Diskusijas

Ģeogrāfs

Re: Diskusijas

Post by Ģeogrāfs »

Vērotāja, mīļā! Es vienkārši jūtos nonākusi "sprukās", :( jo nevarēju atbildēt uz jautājumiem... Un pie sevis vēl klusītēm nodomāju- lūk Vērotājas profesija un analītiskais prāts- uzreiz prasa izskaidrojumu, pamatojumu. Nekad neesmu iesaistījusies diskusijās šeit- jo "tūlīt un tagad" neprotu argumentēt un pamatot. Man domāšana tāda palēna. :o
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:
Ģeogrāfs wrote:Atbilde no attēla autores-pajautāju viņai pašai-
heidiloevdal@maru It's for real. No joke. Been there for ages.
Tas ir īstenībā. Nav joks. Tā ir bijis mūžam.
Ģeogrāf, neviens neapšauba mājiņas īstumu. Mēģinu filosofēt par to, ka jumtā jābūt ieliekumiem, kur sakrājusies augsne, jo eglēm vajag ūdeni un barības vielas. Tās ir pietiekoši lielas tomēr.

Manuprāt, ja attēla autore raksta, ka situācija ir patiesa, viņa ar to arī domā situāciju, ka uz mājiņas jumta aug egles. Bet tiešām neticami.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sod_roof# ... _stage.jpg
Te ir arī paraksts: Mājai Hemsedalā nepieciešams tūlītējs remonts. Koki drīz vien sagraus jumtu. / House in Hemsedal in immediate need of repair. Trees will soon destroy a sod roof. Photo: Roede

Turklāt caur lodziņu var pat redzēt, ka koks neaug iekšpusē. :lol:
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ģeogrāfs wrote:Vērotāja, mīļā! Es vienkārši jūtos nonākusi "sprukās", :( jo nevarēju atbildēt uz jautājumiem... Un pie sevis vēl klusītēm nodomāju- lūk Vērotājas profesija un analītiskais prāts- uzreiz prasa izskaidrojumu, pamatojumu. Nekad neesmu iesaistījusies diskusijās šeit- jo "tūlīt un tagad" neprotu argumentēt un pamatot. Man domāšana tāda palēna. :o
Ģeogrāf, mieru tikai mieru! :D Atbildība netiek pieprasīta no Tevis! Ja nezini, tad nezini, bet milzu paldies par tik interesantu bilžuku! :D
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ģeogrāf, spriedelēju jau kopējas diskusijas pēc, ne kā jautājumu konkrēti Tev :P

Njā, profesija man ir uzlikusi neizdzēšamu zīmogu, pati to jūtu :lol: :lol: :lol:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Dabas trakumi - vasarā bija ziema, ziemā rudens ;)

http://jauns.lv/raksts/zinas/265714-kas ... do-dzerves
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Gada kukainis - jāņogu raibenis

http://jauns.lv/raksts/zinas/265724-par ... u-raibenis
http://www.leta.lv/home/press_release/A ... 686470B05/

Ļoti patīk argumentācija:

Šī suga izvēlēta par godu Latvijas valsts simtgadei. Jāņogu raibeņa saistība ar Latvijas valsts 100 gadu jubileju slēpjoties šī tauriņa izskatā - tā pakaļspārnu apakšpusi rotā balts plankums C burta formā, kas romiešu skaitļu sistēmā apzīmē skaitli 100. "Tātad īstens simtgades tauriņš," rezumē Piterāns.
d.e.

