Sarunas un informācijas par jūras ērgļiem Durbē un citur

Vērotāja

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)

Post by Vērotāja »

Sandra L. wrote: 28 Apr 2021 06:52 Es tik domāju - ko tad svešs ērglis tā nestos no tālienes un tik briesmīgi brēktu, ja saimnieces draugs ligzdā ēd savu medījumu.. :roll:
Labrīt.

Man nav atbildes uz šo jautājumu. Varbūt tas ir bads un apkārtnē tiešām ir kaut kādas problēmas ar ēdiena sagādi? Un tā vārna bija tik interesants objekts? Viens ir skaidrs - tā nav Milda. Tā ne tuvu nav viņas aste, Mildai ir tik tīra un sānos augsta līnija ar izliekumiem, šim pusasplis ar nelieliem stariem.

Pa lielam, jāiziet cauri visai dienai, vakar naktī jau bija pārāk vēls.
Sandra L. wrote: 28 Apr 2021 06:52 Pēc Vērotājas piefiksētajām astēm (nu gan darbiņš! es nez cik reizes mēģināju stopēt video, lai pieķertu kādu asti pareizā leņķī :shock: )
Sandra L. - tehnika ir tāda - vispirms noskaties video un saliec "metkas" t.i. laika atzīmes, kur kāds ielido/izlido. Tad vēlreiz un ar taustiņiem J un L bīdi uz priekšu/atpakaļ pa 10 sekundēm, kad īstā vieta atrasta, tad ar taustiņiem < un > pa vienam kadram uz priekšu/atpakaļ un tā tikmēr, kamēr atrod katru kustību.
Ar skatīšanos pa kadram bieži ieraugi to ko ar aci kustībā nevar paamanīt.

J un L - taustiņi pa 10 sekundēm
< un > - taustiņi pa vienam kadram
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)

Post by Lianaliesma »

Vērotāj, paldies, šito nezināju. Kā uzliek laika zīmes?
Es parastu uzlieku vislēnāko ātrumu un tad ķeru asāko optimālo kadru.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Vērotāja wrote: 28 Apr 2021 08:54 Labrīt.
Paldies, Vērotāja, milzīgs darbs! :)
Vērotāja, vai to jau biji pamanījusi 25., 26. aprīlī, vai ienāca prātā līdzināt pēc vakarvakara nekaunīgās olas izēšanas? :idea:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote: 28 Apr 2021 09:02 Vērotāj, paldies, šito nezināju. Kā uzliek laika zīmes?
Es parastu uzlieku vislēnāko ātrumu un tad ķeru asāko optimālo kadru.
Laikam neskaidri uzrakstīju, es vienkārši pirmo reizi noskatos un uz papīrīša pierakstu pulksteņa laikus kadrā tām vietām, kuras jāizpēta.
Tad ar JL tuvāk vajadzīgai vietai un tad ar <> pa kadram turp un atpakaļ, kamēr redzi to ko vajag.

Cits putns lido un desmit sekundes rāda asti visā krāšņumā, citam pa reizēm desmit jābraukā pa kadram, kamēr noķer.
Vakar ar to vārnu tajā video sākotnēji samulsināja
1.acis, kuras nebija Mildas acis, bet tā ir mana intuīcija, ko lietai nepiešūsi
2.tas, ka putns dzina prom Čipu, bet pats neielidoja ligzdā. Milda nedzenātos pakaļ, viņai galvenais taču ir bērni ligzdā.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sandra L. wrote: 28 Apr 2021 09:08 Paldies, Vērotāja, milzīgs darbs! :)
Vērotāja, vai to jau biji pamanījusi 25., 26. aprīlī, vai ienāca prātā līdzināt pēc vakarvakara nekaunīgās olas izēšanas? :idea:
Aizgāju skatīties video, jo cilvēki komentāros rakstīja, ka vārnu ēda svešs ērglis, kuru Milda dzina prom.
Tad pati sev par pārsteigumu ieraudzīju, ka dzinēja nemaz nav Milda.
sissydra3

Post by sissydra3 »

Es tagad būšu drusku “ nežēlīga”, bet teikšu- labi, ka bērniem tika ļauts aizmigt... nosalstot, nekā viņus razborku rezultātā izķeksē un apēd svešie ... šādus vai lielākus...
Miera tur šosezon nebūtu bijis ...
nolik

Post by nolik »

Vērotāja, briljanta darbs!
Liels, milzīgs paldies!

Un svešinieks laikam nav Rūdis?..
Rūda aste no mega2, hronoloģijā, 130.lpp.:
viewtopic.php?f=27&t=4085&start=2580#p274325
heleheli

Post by heleheli »

Vērotāja wrote: 28 Apr 2021 08:54
Sandra L. wrote: 28 Apr 2021 06:52 Es tik domāju - ko tad svešs ērglis tā nestos no tālienes un tik briesmīgi brēktu, ja saimnieces draugs ligzdā ēd savu medījumu.. :roll:
Labrīt.

