Baltvēdera jūras ērgļi Austrālijā, 2011-2015

Haliaeetus leucogaster - White-bellied Sea Eagle
Locked
MĀRIS

Re: Ērgļu Haliaeetus leucogaster kamera Austrālijā 2011-2015

Post by MĀRIS »

A kā jūs domā, ko viņ tur vien paš dār?! :P

Image

Bet murmulīši izskatās paēduši, jo tik slinki locās apkārt ņammai! :P
Par vecumu runājot! :P

Image

Pēc manām domām tumšākais, lielākais ir Se 15, mazākais, gaišākais ir Se 16! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tikko atņēma krāsas, tā ieradās vecāks, paņēma ņammu, un ... aizlidoja! Vai Jūs spējat aptvert šo nekaunību! Un tagad maniem murmulīšiem jāiet gulēt ar tukšiem vēderiem! Bet vecākam taču bija viņi jāpabaro!!! :evil: :P

Image

Image
Sunshine

Post by Sunshine »

Tā.. laikam tiešām man arī mazs apjukums iestājies :lol: Patiesi, paskatoties atpakaļ ierakstus, visu laiku S15 saucām par mazāko un S16 par lielāko. Man tikai uz brīdi likās, ka S16 ir arī vecākais..
Taisnība ir lianaliesma, tiešām jaunākais ir S16, kurš visu laiku arī ātrāk auga un kļuva tumšāks, un pirmais uzsāka arī brančošanu!

Lūk, 15. oktobra bildes:
S16 JAUNĀKAIS - tumšākais, lielākais ērglēns
https://www.facebook.com/Sea.EagleCAM/p ... =3&theater
Image

un S15 VECĀKAIS - gaišākais, mazākais ērglēns
Image

Un te pavisam maziņi, paraksts zem bildes - S16 spalvas jau krietni tumšas, S15 - Tu arī tur tiksi, draudziņ! 8-)
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Šīs HD bildes - medusmaize dvēselei! :P

Par vecumu - liekas, ka viņi tur čatā baltāko galviņu sauca par SE16 un par jaunāko...nu jā, bet brančot uzsāka SE16, un tas ir tumšakais...Tāpēc man vienu brīdi bij tāda nesapratne,kā tad īsti ir, jo pati sākumā tik cītīgi nesekoju līdzi... Lai nu kā, abi ir lieliski un ņipri aug! :P

Ja SE15 ir vecākais, gaišākais un mazākais ērglēns, tad iespējams, tas ir brālītis. Image Un SE16 - jaunākā, tumšākā ir māsiņa, jo lielāka drusku. :lol:

Vecumu starpība gan ir maza- nepilnas 3 stundas: "SE15 hatched 1:30 am and SE16 hathed 4:10 pm - both on August 7th" (Faithymd)
Last edited by Lianaliesma on 18 Oct 2015 13:50, edited 3 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sunshine

Post by Sunshine »

Domāju, taisnība par to brālīti un māsiņu! :D
Iespējams, čatā kādas dienas iepriekš kādi lietotāji uz brīdi bija ko sajaukuši.. Man gan liekas, ka jau ilgāku laiku arī čatā tumšāko un lielāko sauca par S16, savukārt gaišo par S15.
Vakar arī čatā viss gāja pareizi - S16 brančo un S15 - "Tu arī tur tiksi, draudziņ!" :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tā, mīļās meitenes. Vispirms par vecumu. Vecuma atšķirība ir 14. stundas un 40. min., tā kā Se15 piedzima 1.30. am /pirms pusdienām/, bet SE16 4.10. pm /pēc pusdienām. Vismaz tā es to saprotu, un viņu forumā pēc ierakstu laikiem tā viss saskan. :P
Mana visdziļākā pārliecība ir, ka lielākais, tumšākais, druknākais, dūšīgākais ir vecākais, tātad SE15., un gaišākais, smalkākais, kautrīgākais ir jaunākais mazulis, tātad SE16.! Šai ligzdai sekojot no paša sākuma, olu izšķilšanās katru dienu, bija stipri izteikta šī augumu atšķirība, ka es vēl lamājos, lai ļauj taču tam mazajam arī pacelt galviņu! Un nevienu brīdi viņi augumu izmēros nav satuvinājušies, lai samainītos vietām, kad vecākais varētu būt mazākais! Lai viņi raksta tajā FB ko grib, tikai lai uztaisa paretam tās smukās bildītes, bet mana pārliecība ir tāda kā rakstīju! Līdz ar to brančo SE 15 :P

