Tieši pēc 3 stundu prombūtnes Bo kundze atpakaļ

Mamma arī atkal ķeras mazos kņudināt un čubināt.

00:41
Mazu brītiņu uzkavējusies pie mazajiem un pačubinājusies ar viņiem, Bo kundze atkal prom.
Labvakar ūpīšu mājā !Sunshine wrote:00:37
Tieši pēc 3 stundu prombūtnes Bo kundze atpakaļLigzdā uzreiz iet vaļā ņurdēšana un sīkšana/svilpšana..
Mamma arī atkal ķeras mazos kņudināt un čubināt.
Varbūtība, ka bubuči nonāk uz zemes, pastāv. Vecāki turpinās barot uz zemes. Arī iespējams, ka uz ligzdu ūpēni neatgriezīsies. Par dzimumu ornitologs var atbildēt.KitijaK wrote:Labrīt! Man ir kaudze ar jautājumiem:-) Vai pastāv varbūtība, ka mazie neveiksmīgi piezemējas lejā? Mani māc baža, redzot cik nestabili viņi ir:-) Vai veiksmīgi nonākot lejā, viņi dzīvosies pa zemi, kamēr iemācīsies kārtīgi lidot? Vai būs tā, ka viss, ligzda paliks tukša? Natlidos atpakaļ? Vai gredzenošanas laikā bubucēnu dzimums ir noteikts? uhhh:-)
Mans viedoklis par dzimumu - smagākais mazulis varētu būt mātīte, vieglākais mazulis - tēviņš, bet tas vidējais ir nekatras dzimtes, vai kā krieviski saka - "ono".KitijaK wrote:... Vai gredzenošanas laikā bubucēnu dzimums ir noteikts? uhhh:-)
EP493, 198 mm, 1350 g.MĀRIS wrote:Mans viedoklis par dzimumu - smagākais mazulis varētu būt mātīte, vieglākais mazulis - tēviņš, bet tas vidējais ir nekatras dzimtes, vai kā krieviski saka - "ono".KitijaK wrote:... Vai gredzenošanas laikā bubucēnu dzimums ir noteikts? uhhh:-)![]()
Iespēja, ka mazie piezemēsies uz zemes pastāv. Bet ticams, ka viņi piezemēsies veiksmīgi nevis neveiksmigi. Tas ir normāls process, ka pūceni pamet ligzdu, vēl nemācēdami lidot. Protams, ka vecāki viņus turpinās barot, bet nav teikts, ka viņi dzīvosies pa zemi. Ar knābja un kāju palīdzību viņi ir spējīgi uzrāpties zemākos kokos vai stumbeņos. Kad pūcēni pametīs ligzdu, diezgan droši, ka viņi tur vairs neatgriezīsies.KitijaK wrote:Labrīt! Man ir kaudze ar jautājumiem:-) Vai pastāv varbūtība, ka mazie neveiksmīgi piezemējas lejā? Mani māc baža, redzot cik nestabili viņi ir:-) Vai veiksmīgi nonākot lejā, viņi dzīvosies pa zemi, kamēr iemācīsies kārtīgi lidot? Vai būs tā, ka viss, ligzda paliks tukša? Natlidos atpakaļ? Vai gredzenošanas laikā bubucēnu dzimums ir noteikts? uhhh:-)
Par 95 un 96 man ir tāda pati versija.Vērotāja wrote:EP493, 198 mm, 1350 g.MĀRIS wrote:Mans viedoklis par dzimumu - smagākais mazulis varētu būt mātīte, vieglākais mazulis - tēviņš, bet tas vidējais ir nekatras dzimtes, vai kā krieviski saka - "ono".KitijaK wrote:... Vai gredzenošanas laikā bubucēnu dzimums ir noteikts? uhhh:-)![]()
EP495, 234 mm, 1780 g.
EP496, 244 mm, 1500 g.
95 un 96, izskatās, ka ir divi vecākie ūpēni.
96. spārna garums ir lielāks, bet svars mazāks (244/1500), bet 95. otrādi - spārna garums mazāks, bet svars lielāks (234/1780)
96 puika, 95 - meitene?