Sarunas un informācijas par jūras ērgļiem Durbē un citur

vijoliite

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)

Post by vijoliite »

Uzrakstīju šo vēstuli personīgi lianaliesma, bet nevarēju to nosūtīt. Nokopēju, ievietošu to šeit.

Lianaliesma!!!
Labrīt! Piedodiet, ka es Jūs šeit uzrunāšu. Es nevēlos aizpildīt forumu ar šiem jautājumiem, kas man radušies un nedaudz ir sabojājuši un mainījušii viedokli par notiekošo forumā zivjērgļa Mildas ligzdā. Kā vakar rakstīju, sekoju un vēroju no 2016.gada janvāra.
Man ir viens jautājums. Ar ko šī rīta Sandra3006 un Mega2 pirmie!!! komentāri atšķiras? Un tad loģiski rodas nākošie jautājumi. Kāpēc tie ir katrs savā forumā? It kā hronoloģiski abi... Vai tas neliecina par to, ka šīs ligzdas sadalīšana reāli ir redzama un vērtējama kā kļūda? Kāpēc Feja šīrīta komentārā raksta " Mega2 savā blogā...". Vai tad tas ir tā un tas ir Mega2 blogs? Vai īpaša vienošanās? Un ja nav, tad kāpēc šāda foruma dalībnieku maldināšana un attieksme tiek pieļauta? Jau ligzdā ir skumji notikumi ar milzu cerību uz putnu dieviņa palīdzību uz to labāko.💞 Un nu šis sadalīšanas gājiens... Nu nevar no hronoloģijas atņemt emocijas un attieksmi, gribas tur būt un izprast arī laikā un telpà vienlaicīgi. Un otrādi. Viedokļu apmaiņai un vērojumu izteikšanai taču ir labi, ka turpat vienlaicīgi ir šo notikumi laiki un fakti. Un arī laiku tas aizņem vērotājam sasaistīt to visu kopā.
Paldies, ja atbildēsiet. 🌷🐣🌷
Veiksmīgu dienu!
Ar cieņu vijoliite
Made

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)

Post by Made »

Nevajag satraukties par šo situāciju - jau gadu tā ideja lidinās apkārt un bijuši arī mēģinājumi taisīt īsās reportāžas blakus tēmā, jo ir divējādas vajadzības.

Ieskatieties - pat šodien jau iezīmējas cēlonis hronoloģiskajā tēmā - Spīgana ielika komentāru, kas apsteidza mega2 iecerēto notikumu gaitas atstāstu, mega2 turpina savu stāstu, kamēr nonāk līdz tam laikam, par kuru runā Spīgana, bet priekšā jau atkal bilde no laika stipri uz priekšu.
Mega2 jau var mierīgi neņemt vērā un turpināt stāstīt, bet šādos gadījumos parasti sāk buntoties trešie - kas te tagad ir - nekādas hronoloģijas, notikumi atstāstīti divreiz... un aiziet. Un ko tad megai2 darīt - vienmēr atrunāties, sak, "es te tagad iespraukšos", vai izmest miskastē sagatavoto materiālu. Dabiski, ka viņai nākas reizēm (un īpaši rītos) nedaudz atpalikt no aktuālā tiešraides laika, īpaši tāpēc, ka negribas neko izlaist.. tad nu viņa paiet malā jau ne pirmo reizi. Ja nē, tad citi paiet malā.

Viss ir labi, man patīk, ka mega2 ir blogs. Domāju, ka viņai pašai arī. Viņa var tikpat labi kaut ko ierakstīt arī te un citi var arī tur (tikai tad, manuprāt, noteikti neviļus izjauks hronoloģiju, tāpēc notikumu atstāstu labāk te :) )

Līdz ar asortimenta paplašināšanos veikalā dzīvi stipri apgrūtina paplašinātās izvēles iespējas :lol:
Last edited by Made on 25 Apr 2021 11:08, edited 5 times in total.
Jenna

Post by Jenna »

Roskilde wrote: 25 Apr 2021 04:02 Ja pirmo cāli mēdz saukt par Brīnumu, tad varbūt otro varētu saukt “Triks” un iespējamo trešo “Huddini” vai “Kio”? :D
Nezinu gan, vai Huddini un Kio ir latviski vārdi, kam latviešu valodā ir kāds skaidrojums. Vārds "Čips" tika šādi nokritizēts - nav latvisks, nav skaidrojums/jēga.
Made

Post by Made »

Kamēr bija viens izdzīvotājs, man gribējās, lai nes Durbes ligzdas vārdu tāpat kā pirmā plaši zināmā izdzīvotāja Durberta (no savas mammas Durbes un tēva Roberta) - Durbis :)
d.e.

