Diskusijas

Locked
Viky

Re: Diskusijas

Post by Viky »

Hildiņa wrote:11.45 - nu gan ir klimatiņš Rīgā - zeme ar debesīm iet kopā un tumšs....... :shock:
Jā Hildiņ, labāk skatos stārķu ligzdā, tur forša saulīte :) bet Rīgā šausmas :o
Durbertam arī jau sāk vējš celties.
Zinta

Post by Zinta »

Vērotāja, varu paņemt ceļabiedrus no Cēsīm. :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Piekritīšu jebkuram variantam, bet tā kā es te šur- tur esmu apsolījis pa reņģes astei, tad man tā reņģe ir jāved. :P Tāpēc domāju, ka jāpasūta vieglas uzkodas, bet tas neizslēdz to reņģes astes līdzņemšanas iespēju, bet tāpat neuzliek pienākumu piekrāmēt nezin cik grozus ar pārtiku, jo tas taču ir tikai viens vakars!/Varbūt/ :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Ragana neparastā wrote:Man radās ideja.Tik nezinu vai atbalstīsiet.
Pasākumā visiem ņemt aktīvu dalību,jo tik no mums pašiem viss atkarīgs.Paši radam.
Mājas uzdevums.Ikvienam jau iepriekš padomāt par tēmu-Ligzda.
Un tad mājās attiecīgi arī kaut ko sadarināt....nu tā kā izstādītei zaļā zālē savus gara darbiņus izlikt.Tas būtu forši.Var cept,var līmēt,zīmēt un veidot visu un no viskā, kas Jums liekas radoši.Kaut pavisam mazu nieciņu.Saliktu Nr.virsū,un tad kā loterijā...lai samainītos.Būtu jauka atmiņa.Drīkst nopietni,drīkst nenopietni kā nu sirds kāro. Arī materiāli visdažādākie-kauč no zivīm,skujām vai miltiem.
Ko sakat?
Raganiņa neparastā, man tā domāt, ka uz mājas darbiem cilvēki varētu būt tādi "vērotāji", ne "darītāji", bet kādu kopīgu darbību noteikti vajag! Mēs varētu nevis gatavu ligzdiņu atvest, bet kādu materiālu ligzdai. Un tad visi kopīgi vienu uzbūvēt, nofotografēt un nojaukt (kā tie gudrie Tibetas mūki uztaisa un nojauc mandalu) :)

Vēl varētu atcerēties un izstāstīt sava mūža iespaidīgāko (vai kādu nu vēlas) Putnustāstu - no piedzīvotā, vai lasītā, filmās skatītā, dziesmās dziedātā, teātrī spēlētā, asociācijās un sapņos nākušā utt. :roll:

Kas, protams, neizslēdz kādu ceptu, zīmētu, tamborētu, sērkociņiem sastutētu utt. ligzdiņu dāvanām vai balvām :idea:
Made

Post by Made »

Hildiņ, Viky - man arī ar šitās tumsas iestāšanos pirmā doma bija apskriet ligzdas, pat beidzot palaidu "četru kameru", lai līdz kaulam apjēgtu, ka Latvija ir dažāda un liela un ne visiem ir tik fantastiska tumsa pašā pusdienas laiciņā un kas vēl būs... (nekas īpaši liels gan nebija, pazibeņoja, palija un atkal zila debestiņa - tur aiz mākoņiem ir saule)
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Hildiņ, Viky - man arī ar šitās tumsas iestāšanos pirmā doma bija apskriet ligzdas, pat beidzot palaidu "četru kameru", lai līdz kaulam apjēgtu, ka Latvija ir dažāda un liela un ne visiem ir tik fantastiska tumsa pašā pusdienas laiciņā un kas vēl būs... (nekas īpaši liels gan nebija, pazibeņoja, palija un atkal zila debestiņa - tur aiz mākoņiem ir saule)
Kulminācija ir beigusies - tagad ar uzlocītiem bikšugaliem svaigā gaisā ! :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Nezinu kā citiem, bet rokdarbi nav mana stiprā puse. Nepatīk un negribu kaut ko meistarot.
Izsaku priekšlikumu ievērot brīvprātības principu, jo pieļauju, ka ir vēl kāds, kas ar rokdarbiem ir ne tikai uz Jūs, bet uz Jūs līdz zosādai no domas vien ;)

