Diskusijas

Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

2.septembris

https://www.leetchi.com/c/nonprofit-eag ... kotkaklubi
Igaunijas forumieši jau savākuši labu summiņu raidītājam melnajam stārķim. Labi redzams mērķis, kas smalki aprakstīts, kopīgā summa un savāktais. Šo vajadzētu pārņemt...

Image
Welcome to this money pot !
Click to make a contribution.
Give however much you want.
All payments are secure
Thank you!

The juvenile black storks have left home. Where are they now?

The Eagle Club of Estonia has ten years experience of streaming Black Storks' nest life online (since 2007). An ever-increasing fan club has grown during that time and every year new people join the ranks of observers. Special forums about the webcams are established, where people can share their observations, photos and videos. You may be, or may become a member of this community.
Black Storks breed as far from human settlements as possible, therefore, watching them directly without a webcam is almost impossible. People who watch during the months of egg-lay, incubation, brooding, off-spring hatching, growing and finally fledging - they dream of following these juveniles after the nest life, when the chicks start to live their independent lives.

It is possible to install small transmitters on the almost grown-up chicks while they are still in the nest. This gives information about their movements after fledging, during their first migration to the south, and further.
But, as in nature it is, not all juveniles are strong and clever and lucky enough to survive. This is a rule in nature - stronger individuals may produce their offspring but we never know who is who, in the nest.
Therefore, observers need to be ready for bad news as well as good. Nevertheless, our beloved "kids" may not be the winners in natural selection
Everybody is able to follow Black Storks' (named Karl and Kati) nest life next season - since the beginning of April 2018 in Karula National Park, Estonia, (via http://www.looduskalender.ee/n/en) whether or not you want to support the current funding drive! To see about the breeding season 2017, you can visit forum site http://www.looduskalender.ee/forum/view ... ?f=2&t=878
The Eagle Club of Estonia has an ever-increasing fan club for its nest cameras.

It is possible to use the same tracker method for different species of juveniles leaving our webcam nests in Estonia. Much depends on the funding capacity. Nowadays there are safe tracking devices developed for majority of bigger bird species.

Many young black storks perish on their first migration. If only we had a way to track them, that would give us the information about where and why they perish. Sometimes, starvation is the cause. Sometimes, collision with power lines, or they are prey to a predator. Knowing what the dangers are will help to protect them in the future.

Thank you for helping to protect them.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Hm... Izrādās, kādam bijušas problēmas ziedot LDF???

http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 11#p549811
Liz01 wrote:Jo :hi: , can you help?

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, šī komentētāja visdrīzāk ir nepareizi kaut ko aizpildījusi savā bankas maksājumā, jo pirms pusgada kāda cita komentētāja no Krievijas sekmīgi veica maksājumu (iespējams arī vēlāk kāds ir veicis, vienkārši vairs to čatu neapmeklēju).
Ir diezgan dīvaini meklēt palīdzību čatā, komentētājai vajadzētu vērsties savā bankā pēc informācijas kāpēc maksājums netiek veikts.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu pieteikties pasākumam 16. un 17.septembrī - brauciens uz Madonas novada Mētrienas pagasta "Medņuriestu" pie mazo ērgļu pētnieka Dr. Uģa Bergmaņa. Pasākumā piedalīsies arī Jānis Ķuze. [/size]

Karte https://www.google.lv/maps/place/M%C4%9 ... 26.3232422

Uģis raksta:

Forumiešu saietam piedāvāju savu meža māju Teiču purva malā, adresē "Medņuriests", Mētrienas pagasts, Madonas novads. Tā ir no citām apdzīvotām vietām attālināta veco laiku mežsarga māja ar nepieciešamajām ērtībām kā tualete, siltais/aukstais ūdens, duša, virtuvē malkas plīts, II stāvā kamīnzāle, 4 divvietīgas gultas, 2 vienvietīgas gultas un 2 saliekamās gultas, kā arī daudz brīvas vietas gulēšanai uz grīdas. Ārā ir ugunskura vieta, dīķis peldēšanai un pirts. Māja netiek regulāri apdzīvota, tajā periodiski uzturas biologi, mednieki, dabas fotogrāfi, šeit jau 15 gadus organizēju starptautisku ornitologu saietu 3B+B (3 Baltijas valstis + Baltkrievija) par tēmu "Plēsīgo putnu un melno stārķu izpēte un aizsardzība Baltijas reģionā".

Ap 6'iem vakarā pastāstīšu par savām vebkamerām un darbu mazo ērgļu izpētē un putnu aizsardzību "Latvijas valsts mežos", kā arī padalīties ar nākotnes pētījumu iecerēm. Šis ir briežu baura laiks, vakarā pie ugunskura sēžot noteikti dzirdēsim briežus, varbūt arī aļņus un vilkus.