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jā, Māri, nepareizi paskatījos olu šķilšanās laikus un tātad ērglēnu vecumu starpību! Sorry! :lol:
MĀRIS wrote: Līdz ar to brančo SE 15 :P
Nu re nu, tā jau man likās, ka ir kaut kur misēklis... Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:Vido - vecākais atrij un jaunākais izbrīnīts vēro

WBSE 2015 - SE16 Pellet, 1998liberty
Lianaliesma, re, kur Tu pati 25. septembrī liki video, kur tumšākais, lielākais S16 atrij barību un gaišais S15 izbrīnīts vēro...
Last edited by Sunshine on 18 Oct 2015 15:25, edited 1 time in total.
Sunshine

Post by Sunshine »

Izbūros cauri Austrāliešu mājas lapas forumam. Secinājums - jau no paša sākuma foruma lietotāji:
- gaišāko, mazāko ērglēnu sauc par S15,
- tumšāko, lielāko par S16.

http://sea-eaglecam.org/forums/index.php?topic=238.120

Šis forums ir projekta oficiālajā mājas lapā http://www.sea-eaglecam.org/. Tieši tāpat abi mazie ērglēni jau no paša sākuma tiek saukti arī projekta Facebook lapā - S15 kā mazākais, gaišākais, S16 - lielākais, tumšākais.
Un tieši tāpat viņi tiek saukti arī čatā, kas tiek laists blakus kamerām. Visos youtube video tāpat.

Liekas, savās diskusijās brīžiem esam kļūdaini saukuši viņus otrādi. Taču, domāju, mums tomēr jāciena un jāievēro tas, kā paši austrālieši sauc šos ērglēnus un kā lieto viņu vārdiņus projekta oficiālās mājas lapas forumā. Mēs taču arī gribam, lai citu valstu forumieši vadās pamatā no tā, kā "savus" putnus saucam šeit, dabasdatos.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote: Lianaliesma, re, kur Tu pati 25. septembrī liki video, kur vecākais (S16) atrij barību un jaunākais S15 izbrīnīts vēro...
Te viņi sauc SE16, t.i. lielāko un tumšāko par vecāko ērglēnu!

Bet pēc kārtas būtu jāsauc - vispirms SE15, tad nāk SE16 (kurš tātad iznāk jaunākais!)...
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote:Izbūros cauri Austrāliešu mājas lapas forumam. Secinājums - jau no paša sākuma foruma lietotāji:
- gaišāko, mazāko ērglēnu sauc par S15,
- tumšāko, lielāko par S16.
Jā, ar to man arī nebija nekādu jautājumu, visu laiku likās, ka SE15 ir ar gaišu galviņu!
Bet tad iznāk, ka augumā sīkākais SE15 ir vecākais! Un brančot sācis pirmais jaunākais...
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:
Sunshine wrote: Lianaliesma, re, kur Tu pati 25. septembrī liki video, kur vecākais (S16) atrij barību un jaunākais S15 izbrīnīts vēro...
Te viņi sauc SE16, t.i. lielāko un tumšāko par vecāko ērglēnu!
Lianaliesma, paskatījos vēlreiz video.. Viņi pie video vienīgi norāda, ka tas ir S16 - lielākais, tumšākais ērglēns.
To, ka viņš ir vecākais, pierakstīji Tu ;)
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote: Bet tad iznāk, ka augumā sīkākais SE15 ir vecākais! Un brančot sācis pirmais jaunākais...
Man domāt - tieši tā! :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Nu tad mūs vienkārši ir samulsinājis tas, ka SE15, lai gan vecākais, tomēr vienmēr ir bijis mazāks augumā... ;)

Hankoka forumā arī nupat lasu, ka - tomēr cik nozīmīga ir tāda neliela vecumu starpība, jo viens brančo jau, otrs ne... uzskatot, ka vecākais brančo... :?:
Last edited by Lianaliesma on 18 Oct 2015 15:45, edited 1 time in total.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Meitenes! Es patiešām cienu pasauli sev apkārt vienalga - Austrālijā vai Kuldīgā! Un arī Rīgā! :P
Kurš ir vecākais SE15 vai SE16, man liekas ka šaubas neizraisa!