Tāpēc esmu par kaut kādu kopīgu aktivitāti, kurā čaklie meistaro, bet kluinie atbalsta, bet bez individuālas piespiešanas kaut ko veidot katram.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
summerkid

Post by summerkid »

Summerkid vēlas izbeigt savas dvēseles ciešanas un pieteikt dalību.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

summerkid wrote:Summerkid vēlas izbeigt savas dvēseles ciešanas un pieteikt dalību.
:lol:
Piefiksēju :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Vērotāja wrote:Nezinu kā citiem, bet rokdarbi nav mana stiprā puse. Nepatīk un negribu kaut ko meistarot.
Izsaku priekšlikumu ievērot brīvprātības principu, jo pieļauju, ka ir vēl kāds, kas ar rokdarbiem ir ne tikai uz Jūs, bet uz Jūs līdz zosādai no domas vien ;)

Tāpēc esmu par kaut kādu kopīgu aktivitāti, kurā čaklie meistaro, bet kluinie atbalsta, bet bez individuālas piespiešanas kaut ko veidot katram.

Piekrītu par visiem 200%... Varbūt patiešām katrs kaut ko sagādā iecerētam kopdarbam?
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

summerkid wrote:Summerkid vēlas izbeigt savas dvēseles ciešanas un pieteikt dalību.
cik naktis ta negulētas? :mrgreen: :lol:
Summerkid,sveika/s tev šoreiz pie DurBerta tēmā ir darbiņš/jāieliek video ar dzenīti/ :oops: kas tad cits ja ne tu man izpalīdzēsi :D
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Nu nekādi negribēju iedot domu,ka kādam tagad kaut kas jācakalē vai pasarg dievs jātamborē. :roll: Un doma par kaut ko kopīgu izveidot-pavisam laba.bet to jau var uz vietas saštukot.Tā kā noprotu Vērotāja ne pirmo reizi to visu organizē,tad viņai labāk zināms.Paļaujos uz Vecajiem,Viedajiem.
Made

Post by Made »

Domāju, ka tādā apdzīvotā un privatizētā vietā pat vainadziņu nevarēs saštukot, ja pa ceļam nesalasīs puķes, papardes, smilgas, sūnas vai vismaz simbolisku ozola, priedes un egles zariņu vai niedri (mūsu putnu ligzdukoki) :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote:Domāju, ka tādā apdzīvotā un privatizētā vietā pat vainadziņu nevarēs saštukot, ja pa ceļam nesalasīs puķes, papardes, smilgas, sūnas vai vismaz simbolisku ozola, priedes un egles zariņu vai niedri (mūsu putnu ligzdukoki) :)
Made! Raganiņ! Un arī visi pārējie! Nu, neguliet! Neviens jau tos svētkus klāt nenesīs, ja paši viņus netaisīsīm. Vērotāja, paldies Dievam mums sakārtojusi visu saimniecisko daļu./Slava un gods Viņai!/ Bet to ... nezinu kā nosaukt, laicīgo daļu, - kārtojam, lai mums pašiem ir ko atcerēties! Ja ir idejas - rakstam! Gan jau būs arī, ko varam realizēt. To pašu ligzdu. Gan jau uzplauks kaut kas arī visiem pieņemams. Pareizi jau Tu, Made teici, ka ne no kā jau neko neuztaisīsi! Metiet idejas! :P

Tā stulbi pašam lasās- metiet idejas! Bet pats! Un te man jāatzīstas- es pēc dabas esmu kūdītājs un cik man atļauj slinkums- darītājs. Bet ideju ģenerators no manis nesanāk! /Diemžēl./ :cry: :P
Atspole

Post by Atspole »

