Sirdi plosoši un sirsnīgi komentāri no visas pasaules mūsu klintsērgļu ģimenei.

2017.gadā, kad tika uzstādīta kamera, pamatojums tiešraidei acīmredzot bija sekmes iepriekšējā sezonā un cerības uz novērojumiem retā, grūti pieejamā biotopā (jo tika izveidota arī purva kameras tiešraide ar nakts apgaismojumu).
Turklāt tika jau rakstīts, ka Latvijā un Igaunijā klinšu ērgļi apdzīvo purva malas (šogad Igaunijā tiešraides ligzda ir pie jūras, bet pirms tam bija pie purva). Domāju, ka pirms ligzdas būvēšanas gan jau ka ērgļi bija manīti.. vismaz pirms 2016.gada viņi par šo ligzdu 5 gadus domāja un redz, izrādījās sekmīgi.Tā ir mākslīgā ligzda, kuru uzbūvējis Uģis Bergmanis purvā uz salas 2010. gadā. Ligzda ir regulāri apdzīvota, arī 2016.gadā tajā izauga jauns klinšu ērglis. Rodas iespaids, ka šogad ligzdas rajonā uzturas tikai viens pieaugušais putns, kurš pa retam ielido ligzdā un pakārto zarus. Šogad ligzda nebūs sekmīga, taču no tās ir laba dzirdamība un rītos ir dzirdams rubeņu riests.
Pievienoties grupai ir vienkārši. Un svētīgi. Ja vēlas lasīt patiesi sirsnīgus komentārus mūsu Virsim, Spilvei un Klintam.
Un tas, ka mazais tagad tiks izņemts (ja tiks?), Spilvei vairs netraucēs?Odrija2020 wrote: ↑01 Jul 2020 12:36Jamsi, es čatā par šo jautāju, Žubīte ST atbildēja, ka Klints tiks izņemts.
schwarzstorch wrote: ↑01 Jul 2020 15:13Un tas, ka mazais tagad tiks izņemts (ja tiks?), Spilvei vairs netraucēs?Odrija2020 wrote: ↑01 Jul 2020 12:36Jamsi, es čatā par šo jautāju, Žubīte ST atbildēja, ka Klints tiks izņemts.![]()
Uģis Bergmanis wrote: ↑01 Jul 2020 08:26... Zinot, ka mātīte Spilve uzturas ligzdas tuvumā, šādā situācijā izņemt no ligzdas jauno ērgli, mēs Spilves uztverē būtu ligzdas postītāji. Šāda rīcība varētu izprovocēt ligzdas pamešanu. ...
Viens jauns ērglēns 10gadu laikā...to var saukt par sekmīgu?Tā ir mākslīgā ligzda, kuru uzbūvējis Uģis Bergmanis purvā uz salas 2010. gadā. Ligzda ir regulāri apdzīvota, arī 2016.gadā tajā izauga jauns klinšu ērglis.
Domāju, ka pirms ligzdas būvēšanas gan jau ka ērgļi bija manīti.. vismaz pirms 2016.gada viņi par šo ligzdu 5 gadus domāja un redz, izrādījās sekmīgi.
Arī es FB nelietoju, lai aplūkotu un parādītu citiem sevi bildēs
Emotion_, Tu jautāji par pamatojumu - tad iedomājies šo pamatojumu toreiz 2017.gadā, kad pēc 5 tukšiem gadiem beidzot sekmīga ligzdošana - un lai gan tobrīd (2017.) redzams tikai 1 ērglis, vai Tev nebūtu cerības uz nākošajām sezonām?
Cik esmu patinusi atpakaļ, neredzēju kadrā, arī komentāros nav minēta Spilves parādīšanās. Bet tas nenozīmē, ka viņa nav bijusi tuvumā, piemēram, kameras zarā. To tad varbūt tikai ar klausīšanos varētu konstatēt, man skaņa izslēgta un citi logi vaļā, ieskatos te laiku pa laikam.schwarzstorch wrote: ↑01 Jul 2020 15:37Neesmu slēgusi šodien tiešraidi, vai mamma vispār ir rādījusies?![]()
Emotion, tieši tā, šajā gadījumā noteikti vajadzētu veikt diagnostiku, lai konkretizētu nāves cēloni.Emotion_ wrote: ↑01 Jul 2020 16:52Uz kāda pamata var izslēgt ērgļu ģimenes inficēsanis/saindēšanos, piemēram? Kas tas par zinātnisku darbu ar nabaga radību dzīvībām? Virsis nekādā gadījumā nepamestu savu ģimeni, to mēs visi zinam, tāpēc ir arī svarīgi uzzināt kaut ko vairāk par to, ka dzīva radība mirst no bada.
Liana,lianaliesma wrote: ↑01 Jul 2020 10:15...
Par čatotājiem es nedomāju, ka būtu pārāk jāsatraucas. Katram no mums ir savs pieredzes gūšanas laiks. Un neviens neliedz katram dot savu, kaut nelielu ieguldījumu putnu labākai dzīvei, kā tas notiek daudzās valstīs - veidojas brīvprātīgo grupas, kas palīdz ornitologiem, mācās no tiem, piedalās dažādās talkās, palīdz izglītot arī pārējo sabiedrību. Sākot jau ar to, ka mežā jāieiet klusām... Nez, vai tie čata protestētāji visi tā dara? Vai uzrunā meža ielokā iebraukušos atpūtniekus, kas uzgriezuši skaļu mūziku mašīnā ar atvērtām durvīm? Vai piedalās aicinājumos pret mežizstrādi ligzdošanas laikā? vai pret mežu izciršanu vispār?...