Pieteikušies:
1. MĀRIS
2. d.e.
3. Vērotāja
4. Raganiete
5. Feja
6. Pūka
7. Jamsis
8. Mīce
9. lianaliesma
10. Ligzdas gariņš
11. Zinta
12. Aivars
13. Parsley
14. Bitīte (iespējams 2 cilvēki)
15. Ģeogrāfs

Groziņu saturu un auto ceļabiedru lietas apspriedīsim tuvāk braukšanai. Pagaidām tikai pieteikšanās.
Līdzi jāņem ēdamais un guļamlietas, dvielis. Trauki ir uz vietas.

Image

PASĀKUMA PROGRAMMA

16.septembris

Ierodamies ap 14-15;
Apskatām apkārtni, pastaigājamies, papļāpājam, klājam galdu;
18.oo ierodas Uģis Bergmanis un abi ar Jāni Ķuzi pastāsta par pētījumiem, plāniem; iespējams, ka būs arī Aigars Kalvāns;
Paēdam;
Iekurinām ugunskuru, ejam pirtī;
Tusējam kaut visu nakti :P

17.septembris

Ar gaismu ceļamies un klusi, klusi ejam uz torni. Ir cerības redzēt zvērus un putnus, varbūt būs aizkavējies vēl kāds mazais ērglis;
Atgriežamies un pabrokastojam;
Braucam uz Uģa Bergmaņa mājām;
Apskatām savvaļas putnu rehabilitācijas staciju;
Talkojam - palīdzam Uģim nolasīt un sašķirot kartupeļus (tie iepriekš būs jau norakti). Katram dos līdzi spaini kartupeļu;
Vāram talkas zupu, cepam pelnos kartupeļus;
Paēdam;
Braucam uz mājām.
Parsley

Post by Parsley »

Hmm. Mani vilina daba. Un prombūtne no civilizācijas (maz sanāk to izbaudīt). Tai pat laikā biedē sveša kompānija(it kā ar to problēmām nevajadzētu būt) un fakts ka šajā forumā esmu zaļš gurķītis. Bet gribās. Jā. Ir pat brīvs. Nosacīti.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Parsley wrote:Hmm. Mani vilina daba. Un prombūtne no civilizācijas (maz sanāk to izbaudīt). Tai pat laikā biedē sveša kompānija(it kā ar to problēmām nevajadzētu būt) un fakts ka šajā forumā esmu zaļš gurķītis. Bet gribās. Jā. Ir pat brīvs. Nosacīti.
Tad rakstu klāt sarakstā, vai ne :P

Par svešiem cilvēkiem nevajag uztraukties, jo ne jau mēs visi esam labi pazīstami. Intereses vieno arī pasvešu kompāniju.
Ar Uģi Bergmani pazīstamas laikam esam tikai mēs ar Pūku.

Ja ir iespēja piedāvāt vietu mašīnā, tad par to parunāsim tajā nedēļā pirms braukšanas. Tāpat parunāsim ko ņemsim groziņā.
Simba

Post by Simba »

Parsley wrote:Hmm. Mani vilina daba. Un prombūtne no civilizācijas (maz sanāk to izbaudīt). Tai pat laikā biedē sveša kompānija(it kā ar to problēmām nevajadzētu būt) un fakts ka šajā forumā esmu zaļš gurķītis. Bet gribās. Jā. Ir pat brīvs. Nosacīti.
Parsley, beidz :D Es ar tādām pašām sajūtām pirmo reizi gāju uz to putnu dullo baru :D Bet šis putnu dullais bars ir apbrīnojami draudzīgs, atvērts un - tā sajūta, kas mani joprojām fascinē - esot tik dažādiem, tai pat laikā esam tik pieņemoši :P Un klātienes tikšanās ir neatsverama iespēja enerģētiski uzlādēties ar es pat nevaru izskaidrot, kādu, bet fenomenālu pozitīvismu :D
Parsley

Post by Parsley »

Par to atvērtumu nešaubos. Cik ir iets uz mītiem uz dullo tauta vienmēr ir atvērta. Šobrīd jau sliecos uz braukšanu (Kaut vai iespēja pabūt pie dabas!!!) Un jā ir iespēja piedāvāt vietu mašīnā. Vienīgi man 16tajā līdz 15.20 ir lekcijas. Attiecīgi, ātrāk neizbraukšu.
Meh. Rakstiet ar.
Last edited by Parsley on 04 Sep 2017 23:04, edited 1 time in total.
d.e.