Man nav atbildes uz šo jautājumu. Varbūt tas ir bads un apkārtnē tiešām ir kaut kādas problēmas ar ēdiena sagādi? Un tā vārna bija tik interesants objekts? Viens ir skaidrs - tā nav Milda. Tā ne tuvu nav viņas aste, Mildai ir tik tīra un sānos augsta līnija ar izliekumiem, šim pusasplis ar nelieliem stariem.

Sandra L. wrote: 28 Apr 2021 06:52 Pēc Vērotājas piefiksētajām astēm (nu gan darbiņš! es nez cik reizes mēģināju stopēt video, lai pieķertu kādu asti pareizā leņķī :shock: )
Sandra L. - tehnika ir tāda - vispirms noskaties video un saliec "metkas" t.i. laika atzīmes, kur kāds ielido/izlido. Tad vēlreiz un ar taustiņiem J un L bīdi uz priekšu/atpakaļ pa 10 sekundēm, kad īstā vieta atrasta, tad ar taustiņiem < un > pa vienam kadram uz priekšu/atpakaļ un tā tikmēr, kamēr atrod katru kustību.
Ar skatīšanos pa kadram bieži ieraugi to ko ar aci kustībā nevar paamanīt.

J un L - taustiņi pa 10 sekundēm
< un > - taustiņi pa vienam kadram
Smieklīgi, ka vakardien jūs man mēģinājāt ieskaidrot, ka stari uz astes ar izgriezumu, ko ieliku, ir video kļūme un tas ir MEŽŠ uz astes.
Šis forums ir vienkārši vienreizējs! :D
Last edited by heleheli on 28 Apr 2021 12:13, edited 4 times in total.
nolik

Post by nolik »

lianaliesma wrote: 28 Apr 2021 09:02 Vērotāj, paldies, šito nezināju.
Arī nezināju par <> taustiņām. Domāju, ka var tikai ar 10 sekundēm...
Liels paldies, Vērotāja!
Made

Post by Made »

Man tie J un L neturējās galvā, bet es izmantoju 5 sekunžu taustiņus - bultiņas (-> un <-) no tiem 4 bultiņu taustiņiem.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

heleheli wrote: 28 Apr 2021 09:44 [Smieklīgi, ka vakardien jūs man mēģinājāt ieskaidrot, ka stari uz astes ar izgriezumu, ko ieliku, ir video kļūme un tas ir MEŽŠ uz astes.
Šis forums ir vienkārši vienreizējs! :D Novēlu jums redzīgākas acis arī turpmāk, lai nepielaistu tik lielas kļūmes, ko tik daudzi parastie ne foruma putnu vērotāji pamanīja jau 25.04.
Kaut kā neatrodu, ka Vērotāja Jums par astēm ko mēģināja ieskaidrot. Atceros, ka LK forumā prasījāt, un ame Jums to apgalvoja (318 lpp.).
sniedze7

Post by sniedze7 »

Labrīt visiem!
25. aprīlī, īsi pirms vārnas paķeršanas tas bija Čips, kas ielidoja ligzdā ( izskatīju pa kadriem, pietuvināju, salīdzināju knābja foto ar mades ielikto - ir melnais pigmenta pleķis identisks) . Milda pret viņu izturējās nedraudzīgi, kā pret svešu, knābstīja vairākkārt. Čips bļāva, bija ļoti satraukts, vislaik skatījās tālumā. Sākumā viņš stāvēja pie Mildas kreisā sāna, tad pie labā un atkal skatījās tālumā ļoti satraukts. It kā snaikstījās ar degunu pēc vārnas, it kā pat nē. Mans video beidzas tajā brīdī, kad viņš vēl stāv pie Mildas labā sāna.
Tagd vairs neatceros, vai turpinājumā viņš paķēra vārnu un aizlidoja, vai vispirms aizlidoja un tad svešais paķēra vārnu.
heleheli

Post by heleheli »

es nenosaucu precīzus forumiešu vārdus, bet aizvakar izteicu precīzu faktu, ka tur ir bijuši vairāki ērgļi ligzdā, ko pilnībā noliedza daudzi šī foruma ilggadējie iedzīvotāji, turoties pie savas tik ļoti "precīzi" ierakstītās vēstures, pat nepievēršot tam lielāku uzmanību līdz vakardienas vakaram. Par to, kurš ērglis, kur ir bijis, pareizā secībā noteikti vēl varētu strīdēties.
Last edited by heleheli on 28 Apr 2021 10:37, edited 2 times in total.
sniedze7

Post by sniedze7 »

