do cartwheels: perform an acrobatic movement using both hands and feet - akrobātiskas kustības, izmantojot rokas un kājas (piemēram, cirkū)Vērotāja wrote:... Angļu valodā to sauc "cartwheeling". .. .
Baltgalvas ērgļi, ZA Florida, 2013-2016 (Romeo un Džuljeta)
- Lianaliesma
Re: Baltgalvas ērgļi, Ziemeļaustrumu Florida, 2013-2015
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

lianaliesma, ja būs laiks un interese palasi telianaliesma wrote:do cartwheels: perform an acrobatic movement using both hands and feet - akrobātiskas kustības, izmantojot rokas un kājas (piemēram, cirkū)Vērotāja wrote:... Angļu valodā to sauc "cartwheeling". .. .
http://minnesota.cbslocal.com/2014/03/1 ... twheeling/
Māri, Tev laikam būs jāņem transformeris, pašlaik galīgi nav laika un arī tik veikli un daiļskanīgi kā lianaliesmai nesanāks

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Mani mīlīši! Mums ikvienam patīk, ja mums palīdz dzīvot vienalga kādā izpausmē, bet es sevi par pasaules nabu neuzskatu. Paldies, ka Jūs visi šeit esat!
Tas video man labāk patika. Tur, vismaz tajā otrajā bij skaidri redzams, ka viņi izdejojās, un virs zemes atbrīvojās, lai nenosistos. Šeit transformeris man nelabas lietas saka, tāpēc es neklausos!

Tas video man labāk patika. Tur, vismaz tajā otrajā bij skaidri redzams, ka viņi izdejojās, un virs zemes atbrīvojās, lai nenosistos. Šeit transformeris man nelabas lietas saka, tāpēc es neklausos!

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
TIK brīnišķīgs video, Vērotāj! Vienkārši SKAISTI.Vērotāja wrote:Lasot Wikipēdijas krievu versiju, uzdūros baltgalvas ērgļu pārošanās rituāla aprakstam - ērgļi saķerās ar nagiem un virpuļojo brīvā kritienā. Angļu valodā to sauc "cartwheeling".
- Lianaliesma
No http://minnesota.cbslocal.com/2014/03/1 ... twheeling/
"The courtship involves a male and female eagle flying into the thermos where they grasp talons then glide in dramatic fashion back down, then break apart when they’re nearing the ground. Afterwards they go to the nest to mate."
"Šis rituāls ietver mātītes un tēviņa ērgļu lidojumu gaisa straumēs, tiem saķeroties nagos un dramatiskā veidā metoties lejā, un tuvojoties zemei, palaižot vienam otru vaļā. Pēc tam viņi dodas uz ligzdu pāroties."
Rakstā pastāstīts kāds gadījums, kad ērgļu mātīte un tēviņš šādā rituālā nav atlaiduši nagus, bet nokrituši zemē saāķējušies. Pēc 4 stundām tika ataicināts vetārsts, lai tos apskatītu un atāķētu. To nagi bija iecirtušies viens otram kājās un knābju apvidū. Tomēr tie bija guvuši nenozīmīgus sasitumus un mīksto audu brūces, kas pašas sadzīs.
Līdzīgā veidā starp ērgļiem norit arī agresijas pilnas cīņas. ...
Kad putni šādi saāķējušies, nokrīt zemē, tos nevajadzētu traucēt. Jo šis process ir ļoti emocionāli saspringts. Lielākoties tie paši atbrīvojas.
Atšķirībā no nostāstiem, ērgļi var atlaist savu nagu satvērienu. Aprakstītajā gadījumā tie acīmredzot neatlaida viens otru, baidoties, ka otrs varētu uzbrukt.
Mjaaa.... īsta ērgļu mīlestība... adrenalīns!
"The courtship involves a male and female eagle flying into the thermos where they grasp talons then glide in dramatic fashion back down, then break apart when they’re nearing the ground. Afterwards they go to the nest to mate."
"Šis rituāls ietver mātītes un tēviņa ērgļu lidojumu gaisa straumēs, tiem saķeroties nagos un dramatiskā veidā metoties lejā, un tuvojoties zemei, palaižot vienam otru vaļā. Pēc tam viņi dodas uz ligzdu pāroties."
Rakstā pastāstīts kāds gadījums, kad ērgļu mātīte un tēviņš šādā rituālā nav atlaiduši nagus, bet nokrituši zemē saāķējušies. Pēc 4 stundām tika ataicināts vetārsts, lai tos apskatītu un atāķētu. To nagi bija iecirtušies viens otram kājās un knābju apvidū. Tomēr tie bija guvuši nenozīmīgus sasitumus un mīksto audu brūces, kas pašas sadzīs.
Līdzīgā veidā starp ērgļiem norit arī agresijas pilnas cīņas. ...
Kad putni šādi saāķējušies, nokrīt zemē, tos nevajadzētu traucēt. Jo šis process ir ļoti emocionāli saspringts. Lielākoties tie paši atbrīvojas.
Atšķirībā no nostāstiem, ērgļi var atlaist savu nagu satvērienu. Aprakstītajā gadījumā tie acīmredzot neatlaida viens otru, baidoties, ka otrs varētu uzbrukt.
Mjaaa.... īsta ērgļu mīlestība... adrenalīns!