Post by d.e. »

Geogrāf, superīga bilde un interesanta diskusija !
Šī mājiņa ir daudziem likusies interesanta.
National Geographic/Robert Snow bildē, uzklikšķinot uz bildes un palielinājuma, var redzēt diezgan labu tuvplānu > https://www.wallpaperup.com/288996/tree ... aphic.html

Aug, aug viņas tā ! Esmu līdzīgu skatu redzējusi Alpos, kad uz vecas mājas jumta (tur bija tādi kā akmens dakstiņi virsū), auga palielas egles, pareizāk sakot pēc skata kaut kas starp egli un priedi. Kalnos jau arī viņas aug bezmaz uz plikas klints, stāvumā nekāda zeme virsū neturas, bet koki iekrampējas ar saknēm un aug. Ja gadās kāda lavīna vai šļūdonis, tad gan viss nobrauc lejā.
Tālis

Post by Tālis »

Paldies, ģeogrāf, par interesantu pētījuma tēmu! Esam galā. Katrs var parādīt savas spriešanas argumentus.
Es jau ticu, ka tā ir īstenībā. Pārsteidz tas, ka ir vairākas egles. Kad egles izaugs (ja izaugs?) lielas, tad gan uz jumta vairs nenoturēsies, vai arī aizbrauks jumts :lol:
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Tālis wrote:Paldies, ģeogrāf, par interesantu pētījuma tēmu! Esam galā. Katrs var parādīt savas spriešanas argumentus.
Es jau ticu, ka tā ir īstenībā. Pārsteidz tas, ka ir vairākas egles. Kad egles izaugs (ja izaugs?) lielas, tad gan uz jumta vairs nenoturēsies, vai arī aizbrauks jumts :lol:
Image
Paldies visiem, kuri iesaistījās! Bija patiešām interesanti!
Image
vabolīte

Post by vabolīte »

Labsvakars!
Šodien LTV1 pl.10.25 rādīja "Divi ezeri. Viens dumpis". Es tik pašā vakarā to pamanīju.
Tālis

Post by Tālis »

vabolīte wrote:Labsvakars!
Šodien LTV1 pl.10.25 rādīja "Divi ezeri. Viens dumpis". Es tik pašā vakarā to pamanīju.
Tagad jau šo filmu var skatīties arī YoyTube internetā.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
vabolīte

Post by vabolīte »

Tāli
Var jau protams skatīties arī youtube, bet iekš LTV1 arī forši paskatīties :P :D .
storkgirl

Post by storkgirl »

Tālis wrote:Ieskaties!
Diena 06.01.2018. Latvijas lepnuma stāsts: Mežā rast patiesās vērtības

Dabas draugs. Uģis Bergmanis būvē ligzdas, pēta, atveseļo un atgriež dabā mazos ērgļus.

https://www.diena.lv/raksts/latvijas-le ... s-14188267
Liels prieks par Uģi, jo viņš tiešām ir Latvijas lepnums un godam nopelnījis šo balvu!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raksts par Latvijā ziemot palikušajiem baltajiem stārķiem, rakstā Viestura Ķerus komentārs

http://jauns.lv/raksts/maja-un-darzs/26 ... -uz-afriku
storkgirl

Post by storkgirl »

Sveiciens!

Ikviens tiek aicināts piedalīties nelielā pētījumā par melno stārķi:
Vienalga, vai esat nesen pievienojušies dabas interesentu pulciņam vai arī esat jau ilgus gadus un jūtaties gana zinošs ornitoloģijas jautājumos - aicinām aizpildīt šo anketu, kas prasīs tikai 2 minūtes Jūsu dārgā laika! Sīkāka informācija aptaujas linkā: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1
mega2

Post by mega2 »

MĀRIS

Post by MĀRIS »

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sveiki visiem :P

Cienījamie kaķu mīļi - kā jums liekas, cik grami ir dienas deva ārā dzīvojošam kaķim? Runa par slapjo barību (konserviem).

