Diskusijas

Viky

Re: Diskusijas

Post by Viky »

Vērotāja wrote:
Simba wrote:Varbūt kādam ir saglabājies Anetes tālruņa numurs? Ar personīgajiem bardakiem no telefona esmu pazaudējusi arī šo numuru diemžēl :roll:
Te (uzņēmuma vizītkartē) minēts Drauga spārna telefons, varbūt tas ir viņas? http://company.lursoft.lv/drauga-sparns/40008193885

29420665 un 29894989.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote: Vai tiešām man vienai (kopā ar ļauno kaimiņu) liekas, ka šādam rehabilitācijas centram nav vieta dzīvojamo māju rajonā?
Ir jādomā -
- kā iegūt vairāk laika, lai pārvāktos
- kā likt pašvaldībai daļēji vai pilnībā finansēt pārcelšanos
- kā likt VRAM finansēt jauno patversmi turpmāk, jo tā taču nav Jūrmalas domes problēma. Putni uz centru tiek vesti no visas Latvijas.
Nē, Tu neesi vienīgā...es jau vakar raksīju, ka - skaidrs, ka sūdzības būs un esošajā vietā sniegt putniem palīdzību tādos apmēros vairs nevarēs un tas viss jārisina, jo tāds putnu daudzums tiešām var būt traucējošs pat kaimiņiem, kuri saprot to, ka tiek darīts labs darbs !

Es zinu kādu troksni 4 no rīta spēj radīt dažas mazputniņu ligzdas jumtā, bet to var pieciest, jo mazie izlido...Ja man blakus būtu novietne ar pārsimts putniem, tad ar visu dabas un dzīvnieku mīlestību, es tomēr laikam nejustos īsti laimīga par kaimiņiem. Tas, ko Anete dara ir tiešām svētīgs darbs, bet es visādā ziņā piekrītu viedoklim, ka jāpiesaista zinoši juristi, kas visu šo "pasākumu" spētu pagriezst citādā gaismā un panākt, ka pašvaldība uzņemas atbildību un palīdz risina problēmu uzņemoties likumā paredzēto atbildību, nevis kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldi pieņem neloģiskus lēmumus un sankcijas.

Petīcijā manuprāt trūkst atruna par to kā būtu jāizpaužas Jūrmalas domes atbalstam u.t.t.+u.t.t.
Trūkst tieši juridiska redzējuma, kas šādās lietās ir ļoti svarīgi. Nav loģiski pieprasīt atļaut turēt tās novietnes privātmāju rajonā beztermiņā. Būtu jābūt vismaz kādam tekstam, ka tas ir līdz brīdim, kamēr tiek atrasta alternatīva.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote: Petīcijā manuprāt trūkst atruna par to kā būtu jāizpaužas Jūrmalas domes atbalstam u.t.t.+u.t.t.
Trūkst tieši juridiska redzējuma, kas šādās lietās ir ļoti svarīgi. Nav loģiski pieprasīt atļaut turēt tās novietnes privātmāju rajonā beztermiņā. Būtu jābūt vismaz kādam tekstam, ka tas ir līdz brīdim, kamēr tiek atrasta alternatīva.
Tieši tā.
Petīcija izskatās sasteigta un nepārdomāta. Izraisa pretrunīgas izjūtas.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Simba

Post by Simba »

