Jūras ērgļi Igaunijā, 2016 (Anna un Uku)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
MĀRIS

Re: Jūras ērgļi Igaunijā, 2016

Post by MĀRIS »

:lol: Kamēr es taisu savu kašķa reportāžu, tikmēr Vērotāja jau savu ielikusi, bet es atstāšu arī savu redzējumu, kurš nu galīgi sakrīt ar Vērotājas uzskatiem. :P
Piedod man, LL, bet es šeit neredzu kāpas, bet gan pārpurvojušos ezera krastus, klānus, kurus drīz vien pārklās zaļums. :P

Image
Last edited by MĀRIS on 15 Feb 2016 13:06, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāj, piekrītu, tā tas var būt. Vertsjervs ir tiešām tik liels, un arī Peipuss, tiem arī krastus, noaugušus ar priežu mežiem, droši vien var atrast. Mana acs to vienkārši nepieņem pagaidām, jo nav redzējusi dabā... :D

Māri, es arī šitādus izgriezumus sataisīju un pievilku tuvāk, un pētīju, pētīju... man liekas, ka ezera otrā krastā kokiem nebūtu tik līdzena mala :lol: bet atkal, ja tas krasts ir tiiiik tālu, varbūt... Bet es tādu ezeru neesu redzējusi! :lol:

Man tik pierasts redzēt šitentādu skatu caur priežu zariem kāpās uz jūru ar plašu piekrasti...kādu laiku dzīvoju tādās kāpās, tāpēc acs to uzreiz atpazīst kā savu jūriņu... :lol:

Bet tagad arvien vairāk sliecos saskatīt tai ainavā ezeru.

Vortsjarv by valdna, www.deviantart.com
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

MĀRIS wrote::lol: Kamēr es taisu savu kašķa reportāžu, tikmēr Vērotāja jau savu ielikusi, bet es atstāšu arī savu redzējumu, kurš nu galīgi sakrīt ar Vērotājas uzskatiem. :P
Piedod man, LL, bet es šeit neredzu kāpas, bet gan pārpurvojušos ezera krastus, klānus, kurus drīz vien pārklās zaļums. :P
LK atsevišķi igauņu vērotāji, kas acīmredzot zin par šo kameru vairāk nekā Verotajus vulgaris, ir pārliecināti, ka tā tomēr ir jūra, kaut kur Hāpsalu apkaimē. Jūras krastus veido ne tikai smilšainas pludmales, bet arī zāļaini līči.
Ja kamera būtu uzstādīta Latvijā kaut kur Mērsraga jūrmalā, vērojot salīdzinoši šauru krasta strēmeli, būtu grūti izpīpīpēt, ka tas ir jūras nevis ezera skats.
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote:Laikam esmu kasīklis, bet tur tālumā redzamais ūdens man neizskatās pēc jūras, bet gan kāda ezera, upes, jo redzams ir arī otrais krasts. Varbūt ir kāda informācija, par ligzdas kaut vai aptuveno atrašanās vietu?! :P
Hmm..Man šoreiz arī ainava izskatās pēc jūras - kāpas, priedes, smiltis, visa aina kopumā..
Rīkojam totalizatoru, jūra vai ezers? :D

un jāpiekrīt tiešām roosaluristaja par šo:
roosaluristaja wrote:Jūras krastus veido ne tikai smilšainas pludmales, bet arī zāļaini līči.
Viky

Post by Viky »

Man izskatās pēc jūras.
Neesmu redzējusi ezerus/upes ar šādiem krastiem un ainavām :)

Tālumā vienkārši ir dziļāks tāpēc ūdens izskatās tik tumšs :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Netaisos strīdēties, izsaku savu redzējumu. Tur, pāri ūdenim, es viennozīmīgi redzu otru krastu, un man Kurzemes jūrmalā nekur nevar redzēt jūrai otru krastu, jo mums tur nav tādu līču. Vismaz es nezinu. Bet, gan jau oficiāli palaidīs kameru, un tad jau arī atklās, vismaz aptuveno kameras atrašanās vietu, un tad jau arī mums taps skaidrs, vai mēs skatāmies pāri ezeram, vai jūras līcim. :P
Viky

Post by Viky »

MĀRIS wrote:Netaisos strīdēties, izsaku savu redzējumu. Tur, pāri ūdenim, es viennozīmīgi redzu otru krastu, un man Kurzemes jūrmalā nekur nevar redzēt jūrai otru krastu, jo mums tur nav tādu līču. Vismaz es nezinu. Bet, gan jau oficiāli palaidīs kameru, un tad jau arī atklās, vismaz aptuveno kameras atrašanās vietu, un tad jau arī mums taps skaidrs, vai mēs skatāmies pāri ezeram, vai jūras līcim. :P
Tas mēs sapratīsim, kam ir asāka redze :D Es, piemēram, tur otru krastu pat zem lupas nesaskatītu :D priekš manis tas ir ūdens.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Igauņi uz manu jautājumu, vai tas varētu būt ezera vai jūras krasts, saka, ka tas esot jūras līcis un krasts...

No LK:
Trine
Coastline is well-indented in this region. Most probably it is a small bay.
Btw, Saunja Bay is very much existent (and right next to it another small bay, Tahu laht).
---
Piekraste ir labi izrobota šajā reģionā. Visdrīzāk tas ir neliels līcis.
Saunja Bay un tieši blakus tai vēl mazs līcis, Tahu Laht.

