lol:
Made

Post by Made »

Gandrs ir meža princis :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tā kā bibliotēku katalogs uz vārdu gandrs dod nulli ierakstu, tātad latviski grāmatas ar šo vārdu nosaukumā nav
https://lira.lanet.lv/F/2GRVMHTVDAD8VPP ... request_4=
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pēc satura tā kā šī derētu, bet autors ir pārāk jauns un grāmata it kā nav izdota latviski (krievu valodā 1999, vācu valodā 1999)

http://www.goodreads.com/book/show/2322 ... rze_Storch

http://knigopoisk.org/authors/kay_mayer
star14

Post by star14 »

Murkjelis wrote:
Made wrote:
Neesmu gan arī bibliotekārs, bet tādu grāmatu nu nekādi nespēju atrast :D Izmeklējos gan krieviski gan latviski. Aizrakos aš līdz Anastasijas Višņakovas fentezī stila romānam "Melnais Skorpions", kurā ir varonis princis Gandrs :lol:
Uzgāju info, ka varētu būt ar tādu nosaukumu stāsts.
Jūlijam Vanagam, izdots stāstu krājumā "Meža dziesma", izdevniecība Liesma, 1976. gadā.. grāmata izdota sērijā -Stāsti par dabu. Ja kādam mājās tāda saglabājusies, var pārbaudīt!!! ;)
http://www.ibook.lv/BD_meza-dziesma-jul ... c69a92656e
Last edited by star14 on 04 Aug 2015 11:08, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Paldies, Vērotāja, tad būšu ko sajaukusi - iespējams. ka viņš teica, no tās grāmatas atceras šos divus vārdus, bet es sapratu kā grāmatas nosaukumu. Labi, kad bibliotekās būs ieskanēts arī viss teksts, tad atradīsim :P

O, jā, star14, tas var būt!!!
Bitite

Post by Bitite »

Sveicināti visi atkal vasarā!
Lasīju jūsu emocijām pārpilnos salidojuma iespaidus un aplūkoju foršās La Marie bildes, sajutos, it kā kaut kur pa skapja durtiņām būtu paskatījusies!
Priecājos,ka būs arī rudens tikšanās ar ornitologiem un vērotājiem, jo ceru šo pasākumu apmeklēt.
Es arī gribētu apgūt visas smalkās mākslas - gifu taisīšanu, video...
Made

Post by Made »

Kaut gan - tā ir sērija par dabu, ebt autors varētu būt īstais, jo vajag par mežvīriem (tajā laikā tikai sarkanie partizāni bija atļauti - "To dienu stāsti" uz vāka tā kā Ļeņins, nez vai būs). Te ir citas viņa grāmatas:
http://www.ibook.lv/Search.aspx?t=1&q=J ... nags&chk=0
star14

Post by star14 »

Made wrote:Kaut gan - tā ir sērija par dabu, ebt autors varētu būt īstais, jo vajag par mežvīriem (tajā laikā tikai sarkanie partizāni bija atļauti - "To dienu stāsti" uz vāka tā kā Ļeņins, nez vai būs). Te ir citas viņa grāmatas:
http://www.ibook.lv/Search.aspx?t=1&q=J ... nags&chk=0
Cik sapratu no Wiki, tad viņš bija īstens padomijas ideoloģijas rakstnieks, kas rakstīja arī bērniem.
Man mājās ir tās sērijas grāmatas, laikam gan ne visas, taču vakarā paskatīšos...
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Made wrote:Paldies, Vērotāja, tad būšu ko sajaukusi - iespējams. ka viņš teica, no tās grāmatas atceras šos divus vārdus, bet es sapratu kā grāmatas nosaukumu. Labi, kad bibliotekās būs ieskanēts arī viss teksts, tad atradīsim :P

O, jā, star14, tas var būt!!!
Jā, viss ir pareizi - tur ir stāsts Melnais gandrs :) Atradu elektronisko versiju.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Bitite wrote: Es arī gribētu apgūt visas smalkās mākslas - gifu taisīšanu, video...
Lejā, tehniskajā sadaļā par video var palasīt. http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=21&t=2385
Attiecīgi no VLC nevis ierakstot video, bet uzņemot fotogrāfiju sēriju, var tos salādēt jebkurā gif taisīšanas vietnē (to ir daudz) un būs gifs. Jebkurā gadījumā jāsāk ar manis ielikto tēmu.
Made

Post by Made »

Bitite wrote:Es arī gribētu apgūt visas smalkās mākslas - gifu taisīšanu, video...
Man likās, ka Vērotāja jau bija izveidojusi atsevišķi šādu sarunu tēmu par tehniskajām lietām (es nevaru tagad atrast). varbūt mēs tur varam turpināt kā datorklasē - vēlreiz pārbaudīt, vai tur ir visas mums vērtīgās nianses iekšā, un tad mēģināt taisīt, jautāt, atbildēt, aplaudēt :)

Jā, Vērotāja jau ielikusi saiti :)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Mazliet ar acīm pārskrēju pāri un palasīju to Jūlija Vanaga stāstu "Melnais gandrs". Šķiet, ka bērnībā esmu to lasījusi. Vecamtēvam bija visa šī dabas stāstu grāmatu sērija. Ar šodienas acīm skatoties, stipri "padomjisks", jā. Melnie stārķi dzīvo pie mājas, par kuru ir stāsts. Tas ir stāsta fons, tā teikt. Šī meža dziesma. Vispār ir kara laiks. Paskarbs stāsts. Un tāds...nekāds. Tas šodienas acīm. Bet galvenais, ka tajā ar gandriem viss ir labi, ko nevarētu teikt par cilvēkiem, zaķiem un ko viņu tur vēl apēda.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”