Baltvēdera jūras ērgļi Austrālijā, 2019 (Lēdija&Papiņš)

Haliaeetus leucogaster - White-bellied Sea Eagle
Lianaliesma

Re: Baltvēdera jūras ērgļi Austrālijā, 2019 (Lēdija&Papiņš)

Post by Lianaliesma »

TasPatsFans, paldies :D

Mūsu Dollītei nu ir arī otrs vārdiņs Essija/ Essie :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
Paldies par labajām ziņām! Spārns galu galā sadzīs, galvenais ar to stulbo parazītslimību tikt galā, bet ja jau viņa vairāk netiek pieminēta, tad cerēsim, ka ir pievarēta.

P.s. Kādam viņa būs Essija, kādam SE21, man viņa ir un būs murmulīte Dollija...
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lote

Post by Lote »

20.Janvāris
Labdien!

Facebook ziņa

https://www.facebook.com/Sea.EagleCAM

E21 and others

Thanks for all the lovely comments this week,very much appreciated, even though somehow they have ended up on my personal FB page and won't shar...
Skatīt vairāk
Se21 un citi

Paldies par visiem skaistajām komentāriem šonedēļ, ļoti augstu novērtēja, kaut arī kaut kā viņi ir beigušies manā personīgā fb lapā un nebūs kārtīgi daļa uz hgrc!!

Ah tehnoloģija - dod man putniem jebkuru dienu.

Tagad, lūdzu, vai pārāk optomistic, šis ir ļoti mazs solis, bet gan solis, patiesībā divi, tomēr.

Starp šiem attēliem tu redzi se21 asti un ko var redzēt?? vai neredz!
Viņas spārnu spalvu distālas gali nav redzami, tas nozīmē, ka viņi sēž jauki. Ne ilgi pēc tam, kad es to paņēmu, viņa atkal lidoja ar 8 jaukiem vārstus, un kreisā spārna izkrita, viņai bija tas velc, kā parasti, bet tas palika vietā. Tas ir labi, bet nekādā ziņā nav ideāls.

Otrais lieliski ir tas, ka viņa grib, lai es nē, kur viņa tuvumā, un mušas visu 16 m attālumā no manis, kad es pieeju. Labi, ka esam pabeidzis ikdienas ārstēšanu. Viņas tēls nav lielisks, tieši no cctv, bet šeit viņa ir tieši tagad.

Es esmu pievienojis dažus pics pāris viņas pagaidu iedzīvotājus šeit, kā arī vienu no brīvo lidojumu putnu mītnes kompleksu (ar vienu no maniem whippets izmēra salīdzinājumam), se21 taisnstūra mājvietas pa kreisi no brīvā lidojuma. Un īpašs mans mazais piemiņas laukums visiem putniem, kas šeit nevarēja palīdzēt.

Man ir liela cieņa pret katru putnu, kas šeit nāk, un, ja tos nevar glābt, tad vismaz viņu atmiņa dzīvo. Varētu izklausīties muļķīgi, bet tas ir tikai mans veids, kā izrādīt apbrīnu par to, ko viņi pacieš, un par lielo atzinību, ko viņi uzskata par savu dzīvi.

Ielieku vienu bildi. Pārējās redzamas Facebook

Image
Lote

Post by Lote »

27.Janvāris

Labrīt!

Pēdējie jaunumi par Dollīti/Essie

No Facebook:

Hullo everyone...
What better way to be celebrating for me what is an acknowledgement of our beautiful country and all that inhabit it, than by caring for seven magnificent Australian eagles with the aim of being able to send them back out into the wilderness where they belong again.

Update on SE21 - 26/1/2019

SE21 has had a very big couple of weeks, I have been giving her structured exercise as previously described and finally it was time to allow her into the Peter Spitzer free flight, where she has been for three days.

So she has now gone up a step from being encouraged to fly 16m lengths and land on a rotating perch, which encourages gentleshort bursts of wing lift, In total Essie and I built up to 160m twice each day and her wing was not showing signs of exacerbated droop, so it was time to move to the next stage.

Her wound is still irritating (me not Essie - I see no signs of it annoying her either when I look physically or on the CCTV), but it is still somewhat scaly and red. A scab like that takes a long while to resolve unfortunately. My hope is that perhaps extending her wings with more air and sunshine and better bathing opportunities will help. It is not a problem - it just has to be monitored so it doesn't become one.

Now is a really critical time for her as I do not want her to do too much, but I need her to start to have the confidence to fly a little. She hasn't flown for so long that for many reasons prolonged flight of over 50 metres would not be advantageous at this point.

After an initial burst of energy when she first went in and straight up to a 5m perch, she has now settled and is perching 3m up and managing little flights without distress.

A comparison can be made to us in that if we had had none, then limited normal movement for over two months then we would not be either able to do, or be encouraged by our doctors to do, too much physical work at this point.

This is such a critical time for her. She has been accepted very nicely by her fellow temporary residents, is eating well her wing droop is no worse afer the increase in exercise, and she is able to correct it nicely, and she is pacing herself beautifully.