Par petīciju - tur noteikti Anete ar cerams kādu palīgu ir centušies kā nu prazdami. Viņa šobrīd vairāk emocionāli šim pieiet un pragmatiskais paliek otrā plānā, turklāt iespējams, ka viņai pat nav tādas dotības - salikt pa plauktiem tā, lai neskanētu tā, kā šobrīd.
Šo tekstu manabalss.lv jau visticamāk vairs nepārveidot, bet es ar garantiju varu teikt, ka par jebkuru, kurš palīdzēs tamlīdzīgu tekstu noformēt pragmatiskāku, viņa būs bezgala pateicīga. Līdz ar to - ja kādam uznāk iedvesma un sajūta, ka var un grib palīdzēt, es no sirds aicinu šo sajūtu neignorēt, bet gan likt lietā :)
Šodien vēl nesakomunicēju, bet padošu ziņu, kad būšu kādu atgriezenisko saiti ieguvusi vēl papildus.
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:Par petīciju - tur noteikti Anete ar cerams kādu palīgu ir centušies kā nu prazdami. Viņa šobrīd vairāk emocionāli šim pieiet un pragmatiskais paliek otrā plānā, turklāt iespējams, ka viņai pat nav tādas dotības - salikt pa plauktiem tā, lai neskanētu tā, kā šobrīd.
Šo tekstu manabalss.lv jau visticamāk vairs nepārveidot, bet es ar garantiju varu teikt, ka par jebkuru, kurš palīdzēs tamlīdzīgu tekstu noformēt pragmatiskāku, viņa būs bezgala pateicīga. Līdz ar to - ja kādam uznāk iedvesma un sajūta, ka var un grib palīdzēt, es no sirds aicinu šo sajūtu neignorēt, bet gan likt lietā :)
Šodien vēl nesakomunicēju, bet padošu ziņu, kad būšu kādu atgriezenisko saiti ieguvusi vēl papildus.
Tur jau tā lieta, ka Dabas aizsardzības pārvaldes lēmumu un Jūrmalas domes nostāju nevar mainīt ne ar emocijām, ne arī jebkādiem citiem no sirds rakstītiem vārdiem.
Viņu izdotajam "papīram" ir juridisks spēks un tam pretī jāliek oficiāls juridisks dokuments.
Vērotāja jau iepriekš ieteica juristu A.Borovkovu, domāju, ka tiešām Drauga spārna cilvēkiem jāmeklē jurists, kurš labi pārzin šo jomu un var palīdzēt rast pareizāko risinājumu un sastādīt vajadzīgos dokumentus.
La Marie

Post by La Marie »

https://www.change.org/p/save-more-than ... m=copylink
Šeit ir petīcija, ko Anete aicina parakstīt.
Nezinu, vai tas spēs ietekmēt Jūrmalas domi, bet es parakstījos.
Atvainojos, ja atkārtojos, bet ļoti maz parakstu pagaidām savākti..
Vērotāja

Post by Vērotāja »

La Marie wrote:https://www.change.org/p/save-more-than ... m=copylink
Šeit ir petīcija, ko Anete aicina parakstīt.
Nezinu, vai tas spēs ietekmēt Jūrmalas domi, bet es parakstījos.
Atvainojos, ja atkārtojos, bet ļoti maz parakstu pagaidām savākti..
La Marie, te ir petīcija vietnē Mana balss https://manabalss.lv/palidzet-savvalas- ... ?locale=lv
La Marie

Post by La Marie »

Vērotāja wrote: La Marie, te ir petīcija vietnē Mana balss https://manabalss.lv/palidzet-savvalas- ... ?locale=lv
Labi, parakstīšos arī šaja vietnē. Lai tad iet un mani saskaita. :D
Simba

Post by Simba »

Pie visiem viedokļiem ir piepulcējies arī LOB viedoklis par šo stāstu :)
http://www.lob.lv/lv/aktualitates.php?id=588

Paldies viņiem par to.

Sazvanījos ar Aneti. Tīri cilvēcīgi viņai šobrīd ir ļoti grūti, jo caur savu jūtīgumu ļoti personīgi uztver visu to, kas šobrīd notiek. Nākamnedēļ, ja Jūrmalas dome piekritīs, tad cerams varētu būt tikšanās ar domes pārstāvjiem un diskusija.

Piesaistītie juristi ir savas iespējas iekustinājuši caur pārsūdzībām utt. Šobrīd nedaudz tenisa bumbiņu formā notiek bumbošana no viena pie otra, tāpēc visvairāk šeit ir nepieciešama diskusija un argumenti. Un cilvēcīgais atbalsts. Un laiks. Un finanses jaunajai vietai.

Par niansētākiem jautājumiem, cik nu manos spēkos, labprāt atbildēšu PM :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sarmīte

Post by Sarmīte »

d.e.