Paldies, lianaliesma
Pie Austrālijas ērgļiem ieliku video, kur ērgļu uzvedība izskatās līdzīga, bet tur notiek teritorijas cīņa
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 839#p52839

http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 839#p52839
Meitenes! Jūs i zelts!

Tur, tajā Austrālijas video, patiešām jūtama cīņa, spriedze, bet šajā video LL pareizi nosauca - deja, valsis. Skaisti. Sitiens - glāsts, mīla - naids, ļoti tuvi pēc savas struktūras.
Šī bildīte man jau sen uztaisījās, bet nesanāca kaut kā ielikt! Labāk vēlāk, nekā nekad, savādāk mēs šeit visko esam pārsprieduši, a par saimniekiem aizmirsuši. Bet patiesībā ligzda tagad ir tukša.

Tur, tajā Austrālijas video, patiešām jūtama cīņa, spriedze, bet šajā video LL pareizi nosauca - deja, valsis. Skaisti. Sitiens - glāsts, mīla - naids, ļoti tuvi pēc savas struktūras.

Šī bildīte man jau sen uztaisījās, bet nesanāca kaut kā ielikt! Labāk vēlāk, nekā nekad, savādāk mēs šeit visko esam pārsprieduši, a par saimniekiem aizmirsuši. Bet patiesībā ligzda tagad ir tukša.

- Lianaliesma

Vēl par saimniekiem runājot, te ir ļoti labs bilžu apkopojums vietnē Flickr par Romeo un Džuljetas atšķirībām. Pievienoju vēlreiz (arī sev) atkārtošanai
https://www.flickr.com/photos/94664847@ ... 310337269/
Džuljetai , kā to rakstīja jau lianaliesma, ir viļņveidīga nāss; "tīras acis" bez punktiņiem un, kā to pamanījis Māris, uzbužināta frizūra
Savukārt Romeo ir punktiņi acīs, ovāla nāss un gludāka, pieglaustāka matu sasuka:

Romeo ir astē tumšas spalvas; Džuljetas aste pilnīgi balta

Džuljeta pa labi, Romeo pa kreisi. Nu tādi skaistuļi abi!

https://www.flickr.com/photos/94664847@ ... 310337269/
Džuljetai , kā to rakstīja jau lianaliesma, ir viļņveidīga nāss; "tīras acis" bez punktiņiem un, kā to pamanījis Māris, uzbužināta frizūra

Savukārt Romeo ir punktiņi acīs, ovāla nāss un gludāka, pieglaustāka matu sasuka:

Romeo ir astē tumšas spalvas; Džuljetas aste pilnīgi balta

Džuljeta pa labi, Romeo pa kreisi. Nu tādi skaistuļi abi!