She remains fiesty and strong and is doing all I want her to do perfectly.

Despite all this good news it must always be remembered that she is still a wild bird in care, and she still has a road to be travelled, but so far so good.

I am working away on my Fellowship report so I am able to monitor her constantly on the CCTV, and as I type now all is well and I am happy with her progress.

Late update - she has just wandered over to one of the big drinking pools and is having a gentle chat with one of the adult WBSE's in care.

So hard to concentrate on my report!

GT tulkojums

Hullo ikviens ...
Kas ir labāks veids, kā mani svinēt, kas ir mūsu skaisto valsti un visu to apzinās, nekā rūpējoties par septiņiem lieliskiem Austrālijas ērgļiem, lai tos varētu nosūtīt atpakaļ tuksnesī, kur viņi atkal pieder.

Atjauninājums par SE21 - 26/1/2019

SE21 ir bijusi ļoti liela pāris nedēļu garumā, man ir bijusi viņas strukturēta vingrināšana, kā iepriekš aprakstīts, un beidzot bija laiks ļaut viņai brīvi nokļūt Pētera Spicera lidojumā, kur viņa ir bijusi trīs dienas.

Tāpēc viņa tagad ir spērusi soli no 16 m gariem lidojumiem un zemi uz rotējošas asariem, kas veicina spārna pacēluma maigumu, Kopumā Essie un es divas reizes dienā uzbūvējām līdz 160m un viņas spārnus neparādīja saasinājās, tāpēc bija laiks pāriet uz nākamo posmu.

Viņas brūce joprojām ir kairinoša (man nav Essie - es neredzu nekādas pazīmes, kas viņai kaitina, kad es redzu fiziski vai uz CCTV), bet tā joprojām ir nedaudz zvīņaina un sarkana. Kauns, kas, piemēram, aizņem ilgu laiku, lai atrisinātu diemžēl. Es ceru, ka, iespējams, paplašinās savus spārnus ar lielāku gaisu un saules gaismu un labākas peldēšanās iespējas. Tā nav problēma - tā ir tikai jāuzrauga, lai tā nekļūtu par vienu.

Tagad viņai ir patiešām kritisks laiks, jo es nevēlos, lai viņa darītu pārāk daudz, bet man vajag, lai viņa sāktu paļauties uz mazliet. Viņa nav tik ilgi lidojusi, ka daudzu iemeslu dēļ ilgstošs lidojums, kas pārsniedz 50 metrus, šajā brīdī nebūtu izdevīgs.

Pēc sākotnējās enerģijas pārraušanas, kad viņa pirmo reizi iegāja un taisna līdz 5 metrus, viņa tagad ir apmetusies un ieņem 3 m uz augšu un pārvalda mazus lidojumus bez stresa.

Salīdzinājumu var izdarīt ar mums, ka, ja mums nebūtu bijis, tad ierobežotu normālu kustību vairāk nekā divus mēnešus, tad mēs nevarētu vai nu darīt, vai arī mūsu ārsti to varētu darīt, pārāk daudz fizisku darbu šajā brīdī.

Tas ir tik kritisks laiks viņai. Viņu ir ļoti labi pieņēmuši pagaidu pagaidu iedzīvotāji, labi ēd viņas spārnu drebēšana, jo sliktāk tiek izmantots vingrinājums, un viņa ir spējīga to labi izlabot, un viņa skaisti smaida.

Viņa joprojām ir dedzīga un spēcīga un dara visu, ko es gribu, lai viņa darītu perfekti.

Neskatoties uz visām šīm labajām ziņām, vienmēr ir jāatceras, ka viņa joprojām ir savvaļas putns, un viņai vēl ir ceļš, lai ceļotu, bet līdz šim tik labi.

Es strādāju pie sava Fellowship ziņojuma, tāpēc es varu viņu pastāvīgi uzraudzīt videonovērošanas kamerā, un, kā es rakstu, viss ir labi, un es esmu apmierināts ar viņas progresu.

Novēlota atjaunināšana - viņa tikko devās uz vienu no lielajiem dzeršanas baseiniem un tērzē ar vienu no pieaugušajiem WBSE.

Tik grūti koncentrēties uz manu ziņojumu!

Image

Image
Lote

Post by Lote »

Abi vecāki kopā

Lēdija un Papiņš agri no rīta. Viņu sinhronizētas spārnu kustības. :P
https://www.facebook.com/Sea.EagleCAM/v ... 424892200/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jaunumu saite https://www.facebook.com/HigherGroundRa ... __tn__=C-R

Labi, ka Dollīte tagad trenējas lidot! :P
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Lote

Post by Lote »

14.Februāris

Labvakar!