Post by d.e. »

Labdien !
Simba, Raganiete, paldies par jaunām ziņām !
Ļoti patika Elitas Veidemanes raksts ! Izskatās, ka ledus ir sakustējies pareizajā virzienā ! :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jā, nu beidzot ir LOB un sabiedrības rupora E.V. atbalsts. Šie teksti pēc satura gan ir skanējuši jau vismaz pāris gadus, jo - tie ir tik loģiski, tomēr -kāpēc tā joprojām nenotiek, kāpēc pašvaldības nefinansē šādas organizācijas? kāpēc nav iedalītas pašvaldībās teritorijas šādu ēku būvniecībai un finansējums dažādu ar to saistītu projektu apmaksai?? Galvenais - lai par to tiktu runāts un atgādināts masu mēdijos vēl un vēl, lai Jūrmalas dome (un citas domes) nevar atrunāties, pa kluso kaut kādu ķeksi atķeksēt...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

http://apollo.tvnet.lv/zinas/tiesraides ... atu/794535
Varbūt mūsu Misters Y-Papiņš līdz Daugavmalai būs aizlaidis kādā momentā! :lol:
Image
Feja

Post by Feja »

Turpinājums 1. sērijai- Ar putniem....
2.sērija - https://www.youtube.com/watch?v=mRrxJVF4p-0
3.sērija - https://www.youtube.com/watch?v=tL9l0s6QDS0
Sunshine

Post by Sunshine »

Šovakar, pavisam nejauši trīs reizes no vietas satiekoties ar La Marie koncertā, likās, tā ir zīme, ka varbūt putnu vērotājiem beidzot jāsanāk uz kādu tikšanos....? :)

La Marie, un kā Tev patika koncerts? :D
d.e.

Post by d.e. »

Sunshine wrote:Šovakar, pavisam nejauši trīs reizes no vietas satiekoties ar La Marie koncertā, likās, tā ir zīme, ka varbūt putnu vērotājiem beidzot jāsanāk uz kādu tikšanos....? :)

La Marie, un kā Tev patika koncerts? :D
Ir, ir zīme ! :lol:
Šovakar sakomentējos iekš FB ar SandraL par nosalušo peoniju tēmu... un mēs abas iedomājāmies, ka nedēļu vēlāk iepriekš plānotais pasākums būtu jāpārceļ. Pavasaris šogad traki vēls, biju domājusi, ka ap 20.maiju būs jau visi pavasara darbi apdarīti u.t.t., bet nu tagad šķiet visiem viss ir iekavējies... Ko sakat par 27.maiju ? :? Es nupat pirms brīža mēģināju jau ar Vērotāju sakomunicēt par šo tēmu, bet man pm neiet nez kāpēc. Vērotāj, ko Tu saki ?
Pēc 27.05. man ir trakā nedēļa, jo darbs+ vēl viens darbs vēlēšanu iecirknī un tad jūnija pirmajā pusē brīvdienās man 2X izlaidumi un tad Jāņi u.t.t., un tad tik jūlijs vai augusts paliek.
Bet varbūt 27.maijā mēs uz tādu mazo pikniku varam saorganizēties Langas bebru izrobotajā krastmalā ! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jā, labprāt piedalos 27.maija pasākumā :D
skarleta

Post by skarleta »

Es arrrrrī piedalos Image
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Jā, labprāt piedalos 27.maija pasākumā :D
Lieliski ! :)
Tad jau pamazām saorganizēsimies ! ;)
Vieta jau vairāk vai mazāk zināma - Sauleskrasta 11, Garciems, Carnikavas nov.
Nekādas pārākās extras nav, bet šašliku uzcept varam, nojume pa ziemu nav sabrukusi, nezāles pa perimetru aug griezdamās, pīles peld, bebri grauž ! :mrgreen:
Domāju, ka tās dienas plānu saorganizēsim vadoties no laika apstāļiem ( parasti visos mūsu pasākumos "piedalās" gada stiprākās vētras un dažādu pakāpju negaisi Image)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”