Diskusijas

Locked
Ligzdas gariņš

Re: Diskusijas

Post by Ligzdas gariņš »

Ragana neparastā wrote:Visiem-gan lieliem,gan maziem.Pus-pa-jokam un pus-pa-nopietnam.
Pasaka Nr.2.
Beidzot pienācis laiks-velku atkal ārā savu slotu un lidoju ciemos pie Durberta.Ja pirmo reizi viņš mani sagaidīja ar savu neuzticīgo acu skatu,tad tagad mani ieraudzījis,vēlīgi izpleta savus spārnus,pielieca galvu,spiegdams un klikinādams teica:,,Sēdi."Slotu atstutēju pret egles zaru,kājas pārkāru pāri malai,un mēs atkal skatījāmies uz ozolu.,,Tavējie",es klusu teicu.Klusums.Pēkšņi viņš piecēlās,izslējās un teica:Jā,manējie.Un vienmēr tie būs manējie."
Ļāvu viņam turpināt,jo galu galā viņa novads,viņa pils.Es te tikai ciemiņš.Atcerējos,ka savā tarbiņā biju ielikusi reņģīti.Kur dabūju?Nu protams,ka nopirku. Durberts to ieraudzījis sāka grozīt galvu uz visām pusēm un skaļi ar savu klik-klik-kli-smieties:Nu,raganiņ,vai tad tā ir zivs?Paskat kādas man te Durbe un Roberts nes.Bet nu paldies,paldies,Tu esi īsts draugs."
Vējš svilpoja,plivināja manu matu ērkuli un Durberta brīnumskaistās visu toņu brūnganās spalvas.Mani urdīja viens jautājums,tas pats kas jūs urda-Kad būs pirmais lidojums?Dīdījos un domāju-nu kā lai viņam to pavaicā.Jo visu laiku atrodoties viņam blakus,nepameta sajūta..ka viņš visu,visu zin.Zin,kad būs lietus,zin kāds būs vējš,kad jānoguļas,kad jāizslejas.Sāku skaitīt savu penteri:,,Pret rietumiem,pret ziemeļiem..."
Un tad atskanēja viņa monologs:"Jā,pret visiem vējiem un pa visiem vējiem,pret sauli un pret mēnesi būs mans ceļš.Pret zvaigznēm un ar zvaigznēm būs mans lidojums.Ar saules un ar mēness spēku pacelšos un izjutīšu īsteno brīvību.Tādi mēs,raganiņ,esam,un tas ir mūsu ceļš-plašuma un brīvības ceļš.Bet es te vēl atgriezīšos,es noteikti pie Jums atgriezīšos-jo te ir mana pils.Nekas jau nebeidzas,viss tikai turpinās.Bet nu lido!"
Jutu ka manās raganiskajās acīs sariešas asara,Durberts ar labo spārnu notrausa to,un es sapratu,ka tie ir īstie vārdi.
Ka viss tikai sākas.
Raganiņ,vien fein pasaciņ ;) man pat pie zīlnieces nau jājiet,es droši zin uz kurieni DurBerto pirmo reiz lidos,protams pie tevis ciemos un tava lielā travkas katla :mrgreen:
Made

Post by Made »

Lai nu kas būs rudenī salidojumā, bet travkai noteikti jābūt :P
Un slotu kur piesliet :D
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Made wrote:Lai nu kas būs rudenī salidojumā, bet travkai noteikti jābūt :P
Un slotu kur piesliet :D
Rudenī salidojums?kaut ko palaidusi esmu garām.Jā,es būšu ar visu slotu un travkas katlu. :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ragana neparastā wrote: Jutu ka manās raganiskajās acīs sariešas asara,Durberts ar labo spārnu notrausa to,un es sapratu,ka tie ir īstie vārdi.
Ka viss tikai sākas.
Ei, raganiņ, arī man asara nobira.... :oops:

p.s. bet tikšanos rudenī solīja Jānis kādā no komentāriem.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Viedi vārdi! Mēs jau tikai sākumu šeit vērojam! Kā vienmēr Raganiņ,- trāpīts.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ragana neparastā