Sveiki!
Nesanāks pa kluso šēit vienoties, tādēļ speru ārā savu ideju:
ko domājiet, ka mēs pa visiem uz vietas otrā pasākuma daļā (vai jebkurā) izveidojam ligzdas - atmiņu dāvaniņas diviem Jāņiem, Aigaram un Vērotājai?
Es varu atvest tik, cik salien vieglās auto bagāžniekā meijas, arī maisu ar sienu. Māris un citi puiši/veči uzņemas atbildību par stieplēm, striķīšiem, knaiblēm utt., lai uztaisītu pamatu. Savukārt pārējie visu ko, ar ko vēlamies papildināt šo ligzdu. Ne gluži adventes vainags, bet inventāru Nr.1 var nopirkt Rimi. :) Izmērs droši vien tāds javeido, lai to tomēr var aizvest prom.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Atspole wrote:Sveiki!
Nesanāks pa kluso šēit vienoties, tādēļ speru ārā savu ideju:
ko domājiet, ka mēs pa visiem uz vietas otrā pasākuma daļā (vai jebkurā) izveidojam ligzdas - atmiņu dāvaniņas diviem Jāņiem, Aigaram un Vērotājai?
Es varu atvest tik, cik salien vieglās auto bagāžniekā meijas, arī maisu ar sienu. Māris un citi puiši/veči uzņemas atbildību par stieplēm, striķīšiem, knaiblēm utt., lai uztaisītu pamatu. Savukārt pārējie visu ko, ar ko vēlamies papildināt šo ligzdu. Ne gluži adventes vainags, bet inventāru Nr.1 var nopirkt Rimi. :) Izmērs droši vien tāds javeido, lai to tomēr var aizvest prom.
Nav problēmu! Drātis, stangas, āmurus, laužņus, naglas, striķus... ko tik vaig un nevajag - būs! :P
d.e.

Post by d.e. »

Sveikiņi pēc pāris dienu pārtraukuma !
Oppā kā viss pavirzījies uz priekšu ar Baltezera pasākumu ! Super ! Prieks lasīt :)
Ligzdas...ak vai...man laikam sanāktu tāda kā pilsētas balodim ! :lol: Doma gan laba, ka kaut kādas brīvprātīgās aktivitātes noteikti tikai padarīs tikšanos priecīgāku ! :)
Made

Post by Made »

Nejauši uzgāju LK lapu, kurā detalizētāk parādīts raidītājs un pastāstīts, kā tas stiprinās, kādas ziņas dod un kā gāja trim stārķiem 2014.gadā.

http://www.looduskalender.ee/forum/view ... f=65&t=688

Ar teflona lentu stiprinās.. hm, cik cieši.. kā tiek nodrošināta spalvu nomaiņa tajā vietā..
Atmiņas pietiekot, lai ierakstītu gada datus.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Nāku pastāvēt kaktā.
Aiz prieka par pasākumu uzreiz piedāvājos paņemt mašīnā līdzbraucējus. Es joprojām turu piedāvājumu spēkā. Tikai...
Es braucu no mājām Madonas rajona ziemeļos 31. jūlija priekšpusdienā. Ja kāds ir līdzbraucējs, esmu ar mieru aizbraukt līdz Cesvainei vai Madonai.
1. augustā varu 2 cilvēkus paņemt no Rīgas. Vēl viens jau sarunāts.
Toties pēc pasākuma vēlu vakarā (es ceru) dodos uzreiz lauku virzienā - pa Pleskavas šoseju uz priekšu, Bērzukrogs, vēlāk caur Drustiem, Gatartu, Jaunpiebalgu uz mājām. Vēl piedāvājuma komplektā ir naktsmājas pie manis - palagi tīri, bet tualete - sausā un mazgāmutis ārā. Lai kāds nepārprot - naktsmājas par velti. Arī brokastis, tēja, kafija. Nākamajā dienā solos aizvest līdz Cesvainei vai Madonai.
Made

Post by Made »

Melnajos stārķos sarunā par ekoloģiskajiem kokiem Vērotāja norādīja uz šo aprakstu

http://www.vmd.gov.lv/valsts-meza-diene ... na?nid=882

Brīnos, ka ir runa par kokiem grupā, parasti esmu redzējusi izcirtumos tievus un garus, ar vainagu pašā augšā (kā jau mežā augušiem), visiem vējiem tik ļoti pakļautus, bail, ka nenolūzt acu priekšā.

Nez, vai Durberta egle arī ir ekoloģiskais koks?

..kā jau mežā auguši.. nav tādi kā ozoli lauka vidū.. mežā jau vispār maz ozolu, starp ekoloģiskajiem kokiem to varbūt pat nav.. meža bērzi arī laikam neizturīgi vieni paši tālāk augt bez meža.. man patīk tie "ainavas" koki lauka vidū, labi, ka toreiz cilvēki iestājās par to, ka jāatstāj...

Toreiz! tagadējie! bet kas būs ar nepārtrauktību? jaunus jau vairs nestāda - vecie izdzīvos savu mūžu, bet jauno nebūs. Vareni kupli ozoli no ekoloģiskajiem? nez vai.. :roll:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”