Image

To es neierakstīju viņu, Austrāliešu forumā! Un katru dienu sekojot līdz es ar visu savu atbildību saku, ka SE15 ir tumšākais, lielākais, resnākais...! :P

LL ; "Nu tad mūs vienkārši ir samulsinājis tas, ka SE15, lai gan vecākais, omēr vienmēr ir bijis mazāks augumā..." ;)

Tad jau Viņš no dzimšanas ir dabūjis pa galvu no jaunākā?! :mrgreen: Un Tu sev tici? :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote:Un katru dienu sekojot līdz es ar visu savu atbildību saku, ka SE15 ir tumšākais, lielākais, resnākais...! :P
Māri, es vienkārši nevaru īsti noticēt tam, ka Austrālijas jūras ērgļu mājas lapā visi maldās un apgalvo, ka brančot uzsācis SE16,- tumšākais, lielākais, to tak visi redzam video, un pēc fakta SE16 ir arī jaunākais (14 stundas vēlāk šķīlies)!

Tu saki, ka brančo SE15, vecākais...

Kurš ir kurš? :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote:Tā.. laikam tiešām man arī mazs apjukums iestājies :lol: Patiesi, paskatoties atpakaļ ierakstus, visu laiku S15 saucām par mazāko un S16 par lielāko. Man tikai uz brīdi likās, ka S16 ir arī vecākais..
Taisnība ir lianaliesma, tiešām jaunākais ir S16, kurš visu laiku arī ātrāk auga un kļuva tumšāks, un pirmais uzsāka arī brančošanu!

Lūk, 15. oktobra bildes:
S16 JAUNĀKAIS - tumšākais, lielākais ērglēns
Image

un S15 VECĀKAIS - gaišākais, mazākais ērglēns
Image

Un te pavisam maziņi, paraksts zem bildes - S16 spalvas jau krietni tumšas...
Image
NU LAIKAM TAČU TĀ...
MĀRIS

Post by MĀRIS »

MĀRIS wrote: LL ; "Nu tad mūs vienkārši ir samulsinājis tas, ka SE15, lai gan vecākais, tomēr vienmēr ir bijis mazāks augumā..." ;)

Tad jau Viņš no dzimšanas ir dabūjis pa galvu no jaunākā?! :mrgreen: Un Tu sev tici? :P
:?: :?: :?:
Nesaprotu, no kurienes FB ir izzīduši, ka tumšās spalvas papriekš parādās jaunākajam, un pa kuru laiku jaunākais pārvērtās par lielāko! Ja es mācētu rīkoties ar FB, un uzdot tur šos jautājumus, es viennozīmīgi viņus uzdotu! :P
Last edited by MĀRIS on 18 Oct 2015 16:49, edited 1 time in total.
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote: Nesaprotu, no kurienes FB ir izzīduši, ka tumšās spalvas papriekš parādās jaunākajam, un pa kuru laiku jaunākais pārvērtās par lielāko! Ja es mācētu rīkoties ar FB, un uzdot tur šos jautājumus, es viennozīmīgi viņus uzdotu! :P
Māri, uzrakstīju viņiem FB vēstulīti, cerams, ka tiksim pie skaidrības :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sunshine wrote: Māri, uzrakstīju viņiem FB vēstulīti, cerams, ka tiksim pie skaidrības :lol:
Vienkārši buča no manis! :P :P :P Un laikam jau, ka ar to vajadzēja sākt, bet saprotiet mani, ka man nav šīs valodas, un ļoti daudz kas lasot caur transformeri sagrozās, sašķobās, pārvēršas, un līdz ar to es tādiem sīkumiem FB., Austr. forumā nepiegriežu vērību! :P

Bet, šeit strīdoties pie kādām foršām bildītēm esam tikuši!!! :P
Locked

Return to “Baltvēdera jūras ērglis”