Vērotāja wrote:
Vai tiešām man vienai (kopā ar ļauno kaimiņu) liekas, ka šādam rehabilitācijas centram nav vieta dzīvojamo māju rajonā?
Ir jādomā -
- kā iegūt vairāk laika, lai pārvāktos
- kā likt pašvaldībai daļēji vai pilnībā finansēt pārcelšanos
- kā likt VRAM finansēt jauno patversmi turpmāk, jo tā taču nav Jūrmalas domes problēma. Putni uz centru tiek vesti no visas Latvijas.
Nē, Tu neesi vienīgā...es jau vakar raksīju, ka - skaidrs, ka sūdzības būs un esošajā vietā sniegt putniem palīdzību tādos apmēros vairs nevarēs un tas viss jārisina, jo tāds putnu daudzums tiešām var būt traucējošs pat kaimiņiem, kuri saprot to, ka tiek darīts labs darbs !
Es zinu kādu troksni 4 no rīta spēj radīt dažas mazputniņu ligzdas jumtā, bet to var pieciest, jo mazie izlido...Ja man blakus būtu novietne ar pārsimts putniem, tad ar visu dabas un dzīvnieku mīlestību, es tomēr laikam nejustos īsti laimīga par kaimiņiem. Tas, ko Anete dara ir tiešām svētīgs darbs, bet es visādā ziņā piekrītu viedoklim, ka jāpiesaista zinoši juristi, kas visu šo "pasākumu" spētu pagriezst citādā gaismā un panākt, ka pašvaldība uzņemas atbildību un palīdz risina problēmu uzņemoties likumā paredzēto atbildību, nevis kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldi pieņem neloģiskus lēmumus un sankcijas.
Petīcijā manuprāt trūkst atruna par to kā būtu jāizpaužas Jūrmalas domes atbalstam u.t.t.+u.t.t.
Trūkst tieši juridiska redzējuma, kas šādās lietās ir ļoti svarīgi. Nav loģiski pieprasīt atļaut turēt tās novietnes privātmāju rajonā beztermiņā. Būtu jābūt vismaz kādam tekstam, ka tas ir līdz brīdim, kamēr tiek atrasta alternatīva.