Last edited by Sunshine on 02 Oct 2015 22:16, edited 1 time in total.
Loti smuka bilde, Māri!MĀRIS wrote: Šī bildīte man jau sen uztaisījās, bet nesanāca kaut kā ielikt! Labāk vēlāk, nekā nekad, savādāk mēs šeit visko esam pārsprieduši, a par saimniekiem aizmirsuši. Bet patiesībā ligzda tagad ir tukša.![]()

- Lianaliesma
12.00 Nu gan milzu zarus salauzuši un sastiepuši...

12.15 Pēc nākoša zara...

12.18 Kā ta... klāt ir...

Nu tik jāvienojas, kādā rakursā to mēbeli uzstādīt!

12.15 Pēc nākoša zara...

12.18 Kā ta... klāt ir...

Nu tik jāvienojas, kādā rakursā to mēbeli uzstādīt!

Last edited by Lianaliesma on 02 Oct 2015 19:24, edited 1 time in total.

Tagad ligzda aizņemta!

Un turpinot par atšķirības pazīmēm Romeo ļoti bieži ir ar pavērtu knābi, tai pat laikā Džuljeta gandrīz nekad.

Un turpinot par atšķirības pazīmēm Romeo ļoti bieži ir ar pavērtu knābi, tai pat laikā Džuljeta gandrīz nekad.

- Lianaliesma
3.oktobris
AEF-NEFL Eagles 10-3-15 Romeo & Juiet's Awesome Dual Fly Off, dragonlainey

AEF-NEFL Eagles 10-3-15 Romeo & Juiet's Awesome Dual Fly Off, dragonlainey

Ap 14.00 ērgļu pāris bija ligzdā

21.15. Pie ligzdas noķēru Džuljetu, bet šamā uzreiz arī prom! Laikam mani pamanīja!

Opā! Bilde gandrīz vienāda ar Vērotājas bildi, lai gan es bildēju pēc deviņiem. Tā jau laikam ir. Katram mums ir sava vietiņa kur piesēst, un arī ērgļiem laikam ir savi tīkamie punkti!

Opā! Bilde gandrīz vienāda ar Vērotājas bildi, lai gan es bildēju pēc deviņiem. Tā jau laikam ir. Katram mums ir sava vietiņa kur piesēst, un arī ērgļiem laikam ir savi tīkamie punkti!

Māri, rakstu vietējo laiku tāpat kā lianaliesma. 21 mīnus 7 stundu starpība ir 14 pēc vietējā.
Laikam vakar pa daudz biju sašūpājies. Es jau arī parasti tā daru, bet..Vērotāja wrote:Māri, rakstu vietējo laiku tāpat kā lianaliesma. 21 mīnus 7 stundu starpība ir 14 pēc vietējā.

Šorīt arī ap 7-iem abi parādījās pie ligzdas. Nobildēju, bet vairāk nebija laika. Toties tagad nav ko bildēt, jo ligzda tukša, bet man ir bildes ko ielikt!

5.oktobris
7.15 nav vēl gaisma īsti uzaususi, bet ērgļi jau čakli strādā

7.15 nav vēl gaisma īsti uzaususi, bet ērgļi jau čakli strādā

8.15. Vispirms pārstumdam mēbeles - darbs ir jādara!

Pēc tam, ja vecais grib, lai rokas pakšos, es tikmēr iedošu buču uz pakauša!

Nu un nobeigumā pilnīgai laimei nedaudz vitamīnu - jāuzgrauž kociņš!

Pēc tam, ja vecais grib, lai rokas pakšos, es tikmēr iedošu buču uz pakauša!

Nu un nobeigumā pilnīgai laimei nedaudz vitamīnu - jāuzgrauž kociņš!

8.15 Tā Džuljeta tak ir smieklīga
Romeo atnesa sūnu kumšķi, bet kundze tūdaļ ar knābi bakstījās bučoties

8.25

8.25