Facebook Bohuslavices stārķu grupa tiek rakstīts, ka Jasņenkai ir kaut kādas problēmas ar labo kājiņu

Attēls no konkrētā ieraksta. Foto ievietojusi Monika Stehnová
Oriģinālais ieraksts
https://www.facebook.com/groups/capiboh ... 8778408084
Tulkojums ar google translate:
"Pirmajā fotoattēlā redzama Jasņenka (toreiz vēl Pětníček) no 2026. gada 5. jūnija. Ievietoju to šeit salīdzinājumam, kā viņa izskatījās pirms nepilna mēneša un kā viņa izskatās šodien.
Pa šo laiku "stārķa" dzīvē ir pagājis daudz laika, un tas ir redzams uz Jasņenkas. Viņa vairs nav sīks, kaut arī plēsīgs stārķis. Toreiz diezgan daudzi neticēja, ka viņai ir iespēja tikt līdzi. Bet mēs, kas sekojam ligzdai, zinājām, kā tur ir.

Viņa ir patiesi skaista. Viņai ir pārsteidzoši gēni, tāpat kā viņas pārējiem četriem brāļiem un māsām.

Šodien viņa jau cītīgi trenē savus spārnus, viņa ir liela stārķu dāma (pieņemsim, ka pēc viņas vārda). Video trūkst šo mirkļu. Jasņenka vairākas reizes trenēja spārnus uz tā. Tajā ir viens griezums. Brāļi un māsas jau trenē spārnus no lēciena. Tomēr Jasņenka panāk viņas it visā.

Viņa noteikti neatpaliek. Bet viņa to nekad nedara. Viņa vienkārši bija mazāka, bet nekad vājāka. Viņa ir bijusi centīga jau kopš bērnības.
Tātad es tikko no Prouzas kunga uzzināju, ka Jasņenkai ir dažas problēmas ar labo kāju (iespējams, nedaudz deformēta grūtā dzīves sākuma dēļ), un viņai ir grūtāk stāvēt un staigāt. Man nav bijusi iespēja viņu vērot jau dažas dienas, un šodien tikai ātrumā. Tomēr Jasņenka jau no paša sākuma ir bijusi cīnītāja. Saka, ka tas viņu vēl nekādā ārkārtīgi neierobežo. Tāpēc turēsim īkšķus par viņu.

Mēs zinām, ka pat stārķis, kuram trūkst visu pirkstu uz vienas kājas (Kout na Šumavě), var pats par sevi parūpēties, un pat stārķis ar svaigu lūzumu parādījās šajā vietā, par kuru mēs kādu laiku nezinājām. Un tad kāda kundze viņu atrada citā ligzdā kopā ar savu partneri ar ievērojami saliektu, iespējams, jau sadzijušu, kāju. Sagadīšanās pēc tas pirmo reizi parādījās arī ligzdā Kout na Šumavě.
Stārķi dažreiz var paveikt to, kas no cilvēka viedokļa ir gandrīz neiespējami..."
Es gan nezinu, kas ir Prouzas kungs. Zinu tikai Kafkas kungu, kurš ir parasti tas, kurš gredzeno stārķus Čehijas ligzdās. Žēl, ka tad nebiju šo facebook grupu atklājusi. Bet domāju, ka čatā, iespējams, būtu parādījusies tad informācija par problēmām ar viņas kājiņu. Šis man tāds liels pārsteigums tagad