Post by d.e. »

Labrīt! Ir saprotama daudzu neizpratne par to, kāpēc tika sadalītas tēmas, tomēr lūdzu aizdomājaties arī par to, kāpēc no vispopulārākās no ligzdām tiešraides, kuru vadīja Vērotāja un kurā pastāvīgi rakstīja vairāki desmiti pieredzējuši vērotāji ar laiku pazuda visi! Visi, pat Vērotāja un Māris, kurš ne reiIzi vien ir stibījis smagos akumulatorus, lai nodrošinātu šo tiešraidi. Vērotāja, kura ir vispieredzējušākā un zinošākā ne tikai par jūras ērgļiem. Pazuda visi, kuriem ornitoloģika ir dziļāka par vērošanu datora ekrānā un kuri iesaistās gan reto putnu ligzdu meklēšanā, gan finansiālā atbalstā, gan gredzenošanās, talkās, sapulcēs u.t.t. +u.c. Varbūt ir vērts aizdomāties vai tā ir, ka tiešām visi ir nez kādi briesmoņi un mega2 viena pati labā, tāpēc vien, ka ir pierasts pie viņas pierakstiem? Nenoliegšu, Mega veic lielu darbu visu smalki pierakstot, tomēr tas, ka viņas komunikācijas stils un ignorance pret citiem nav nākusi par labu forumam kā tādam, ir skaidri redzams. Mēs gadiem ilgi lūdzām megu2 ievērot arī citus, neignorēt citu forumiešu viedokļus, bet tas diemžel nenotika.Vēl nesen mega atļāvās teikt - Gribēju un nomainīju vārdus, kas man tagad katram personīginpar to jāatskaitās? Atļāvās nievāt, ka - saradušies visādi skolotāji.... Jo parādījās vērotāji ar citu viedokli. Vai jūsuprāt tas liecina par toleranci un vēlmi kopā veidot forumu? Manuprāt nē! Lūdzu būsim iecietīgāki viens pret otru. Megas pieraksti daudziem ir svarīgi, arī es tajos noteikti ar interesi ieskatīšos, tomēr diskutēt par jūras ērgļu tēmu izvēlēšos šeit. Jauku dienu gan ērgļiem, gan visiem interesentiem!
Faktiņa

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene, hronoloģiski pieraksti)

Post by Faktiņa »

Un kur var tagad apskatit un izlasit 24.aprilja notikumus, kuri bija svarigi?
karliiina13

Post by karliiina13 »

Faktiņa wrote: 25 Apr 2021 09:32 Un kur var tagad apskatit un izlasit 24.aprilja notikumus, kuri bija svarigi?
VIP zonā šie notikumi nav redzami :)
tie ir izlasāmi pie vienkāršo tautas forumā: viewtopic.php?f=27&t=4135
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

vijoliite wrote: 25 Apr 2021 08:59 Uzrakstīju šo vēstuli personīgi lianaliesma, bet nevarēju to nosūtīt. Nokopēju, ievietošu to šeit.