Mutikluti

As I heard this nest is near Linda's and Sulev's new nest... It's somewhere near Saunja... It's sea what we see, near Haapsalu.
---
Es dzirdēju, ka šī ligzda ir tuvu Lindas un Sulev jaunajai ligzdai ... Tas ir kaut kur netālu no Saunja ... Tas. ko redzam, ir jūra, netālu no Haapsalu.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Sunshine

Post by Sunshine »

Viky wrote:
MĀRIS wrote:Tur, pāri ūdenim, es viennozīmīgi redzu otru krastu, un man Kurzemes jūrmalā nekur nevar redzēt jūrai otru krastu, jo mums tur nav tādu līču.
Es, piemēram, tur otru krastu pat zem lupas nesaskatītu :D priekš manis tas ir ūdens.
Draugi, tas tomēr ir tik forši, cik mēs esam katrs dažādi un katrs vienā lietā redzam kaut ko pavisam citu! :D
Bet daudzveidība tieši padara šo pasauli interesantu, vai ne! :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

16.02.
11.59. Saulītē viss izskatās skaidrāk, un šaubām par otro krastu vajadzētu zust. :P

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Atkal nozagās. Paldies Aita3331 ka ierakstīja, un ļāvās apzagties. :P

Video: https://www.youtube.com/watch?v=-om6xUiiHJk

La Marie

Post by La Marie »

Zīlīte ciemojas ligzdā. :)
Saulains un uzmundrinošs rīts.

Mani šis skats un šalkošana nomierina, iepriecina, liek ilgoties pēc kaut kā tāla, nezināma...:D
Sliecos tomēr domāt, ka šī ir jūras mala - gan priežu, gan vēju dēļ.
Igaunijā jūras krasts ir pavisam citādāks. Savulaik daudz laivoju ar SOT laivām pa piekrasti un mazajām saliņām - tur tādus liedagus, kā pie mums, praktiski neatrast. Maz. Bet ir visādi līcīši, aizaugušas, pārpurvojušās vai akmeņainas piekrastes. Ļoti daudzveidīga daba, sevišķi pret mūsu vienmērīgi taisno piekrastes līniju. Ir dažas saliņas, kas ir odu paradīze, bet citās pāris km attālumā odu vispār nav... Ej nu saproti!

Šeit arī varētu būt jūras mala, un tā mežu josla tālumā, ja tāda tiešām ir (es nespēju ieraudzīt, bet tāpēc nepretendēju, ka tās tur nav), līcīša pretējā puse vai kāda saliņa. :?: :idea:
La Marie

Post by La Marie »

17.02.2016.
13:25
Pēkšņi kāds klusu iekāpa ligzdā. Laikam bija sēdējis blakus zarā.
Pēc pāris munūtēm atkal aizlidoja. :)

Image

ImageImageImage
Last edited by La Marie on 17 Feb 2016 13:39, edited 1 time in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

La Marie, kāds skaists un cēls! Tev izdevies sagaidīt! :P

P.S. Uzraksti, lūdzu, šīsdienas datumu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

16.40 Saulains
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Patumšs, bet tomēr skaisti. :P
Made

Post by Made »

Vai nav vienalga, kas tur tālumā, kad ir tikai tas te ir :) Jokoju, miglains rīts :P Kartē paskatījos, cik daudz igauņiem ir īstu jūras līču, lielāku un mazāku, kur pretējais krasts būtu redzams, tāpat saliņu un salu, kas varētu jūrā rēgoties :roll:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

20.februāris

9.21 Ziema atgriezusies arī te
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Urmas Sellis, Kotkaklubi

Jaunā jūras ērgļu tiešraides kamera tika uzstādīta 2016.g.janvāra vidū netālu no iepriekš vēroto jūras ērgļu Lindas un Suleva ligzdas.
Piedalījās Renno, Omar, Triin un Urmas.

Image

Renno atrada ligzdu pagājušajā gadā, bet tajā nav izauguši mazuļi, tāpēc šis ir tā saucamais riska projekts. Ligzdu apmeklēja a labi daudz dažādu putnu pirmajā februāra pusē, ieskaitot pieaugušo ērgli, kurš, šķiet, ir ligzdas īpašnieks.
"No ligzdas paveras skats uz putniem bagātu līci, kur jūras ērgļi var medīt (vai medī, "jahti peavad" -latviski tādas izteiksmes formas īsti nav) - roosaluristaja

Kameras sistēma ir konstruēta tā, ka tad, kad tumšs, izslēgsies visi elektroenerģijas patērētāji, kas ļaus būtiski samazināt enerģijas patēriņu, un nav nepieciešams riskēt un traucēt ērgļus, lai nomainītu baterijas. Saules paneļi strādā labi, ja tiem nav virsū sniegs un ja spīd saule. Garākās dienās var pārraidīt visu diennakti.

No 15. februāra, saskaņā ar Dabas aizsardzības likumu, cilvēku kustība visā jūras ērgļu ligzdošanas vietā aizliegta (bez īpašas atļaujas).
Pilns teksts http://www.looduskalender.ee/n/node/67
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

lianaliesma wrote: Bagāts ar putnu pamest ligzdu ar skatu uz līci, kur jūra ērgļu medības misu.
Google translators labi strādājis, izņemot šo. Igauniski tas ir "Pesalt avaneb vaade linnurikkale lahele, kus merikotkad jahti peavad". Latviski būs apmēram "No ligzdas paveras skats uz putniem bagātu līci, kur jūras ērgļi var medīt (vai medī, "jahti peavad" -latviski tādas izteiksmes formas īsti nav)
Locked

Return to “Jūras ērglis”