Mums te, kā jau visur, ir klaidulīši, pārsvarā gan šie dzīvo otrā ciemata galā, kur pie valdes ēkas cilvēki nober viņiem sauso barību.
Bet kaķiem, liekas, ir sadalīta teritorija un viens pelēcītis dzīvo kaut kur man tuvumā. Līdz šim turējos un kā visi pāris reizes nedēļā aiznesu ēdamo uz to valdes barošanas vietu, bet šis pelēcis, kopš sākās aukstums, ir pavisam žēls. Kad braucu no rīta uz darbu, šis nostājas ceļa vidū un ņaud pilnā kaklā. Neizturēju un pabaroju ar to, kas bija ledusskapī.
Nākošā dienā šis atkal klāt, atkal pabaroju... nu tagad skaidrs, ka man ir vēl viens apgādājamais ;)

Nopirku 400gr konservu bundžas. Bet kaut kā man galīgi neizdodas uztrāpīt cik īsti jāliek barība. Ielieku bļodā visu bundžu 400gr, kad vakarā savācu bļodu mazgāt, tajā daļa barības ir iesalusi. Sanāk, ka vajag ielikt tik, cik tas kaķis no rīta var apēst, jo pēc tam jau sasalusī tāpat nav lietojama. Bet cik būtu jāliek, lai nepaliek pāri, bet arī lai šis nepaliek izsalcis?

Teritorijā gan nenāk, jo zin, ka pa pagalmu skraida suns, kad ir izlaists ārā.

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Mans kaķis apēda dienā 2 piegājienos 100g paciņas saturu. Man ir slikta pieredze ar mīkstajiem konserviem, lai gan pirku no labā gala, - kaķis apēd vairāk, jo vilina smarža un varbūt ir arī kādi garšas pastiprinātāji, un rezultātā sabojā veselību. Āra kaķiem vielumaiņa gan aktīvāka. Esmu dzirdējusi, ka sausā barība labāka, bet tai vajag iespēju vairāk padzerties.

https://www.purina.lv/kakis/barosana-un ... usam-kakim
Pilnvērtīgai sausajai barībai ir savas priekšrocības. Šis barības veids ir ērts, viegli dozējams un pasniedzams, vieglāk un ilgāk uzglabājams pēc atvēršanas salīdzinot ar konserviem. Sausā barība palīdz arī noņemt zobu aplikumu. Izvēloties sauso barību, vari būt drošs, ka kaķis to košļās aktīvāk un vienas maltītes laiks būs ilgāks, kaķis arī vairāk dzers un vienu porciju sadalīs vairākos paņēmienos, nevis apēdīs visu uzreiz. Atšķirībā no daudziem suņiem, kaķim patīk kraukšķināt sauso barību un parasti ar mitrumu piesūcināta barība kaķa acīs nav tik pievilcīga, tāpēc glabā šo barību sausu.
Dažiem kaķiem vairāk patīk konservu aromāts un tekstūra, turklāt arī konservi var būt tikpat ērti, ja izmanto vienas maltītes produktus – tie katru reizi nodrošina svaigu un viegli pasniedzamu porciju. Kaķis arī paēdīs vienā paņēmienā, nestaigājot turp un atpakaļ, dzers mazāk. Pasniedz konservēto barību istabas temperatūrā, nodrošinot, ka kaķis izjūt pilnu garšas un aromāta buķeti. Atvērtu kārbu būtu jāizņem no ledusskapja 2 stundas pirms barības pasniegšanas, taču kā alternatīvu var apsvērt arī barības uzsildīšanu mikroviļņu krāsnī pavisam īsu mirkli – tiesa, tad jāuzmana, lai barība nesasilst nevienmērīgi. Kopumā izvairies pasniegt konservētu barību pārāk aukstā vai pārāk karstā veidā.
mega2

Post by mega2 »

Vērotāj,liekas,ka bija 100 gr vienā reizē 3x dienā=tātad 300 gr it kā vajadzētu pietikt visai dienai,bet kā tur ir ar tiem ielas minkām īsti nezinu,viņi jau visu laiku liekas,ka ir badā :roll:
Skaidrs ir viens,ka 400 gr vienā reizē gan ir stipri par daudz :lol:
Mani abi mājas kaķi bija kūtri uz ēšanu un vienu 100 gr paciņu ēda 3 dienas!!! :o
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”