Post by d.e. »

Parsley, mēs tak visi tā te parādījāmies, cits sen, cits nesenāk ! ;)
Es arī ierados bariņā, kurā nepazinu nevienu ! :D Tas bija superīgi un tagad esmu ļoti priecīga, ka pazīstu tik daudz kolosālus cilvēkus !
Māris vispār sākumā domāja, ka esmu kaut kāds džeks ! :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote: ...Māris vispār sākumā domāja, ka esmu kaut kāds džeks ! :lol:
Līdz kamēr parādījās bilžuks ar kaut kādu sarkanhūtainu skuķi ar pakarinātu pleksti rokās! :lol:
Un pirmajā /man/ saietā Baltezerā, mēs 95% bijām svešinieki, kuri viens otru pazina tikai pēc nikiem! Bet tie, kuriem ir "putni galvā", nav, nevar būt slikti cilvēki. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Hildina

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:
Līdz kamēr parādījās bilžuks ar kaut kādu sarkanhūtainu skuķi ar pakarinātu pleksti rokās! :lol:
Un pirmajā /man/ saietā Baltezerā, mēs 95% bijām svešinieki, kuri viens otru pazina tikai pēc nikiem! Bet tie, kuriem ir "putni galvā", nav, nevar būt slikti cilvēki. :P
Te nu jāsaliek plusiņus :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Hildiņa wrote:
MĀRIS wrote: Un pirmajā /man/ saietā Baltezerā, mēs 95% bijām svešinieki, kuri viens otru pazina tikai pēc nikiem! Bet tie, kuriem ir "putni galvā", nav, nevar būt slikti cilvēki. :P
Te nu jāsaliek plusiņus :lol:
Hildiņ, varbūt tevi arī pierakstīt? ;) :lol:
Bitite

Post by Bitite »

Sveiki visapkārt!
Es arī gribu pieteikties uz tusiņu. Vēl nezinu - viena pati vai arī mana šoferīte gribēs un varēs palikt. Kad iepazīstināju ar programmu, teica, ka pat ne tik "putnu dullam" varētu būt interesanti.
Ja kādam tas ir iedrošinājums - es arī būšu pirmo reizi uz tikšanos klātienē, jo pazīstu putnotājus tikai no foruma, skaipa konferencēm un bildēm.
Hildina

Post by Hildina »

Vērotāj , es nebraukšu.....protams, ka siekala tek , bet nekā :cry:
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Beidzot arī Ģeogrāfs sapratis, ka grib pie dabas... Tiesa gan, jālūdz kāds, lai paķer "uz asītes", jo Simba sadomājusi mācīties- (vai skolā Tu nekad nebastoji?) - es Tev varētu pamācīt, kā to dara. :D Man noderēs jebkurš, kas dosies trasē pa Rīgas- Daugavpils, vai vēl ideālāk, jauno šoseju Rīga- Maskava (tā laikam viņu sauc). Oi, nē! Tīnūži- Koknese.
d.e.

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:
Māri, nekaitini mani, tā nav plekste, tas ir - breksis ! :twisted: :lol:
Būs jānomaina vecā bilde, tā jau tik brekša - līņa diskusijai bija toreiz domāta un tā arī palikusi te karājoties :lol:
Par braukšanu runājot, prieks par visiem , kas piesakās un bēdīgi par tiem, kuri netiek. ;)
Maršruts Tīnūži - Koknese u.t.t. ir visērtākais, ja no Rīgas puses brauc, tāpēc Ģeogrāf, vari nesatraukties, noteikti kāds no mums piestās vajadzīgajā Tīnūžnieka šosejas kilometrā !
Made

Post by Made »

Nomaini tikai zivi, d.e.! :lol: Ģeogrāf, super, ka neesi atkal lidmašīnā! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Bitite wrote:Sveiki visapkārt!
Es arī gribu pieteikties uz tusiņu. Vēl nezinu - viena pati vai arī mana šoferīte gribēs un varēs palikt. Kad iepazīstināju ar programmu, teica, ka pat ne tik "putnu dullam" varētu būt interesanti.
Ja kādam tas ir iedrošinājums - es arī būšu pirmo reizi uz tikšanos klātienē, jo pazīstu putnotājus tikai no foruma, skaipa konferencēm un bildēm.
Sveika, Bitīt :D

Pierakstīju sarakstiņā.

Nākamnedēļ apspriedīsim groziņu saturu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ģeogrāfs wrote:Beidzot arī Ģeogrāfs sapratis, ka grib pie dabas... Tiesa gan, jālūdz kāds, lai paķer "uz asītes", jo Simba sadomājusi mācīties- (vai skolā Tu nekad nebastoji?) - es Tev varētu pamācīt, kā to dara. :D Man noderēs jebkurš, kas dosies trasē pa Rīgas- Daugavpils, vai vēl ideālāk, jauno šoseju Rīga- Maskava (tā laikam viņu sauc). Oi, nē! Tīnūži- Koknese.
Ģeogrāf, prieks, ka pievienosies :D

Par līdzbraukšanu un groziņiem izspriedīsim nākamnedēļ.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
d.e. wrote: Būs jānomaina vecā bilde, ...
Nēēēēēēē!!!!! Dabūsi pa ausām!!! :evil:
Atsaucu visu ko teicu par Sarkangalvītēm un plekstēm, bet bilžukam būs būt! Image Vismaz pagaidām, kā patīkama atmiņa par 2015. :P :P :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”