Diskusijas

Locked
sanda

Re: Diskusijas

Post by sanda »

Vērotāja - pieraksti mani uz 1. augustu.
Neesmu vērotāja, bet šad tad sastopu putnus.
Ja tiešām nevarēšu, savu daļu tik un tā samaksāšu (ja citi apēdīs - visiem būs labāk :lol: )
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Raganiņ, būs četri ornitologi ar prezentācijām, mūsu bezgalīgie gudrie un - ne visai gudrie - jautājumi un šis tas vēl. Man šķiet, ka "pēdējais pāris škiras" atstāsim citai reizei :P
Ja vēl katrs būs ko sadomājis, mums uz 1.septembri pienāks laiks mājās doties. Tieši bērnus-mazbērnus uz skolu sūtīt paspēsim. :lol: Citiem - uz skolas sākumu :lol:
Hildina

Post by Hildina »

Maz-ko-zinu wrote:Raganiņ, būs četri ornitologi ar prezentācijām, mūsu bezgalīgie gudrie un - ne visai gudrie - jautājumi un šis tas vēl. Man šķiet, ka "pēdējais pāris škiras" atstāsim citai reizei :P
Ja vēl katrs būs ko sadomājis, mums uz 1.septembri pienāks laiks mājās doties. Tieši bērnus-mazbērnus uz skolu sūtīt paspēsim. :lol: Citiem - uz skolas sākumu :lol:
:lol: :lol: :lol:
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Ar šo es oficiāli paziņoju, ka eju ārstēties. Pirms mirkļa kolēģei:
- Tos papīrus, kas no piektdienas palikuši, vajag ielikt ligzdā!
- Kur, kur?
- Ligzdā!
- Kādā ligzdā ?!
- Piedod... - lietā! Lietā vajag ielikt!

Nu nedrīkst darba dienu sākt ar kamerām! NEDRĪKST!

:lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Murkjelis wrote: Nu nedrīkst darba dienu sākt ar kamerām! NEDRĪKST!

Mjāā! Tā jau ir stadija! Papriekšu viņš mūs visus jau sabāž ligzdā, tagad jau papīrus un noteikti darba biedrus ar! Kas būs tālāk!!! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Viky, melisa, Čiekurs

Lūdzu apstipriniet vai neapstipriniet savu dalību salidojumā. Man tā kā šodien vajadzētu zināt precīzu cilvēku skaitu.
Jūs līdz šim pierakstījāties sadaļā "zem jautājuma".
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Emotion

Post by Emotion »

Murkjelis wrote:Ar šo es oficiāli paziņoju, ka eju ārstēties. Pirms mirkļa kolēģei:
- Tos papīrus, kas no piektdienas palikuši, vajag ielikt ligzdā!
- Kur, kur?
- Ligzdā!
- Kādā ligzdā ?!
- Piedod... - lietā! Lietā vajag ielikt!

Nu nedrīkst darba dienu sākt ar kamerām! NEDRĪKST!

dakters:par ko sūdzaties?
mukjelis: par putniem!

Tev līdzīgi kā Ingunai Sudrabai :D :D :D
http://www.la.lv/interneta-hits-inguna- ... m-putniem/
Murkjelis

Post by Murkjelis »

[quote="Emotion
dakters:par ko sūdzaties?
mukjelis: par putniem!

Tev līdzīgi kā Ingunai Sudrabai :D :D :D
http://www.la.lv/interneta-hits-inguna- ... m-putniem/[/quote]

:lol: :lol: aha! Kas zina, varbūt Sudrabas kundze arī togad ligzdas sāka vērot, tāpēc bija problēmas ar putniem :D
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Murkjelis, Emotion!
Nu, nevajag! :lol:
Putni tomēr mūs pozitīvi iespaido, ko nevar teikt par ...
Labi, labi!
Kurš punkts mums ieteica par politiku ni un ni :lol: ?
sanda

Post by sanda »

Man gandrīz logu priekšā jauna vārnu māmiņa atvedusi vienu mazuli. Spārni tam vēl mazi. Lūdzas kā melnais stārķis, bet slēpjas kā zivjērglis. Jauks mazulis ar melnu galviņu, noturēju par kovārni :P Māmiņa arī jauka.
Zinu jau, ka vārnas esot uzbrukušas pat maziem kaķēniem. Te tādi incidenti nav novēroti - kaķēnu gan pēc ielas kaķu sterilizācijas praktiski nav.
Neesmu manījusi, ka vārna aiztiktu sīkputnus, kuri vakarā atlido baroties. Drīzāk mani mulsina sudrabkaijas, tās te atlido un visiem rāda savu varenību.
Vārnas ap rajonu izlikušas sargposteņus - drīz atpazīšu katru pēc sejas. Izskatās disciplinētas, organizētas, bet korektas, ļoti pieklājīgas.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