Tad turēsim Jāni pie vārda,un uztaisīsim kārtīgu sabuntuju-lai trīc kalni,lai trīc meži
.Ja prot strādāt,tad jāprot arī atpūsties,vai ne?Un būtu jau forši to sabuntuju kamēr sniegs nav :lol: ,ārā ..zālē..saulē un mēnesī...kad visi vēl nelido prom,kad koki ar mums vēl runājās.
Uzsaukums cien.Jānim!!!!!
Jāni,Jāni! Mēs Tevi turam pie vārda,nekur Tu neliksies.Tu esi atbildīgs par tiem -Ko Esi Pieradinājis.
Raganiņa piecērt ar slotu un saka...lai notiek tā,ka visi mēs pulciņā. Grillēsim zivtas,es būšu ar reņģēm :lol: .
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Viena /tā lielākā/ reņģe man! :P
Made

Post by Made »

Ja mācēsi kā Durberts palūgt :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote:Ja mācēsi kā Durberts palūgt :P
Bet Durbertam jau nav jālūdzas! Viņam tāpat tās žuves tiek nestas! Es jau saprotu, ka es neesmu Durberts, bet...! Es- es vismaz apsolu pēc zivs saņemšanas neklupt virsū, nekost kājā, nedzīt prom! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:Es- es vismaz apsolu pēc zivs saņemšanas neklupt virsū, nekost kājā, nedzīt prom! :P
:lol: :lol: :lol:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Ja reiz par dzeju, tad man šīs lidošanas rindas bieži nāk prātā, varbūt kāds atceras precīzi ļoti populāro, laikam Ārijas Elksnes dzeju:

Bezdelīgu bērni ilgi ligzdās sēd,
Un tad pēkšņi - kā? - neviens to nezina
Vienā pašā plašo spārnu vēzienā
Pazūd ligzda, pazūd mājas, pazūd viss,
Priekšā tikai mākoņi un debesis.
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Labdien! Vakar līdz vēlai naktij (vai šorīt agram rītam) pārlasīju Forumus. ;) Daudzās vietās pie video atsauce- video ame no LK. Kas ir šī ame? Kas ir LK?
Made

Post by Made »

Igauņu looduskalender (dabas kalendārs) forums. Viņi arī tāpat sēž un komentē mūsu Durbertu, sarunvaloda angļu, tāpēc tur laikam ir fani no visas pasaules.
Te ir pirmā lapa, kur var redzēt, ka ame ir moderators (nezinu, viens vai vairāki).
http://www.looduskalender.ee/forum/view ... f=28&t=738
no šīs saites var iziet uz augšu uz citu putnu faniem
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ģeogrāfs wrote:Labdien! Vakar līdz vēlai naktij (vai šorīt agram rītam) pārlasīju Forumus. ;) Daudzās vietās pie video atsauce- video ame no LK. Kas ir šī ame? Kas ir LK?
LK ir Looduskalender , kas kopā ar Dabasdatiem.lv realizē tiešraides vērošanas kameru projektu LATVIJĀ un IGAUNIJĀ.
http://www.looduskalender.ee/

LK forums http://www.looduskalender.ee/forum/

ame ir moderators šajā forumā.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Paldies, lianaliesma un Made! Image
Ragana neparastā

Iedod lūdz reņģīti,iedod lūdzu reņģīti!Māris pieliecis galvu,iepletis rokas,atšāvis tās saliektas elkoņos uz aizmuguri..nāk virsū reņģu grozam.Iedomājos to skatu. :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:
Iedod lūdz reņģīti,iedod lūdzu reņģīti!Māris pieliecis galvu,iepletis rokas,atšāvis tās saliektas elkoņos uz aizmuguri..nāk virsū reņģu grozam.Iedomājos to skatu. :lol:
Bet kas notiks pēc tam, kad es to reņģīti būšu izdīcis!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :o :twisted: :mrgreen: :lol: :? :evil: ;) :D :?: :idea: :!: :ugeek: :geek: ..................... :P
Ragana neparastā

Nju,kas notiks? :roll:
Zinta

Post by Zinta »

20:28 Lāču mežā ķepaiņi atnākuši vakariņās :)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Ragana neparastā wrote:Nju,kas notiks? :roll:
Khem...tas Māra izsauciens kaut kā liek domāt, ka pēc tam būs ķeršanās pie krūšu spalvām pa Durberta modei :D
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”