Lianaliesma!!!
Labrīt! Piedodiet, ka es Jūs šeit uzrunāšu. Es nevēlos aizpildīt forumu ar šiem jautājumiem, kas man radušies un nedaudz ir sabojājuši un mainījušii viedokli par notiekošo forumā zivjērgļa Mildas ligzdā. Kā vakar rakstīju, sekoju un vēroju no 2016.gada janvāra.
Man ir viens jautājums. Ar ko šī rīta Sandra3006 un Mega2 pirmie!!! komentāri atšķiras? Un tad loģiski rodas nākošie jautājumi. Kāpēc tie ir katrs savā forumā? It kā hronoloģiski abi... Vai tas neliecina par to, ka šīs ligzdas sadalīšana reāli ir redzama un vērtējama kā kļūda? Kāpēc Feja šīrīta komentārā raksta " Mega2 savā blogā...". Vai tad tas ir tā un tas ir Mega2 blogs? Vai īpaša vienošanās? Un ja nav, tad kāpēc šāda foruma dalībnieku maldināšana un attieksme tiek pieļauta? Jau ligzdā ir skumji notikumi ar milzu cerību uz putnu dieviņa palīdzību uz to labāko.💞 Un nu šis sadalīšanas gājiens... Nu nevar no hronoloģijas atņemt emocijas un attieksmi, gribas tur būt un izprast arī laikā un telpà vienlaicīgi. Un otrādi. Viedokļu apmaiņai un vērojumu izteikšanai taču ir labi, ka turpat vienlaicīgi ir šo notikumi laiki un fakti. Un arī laiku tas aizņem vērotājam sasaistīt to visu kopā.
Paldies, ja atbildēsiet. 🌷🐣🌷
Veiksmīgu dienu!
Ar cieņu vijoliite
Labrīt, vijoliite!
Nekas nav mainījies! Visi var likt datus hronoloģiskajā tēmā, ne tikai mega2, bet hronoloģiski! Un to ir grūti izdarīt, ja nezinam, vai pirms mana komentāra nebūs vēl kāds. Tajā tēmā tikai neliekam sarunas, jautājumus...Un liekam visus notikumus hronoloģiski.
Bet sarunu tēmā liekam arī ligzdas notikumus, tikai tajā neviens nebūs dusmīgs, ja būs atkāpes no hronoloģijas.Ja ir kāda situācija ligzdā, kas ir īpaša, ieliekam laiku, bildi, komentārus, vai ieliekam kādus skaistu "mākslas" foto - atcerieties, tā taču jau bija! Mārim arī bija ik palaikam skaistas bildes, citiem bijuši humorīgi stāstiņi, kas protams, ir interpetācija par putnu dzīvi, bet mēs esam cilvēki un mums tas patīk. Pareizi sakāt - nevar atraut cilvēku emocijas no notiekošā. Tas ir arī interesanti - redzēt forumiešu dažādos skatījumus.
Hronoloģiskajā tēmā tas viss pazūd!
Tāda pieredze mums jau reiz bija, un arī Looduskalender forumā tā bija.
Cita lieta, ka jo vairāk tēmu, jo vairāk kādam ar tām jānodarbojas, jāuzsāk, jāpapildina visu sezonu un jānoslēdz...Tāpēc ir labi, ja par atsevišķām tēmām vairāk sāk darboties kāds konkrēti, tāpat kā arī Raganiete vairāk darbojas Ziemeļu karalisko albatrosu tēmās. Tu un karliina13 arī daudz darbojaties, tagad arī Jamsis. Tas ir forši! Un paldies par to.
Jo vairāk vērotāju, jo plašāks būs forums, un interesantāk ieskatīties un uzzināt ko jaunu.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Feja

Post by Feja »

d.e. wrote: 25 Apr 2021 09:20 Labrīt! Ir saprotama daudzu neizpratne par to, kāpēc tika sadalītas tēmas, tomēr lūdzu aizdomājaties arī par to, kāpēc no vispopulārākās no ligzdām tiešraides, kuru vadīja Vērotāja un kurā pastāvīgi rakstīja vairāki desmiti pieredzējuši vērotāji ar laiku pazuda visi! Visi, pat Vērotāja un Māris, kurš ne reiIzi vien ir stibījis smagos akumulatorus, lai nodrošinātu šo tiešraidi. Vērotāja, kura ir vispieredzējušākā un zinošākā ne tikai par jūras ērgļiem. Pazuda visi, kuriem ornitoloģika ir dziļāka par vērošanu datora ekrānā un kuri iesaistās gan reto putnu ligzdu meklēšanā, gan finansiālā atbalstā, gan gredzenošanās, talkās, sapulcēs u.t.t. +u.c. Varbūt ir vērts aizdomāties vai tā ir, ka tiešām visi ir nez kādi briesmoņi un mega2 viena pati labā, tāpēc vien, ka ir pierasts pie viņas pierakstiem? Nenoliegšu, Mega veic lielu darbu visu smalki pierakstot, tomēr tas, ka viņas komunikācijas stils un ignorance pret citiem nav nākusi par labu forumam kā tādam, ir skaidri redzams. Mēs gadiem ilgi lūdzām megu2 ievērot arī citus, neignorēt citu forumiešu viedokļus, bet tas diemžel nenotika.Vēl nesen mega atļāvās teikt - Gribēju un nomainīju vārdus, kas man tagad katram personīginpar to jāatskaitās? Atļāvās nievāt, ka - saradušies visādi skolotāji.... Jo parādījās vērotāji ar citu viedokli. Vai jūsuprāt tas liecina par toleranci un vēlmi kopā veidot forumu? Manuprāt nē! Lūdzu būsim iecietīgāki viens pret otru. Megas pieraksti daudziem ir svarīgi, arī es tajos noteikti ar interesi ieskatīšos, tomēr diskutēt par jūras ērgļu tēmu izvēlēšos šeit. Jauku dienu gan ērgļiem, gan visiem interesentiem!
Nē, šo komentāru es pārcelšu uz šo lapu, lai kas atver, uzreiz var izlasīt.
Last edited by Feja on 25 Apr 2021 09:51, edited 1 time in total.
egae

