Ūpji Kurzemē, 2017
Re: Ūpji Kurzemē, 2017
jā, Fleur, varēja dzirdēt apodziņu (Pygmy owl).

Mums par laimi Andris A. jun. komentē šajā tēmā ar segvārdu AAvjun un noteikti pastāstīs sīkāk un precīzāk par tiem augumiem.Jamsis wrote:Es dzīvē, dabā ūpi neesmu redzējusi. Biju domājusi, ka būs augumā lielāks. Andris A.jun. lekcijā stāstija, ka esot apmēram vācu vilka suņa lielumā. Šī Bubo tomēr izskatās mazāka
, par mērogu ņemu čiekuru un peļu klijāna spalvu.
Jamsi, tu ņēmi spalvu, bet es savukārt savu vācu aitu suni. Standartā VAS kuces augums skaustā ir 55 cm, suņa 60 cm. Esmu diezgan maza auguma, man VAS kuces mugura ir ap celi.
Wikipēdija raksta, ka "Ūpja ķermeņa garums ir 60 – 75 cm, Latvijā dzīvojošiem ūpjiem 65 - 70 cm."
https://lv.wikipedia.org/wiki/%C5%AApis
Ko saprot ar ķermeņa garumu, norādīts šajā rakstā https://en.wikipedia.org/wiki/Bird_measurement#Length

Tā kā ūpis stāv nedaudz slīpi pret asi, tātad sievietei varētu būt virs ceļa, lielāka auguma vīrietim laikam kaut kur ap celi.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
man šis salīdzinājums ar VAS vienmēr šķitis tieši laikā. un ne tikai krāsas dēļ.
parasti gan iedomājos salīdzināšanai skatu, ka ūpis sēž vertikāli koka zarā un skatos uz viņu no priekšas. un tik pat liels būtu arī vienalga sēdošs vai stāvošs VAS skatā no priekšas. 

Bēdīgi ka nav nakts redzamības kameras, visās ligzdās būtu tāda vajadzība. Vajag kādu ministriju pakratīt lai piešķir līdzekļus.
Man pie mājām mežā arī dikti bļaustās naktīs, lielas aizdomas uz pūčveidīgajiem.
Man pie mājām mežā arī dikti bļaustās naktīs, lielas aizdomas uz pūčveidīgajiem.
- Ligzdas gariņš
23:43 Bo kundze uzūjina Bubo kungam,lai taču nes beidzot ņammu
bērneļus varētu saukt par Bim;Bam un Bom
/es tik tā fantazēju/

bērneļus varētu saukt par Bim;Bam un Bom

-
29.marts
Labrīt!
Kamera šorīt nerāda!
Labrīt!
Kamera šorīt nerāda!
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
9:02 mātītes saucieni
-
Visus ūpju un arī citu pūču novērojumus lūgums ziņot Dabasdatos.
Balsis var pamācīties šeit: http://latvijaspuces.lv/sakums/
Ja uz vietas nav uzreiz skaidrs, kādu pūci dzirdat, jāmēģina ierakstīt telefonā, ja vien jebkas būs dzirdams, apstrādājot ierakstu varēs noteikt.
Pirms jebkura mana ieraksta pārpublicēšanas medijos lūdzu sazināties ar mani. Ziņas, izraujot no konteksta, mēdz nebūt pilnīgas.
11:07 Sieviete pošanos, pagrieziet olas un zvanu
Last edited by fleur on 29 Mar 2017 11:34, edited 1 time in total.
Vakar lasīju, klausījos...ūpja uztrakuma balss lika salekties pat istabā pie kompja sēžot !Pēteris Daknis wrote: Balsis var pamācīties šeit: http://latvijaspuces.lv/sakums/

Nezināju arī, ka Latvijā kādreiz dzīvojušas plīvurpūces !

11:27 vīrietis zvans
Fleur - male voice=tēviņa sauciens-mod.LL
Fleur - male voice=tēviņa sauciens-mod.LL
11:39 Black Woodpecker call
13.26. Šis ilgais, garlaicīgais perēšanas laiks! Izskatās, ka nekas nenotiek, tik paretam kāds u-ū, un pozas maiņa.

- Lianaliesma
Nevaru vien beigt brīnīties par putnu pacietību perējot, kas tik ļoti kontrastē viņu ātrajam lidojumam un dzīvesveidamMĀRIS wrote:13.26. Šis ilgais, garlaicīgais perēšanas laiks! Izskatās, ka nekas nenotiek, tik paretam kāds u-ū, un pozas maiņa.![]()
![]()

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

16:00 Mammucis izlidojis

16:03 atgriežas

16:03 atgriežas
Last edited by MĀRIS on 29 Mar 2017 16:16, edited 2 times in total.