Pēdējās jaunākās ziņas par Dollīti

Dollīte attēlā pa labi

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
Smukuce!!! :P
Lote

Post by Lote »

16.02.
Labdien!
Facebook ziņa no 15.02

With a huge thank you to Cathy Cook, here is a gorgeous compliation of our visit to Higher Ground Raptors yesterday, 14th February, 2019. Cathy said:
"What a lovely experience we had at Higher Ground Raptors yesterday! Peggy has many beautiful raptors in care, but we were especially thrilled to see SE21 flying well in the Peter Spitzer Free Flight Aviary. Many thanks Peg for caring for our beautiful girl, and all the other WBSEs, wedgies, kestrels, falcons etc. You are amazing! Thank you so much for allowing us special access, and giving up precious time to field our questions.
Music: "Wild Theme" - Mark Knopfler, Dire Straits"

Ar milzīgu paldies ketija kuka, šeit ir burvīgs compliation no mūsu vizītes uz augstākiem zemes raptors vakar, 14 februārī, 2019. ketija teica:
" cik jauka pieredze mums vakar bija pie augstākiem zemes raptors! Pegija ir daudz skaistu raptors aprūpē, bet mēs bijām īpaši priecīgi redzēt, ka se21 lido labi pētera spitzer bezmaksas lidojumu mītnes. Liels paldies peg par rūpes par mūsu skaisto meiteni, un visiem pārējiem wbses, wedgies, kestrels, piekūni utt. Jūs esat satriecoši! Liels paldies par to, ka mums ir vajadzīga īpaša piekļuve, un tas dod vērtīgu laiku mūsu jautājumu jomā.
Mūzika: " savvaļas tēma " - marks knopfler, dire šaurumus "

Un video
https://www.facebook.com/Sea.EagleCAM/v ... 693525675/
Lote

Post by Lote »

28.02.

Labvakar! Lēdija ieskrējusi uz mazu brīsniņu

6.37 :P :P :P

Image

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
TasPatsFans wrote: 27 Feb 2019 21:47 Labvakar! Lēdija ieskrējusi uz mazu brīsniņu
Forši! :P Pat snurķi izpucējusi! :lol:
Lote

Post by Lote »

03.03.

Labrīt!
16.42 .Par Dollīti jaunāku ziņu nav kopš pēdējā ieraksta FB
Tikmēr abi vecīši apseko ligzdu :P :P

Image

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

10.03.

Mūsu Dollīte nu ir gatava doties patstāvīgā dzīvē. Kompanjonos būšot vēl kāds pieaudzis ērglis... tas labi.
Cerams arī, ka viņa satiksies ar vecākiem. :P
EagleCAM shared a post.
UPDATE from Higher Ground Raptors 10th March, 2019
...
Followers of SE21 - yes she is in the starting lineup and here she is with the adult - good to go at last, and ASAP I am hoping so she has the best chance to reunite with her parents. I will try and get some footage of her release but it will be close to dusk - the main thing is she will have a calm release, well as calm I guess as possible! Will keep you posted and let you know when the big day comes.. I am just waiting for the good folk at SeaEagleCAM to line up a few things with their cameras so that she does not get disturbed should she go back to the nest..

What a road she and I have travelled together, I will put up a couple of videos of her next.
...
Bermi WBSE and SE21 days before release
Image
Lote

Post by Lote »

Super....Vēl viens putna bērns izauklēts :P
Lai veicas pieaugušo dzīvē Dollīte :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Patiešām, kaut vismaz dzīvē Dollītei paveiktos ... Image
aijucis

Post by aijucis »

Patiesībā Dollītei jau ir paveicies. Ja viņa nebūtu iesprūdusi zaru žāklē, tad būtu pamazām gājusi bojā no ļaunās slimības. Tagad vesels, skaists un spēcīgs putns dosies pretī brīvajām debesīm. Lieliski!!! :) :) :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jaunumi uz 14.03.
Sakarā ar sliktiem laika apstākļiem Dollītes palaišana savvaļā atlikta uz pirmdienu.
EagleCAM

Update from HGR 14th March, 2019 - Release postponed till Monday due to bad weather.
Lote

Post by Lote »

18.03.

Labdien!

Arī šodien tiek atlikta Dollītes brīvlaišana :roll:

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies par ziņu, TasPatsFans :P
Nav jau vairs dienai tur vai šur pārāk lielas nozīmes, labāk, lai ir labs "lidojamais laiks".
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lote

Post by Lote »

19.03.

Labdien!
Šķiet,ka arī šodien nav notikusi Dollītes brīvlaišana, toties Kriss (centra darbinieks) redzējis Lēdiju un Papiņu

19th March, 2019 - Intermittent rain continues to upset our plans. The tree climbers couldn't come this morning due to unsafe climbing conditions - slippery trees.

Mosquito spraying in the wetlands today. Interestingly, the chopper was delayed due to fog in the southern highlands (where SE21 is).

Maintenance work is continuing, at the Discovery Centre, however Chris did get an opportunity this morning to see Lady and Dad at River Roost. Both are looking well and are showing off their freshly moulted plumage.

19 marts, 2019-neregulārs lietus turpina izjaukt mūsu plānus. Koku kāpelētāji šorīt nevarēja nākt sakarā ar nedrošiem kāpšanas apstākļiem - slidens kokiem.

Chris R Bruce — uzņemtās bildes George Kendall Riverside Park
Image

Image

Image
Locked

Return to “Baltvēdera jūras ērglis”