Post by egae »

karliiina13 wrote: 25 Apr 2021 09:36
Faktiņa wrote: 25 Apr 2021 09:32 Un kur var tagad apskatit un izlasit 24.aprilja notikumus, kuri bija svarigi?
VIP zonā šie notikumi nav redzami :)
tie ir izlasāmi pie vienkāršo tautas forumā: viewtopic.php?f=27&t=4135
Varbūt, pietiek jau pērties,un laiks nomierināties?
egae

Post by egae »

Daļēji otrā formā, pilnībā nav, vakar bija veļas diena, cītīgi tika mazgāta citu netīrā veļa, putniem laika neatlika, diemžēl!
Bet par laimi, vismaz šodien atkal visam varam sekot👍
Emotion_

Post by Emotion_ »

susurella wrote: 24 Apr 2021 22:07
Prizhs wrote: 24 Apr 2021 21:59 Bet vispār trešais cālis būtu graujoši... Ņemot vērā kādu popularitāti ligzda sasniegusi, ļoti lielai daļai, it īpaši dronu cilvēkiem, būtu jaunas, ne īpaši patīkamas atklāsmes par putnu ligzdu procesiem... Lai Čipam izdodas kā Robim, zivis vairākos stāvos nest...
Reizēm labāk uzzināt, kā dabā patiesībā notiek, ka nav mežā visi draugi un ka izdzīvo spēcīgākais...
Priekš manis bija milzīgs atklājums, ka vispār ir iespējams, ka svešs tēviņš šitā adoptē ligzdu ar olām. Likās, ka tur viss tā arī beigsies. Bet iespējams, ka šis ir rets izņēmums.
Izrādās, tāpat kā pie cilvēkiem. Kurš ir spējīgs apņemt sievu ar bagāžu un kurš nē.
karliiina13

Post by karliiina13 »

Salda mēle visos laikos bijis labs kapitāls!
Emotion_

Post by Emotion_ »

Prizhs wrote: 24 Apr 2021 21:59 Bet vispār trešais cālis būtu graujoši... Ņemot vērā kādu popularitāti ligzda sasniegusi, ļoti lielai daļai, it īpaši dronu cilvēkiem, būtu jaunas, ne īpaši patīkamas atklāsmes par putnu ligzdu procesiem... Lai Čipam izdodas kā Robim, zivis vairākos stāvos nest...

Viņam vēl knapi izdodas to pirmo stāvu atnest 🤣
egae

Post by egae »

Arī pieklājība nenāk par ļaunu!
vijoliite

Post by vijoliite »