sanda wrote: Zinu jau, ka vārnas esot uzbrukušas pat maziem kaķēniem. Te tādi incidenti nav novēroti - kaķēnu gan pēc ielas kaķu sterilizācijas praktiski nav.
Neesmu manījusi, ka vārna aiztiktu sīkputnus, kuri vakarā atlido baroties.
Esmu bieži redzējusi, kā vārnas trenkā baltos stārķus, tā ka pat lidojošam stārķim knābj no aizmugures kājās. Pagājušajā vasarā stārķi netālu no manām mājām pat nevarēja izperēt bērnus, jo tuvumā bija vārnu ligzdas un tās tā bruka virsū un dzina prom. Šogad gan nedaudz mierīgākas, stārķēni pamazām aug. Bet pilsētas parkā šogad vārnas bruka virsū cilvēkiem. Pašvaldība uzlika brīdinājuma zīmes, lai tur nestaigātu. Iespējams, ka kāds vārnulēns bija izkritis no ligzdas.
sanda

Post by sanda »

Tas vārnas mazulis ir uz zemes, mammīte baro.
Baltie stārķi paši diezgan lieli plēsoņas.

Toties, kādu eksperti nupat māmiņa atveda uz manas lodžijas :o :shock:
Šķita - ērglis :o
Trīsreiz lielāku par pašu, milzīgu knābi, cekulu kā Durbei, dredi arī bija :shock: . Šķita gudra, mazliet paīgna.
Vārnas laikam grib atskrūvēt burku. Pēc ilgas kalpības nojuka ledusskapis - šo to turu ārā. Ar aizvērtu olu paleti viņas tika galā - aplūkoju tukšu olas čaumalas pusi 1gb., bet neko neteicu. Skrūvēs vaļā burku, cels nost vāku katlam, pudeles jau atskrūvējot, tā dzirdēju :mrgreen: :lol: .
Emotion

Post by Emotion »

Runājot par Baltezera tusiņu...bij kāds autobraucējs no Madonas puses?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Emotion wrote:Runājot par Baltezera tusiņu...bij kāds autobraucējs no Madonas puses?
Ja pareizi atceros, tad Maz-ko-zinu ir no tās puses. Atvaino! 43.lpp. pats pirmais ieraksts.:P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Atspole

Post by Atspole »

Tuk tuk!
Atgādinu, ka 1.augustā ir vēl 3 vietas braucienam uz Baltezeru sākot ar Pārdaugavas, cauri Rīgas centram līdz galapunktam. Centrā esmu 13.00, var apmest līkumu kaut kur tuvāk Rīgas apkaimē, ja ir nepieciešams un laiks spiež.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Atspole wrote:Tuk tuk!
Atgādinu, ka 1.augustā ir vēl 3 vietas braucienam uz Baltezeru sākot ar Pārdaugavas, cauri Rīgas centram līdz galapunktam. Centrā esmu 13.00, var apmest līkumu kaut kur tuvāk Rīgas apkaimē, ja ir nepieciešams un laiks spiež.
Atspole, man šķiet, ka Hildiņa meklēja kādu, kas varētu "pavest".
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
sanda

Post by sanda »

Iespējams, ja braukšu no Rīgas, man vajadzēs pavedēju no Rīgas, ja no Kurzemes, tad būs jāpiesienas Mārim. Sūtīšu PM, gan jau kāds savāks.
Hildina

Post by Hildina »

Vērotāja wrote:
Tā nebiju es - man jau pašā sākumā 2 vedēji piedāvāja vietu ! :D
Cīrulīte

Post by Cīrulīte »

Sveiciens visiem no Lietuvas putniem! Svētdien biju Ventes raga ornitoloģijas stacijā, tur pāri iet putnu migrācijas ceļš, redzēju putnu ķeramos tīklus, putna gredzenošanu. Gredzenoja dzelteno cielavu, ar kaunu atzīšos, ka nezināju, ka tādas vispār eksistē, līdz šim pazinu tikai parasto cielavu. Tur ornitologs Vitautas daudz interesantu lietu stāstīja par putniem, viņš pat zināja pateikt visu putnu nosaukumus latviski :shock: Tā kā svētdien bija ļoti stiprs vējš, tad putni tikpat kā nelidoja un tajos tīklos neķērās. Vēlāk braucām ar kuģīti pa Minijas upi un Nemunas deltu, tur arī stiprā vēja dēļ redzējām mazāk putnu, kā parasti, vispār tur ir īsta putnu paradīze. Tur bija gulbji, pīles gārņi, kormorāni un citi, kurus nepazinu. Tā ka iesaku visiem uz turieni aizbraukt, būs ļoti interesanti. Es pati arī noteikti gribu tur vēl atgriezties, ceru nākošreiz redzēt vairāk putnu ;)
Atspole

Post by Atspole »

Hildiņa wrote:
Vērotāja wrote:
Tā nebiju es - man jau pašā sākumā 2 vedēji piedāvāja vietu ! :D
Hildiņa, žēl gan! Es Tevi pavedīšu atpakaļ! :D
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”