Vērotāja wrote: 27 Apr 2021 23:55
sniedze7 wrote: 27 Apr 2021 22:58
Man ir ierakstītas telefonā pāris minūtes no trača. Kvalitāte slikta, bet ērglis knābi virina plaši vairākkārt. Ja kāds prot izvilkt fragmentus, kā made ( knābja defekta aprakstā), varu nosūtīt video uz Whatsapp.
Varat atsūtīt video uz verotaja@inbox.lv , varu to ielikt Youtube.
Paldies!
Man te saka, ka tā zudīs kvalitāte, kas jau tā ir slikta.
Vakarā kaut ko domāsim.
Hildiņa

Post by Hildiņa »

heleheli wrote: 28 Apr 2021 10:25 es nenosaucu precīzus forumiešu vārdus, bet aizvakar izteicu precīzu faktu, ka tur ir bijuši vairāki ērgļi ligzdā, ko pilnībā noliedza visi šī foruma ilggadējie iedzīvotāji, turoties pie savas tik ļoti "precīzi" ierakstītās vēstures, pat nepievēršot tam lielāku uzmanību līdz vakardienas vakaram.
Šo tēmu var apspriest daudz mierīgākā veidā , nevis dodot padomus Vērotājai un smīkņājot par visiem citiem, neprecīzajiem .
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Sandra L. wrote: 28 Apr 2021 10:18
heleheli wrote: 28 Apr 2021 09:44 [Smieklīgi, ka vakardien jūs man mēģinājāt ieskaidrot, ka stari uz astes ar izgriezumu, ko ieliku, ir video kļūme un tas ir MEŽŠ uz astes.
Šis forums ir vienkārši vienreizējs! :D Novēlu jums redzīgākas acis arī turpmāk, lai nepielaistu tik lielas kļūmes, ko tik daudzi parastie ne foruma putnu vērotāji pamanīja jau 25.04.
Kaut kā neatrodu, ka Vērotāja Jums par astēm ko mēģināja ieskaidrot. Atceros, ka LK forumā prasījāt, un ame Jums to apgalvoja (318 lpp.).
heleheli- Tagad jūtaties labāk, izgāžot savu indi/tipa "uzvaras prieku"? Tikko ieradusies, un jau esat gudrāka un zinošāka par visiem? Kā zināms, nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara... Katrā gadījumā varējāt šo pateikt arī korektāk. Un Sandra L. jau paskaidroja, kā viss bija.. Ar cieņu izturēties pret citu darbu neviens nav Jūs mācījis? Vērotāja! Paldies par ieguldīto darbu!
heleheli

Post by heleheli »

Ģeogrāfs wrote: 28 Apr 2021 10:36
Sandra L. wrote: 28 Apr 2021 10:18
heleheli- Tagad jūtaties labāk, izgāžot savu indi/tipa "uzvaras prieku"? Tikko ieradusies, un jau esat gudrāka un zinošāka par visiem? Kā zināms, nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara... Katrā gadījumā varējāt šo pateikt arī korektāk. Un Sandra L. jau paskaidroja, kā viss bija.. Ar cieņu izturēties pret citu darbu neviens nav Jūs mācījis? Vērotāja! Paldies par ieguldīto darbu!
Es neko nekur neizgāžu, bet būtu jauki, ja tiktu uzklausīti arī tie vērotāji, kas novēro lietas, bet nav foruma dalībnieki, tas arī būtu jauki. Jo te tiešām bija daudz tādu, kuriem likās savādāk. Man nav uzvaras prieka, man ir vnk žēl, ka jaunos foruma dalībniekus, kas nemaz nav sliktāki putnu vērotāji tikai tādēļ, ka viņi nav bijuši forumā iepriekš, vispār neņem vērā un uzskata par muļķiem.
sniedze7

Post by sniedze7 »

Vērotāja,
bet vai tā ir Čipa aste? ( mega2 komentārs, ielikts 25.apr. 16.52 par to, ka 16.06 Čips atgriezies tukšiem nagiem pēc vārnas apēšanas).
viewtopic.php?p=278500#p278500

Meitenes, beidziet indēties, tajā murskulī kļūdīties varēja ikkatrs. Jāšķetina pa gabaliņam.
Heleheli, paskaties, vai Tev nav vēl kādi kadri.
Sandra+

Post by Sandra+ »

Mīļie ,vai kāds saliks 25 .aprīļa notikumus pa plauktiņiem?Lūdzu! Es vairs neko nesaprotu.Kurš ēda vārnu? Kurš zivi ,kurš bļāva un kurš kuru dzina prom ,un kurš skatījās ,kā nosalst?🙏
betsija

Post by betsija »

Tas ir apbrīnojami, kā mega2, Vērotāja un citi "vecie" forumieši spēj atšķirt ērgļus. Grūti pat aptvert, kādu līdz šim darbu un laiku esat ieguldījuši, lai šo visu varētu citiem tā mierīgi apskaidrot. Noteikti turpināšu sekotlīdzi ligzdas notikumiem, cerot, ka nākotnē tur viss būs labi gan Mildai gan arī Čipam (kaut kā dikti pie sirds pieķēries tieši viņš).
Post Reply

Return to “Arhivētās sadaļas”