Paldies, lianaliesma, Made un d.e!!! Es domāju, ka nu daudziem ir saprotamāks. Es pat nebiju pamanījusi, ka Megas komentāra laiks šad un tad atšķiras no ievietotā notikuma laika un ka šī ir tā īpatnība. Es pati daudz vēroju vai mēnešiem nevēroju neko... tā ir mana īpatnība.🙂
Bija laiks un tādas reizes, es tikai neatceros, kuram putnam, bet vārdu izvēlējās Māris😉 un arī Jānis Ķuzis.😉 Vai es kaut ko esmu piemirsusi?😅
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jenna wrote: 25 Apr 2021 08:23 Bērnudārzs.
Tas izskatās tā: mega - paliec viena savā diskusijā, mēs runāsim visi citā diskusijā. Smalki nosauksim to par sarunu diskusiju, kaut notiek tā pati faktu dokumentācija. Tā nav VIP diskusija megai, kā te daži uzsver, bet gan kaut kas ar negatīvu noskaņu - izolēšana, vai. Neredzēju, ka kāds tur izteica neapmierinātību par jūsu vakardienas komentāriem par ligzdu - ne mega, ne arī citi. Citi vien iedrošināja megu turpināt, pateica, ka gaida viņas ierakstus. Nevis teica, ka citiem tajā diskusijā nav vietas utt. Mega pašlaik uzvedas toleranti un jūs redzat uzbrukumus pirms laika. Viņa taču vispār tur nekomentēja, kamēr visi izstrīdās. Iespējams, viņa izdarīja secinājumus no jūsu komentāriem un varētu sadzīvot vienā diskusijā. Redzu, ka pārējie eskalē situāciju.
Protams, jūsu forums - jūsu kārtība, bet likās, ka te visi ir pieauguši cilvēki. :roll:
Iespējams, tas ir vienīgais kompromiss, ko jūs kaut kādu iemeslu pēc redzat, bet ir skaidrs, ka tagad šai ligzdai ir paralēlas VIENĀDAS diskusijas.
Nu neko, kādu brīdi lasīšu abas paralēli līdz sapratīšu, kura no abām man tīkamāka. :roll: Man ne tikai patika megas ieraksti, bet arī teiksim ValdaRap video, tomēr tagad man megas komentārus jālasa vienā, bet ValdaRap video jāmeklē otrā diskusijā. :?: Lūgt cilvēkiem likt divās diskusijās vienādus komentārus ir jocīgi.
Jenna, jauki, ka arī domājat par to, lai forums būtu forša vieta. Bet esat sapratusi ne tā, kā tas domāts un kā tas vēsturiski veidojies.
Neatkārtošu visu jau teikto. Lūdzu palasiet un mēģiniet iedziļināties d.e., Mades, Māra, Vērotājas, Fejas, vēl un vēl citu forumiešu, kas te sen darbojas ne tikai virtuāli, bet arī fiziski, teiktajā, arī iepriekšējo gadu tēmās. Bet tas nebūs viegli, jo daudz tēmu un sarunu bijis pa šiem gadiem.

Galvenā doma - hronoloģisko pierakstu tēmā likt visu vēsturei, mums un ornitologiem vajadzīgo kaut kad nākotnē, lai var viegli visu atrast, pārskatīt.
TAS NAV MEGA2 BLOGS. UN VISS SVARĪGAIS TIKS IEVIETOTS HRONOLOĢISKAJOS PIERAKSTOS. Tur raksta NE TIKAI mega2, būs arī citu forumiešu un ornitologu komentāri, ValdaRap un citu forumiešu video tiks pievienoti tajā. Ir izveidojies tā, ka pašlaik mega2 veic tos pierakstus, jo Vērotājas kādu laiku nebija forumā, taču tieši Vērotāja veic visus ornitologiem iespējami noderīgos neskaitāmos aprēķinus - cik un kādas barības vienības atnestas, kurš atnes, utt. utjpr. Tas ir milzīgs datu apjoms, tāpēc to tēmu negribas piesārņot un izjaukt hronoloģiju.
Varbūt tāpēc arī daudzi vecie forumieši ir aizgājuši, jo īsti negribas jaukt hronoloģiju, nevar tik ātri uztaisīt bildes, un kur nu vēl video un tāpēc negribas komentēt vispār. Tagad to varam darīt visi un kā un kad katram iznāk.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
ValdisRap

Post by ValdisRap »

Feja wrote: 25 Apr 2021 00:30
ValdisRap wrote: 24 Apr 2021 23:47 24.aprīlis
Visas dienas piedzīvojumi.Mazākā cāļa pirmais saullēkts .
Cālēnu barošana , brālīšu pagrūstīšanās jau pie pirmajām ēdienreizēm,Čipa nestās vārnas plucināšana.
Vakarpuse papurina Mildu un uzmet nedaudz sniedziņa .
Es nezinu, vai izlasījāt, bet nesen jau rakstīju, ka Jūs te tā klusiņām vien veidojat skaistus video. Paldies! :) Video ieraksti forumā ir ļoti vērtīgi.
Paldies ...
Kad jau ir laiks , nav grūti .
Abonējiet Yotube manu kanālu , dalaties ,būšu pateicīgs.
Sekos arī citāda veida video ...
karliiina13

Post by karliiina13 »

egae wrote: 25 Apr 2021 09:52 Arī pieklājība nenāk par ļaunu!
to vajag ik pa laikam atgādināt galvenajai blogerei :) Lai veicas!
Saulene

Post by Saulene »

Labdien!
Būtu labi, ja šī foruma sākumā ievietotu saites uz tiešraidēm.
Post Reply

Return to “Arhivētās sadaļas”